Koroona ei olnud tõsisem haigus kui gripp. Ka sellest on saanud mõned tüsistused ja mõned selle tagajärjel surnud. Ometigi me ei tee gripi pärast mingit aplaavat, et poed kinni ja 2 meetrit vahet ja ilma tõendita liikuda ei tohi. Tagasi mõeldes, nagu mingit ulmekirjandust oleks lugenud, nii kreisi oli see kõik.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30
Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.
Eesti parim raiesportlane
-
Külaline
-
Külaline
Imre Sooääre puhul olen kindel, et tal olid kõik vajalikud vaktsineerimised tehtud. Ei kergendanud see tema puhul haigust. Ju siis oli enne ka tervis väga vilets...Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:18Misasja, hoia nüüd ikka hobuseid nati. Vähk oli tal. Ja selle järel tekkis laialdane põletik organismis. Millesse suri, ei tea, aga kaks piisavat põhjust juba olemas sinu rumala jutu kõrvale.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 19:50
Täiendan nüüd ise, et lugesin, et koroonaviiruse tüsistustesse, millega maadles mitu aastat. Vat sulle siis haigust, mida mõne arust pole olemas.
-
Külaline
EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:18Misasja, hoia nüüd ikka hobuseid nati. Vähk oli tal. Ja selle järel tekkis laialdane põletik organismis. Millesse suri, ei tea, aga kaks piisavat põhjust juba olemas sinu rumala jutu kõrvale.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 19:50
Täiendan nüüd ise, et lugesin, et koroonaviiruse tüsistustesse, millega maadles mitu aastat. Vat sulle siis haigust, mida mõne arust pole olemas.
Loomulikult tunnistan, et koroona on raske haigus ja sellesse on võimalik surra, lihtsalt mingit alust pole väita, et tema sellesse suri.
-
Külaline
Sinu personaalne arvamus, et 50+ vanuses ollakse juba sent surmale võlgu, ei mängi siin mingit rolli. Eestis on oodatav eluiga Statistikaameti andmeil naistel 83,4 ja meestel 75,1 aastat. Kui surra sellest 20-30 aastat varem, on see ilmselgelt ebatavaline.
-
Külaline
Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:18 Misasja, hoia nüüd ikka hobuseid nati. Vähk oli tal. Ja selle järel tekkis laialdane põletik organismis. Millesse suri, ei tea, aga kaks piisavat põhjust juba olemas sinu rumala jutu kõrvale.
Loomulikult tunnistan, et koroona on raske haigus ja sellesse on võimalik surra, lihtsalt mingit alust pole väita, et tema sellesse suri.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:45Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30
Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.
Päris nii ikka ka pole. Ma olin/olen riskirühmas, tervis just ka alati kiita pole aga põdesin üsna kergelt ja vaid ühe korra. Kolm päeva palavik ja nädala jagu väsimust ning kõik. Vaksineeritud ka pole selle ega gripi vastu.
-
Külaline
Mina ka ei nõustu. Tean väga treenitud 40-aastast, kes oli koroonaga haiglas tilgutite ja aparaatide küljes. Ka hiljem pole ta tervisel mingeid salahädasid ilmnenud. Aga koroona oli väga raske. Ja minu vanemad, ligi 90 tol ajal, põdesid väga kergelt.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:45Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30
-
Külaline
Ju siis on su tervis nüüd parem kui paberil. Vanad inimesed sageli surevad isegi grippi, sest tervis on nii alla käinud, ei midagi erakordset, kui 80-aastane või HIV-haige tühisesse haigusesse sureb. Et on ikka küll indikaator, kui külmetushaigusi väga raskelt põetakse. Väga tõsised sportlased olid koroona puhul erigrupp, võib-olla füüsilise ületreenituse ja kurnatuse tõttu, ei oska öelda.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:02Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:45Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36 EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.
Päris nii ikka ka pole. Ma olin/olen riskirühmas, tervis just ka alati kiita pole aga põdesin üsna kergelt ja vaid ühe korra. Kolm päeva palavik ja nädala jagu väsimust ning kõik. Vaksineeritud ka pole selle ega gripi vastu.
-
Külaline
Vanus ei tähenda automaatselt viletsat tervist. 90-aastaseni elavatki need, kelle tervis on sünnipäraselt tugev ja nakkused neid ei murra. Muidu nad poleks nii kõrge eani elanudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:09Ja minu vanemad, ligi 90 tol ajal, põdesid väga kergelt.
-
Külaline
Vaim pidi isegi olulisem olema kui füüsiline tervis.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:16Vanus ei tähenda automaatselt viletsat tervist. 90-aastaseni elavatki need, kelle tervis on sünnipäraselt tugev ja nakkused neid ei murra. Muidu nad poleks nii kõrge eani elanudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:09Ja minu vanemad, ligi 90 tol ajal, põdesid väga kergelt.
-
Külaline
Ah see on niisama jutt. Mina olen seesama, kes eespool oma vanematest rääkis, et ligi 90-selt põdesid väga kergelt koroonat - vaim on mõlemal üsna väsinud juba ammu, mingit elusärtsu eriti küll pole. Tiksuvad niisama. Haigestumise seisukohalt ma ei usu seda vaimu juttu - aga haigusest taastumise puhul kindlasti on see väga oluline, kas inimesel on elutahe või mitte.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 13:37Vaim pidi isegi olulisem olema kui füüsiline tervis.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:16Vanus ei tähenda automaatselt viletsat tervist. 90-aastaseni elavatki need, kelle tervis on sünnipäraselt tugev ja nakkused neid ei murra. Muidu nad poleks nii kõrge eani elanudki.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:09Ja minu vanemad, ligi 90 tol ajal, põdesid väga kergelt.
-
Külaline
Aga 90ne aastaseks tuleb ka elada, selleks peabki vaim olema tugev. Mitte ainult haigused ei murra inimesi, inimesi murrab lähedaste surm, vastuvõtlikus maailmamurede suhtes, vaesus, kroonilised terviseprobleemid mis ei lase liikuma, palju palju asju. 90ne aastased muidugi tiksuvad, sest nad on oma elukaare lõpus.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 14:33Ah see on niisama jutt. Mina olen seesama, kes eespool oma vanematest rääkis, et ligi 90-selt põdesid väga kergelt koroonat - vaim on mõlemal üsna väsinud juba ammu, mingit elusärtsu eriti küll pole. Tiksuvad niisama. Haigestumise seisukohalt ma ei usu seda vaimu juttu - aga haigusest taastumise puhul kindlasti on see väga oluline, kas inimesel on elutahe või mitte.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 13:37Vaim pidi isegi olulisem olema kui füüsiline tervis.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 11:16
Vanus ei tähenda automaatselt viletsat tervist. 90-aastaseni elavatki need, kelle tervis on sünnipäraselt tugev ja nakkused neid ei murra. Muidu nad poleks nii kõrge eani elanudki.
-
Külaline
Sul ei saa 90ne aasta vanuseid vanemaid olla, sest maksimaalselt oleksid sa ise 60 aastane ja isegi mitte ammu noor enam. St kõik vaimu ja tervisega seotud probleemid peaksid sulle tuttavad olema, sest oled neid isegi läbi elamas. Aga sul neid kogemusi ei paista olevat, st sul ei saa olla nii vanu vanemaid juhul kui nad sind 50 aastasena ilmale ei toonud.
-
Külaline
Väga imelik mõttekäik. Miks mul ei peaks neid kogemusi olema?Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 14:37 Sul ei saa 90ne aasta vanuseid vanemaid olla, sest maksimaalselt oleksid sa ise 60 aastane ja isegi mitte ammu noor enam. St kõik vaimu ja tervisega seotud probleemid peaksid sulle tuttavad olema, sest oled neid isegi läbi elamas. Aga sul neid kogemusi ei paista olevat, st sul ei saa olla nii vanu vanemaid juhul kui nad sind 50 aastasena ilmale ei toonud.
Ebaloogiline jutt. 90-aastased on elukaare lõpus loomulikult ja tiksumine on ka loogiline, aga sina väidad ju, et haigustele vastupanuks on selles eas just vaimset tugevust vaja - siin on ju vastuolu. Neil pole seda vaimset tugevust (enam). Ja 90-aastaseks elas ka mu vanaema, keda kogu oma teadliku elu mäletan depressiivsena ja surmaihaluses olevana (saaks juba hauda puhkama).Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 14:35 Aga 90ne aastaseks tuleb ka elada, selleks peabki vaim olema tugev. Mitte ainult haigused ei murra inimesi, inimesi murrab lähedaste surm, vastuvõtlikus maailmamurede suhtes, vaesus, kroonilised terviseprobleemid mis ei lase liikuma, palju palju asju. 90ne aastased muidugi tiksuvad, sest nad on oma elukaare lõpus.
-
Külaline
Ei puutu absoluutselt teemasse, mis tehti või ei tehtud. Ka ei rääkinud ma midagi sellest, kas koroona oli tõsisem või vähem tõsisem kui gripp, täiesti teemaväline heietus. Ma ütlesin ainult seda, et Õhtulehes oli kirjutatud, et pärast koroona põdemist läks selle inimese tervis halvaks, kaotas suure osa kopsudest ja hakkasid kimbutama ravimatud infektsioonid. Temal läks nii. Kas sinu arust on koroona tõsine või mitte, on tähtsusetu asi antud teemas. Mõni keerab ikka päris hulluks ära, kohe kui seda sõna mainitakse, hakkab tulemat mingit kõrvalist jura.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 07:09Koroona ei olnud tõsisem haigus kui gripp. Ka sellest on saanud mõned tüsistused ja mõned selle tagajärjel surnud. Ometigi me ei tee gripi pärast mingit aplaavat, et poed kinni ja 2 meetrit vahet ja ilma tõendita liikuda ei tohi. Tagasi mõeldes, nagu mingit ulmekirjandust oleks lugenud, nii kreisi oli see kõik.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30
-
Külaline
Sul on endal lugemisprobleem. Sinna on kirjutatud, et pärast seda pole olnud tervis hea. Koroona nõrgestas organismi, sai aga muudkui infektsiooe, mis ei allunud ravile. Sama oli Lea Liitmaaga, ta ei surnud otseselt koroonasse, aga koroona nõrgestas organismi ja suri vähki kiiremini, kui ehk muidu oleks surnud. Neid inimesi on palju, kes pole pärast koroona põdemist enam saanudki tervist korda.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 21:18 Misasja, hoia nüüd ikka hobuseid nati. Vähk oli tal. Ja selle järel tekkis laialdane põletik organismis. Millesse suri, ei tea, aga kaks piisavat põhjust juba olemas sinu rumala jutu kõrvale.
-
Külaline
Seal EI OLE kirjas, et tänapäevani koroona järgselt tervis korda ei olnud saanud. Seal tsiteeriti 2022. aasta postitust, kus ta rääkis, et tervis on olnud halb. See oli aastal 2022, kordan. Praegu on 2025.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 15:17 Sul on endal lugemisprobleem. Sinna on kirjutatud, et pärast seda pole olnud tervis hea. Koroona nõrgestas organismi, sai aga muudkui infektsiooe, mis ei allunud ravile. Sama oli Lea Liitmaaga, ta ei surnud otseselt koroonasse, aga koroona nõrgestas organismi ja suri vähki kiiremini, kui ehk muidu oleks surnud. Neid inimesi on palju, kes pole pärast koroona põdemist enam saanudki tervist korda.
-
Külaline
Ta ei kaotanud koroona tõttu osa kopsudest, vaid koroona-aegsete uuringute tõttu avastati kopsust kasvaja. Su lugemisoskus on tõeliselt loominguline.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 15:11 Ei puutu absoluutselt teemasse, mis tehti või ei tehtud. Ka ei rääkinud ma midagi sellest, kas koroona oli tõsisem või vähem tõsisem kui gripp, täiesti teemaväline heietus. Ma ütlesin ainult seda, et Õhtulehes oli kirjutatud, et pärast koroona põdemist läks selle inimese tervis halvaks, kaotas suure osa kopsudest ja hakkasid kimbutama ravimatud infektsioonid. Temal läks nii. Kas sinu arust on koroona tõsine või mitte, on tähtsusetu asi antud teemas. Mõni keerab ikka päris hulluks ära, kohe kui seda sõna mainitakse, hakkab tulemat mingit kõrvalist jura.
-
Külaline
Covid ongi gripp, lihtsalt teine tüvi.Külaline kirjutas: ↑12 Nov 2025 15:17Sul on endal lugemisprobleem. Sinna on kirjutatud, et pärast seda pole olnud tervis hea. Koroona nõrgestas organismi, sai aga muudkui infektsiooe, mis ei allunud ravile. Sama oli Lea Liitmaaga, ta ei surnud otseselt koroonasse, aga koroona nõrgestas organismi ja suri vähki kiiremini, kui ehk muidu oleks surnud. Neid inimesi on palju, kes pole pärast koroona põdemist enam saanudki tervist korda.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 10:36EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 06:30
-
Külaline
Grippi põhjustavd ortomüksoviiruste (Orthomyxoviridae) sugukonda kuuluvad gripiviirused.Guest kirjutas: ↑12 Nov 2025 16:48 Covid ongi gripp, lihtsalt teine tüvi.
Covidit põhjustab plussahelaliste RNA-viiruste hulka kuuluv koroonaviirus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist