Milliseid influencereid Te jälgite?

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu tuttav sai hooldajana 2000 kätte küll, aga tegi räigelt ületunde. Kogus korteri raha.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 20:33
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 20:25
Guest kirjutas: 04 Nov 2025 11:51

Siinsed sinusugused tolad on väitnud samamoodi ka, et laotöötajad ei saa 1400-1500 neto, sest kui nad vaatavad tööpakkumisi, siis seal on 900-1100 bruto. Leia paralleel, kui loogika töötab.
Kas oskad selle kommentaari siia välja tuua, kus ma olen väitnud, et laotöötajad ei või saada 1400-1500 eurot netos?

Meie rääkisime siin surijate hooldajatest. Ja surijate hooldajad võivad ka 1400-1500 eurot kätte saada. Aga kohe kindlasti mitte MITU TONNI, nagu üks tädi siin väidab.
Oled siis nõud, et 1500 võivad saada, aga kindlasti mitte 2000? Tänapäeval on 2000 nii väike palk, et nii räige töö eest on ka 2000 vähe.
Olen nõus, et 2000 on selle töö eest vähe. Aga kahjuks ei saa ükski surija hooldaja sellist palka. Või, kui saab, siis vaid mingite ületundide ja asendamistega, ennast pühade ajal tööle sättides jne.

Aga meie räägime siin ju normtöötundidest ja selle eest pakutavast palgast.

Too inimene aga väitis just kui, et kõik surijate hooldajad on kõrgelt tasustatud. Ja, et kes tahab hästi teenida, ja töö sobib, siis mine aga hooldajaks tööle - hakkad kohe tonne teenima.

Lisaks, too inimene ei tea, et surijatel ei ole mingeid eraldi hooldajaid. Hooldekodudes ja õendushaiglates on hooldaja hooldaja. Ta hooldab kõiki hoolealuseid sama palga eest - on siis tegemist lihtsalt abivajava vanuri, puudega inimesega või surijaga. Kui hooldaja siseneb surija palatisse, siis ta tunnitasu ei tõuse sellest.

Kui me räägime koduhooldajatest, siis see käib ka läbi eraettevõtluse. Selliseid teenuseosutajaid on Eestis olemas küll. Hinnad on teenuse saajale röögatud, aga raha läheb ettevõtte omanike taskusse. Ja see vaene hooldaja saab ikka alla keskmise palka.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 11:51

Siinsed sinusugused tolad on väitnud samamoodi ka, et laotöötajad ei saa 1400-1500 neto, sest kui nad vaatavad tööpakkumisi, siis seal on 900-1100 bruto. Leia paralleel, kui loogika töötab.
Kas oskad selle kommentaari siia välja tuua, kus ma olen väitnud, et laotöötajad ei või saada 1400-1500 eurot netos?

Meie rääkisime siin surijate hooldajatest. Ja surijate hooldajad võivad ka 1400-1500 eurot kätte saada. Aga kohe kindlasti mitte MITU TONNI, nagu üks tädi siin väidab.
Oled siis nõud, et 1500 võivad saada, aga kindlasti mitte 2000? Tänapäeval on 2000 nii väike palk, et nii räige töö eest on ka 2000 vähe.
Otsusta siis ära, kas su sõbranna teenib väga hästi ehk mitu tonni (selles kommentaaris ju toodi näide väga hästitasustatud ameti kohta) või teenib 2000 eurot, mis on sinu arvates väga väike palk.

Lisaks, jutt käis mitmest tonnist, mitte 2000-st eurost. Sõna "mitu" tähendab suuremat hulka kui kaks tonni.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 20:40 Minu tuttav sai hooldajana 2000 kätte küll, aga tegi räigelt ületunde. Kogus korteri raha.
Siis ta pidi tõesti räigelt ületunde tegema, et teise palga jagu lisa teenida. Samas on tööseaduses kirjas ka ületundide arv, kui palju üldse ühes kuus lisatunde töötada võib. Seega, tupsu, su jutt ei klapi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 11:13

Otsusta siis ära, kas su sõbranna teenib väga hästi ehk mitu tonni (selles kommentaaris ju toodi näide väga hästitasustatud ameti kohta) või teenib 2000 eurot, mis on sinu arvates väga väike palk.

Lisaks, jutt käis mitmest tonnist, mitte 2000-st eurost. Sõna "mitu" tähendab suuremat hulka kui kaks tonni.
Minu jaoks tähendab mitu suuremat arvu kui 1. Seega kui loen "mitu tonni", mõtlen, et räägitakse alates 2000 eurost.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 15:38
Külaline kirjutas: 07 Nov 2025 11:13

Minu jaoks tähendab mitu suuremat arvu kui 1. Seega kui loen "mitu tonni", mõtlen, et räägitakse alates 2000 eurost.
Siis sa tead valesti.

Mitu märgib umbmäärast arvu (harilikult rohkem kui kaks) või hulka.

Mitu osutab rohkem kui kahte täpsemalt määratlemata isikut vm.

https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/mitu/1/est
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:38Minu jaoks tähendab mitu suuremat arvu kui 1. Seega kui loen "mitu tonni", mõtlen, et räägitakse alates 2000 eurost.
Üks tähendab ühte, kaks kahte ja sealt edasi saab alles mitmest rääkida.
Külaline

Tonn, paar tonni, mitu tonni. Nii on.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 20:18
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:38Minu jaoks tähendab mitu suuremat arvu kui 1. Seega kui loen "mitu tonni", mõtlen, et räägitakse alates 2000 eurost.
Mul on mitu meest - võib tähendada rohkem kui 1, ehk nii 2 kui enam.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 22:34
Sulle pandi isegi EKI link siia, ja sa ikka vaidled!?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 23:36

Seda linki teadsin juba enne, räägin, mida inimesed mõtlevad. Hooldajateemas oli mõeldud 2000 eurot, et teile selgem oleks. Nii et lõpetage vaidlemine, hooldaja võib vabalt saada 2000 kätte.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 22:34
Ei, sul on kas kaks meest või rohkem kui kaks ehk mitu.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 23:47
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 23:36

Seda linki teadsin juba enne, räägin, mida inimesed mõtlevad. Hooldajateemas oli mõeldud 2000 eurot, et teile selgem oleks. Nii et lõpetage vaidlemine, hooldaja võib vabalt saada 2000 kätte.
Kust sa tead, et hooldaja teemas oli mõeldud 2000 eurot? Sina kirjutasid selle kommentaari?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 11:02 Influkaid ka muidu jälgite, või?
Kui influkaid ei jälgitaks, siis ei tuleks neil ka suurt sissetulekut. Selle asemel, et toetada suunamudijaid, kes uhketes restoranides söömas käivad ja tohutult tarbivad, võiksid väikese palgaga inimesed keskenduda oma elule ja elujärje parandamisele, mitte tõestamisele, et hooldaja palk pole tegelikult midagi nii väike.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 08:06
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 11:02 Influkaid ka muidu jälgite, või?
Kui influkaid ei jälgitaks, siis ei tuleks neil ka suurt sissetulekut. Selle asemel, et toetada suunamudijaid, kes uhketes restoranides söömas käivad ja tohutult tarbivad, võiksid väikese palgaga inimesed keskenduda oma elule ja elujärje parandamisele, mitte tõestamisele, et hooldaja palk pole tegelikult midagi nii väike.
Nii ta on. Kui keegi selle palga eest tööle ei läheks, siis tuleks palka tõsta. Aga seni kui lähevad, pole palgatõusuks põhjust.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 23:47Seda linki teadsin juba enne, räägin, mida inimesed mõtlevad. Hooldajateemas oli mõeldud 2000 eurot, et teile selgem oleks. Nii et lõpetage vaidlemine, hooldaja võib vabalt saada 2000 kätte.
Anna selle lahke firma nimi.
Külaline

Kas blogija, kes pidi Ameerikasse kolima, on juba seal?
Külaline

Ta pole küll teab mis influencer, aga mõningase jälgijaskonna oma pereliikme tõttu saavutanud. Täna vaatasin ja ei suuda inimese teadmatust ära imestada. Osteti Eestist kaasa kommid, et anda need sealsetele spetsialistidele, kes pereliikmega tegelesid. Esiteks sealses kultuuris ei ole see tavaks, teiseks, need inimesed saavad oma töö eest palka, kolmandaks, paljud kommid sisaldavad toiduaineid, mida moslemid ei tarbi. Sellised asjad võiks endale siiski enne selgeks teha. Ilus algatus, aga no pisut võiks enne kombeid ja tavasid uurida.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 16:34 Ta pole küll teab mis influencer, aga mõningase jälgijaskonna oma pereliikme tõttu saavutanud. Täna vaatasin ja ei suuda inimese teadmatust ära imestada. Osteti Eestist kaasa kommid, et anda need sealsetele spetsialistidele, kes pereliikmega tegelesid. Esiteks sealses kultuuris ei ole see tavaks, teiseks, need inimesed saavad oma töö eest palka, kolmandaks, paljud kommid sisaldavad toiduaineid, mida moslemid ei tarbi. Sellised asjad võiks endale siiski enne selgeks teha. Ilus algatus, aga no pisut võiks enne kombeid ja tavasid uurida.
Teinekord võiks mainida ka, kellest jutt käib.
Külaline

Kuhu see MissM arutelu kadus, lasi ise ära kustutada? :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline