Kes käsib? Kui ei kanna, lähed vangi?Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:09Seda kallist kotti peab kandma aastakümme.
Kallis asi
-
Külaline
-
Külaline
Saab ikka. Ma sain isegi New Yorkeri poodi asjad tagasi viia, sest osad asjad lapsele ei sobinud. Ülekanne arvele tuli 3 päeva pärast.
-
Külaline
Mina proovisin poodi riideid tagastada ja ei õnnestunud. Näidati seadus ette, kus kirjas, et tagasi võtmise kohustus on olemas ainult e-poodidel. Tavapoed võivad tagasi võtta, niisama vastutuleku korras, aga nad ei pea seda tegema. Ja kui käive niigi väike, siis ei tee ka.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 22:22Saab ikka. Ma sain isegi New Yorkeri poodi asjad tagasi viia, sest osad asjad lapsele ei sobinud. Ülekanne arvele tuli 3 päeva pärast.
-
Külaline
Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:01Mina proovisin poodi riideid tagastada ja ei õnnestunud. Näidati seadus ette, kus kirjas, et tagasi võtmise kohustus on olemas ainult e-poodidel. Tavapoed võivad tagasi võtta, niisama vastutuleku korras, aga nad ei pea seda tegema. Ja kui käive niigi väike, siis ei tee ka.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 22:22Saab ikka. Ma sain isegi New Yorkeri poodi asjad tagasi viia, sest osad asjad lapsele ei sobinud. Ülekanne arvele tuli 3 päeva pärast.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 11:45
Tagasi saata saab ainult e-poest ostetud kaupa. Kui ostab kauplusest koha pealt, pole mingit tagastamise õigust.
Ma ei tea mis poes sa siis ostled.
Kõige tavalisemad Sinsay, H&m JNE ja isegi suured marketid(PRISMA JA RIMI) võtavad riideid ja muud kodukauppa tagasi.
-
Külaline
Tavapood ei pea tagasi võtma Eestis.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:01Mina proovisin poodi riideid tagastada ja ei õnnestunud. Näidati seadus ette, kus kirjas, et tagasi võtmise kohustus on olemas ainult e-poodidel. Tavapoed võivad tagasi võtta, niisama vastutuleku korras, aga nad ei pea seda tegema. Ja kui käive niigi väike, siis ei tee ka.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 22:22
Saab ikka. Ma sain isegi New Yorkeri poodi asjad tagasi viia, sest osad asjad lapsele ei sobinud. Ülekanne arvele tuli 3 päeva pärast.
Kõige tavalisemad Sinsay, H&m JNE ja isegi suured marketid(PRISMA JA RIMI) võtavad riideid ja muud kodukauppa tagasi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:29Tavapood ei pea tagasi võtma Eestis. Ümber vahetada võimaldatakse.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:01
Mina proovisin poodi riideid tagastada ja ei õnnestunud. Näidati seadus ette, kus kirjas, et tagasi võtmise kohustus on olemas ainult e-poodidel. Tavapoed võivad tagasi võtta, niisama vastutuleku korras, aga nad ei pea seda tegema. Ja kui käive niigi väike, siis ei tee ka.
-
Külaline
Jah, kui sa tagastad kuskile H&M-i 5-eurose T-särgi, siis nad ilmselt ei keeldu seda tagasi võtmast, sest käibele see olulist mõju ei avalda. Hoopis teine lugu on, kui lähed 1100-eurost kotti tagastama.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19
Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
-
Külaline
Sa arvad, et H&M või Rimi müüvad 1000-euroseid käekotte või?Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19
Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
-
Külaline
Anna selle imelise seaduse link.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
-
Külaline
Selleks pole seadust vaja, Sinsayl on omad reeglid https://www.sinsay.com/ee/et/returns-st ... ex0aTYQx6WKülaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 12:02Anna selle imelise seaduse link.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
-
Külaline
Sinu lingil on jutt vahetamisest, mitte tagastamisest.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 13:43Selleks pole seadust vaja, Sinsayl on omad reeglid https://www.sinsay.com/ee/et/returns-st ... ex0aTYQx6WKülaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 12:02Anna selle imelise seaduse link.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
-
Külaline
Okei. Ju siis Eestis on teised seadused. Ma millegipärqst arvasin, et EL kehtib kõigile sama asi.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 12:02Anna selle imelise seaduse link.Külaline kirjutas: ↑11 Nov 2025 23:19Jamajutt. Tseki alusel, siltide olemasolul on igal poel vähemalt 7 päeva tagastusõigus.
Ma elan üke lombi Soomes ja siin saab raha tagasi, kui poodi tagasi viia.
Vabandust, minu viga ja eeldasin, et Eestis samad seadused.
Las see jääda siis. Mina vaidlema ei hakka, sest ju siis on erinevad seadused kaubanduses.
-
Külaline
Selle pika jutu asemel võta Tarbijakaitseseadus lahti ja loe läbi. Ja polegi sul millegi üle enam vaielda.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 14:19
Okei. Ju siis Eestis on teised seadused. Ma millegipärqst arvasin, et EL kehtib kõigile sama asi.
Ma elan üke lombi Soomes ja siin saab raha tagasi, kui poodi tagasi viia.
Vabandust, minu viga ja eeldasin, et Eestis samad seadused.
Las see jääda siis. Mina vaidlema ei hakka, sest ju siis on erinevad seadused kaubanduses.
1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
-
Külaline
kalkun ka arvas et muneb, aga hoopis sittus.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 14:19Okei. Ju siis Eestis on teised seadused. Ma millegipärqst arvasin,
-
Külaline
Jah, ma sain aru sellest.
-
Külaline
Minu pangaarvele potsatab igakuiselt 1800. Absoluutselt ostaks koti kuni 5500 eurot, pole isegi küsimust.Nätakas kirjutas: ↑12 Nov 2025 18:16 1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
-
Külaline
See on küll ju päris õudne. Palka saad väga vähe, aga proovid ikka hüpata mingit kotiga, mis maksab 3 sinu kuupalka. Aga vist siis peab keegi sind üleval, kui igapäevaeluks raha ei kulu. Kui peaksid kõik oma kulud ise katma, siis sellisest palgast koti jaoks midagi üle ei jää. Äkki pressid selle koti ka samalt isikult välja?Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 19:39Minu pangaarvele potsatab igakuiselt 1800. Absoluutselt ostaks koti kuni 5500 eurot, pole isegi küsimust.Nätakas kirjutas: ↑12 Nov 2025 18:16 1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
-
Külaline
Siia negatiivse hinnangu jagaja võiks ju anda ka põhjenduse.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 19:39Minu pangaarvele potsatab igakuiselt 1800. Absoluutselt ostaks koti kuni 5500 eurot, pole isegi küsimust.Nätakas kirjutas: ↑12 Nov 2025 18:16 1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
Kui igakuiselt jäb üle 1300 eurot, miks peaks kedagi häirima, kui paned selle käekotI alla? Jällegi minu jaoks veider, et mõni pani lausa miinuse. Paljud paneksid miinuse, et paari tuhandega ei saa mingit kotti, mis pulli teete:D
NB: Enne postitamist oli keegi missis X jõudnud veelgi kehvasti öelda:
Pangaarve pole ainuke sissetuleku koht, pidasin silmas töötasu, kes siis lepib tänapäeval vaid töötasuga? Elan üksi, majandan üksi. Sinu jutt ja suhtumine on rõve, odav ja madal.
-
Külaline
Ma arvan, et suur enamus inimesi, nii 70-80%.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 20:03
Pangaarve pole ainuke sissetuleku koht, pidasin silmas töötasu, kes siis lepib tänapäeval vaid töötasuga?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist