Kallis asi

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 20:03
Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 19:39
Nätakas kirjutas: 12 Nov 2025 18:16 1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
Minu pangaarvele potsatab igakuiselt 1800. Absoluutselt ostaks koti kuni 5500 eurot, pole isegi küsimust.
Siia negatiivse hinnangu jagaja võiks ju anda ka põhjenduse.
Kui igakuiselt jäb üle 1300 eurot, miks peaks kedagi häirima, kui paned selle käekotI alla? Jällegi minu jaoks veider, et mõni pani lausa miinuse. Paljud paneksid miinuse, et paari tuhandega ei saa mingit kotti, mis pulli teete:D

NB: Enne postitamist oli keegi missis X jõudnud veelgi kehvasti öelda:
Pangaarve pole ainuke sissetuleku koht, pidasin silmas töötasu, kes siis lepib tänapäeval vaid töötasuga? Elan üksi, majandan üksi. Sinu jutt ja suhtumine on rõve, odav ja madal.
OO pardifilee on siia teemasse ka jõudnud. Fa-fa-fa ma olen nii kuradi rikas :lol: :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 08:37
Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 19:39

Minu pangaarvele potsatab igakuiselt 1800. Absoluutselt ostaks koti kuni 5500 eurot, pole isegi küsimust.
Kui igakuiselt jäb üle 1300 eurot, miks peaks kedagi häirima, kui paned selle käekotI alla? Jällegi minu jaoks veider, et mõni pani lausa miinuse. Paljud paneksid miinuse, et paari tuhandega ei saa mingit kotti, mis pulli teete:D

Pangaarve pole ainuke sissetuleku koht, pidasin silmas töötasu, kes siis lepib tänapäeval vaid töötasuga? Elan üksi, majandan üksi. Sinu jutt ja suhtumine on rõve, odav ja madal.
OO pardifilee on siia teemasse ka jõudnud. Fa-fa-fa ma olen nii kuradi rikas :lol: :lol: :lol:
Miks sa nii halvasti ütled? Tõsi ta ju on, et tänapäeval on paljudel üürikorter või mitu igapäevatuludele lisaks. Selleks ei pea üldse rikas olema.
Külaline

mingi käekoti eest ei maksa iialgi üle 300 euro, pigem ostan 100-150 kanti. Ja niikuinii ostan välismaalt, seal valik palju suurem ja huvitavam.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Nov 2025 08:56

Miks sa nii halvasti ütled? Tõsi ta ju on, et tänapäeval on paljudel üürikorter või mitu igapäevatuludele lisaks. Selleks ei pea üldse rikas olema.
Selleks, et rohkem mitmetuhandeseid käekotte osta?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 09:06 mingi käekoti eest ei maksa iialgi üle 300 euro, pigem ostan 100-150 kanti. Ja niikuinii ostan välismaalt, seal valik palju suurem ja huvitavam.
Mul sama. Ei pea mõttekaks üle teatud summa maksta. Selle raha eest saab väga kvaliteetse ja ilusa koti. Mul ei pea tingimata mingi Dior või muu kallis bränd olema. Mulle need isegi ei meeldi.
Sõbrannal on mitu sellist.

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 10:33

Miks ka mitte? Parem üks brändi mitmetuhandene kott kui hunnik näotuid kotte. Aksessuaarid võiksid kallid olla.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Nov 2025 11:04
Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 10:33

Miks ka mitte? Parem üks brändi mitmetuhandene kott kui hunnik näotuid kotte. Aksessuaarid võiksid kallid olla.
ilu on vaataja silmades - pole veel ühtegi ilusat 1000+ eurot kotti näinud. Minu maitsele veidi labased. Küll aga eriti arenenud Aasia riikidest (ei pea silmas Hiinat) leiab ägedaid brände, mille hind on ok ja kvaliteet ning välimus super.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 19:56
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 19:39
Nätakas kirjutas: 12 Nov 2025 18:16 1100 eurost kotti ma ei ostaks, minu puhul oleks see üle poole kuu sissetulekust. Samas enda palga mõõdustikus kalleid asju olen ostnud küll, lihtsalt sel põhjusel, et see teeb mulle rõõmu. Nii et ma otsustaks selle järgi, et mis mind rohkem rõõmustab - kas see kott või raha pangaarvel.
See on küll ju päris õudne. Palka saad väga vähe, aga proovid ikka hüpata mingit kotiga, mis maksab 3 sinu kuupalka. Aga vist siis peab keegi sind üleval, kui igapäevaeluks raha ei kulu. Kui peaksid kõik oma kulud ise katma, siis sellisest palgast koti jaoks midagi üle ei jää. Äkki pressid selle koti ka samalt isikult välja?
Oot, oot, kuidas 1800 väga väike palk on? Teen praegu enda puhul väikese arvutuse-maja kommunaalid aasta keskmine 200 eurot, g4s ja teleteenused 50 eurot, toit 300 eurot, laene-liisinguid pole, kütuse ja telefoni maksab tööandja. Igas kuus jääks 1250 vabaks kulutamiseks. Pole ju väike summa? Kas teil jääb igas kuus rohkem vaba raha? Minule oleks see küll üsna piisav.
Külaline

toit 300 eurot kuus, kui ülekaaluline sa siis oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 14:03 toit 300 eurot kuus, kui ülekaaluline sa siis oled?
Ma olen normaalkaalus. Söön palju kala ja muid mereande, mida ostan omahinnaga. Põhiline toit munad, broileri kintsuliha, lõhefilee, tursafilee, tuunikala, kodujuust.

Küsiks pigem sinult, milline tümikas sööb enam kui 300 euro eest kuus?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 15:45
Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 14:03 toit 300 eurot kuus, kui ülekaaluline sa siis oled?
Ma olen normaalkaalus. Söön palju kala ja muid mereande, mida ostan omahinnaga. Põhiline toit munad, broileri kintsuliha, lõhefilee, tursafilee, tuunikala, kodujuust.

Küsiks pigem sinult, milline tümikas sööb enam kui 300 euro eest kuus?
Mul kulub kuus söögile mingi 80-100 eurot. Ma ei kujuta ette mis oleks see 200 euro eest süüa mida veel peaks kuus sööma.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Lähtuks ainult sellest, kas see kulutus annab minu/pere eelarves tunda. Kui järgmisel kuul enam vahet poleks see tuhat siia-sinna, siis ostaks ära, jumala eest, rõõm ilusa asja üle, millel on ka praktiline väärtus, on ju ka oluline. Kui aga selle koti pärast jääks mõni olulisem asi tegemata või suureneks niisama pere majanduslik ebakindlus, no siis ei ostaks. (Ma ise pole üldse kunagi aru saanud kallihinnaliste kottide ihalusest, mu meelest leidub ilusaid/mitteilusaid kotte igas hinnaklassis ja ma ei maksaks eluski ühegi riideeseme, koti või jalanõu eest 1000 või rohkem, kuidagi nii jabur tundub. Aga ma kulutan jälle muude asjade peale, mis teistele võivad mõttetud tunduda, nii et lõpuks loebki just see, et kas see asi teeb sulle rõõmu ja kui teeb rõõmu ning eelarvesse auku ei löö, siis osta muidugi!)
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 15:49Mul kulub kuus söögile mingi 80-100 eurot. Ma ei kujuta ette mis oleks see 200 euro eest süüa mida veel peaks kuus sööma.
Sööd ainult kartulikoori ja pühapäeval makarone?
Elan üksi ja mingeid delikatesse ei söö, ikka läheb vähemalt 250 kuus. Harva käin lõunatamas pubis, bistroos, selline 8-9€ lõuna.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 10:37Sõbrannal on mitu sellist.

Pilt
Ma ei tea selle hinda ja ei viitsi uurida ka, aga kahtlustan, et midagi kallimat. Need kallid on enamasti labase välimusega, nagu turult oleks ostetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 16:22
Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 15:49Mul kulub kuus söögile mingi 80-100 eurot. Ma ei kujuta ette mis oleks see 200 euro eest süüa mida veel peaks kuus sööma.
Elan üksi ja mingeid delikatesse ei söö, ikka läheb vähemalt 250 kuus. Harva käin lõunatamas pubis, bistroos, selline 8-9€ lõuna.
Kui 120kg oled, siis peadki rohkem sööma. Ma endale sellist rasvakihti kere ümber ei taha ja seepärast kulub toidule ka vähem raha. Sest iga järgmine amps teeb keha lihtsalt pekisemaks. Ei näe ka mõtet osta kalleid sinke näiteks mis on kõik ebatervislikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 16:26Kui 120kg oled, siis peadki rohkem sööma. Ma endale sellist rasvakihti kere ümber ei taha ja seepärast kulub toidule ka vähem raha. Sest iga järgmine amps teeb keha lihtsalt pekisemaks. Ei näe ka mõtet osta kalleid sinke näiteks mis on kõik ebatervislikud.
Just kvaliteetsem toit on kallim.
Külaline

Kui võtad oma toitumise aluseks 2000kcal päevas, siis arvuta natuke ja näed et palju süüa päevas ei saagi. Nüüd ongi siis mida süüa? Kui kcal on paigas, siis võid osta need kalli raha eest või võimalikult soodsalt, sest toit on täpselt sama. Näed ise et söögile ei kulugi suurt raha. 250 euroga kuus sööd end lihtsalt veel paksemaks, aga seda maha saada on väga raske.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 16:30võid osta need kalli raha eest või võimalikult soodsalt, sest toit on täpselt sama.
teed nalja või?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 16:26
Kui 120kg oled, siis peadki rohkem sööma. Ma endale sellist rasvakihti kere ümber ei taha ja seepärast kulub toidule ka vähem raha. Sest iga järgmine amps teeb keha lihtsalt pekisemaks. Ei näe ka mõtet osta kalleid sinke näiteks mis on kõik ebatervislikud.
Mina olen 165 cm ja 60 kilo ja toidule läheb 300 eurot kuus.
Millist kvaliteetkraami sa endale 80-100 euro eest lubad? Kala maksab juba 15-20 eurot kilo, kana 10 eurot kilo, delikatesshakkliha 13 eurot kilo. Sellise summa eest ei toida isegi 3-4 aastast last ära. Sööd makarone ja kartulit ja jahukastmeid, kus liha vaid moepärast?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2025 16:30
Kui võtad oma toitumise aluseks 2000kcal päevas, siis arvuta natuke ja näed et palju süüa päevas ei saagi. Nüüd ongi siis mida süüa? Kui kcal on paigas, siis võid osta need kalli raha eest või võimalikult soodsalt, sest toit on täpselt sama. Näed ise et söögile ei kulugi suurt raha. 250 euroga kuus sööd end lihtsalt veel paksemaks, aga seda maha saada on väga raske.
2000 kcal päevas on 2 kilo kanafileed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist