No mul oli vana ülemine protees ka olnud umbes 8 aastat vast, tahtsin lihtsalt uut teha, sest vanal olid paaril korral praod tekkinud. Selleks ajaks oli alles 1 oma hammas ja see tõmmati siis küll välja ja tehti täisprotees. Palju sul hambaid välja tuleks tõmmata? Üldiselt võid ju alati ka mõne teise arsti juurde minna ja uurida, mis nemad arvaksid. Alumine protees on mul osaline, aga kuna esihambad liikusid, siis need tõmmati ka uue proteesi tegemisel ikkagi välja.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 18:49 Kui mitu oma hammast teil veel oli enne kui täisproteesi lasite teha? Mul on osaline plaatprotees kuhu on hambaid juurde pandud kui olen lasknud välja tõmmata. Protees on mul olnud juba 8a ja 2 hammast tõmmati veel välja ja enam arsti väitel neid hambaid panna ei saa selle külge tuleb uus teha. Kuna allesolevad hambad on ka probleemidega küsisin täisproteesi kohta ja sain vastuseks, et viimase hambani tuleb võidelda. Nüüd kõike seda raviplaani kokku lugedes lihtsalt pole sõnu. Kes siis ikkagi otsustab mis variant teha mina või arst kui tahan veel välja tõmmata ja täisproteesi teha?
Plaatproteesid
-
Külaline
-
Külaline
Praegu tõmmati välja silmahammas mis liikus ja viimane tagumine purihammas mis oli katki. Protees ise on täisti terve, jutt käib ülemisest proteesist, eelmine aasta pandi sinna üks hammas juurde ja nüüd tolle arsti sõnul tuleks uus teha, sest ei saa panna hammast juurde järel on 4 oma hammast ees mis on kehvakesed lihtsalt küsisin totaali varianti juba sest enamus hambaid on nagunii protees. Lihtsalt see arst tegi selle variandi nii maha, et totaaliga ei saa nii ja naa ja on paha. Kas tõesti on totaal nii halb, kas sinu arst pigem soovitas ise need viimased vvälja tõmmata või tahtsid ise juba täisproteesi? Kas alumine protees on ebamugavam kui ülemine sest mul all on oma hambad paar tükki on puudu aga seelle pärast pole proteesi teinud.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 20:33No mul oli vana ülemine protees ka olnud umbes 8 aastat vast, tahtsin lihtsalt uut teha, sest vanal olid paaril korral praod tekkinud. Selleks ajaks oli alles 1 oma hammas ja see tõmmati siis küll välja ja tehti täisprotees. Palju sul hambaid välja tuleks tõmmata? Üldiselt võid ju alati ka mõne teise arsti juurde minna ja uurida, mis nemad arvaksid. Alumine protees on mul osaline, aga kuna esihambad liikusid, siis need tõmmati ka uue proteesi tegemisel ikkagi välja.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 18:49 Kui mitu oma hammast teil veel oli enne kui täisproteesi lasite teha? Mul on osaline plaatprotees kuhu on hambaid juurde pandud kui olen lasknud välja tõmmata. Protees on mul olnud juba 8a ja 2 hammast tõmmati veel välja ja enam arsti väitel neid hambaid panna ei saa selle külge tuleb uus teha. Kuna allesolevad hambad on ka probleemidega küsisin täisproteesi kohta ja sain vastuseks, et viimase hambani tuleb võidelda. Nüüd kõike seda raviplaani kokku lugedes lihtsalt pole sõnu. Kes siis ikkagi otsustab mis variant teha mina või arst kui tahan veel välja tõmmata ja täisproteesi teha?
-
Külaline
Mina olen mõlema proteesiga nii harjunud, et enamuse ei mäleta üldse, et need mul on. Proteesiliimi ma ei kasuta, ainus mida teen, et peale söömist loputan proteesid puhtaks ja puhastan ka suu, et midagi sinna vahele ei jääks, see on ainus ebamugavus. Mul arvas arst ise, et kui juba uute proteeside tegemiseks läheb, siis pole mõtet säilitada üht ülemist ja alumisi niigi liikuvaid hambaid, vaid kõik korraga siis juba korda teha. Nii ainus alles olev ülemine kui ka loksuvad alumised hambad olid muidu terved. Aga ma arvan, et see oli õige otsus. Ma sinu asemel tõesti käiks ja uuriks mõnes teises kliinikus ka. Minu proteesid on tehtud Pärnus, nii et oma kliiniku soovitamisest vist abi ei ole.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 02:44Praegu tõmmati välja silmahammas mis liikus ja viimane tagumine purihammas mis oli katki. Protees ise on täisti terve, jutt käib ülemisest proteesist, eelmine aasta pandi sinna üks hammas juurde ja nüüd tolle arsti sõnul tuleks uus teha, sest ei saa panna hammast juurde järel on 4 oma hammast ees mis on kehvakesed lihtsalt küsisin totaali varianti juba sest enamus hambaid on nagunii protees. Lihtsalt see arst tegi selle variandi nii maha, et totaaliga ei saa nii ja naa ja on paha. Kas tõesti on totaal nii halb, kas sinu arst pigem soovitas ise need viimased vvälja tõmmata või tahtsid ise juba täisproteesi? Kas alumine protees on ebamugavam kui ülemine sest mul all on oma hambad paar tükki on puudu aga seelle pärast pole proteesi teinud.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 20:33No mul oli vana ülemine protees ka olnud umbes 8 aastat vast, tahtsin lihtsalt uut teha, sest vanal olid paaril korral praod tekkinud. Selleks ajaks oli alles 1 oma hammas ja see tõmmati siis küll välja ja tehti täisprotees. Palju sul hambaid välja tuleks tõmmata? Üldiselt võid ju alati ka mõne teise arsti juurde minna ja uurida, mis nemad arvaksid. Alumine protees on mul osaline, aga kuna esihambad liikusid, siis need tõmmati ka uue proteesi tegemisel ikkagi välja.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 18:49 Kui mitu oma hammast teil veel oli enne kui täisproteesi lasite teha? Mul on osaline plaatprotees kuhu on hambaid juurde pandud kui olen lasknud välja tõmmata. Protees on mul olnud juba 8a ja 2 hammast tõmmati veel välja ja enam arsti väitel neid hambaid panna ei saa selle külge tuleb uus teha. Kuna allesolevad hambad on ka probleemidega küsisin täisproteesi kohta ja sain vastuseks, et viimase hambani tuleb võidelda. Nüüd kõike seda raviplaani kokku lugedes lihtsalt pole sõnu. Kes siis ikkagi otsustab mis variant teha mina või arst kui tahan veel välja tõmmata ja täisproteesi teha?
-
Külaline
Äitäh eelmine postitaja kusjuures võiksisd oma kliiniku kah öelda, sest olen nüüd asja uurinud ja väljaspool Tallinnat on proteesi hind isegi kuni 300 euri odavam. Proovin Koselt maad kuulata kui keegi teab Kiitku - Laitku. Kusjuures abi sain praegu Tallinna hambapolikliinikust . Kui hommikul küsides on mõnel proteesiarstil vaba aega saab proteesi pärastlõunal kätte jah lisandub kiirtöö tasu 80eur pluss see hamba juurde panek, Arst oli väga kena ja abivalmis ja imestas miks seda pisikest tööd ei saanud Kallis Erakliinikus tehtud, soovitas samuti muidugi täesti uus teha, ikkagi 8a. vana juba praegune ja arvas ka et totaal pole probleem kui see on minu valik ja mulle rahaliselt parim variant ja seda kõike kiirvisiidi käigus. Kallis koht pole alati parim.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kiisu ja 3 külalist