Kallis asi
-
Külaline
Kallis asi
Mulle väga meeldib üks kott. See on kallis.
Aidake mul nüüd otsustada.
Mul on võimalik see osta ja see teeks mulle rõõmu. Need on plussid selle juures.
Miinused on hind. Ja minu praktiline meel, et asju saaks panna ka odavamasse kotti. Et ükskõik, kui see oleks ka täiesti käsitöö, või õiglast tasu saanud rõõmsate meistrite tehtud, oleks see hind ikka kõrge.
Samas ma käiks sellega iga päev. See teeks mulle rõõmu. Aga ma vaid arvan nii. Äkki polegi kallis nii hea, nt lukk ei tööta hästi, vajub õlalt maha või mingi häiriv puudus, mis selgub alles kasutusel.
On mul nüüd keskeakriis? Nagu naised naeravad meeste üle, kui nad ostavad mootorratta või kalli auto, keskeas. Kuigi odavam ju sõidab ka.
Kuidas te ostate kalleid asju, milleta saab elada küll? Kas praktiline meel ei narri ega kritiseeri seda edevat meelt?
Aidake mul nüüd otsustada.
Mul on võimalik see osta ja see teeks mulle rõõmu. Need on plussid selle juures.
Miinused on hind. Ja minu praktiline meel, et asju saaks panna ka odavamasse kotti. Et ükskõik, kui see oleks ka täiesti käsitöö, või õiglast tasu saanud rõõmsate meistrite tehtud, oleks see hind ikka kõrge.
Samas ma käiks sellega iga päev. See teeks mulle rõõmu. Aga ma vaid arvan nii. Äkki polegi kallis nii hea, nt lukk ei tööta hästi, vajub õlalt maha või mingi häiriv puudus, mis selgub alles kasutusel.
On mul nüüd keskeakriis? Nagu naised naeravad meeste üle, kui nad ostavad mootorratta või kalli auto, keskeas. Kuigi odavam ju sõidab ka.
Kuidas te ostate kalleid asju, milleta saab elada küll? Kas praktiline meel ei narri ega kritiseeri seda edevat meelt?
-
Külaline
Eks igaüks otsustab ise, mis talle odav või kallis tundub.
Minu jaoks on kott tarbeese, käekotid on mul max 20€, arvutikäekott 70€, aga ratastega kott, millega oma ameti tõttu tehnikat ringi kärutan, on korraliku firma toode ja maksis ca 200€. Natuke kallis tundus, aga kuna on eluliselt vajalik, siis ostsin. õnneks sain selle firma põhivarana arvele võtta.
Samas mõne inimese jaoks on isegi 1000€-ne käekott liiga odav.
Minu jaoks on kott tarbeese, käekotid on mul max 20€, arvutikäekott 70€, aga ratastega kott, millega oma ameti tõttu tehnikat ringi kärutan, on korraliku firma toode ja maksis ca 200€. Natuke kallis tundus, aga kuna on eluliselt vajalik, siis ostsin. õnneks sain selle firma põhivarana arvele võtta.
Samas mõne inimese jaoks on isegi 1000€-ne käekott liiga odav.
Ma ise leian, et just igapäevased tarbeesemed peavad olema sellised, mis on tõeliselt head, mugavad ja millega tunned ennast hästi. Ma ei ostaks tuhandeeurost asja kappi seisma. Raha, mille kulutasid, ununeb peagi, seda tuleb jälle juurde. Aga kui ikka iga päev pead olema kotiga, mis on ebamugav ja ei meeldi, siis see rahulolematusetunne on pidev ja hakkab häirima.
Ma muidugi ei tea, kui kallis on sinu jaoks kallis. Kui kott su pere eelarvesse korraliku augu lööb, nii et lastel pole sel kuul süüagi ja pead siia abipalve panema et sulle toitu annetataks, no siis pole vast mõistlik ost.
Soovitus selline: oota pisut, nii umbes nädalake. Ja siis vaata seda kotti uuesti. Tihtipeale on nii, et kui esmane vaimustus möödas, võid mingi aja möödudes vaadata asjale uue pilguga ja näha ka puudusi. Mul endal on see hästi töötanud - näen poes midagi, lähen koju ja muudkui unistan sellest. Kraabin siis raha kokku ja lähen lõpuks ära ostma - ent siis märkan, et polegi teine nii vägev asi kui esmapilgul tundus, jätan ostmata ja leian palju parema ning odavama.
Ma muidugi ei tea, kui kallis on sinu jaoks kallis. Kui kott su pere eelarvesse korraliku augu lööb, nii et lastel pole sel kuul süüagi ja pead siia abipalve panema et sulle toitu annetataks, no siis pole vast mõistlik ost.
Soovitus selline: oota pisut, nii umbes nädalake. Ja siis vaata seda kotti uuesti. Tihtipeale on nii, et kui esmane vaimustus möödas, võid mingi aja möödudes vaadata asjale uue pilguga ja näha ka puudusi. Mul endal on see hästi töötanud - näen poes midagi, lähen koju ja muudkui unistan sellest. Kraabin siis raha kokku ja lähen lõpuks ära ostma - ent siis märkan, et polegi teine nii vägev asi kui esmapilgul tundus, jätan ostmata ja leian palju parema ning odavama.
-
Külaline
Osta e-poest, seal on 14-päevane tagastusõigus. Ära silte maha kisu ja vaata kodus rahulikult, kas asi on oma hinda väärt. Kahe nädala jooksul saad aru küll.
-
Külaline
Kui palju maksab?Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 09:01See on kallis.
Kõik on suhteline.
Osta lihtsalt ära ja ära põe.
-
Külaline
kui kahtled, siis oota - nagu eespool ka öeldi. Kui nädala pärast himustad seda kotti veel rohkem, siis osta ära.
Endal on tihti nii, et mingil hetkel justkui ei saa ilma edasi elada, aga paar päeva hiljem mõtlen, mis pagana pärast ma seda tahtsin... Ootamistaktikast on kasu. e-poodidest ka.
Endal on tihti nii, et mingil hetkel justkui ei saa ilma edasi elada, aga paar päeva hiljem mõtlen, mis pagana pärast ma seda tahtsin... Ootamistaktikast on kasu. e-poodidest ka.
Sõltub, mis ta maksab. Kui 300€, siis võib ju ära osta. Kui 1000€, siis saab poodides ringi vaadata, vbl on odavam ka saadaval, mis meeldib sama palju, siis saab selle osta. Kui kotti ennem proovida ei saa (nt kuidas lukk töötab jne), siis e-poest ostes saad tagasi saata, proovid kodus ära, kui ei kõlba, ei ole probleemi.
-
Külaline
Ostsin ka kunagi päris kalli, koroona ajal kui eriti kuskil ei käinudki seisis see kallis kapis ja kui ükskord vaatasin, oli selle sangadelt värvi maha kooruma hakanud.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Kui on tegu praktilise esemega, mida sul on vaja ja mida kasutad pikki aastaid, siis ma ostaks, kui kvaliteet on hinnaga kooskõlas. Ostsin ise mingi aeg tagasi küllaltki kalli koti, ja see tõesti rõõmustab mind iga päev. Selle hea kvaliteet ja kasutusmugavus.
-
Külaline
Ma lähtuksin sellest, kui kahju mul seda raha on kulutada asjale, milleta ma hakkama saaks või mida saaks odavamalt ka. On asju, mis tekitavad süümekaid ja on kulusid, mille peale silm ka ei pilgu tuhandeid eurosid välja käima. Ka minul on selliseid kuluartikleid, mille peale mõni ilmselt kreepsud saaks, et mida kõike selle raha eest olnuks võimalik teha.
-
Külaline
Millal saab öelda, et lollidelt tulebki raha ära võtta.
On ju vaja mingit kotti, kuhu panna kaasa võetavad asjad.
Igatahes ajab odavam kott ka asja ära ja kestab aastaid. Ja kas pole tore osta siiski aasta või paari pärast uus kott.
Seda kallist kotti peab kandma aastakümme.
Igatahes ajab odavam kott ka asja ära ja kestab aastaid. Ja kas pole tore osta siiski aasta või paari pärast uus kott.
-
Külaline
Kui eelarve seda lubab vabalt, siis anna minna. Kui see ootustele ei vasta, saad ju 14päevaga tagasi saata.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:201100e on see kallis kott
-
Külaline
Tagasi saata saab ainult e-poest ostetud kaupa. Kui ostab kauplusest koha pealt, pole mingit tagastamise õigust.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:24
Kui eelarve seda lubab vabalt, siis anna minna. Kui see ootustele ei vasta, saad ju 14päevaga tagasi saata.
Kallis ei pea olema kvaliteetne. Kannad paar aastat, või vähem, läheb läbi ja viskad ka minema. Vaat' sellise juhtumi puhul saab tõesti öelda, et tulebki raha ära võtta. Kes garanteerib selle kalli koti kvaliteeti.. ?Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:09 Millal saab öelda, et lollidelt tulebki raha ära võtta.
-
Külaline
Tahad öelda, et sina kulutad iga oma sendi ainult ratsionaalsetele ja praktilistele asjadele, ei ühtki emotsionaalset ostu mitte kunagi?Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:09 Millal saab öelda, et lollidelt tulebki raha ära võtta.
-
Külaline
Minu nõrkus on kotid ja kingad. Kotte on mul 6 ja ostnud olen maksnud nende eest vahemikus 1000-2300 eurot. Kannan igapäevaselt, s.t. vahetan vastavalt värvile ja stiilile. Rahast kahju pole, sest millegi muu arvelt see kulutus tulnud pole. Kott on nagu auto-lisaks vajadusele peab olema ka silmale ilus vaadata. Ilusad asjad teevad ikka ju õnnelikuks, miks siis mitte neid lubada, kui saab, eksju. Naiste värk.
-
Külaline
Kui oled teinud kalli ostu ja siis selgub, et kvaliteet pole ikkagi see mida ootasid, on pettumus suur ja rahast kahju. Alati ei pruugi kallis kott tähendada kvaliteeti, vaid selle taga on lihtsalt suuremad kulud reklaamile ja turundusele, mis kajastuvad ka koti hinnas. Teisalt pead olema veendunud, et selle emotsiooniostu pärast elukvaliteet liialt ei kannataks. Kui ostad küll koti, aga lastele lähed toitu kerjama, siis pole see okei.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], rucola, Semrush [Bot], Tuuletu ja 8 külalist