Eesti parim raiesportlane

vana hea klassika
Vasta
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:43
Egalitaar kirjutas: 11 Nov 2025 23:03
Guest kirjutas: 11 Nov 2025 22:52
No on ikka küll ebatavaline kui 50. eluaastates inimene ära sureb.
Ma saan aru, et mu väide ei meeldinud, eriti kui ise kuulud samasse vanusegruppi, aga tegelikult siiski ole ebatavaline. Selles eas juba haigused murravad, ja mitte vähe. Eriti mehi.
Sinu personaalne arvamus, et 50+ vanuses ollakse juba sent surmale võlgu, ei mängi siin mingit rolli. Eestis on oodatav eluiga Statistikaameti andmeil naistel 83,4 ja meestel 75,1 aastat. Kui surra sellest 20-30 aastat varem, on see ilmselgelt ebatavaline.
"Sinu personaalne arvamus, et 50+ vanuses ollakse juba sent surmale võlgu,"

Ära pane enda sõnu mulle suhu, ma pole midagi sellist öelnud! Surm 50dates eluaastates ei ole ebatavaline. Oodatav eluiga seda ei muuda, Miks? Sellest kirjutasin juba varem, ja kordama sulle ennast ei hakka.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 16:58
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 16:48 Covid ongi gripp, lihtsalt teine tüvi.
Grippi põhjustavd ortomüksoviiruste (Orthomyxoviridae) sugukonda kuuluvad gripiviirused.

Covidit põhjustab plussahelaliste RNA-viiruste hulka kuuluv koroonaviirus.
Mõlemad on viirused millel on erinev tüvi ehk mis valesti oli?
Mõlemal on erinevusi ja palju sarnasusi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:45
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:36
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 06:30

Hoia ise oma hobuseid, siin on täpselt nii kirjutatud: https://www.ohtuleht.ee/1144104/malestu ... mre-sooaar Vähist pole siin midagi, küll aga sellest, et pärast koroonaviiruse põdemist ei saanudki tervist korda. Koroonat põdes väga raskelt ja kaotas suure osa kopsudest. Pärast seda olid ravimatud infektsioonid pikka aega. Ja siis tulid igasugused teised hädad lisaks. Ma ei saa aru, miks osad inimesed ei suuda tunnistada, et koroona oli mingil ajal väga tõsine haigus ja alles eelmisel aastal suri mu naabritädi samuti koroonasse ära.
EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.
Loomulikult tunnistan, et koroona on raske haigus ja sellesse on võimalik surra, lihtsalt mingit alust pole väita, et tema sellesse suri.
Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.
See on täiesti vale. Raskelt põdesid igasugused inimesed, ka täiesti terved. Keegi ei saanud ette teada, kuidas tema organism reageerib. Mõnel oli just väga tugev immuunsüsteem, mis hakkas koroonaviiruse tagajärjel oma organismi ründama. Samas oli palju nõrga tervisega vanureid, kellele ei teinud koroona mitte midagi. Mul on ämm ja äi sellised, kellel sada häda kallal, iga päeva võtavad 10 tabletti ravimeid, aga koroona oli neile täiesti nohu.
Külaline

50+ alles elu algab, st esimesed probleemid võivad tõesti ilmneda. Inimese probleemne iga hakkab minu arust umbes 70.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 19:22
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:45
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:36 EI KIRJUTATA seal, et ta koroona tüsistustesse suri, kas sul on mingi lugemisprobleem? Seal kirjutatakse, et ta põdes koroonat raskelt, seda ma tean, aga see oli 2-3 aastat tagasi. Sõnagagi pole väidetud, et see koroona tal ikka veel probleeme tekitas.
Loomulikult tunnistan, et koroona on raske haigus ja sellesse on võimalik surra, lihtsalt mingit alust pole väita, et tema sellesse suri.
Koroona on otsekui tervise indikaator. Raskelt põdesid need, kel tervis ja elujõud olid juba enne nakatumist viletsad.
See on täiesti vale. Raskelt põdesid igasugused inimesed, ka täiesti terved. Keegi ei saanud ette teada, kuidas tema organism reageerib. Mõnel oli just väga tugev immuunsüsteem, mis hakkas koroonaviiruse tagajärjel oma organismi ründama. Samas oli palju nõrga tervisega vanureid, kellele ei teinud koroona mitte midagi. Mul on ämm ja äi sellised, kellel sada häda kallal, iga päeva võtavad 10 tabletti ravimeid, aga koroona oli neile täiesti nohu.
Jaaa, ja ID kaardiga nad toimetavad ka igapäev, nad lihtsalt oskavad
Külaline

[/quote]Ta ei kaotanud koroona tõttu osa kopsudest, vaid koroona-aegsete uuringute tõttu avastati kopsust kasvaja. Su lugemisoskus on tõeliselt loominguline.
[/quote]

Sa vist ei ole seda artiklit lugenud, et vastu vaidled. Õhtuleht kirjutab nii: Lõpuks sattus aga mees viiruse tüsistuste tõttu haiglasse. „Avastati, et koroonaviiruse tüsistusena olen saanud korona kopsupõletiku ja 30 protsenti kopsukahjustuse. Just see oli see, mis mind haiglasse viis, sest inhalaatorist kodus enam ei piisanud.“

2022. aasta detsembris rääkis mees, et tal avastati ulatuslik bakteriaalne infektsioon kogu kehas ja lümfisõlmedes. Mistõttu pidi ta taas oma päevad haiglas veetma.

Siit võid lugeda pikemalt selle avastatud kasvaja kohta, mis ei olnud vähk:
https://elu24.postimees.ee/7677779/pala ... -kopsuvahk

Ja paluks mitte vaielda, kui ise ei loe, mida kirjutatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 19:47
Ta ei kaotanud koroona tõttu osa kopsudest, vaid koroona-aegsete uuringute tõttu avastati kopsust kasvaja. Su lugemisoskus on tõeliselt loominguline.
[/quote]

Sa vist ei ole seda artiklit lugenud, et vastu vaidled. Õhtuleht kirjutab nii: Lõpuks sattus aga mees viiruse tüsistuste tõttu haiglasse. „Avastati, et koroonaviiruse tüsistusena olen saanud korona kopsupõletiku ja 30 protsenti kopsukahjustuse. Just see oli see, mis mind haiglasse viis, sest inhalaatorist kodus enam ei piisanud.“

2022. aasta detsembris rääkis mees, et tal avastati ulatuslik bakteriaalne infektsioon kogu kehas ja lümfisõlmedes. Mistõttu pidi ta taas oma päevad haiglas veetma.

Siit võid lugeda pikemalt selle avastatud kasvaja kohta, mis ei olnud vähk:
https://elu24.postimees.ee/7677779/pala ... -kopsuvahk

Ja paluks mitte vaielda, kui ise ei loe, mida kirjutatakse.
[/quote]Sai 30% kopsukahjustuse - see ei tähenda, et kaotas 30% kopsudest, selliste kopsudega elatakse täiesti normaalset elu. Sinu põhiline väide oli aga, et koroonajärgselt hakkasid kimbutama erinevad infektsioonid - selle jutu mõtlesid sa ise välja. Kimbutasid need infektsioonid teda aastal 2022, nagu nüüd juba kolmas kord ütlen sulle. Ja seda kordan ka üle, et praegu on aasta 2025. Ainsatki viidet pole, et viimasel ajal mõni infektsioon oleks kallal olnud.
Ma olen kõiki neid artikleid lugenud.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 17:30
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 16:48 Covid ongi gripp, lihtsalt teine tüvi.
Grippi põhjustavd ortomüksoviiruste (Orthomyxoviridae) sugukonda kuuluvad gripiviirused.

Igal viirusel on mitu tüve. Kui sa ütled "teine tüvi", siis see tähendab, et sama viiruse teine tüvi. Antud juhul on aga tegemist erinevate viiruste, mitte erinevate tüvedega. Ehk et puust ja punaseks: koer on koerlane ja kass on kaslane. Kass ei ole erinevat tüüpi koerlane, vaid ta kuulub täiesti teise sugukonda, ehkki mõlemad võivad olla ühesuurused ja kummalgi on neli jalga ning saba.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 19:28 50+ alles elu algab, st esimesed probleemid võivad tõesti ilmneda. Inimese probleemne iga hakkab minu arust umbes 70.
Okei, milline elu siis sinul algas. Räägi
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 20:32

Igal viirusel on mitu tüve. Kui sa ütled "teine tüvi", siis see tähendab, et sama viiruse teine tüvi. Antud juhul on aga tegemist erinevate viiruste, mitte erinevate tüvedega. Ehk et puust ja punaseks: koer on koerlane ja kass on kaslane. Kass ei ole erinevat tüüpi koerlane, vaid ta kuulub täiesti teise sugukonda, ehkki mõlemad võivad olla ühesuurused ja kummalgi on neli jalga ning saba.
Aga on siis kaslasel ja koerlasel mingit vahet kui nad põlvnevad ühest eelasest? Mõlemad on kiskjad, mõlemad on inimese kodustatud koduloomad. Mõlemad indlevad ühtemoodi, mõlemad toovad ühepalju poegi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 20:55

Aga on siis kaslasel ja koerlasel mingit vahet kui nad põlvnevad ühest eelasest? Mõlemad on kiskjad, mõlemad on inimese kodustatud koduloomad. Mõlemad indlevad ühtemoodi, mõlemad toovad ühepalju poegi.
Jesus H. Roosevelt Christ. Ega inimesel ja koroonaviirusel ei ole ka sellest vaatevinklist nagu erilist vahet - elu algas ju ükskord ühest aatomist.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 21:43
Jesus H. Roosevelt Christ. Ega inimesel ja koroonaviirusel ei ole ka sellest vaatevinklist nagu erilist vahet - elu algas ju ükskord ühest aatomist.
Seda ma sulle üritasin öelda, sa ikka ei uskunud.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 14:37 Sul ei saa 90ne aasta vanuseid vanemaid olla, sest maksimaalselt oleksid sa ise 60 aastane ja isegi mitte ammu noor enam. St kõik vaimu ja tervisega seotud probleemid peaksid sulle tuttavad olema, sest oled neid isegi läbi elamas. Aga sul neid kogemusi ei paista olevat, st sul ei saa olla nii vanu vanemaid juhul kui nad sind 50 aastasena ilmale ei toonud.
Mis lollus see veel on? Minu ema ja isa on 92-aastased. Ja mina olen 47-aastane. Miks peab sinu arvates 90-aastase inimese laps olema tingimata 60-aastane?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 21:43
Jesus Christ Superstar, kas sa tõesti ei tajunud, et see vastus oli iroonia????
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 22:27
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 14:37 Sul ei saa 90ne aasta vanuseid vanemaid olla, sest maksimaalselt oleksid sa ise 60 aastane ja isegi mitte ammu noor enam. St kõik vaimu ja tervisega seotud probleemid peaksid sulle tuttavad olema, sest oled neid isegi läbi elamas. Aga sul neid kogemusi ei paista olevat, st sul ei saa olla nii vanu vanemaid juhul kui nad sind 50 aastasena ilmale ei toonud.
Mis lollus see veel on? Minu ema ja isa on 92-aastased. Ja mina olen 47-aastane. Miks peab sinu arvates 90-aastase inimese laps olema tingimata 60-aastane?
Appi. Arvuta nüüd natuke.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 22:31
Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 22:27
Mida ma arvutama peaks?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 22:59 Postitus on kustutatud
Selles vanuses sünnitamine ei ole imelugu, muide. Rasedaks jäämine 40+ vanuses on küll haruldane, aga mitte olematu. Tabletid võiksid nüüd küll ära võtta, on aeg. Seda jama tuleb juba liiga palju foorumisse.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 22:41
Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 22:36
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 22:31

Mida ma arvutama peaks?
Postitus on kustutatud
1978 sündisin. Edasi? Millest mul on rumal mõtlemine? Mina ei ole siin teemas midagi kaasa rääkinud ega arvanud. Reageerisin vaid kodaniku kommentaarile, kes leidis, et 90-aastase inimese järeltulija ei saa olla noorem kui 60-aastane.

Seega, milline rumal mõtlemine mul on?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Oodatav eluiga on lihtsalt statistiline keskmine, mitte mingi isiklik garantii. See tähendab, et osa inimesi elab kauem ja osa vähem. 50ndates eluaastates suremine ei ole küll tavaline ega oodatud, aga see ei ole ka mingi eriline haruldus. Enamik tõsisemaid terviseprobleeme – südame- ja veresoonkonnahaigused, vähk, diabeet jms – hakkavadki sagedamini välja lööma just pärast 40. eluaastat. Samuti on kehas juba rohkem kulumist ja varem kogunenud riskitegureid. Seetõttu on 50ndates suremine lihtsalt palju tavalisem kui näiteks 30ndates või 40ndates, kuigi keskmine eluiga on ametlikult kõrgem.
Külaline

Imre Sooääre puhul selge: enesetapp. Kroonikas varsti täpsemalt.
Vasta