Hommik Anuga saade isadepäeval

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Hommik Anuga saade isadepäeval

Postitus Postitas Külaline »

Mis te arvate sellest Hommik Anuga saatest ja Veidemanni ütlusest? Kas inimesed on tõesti nii suured homode vihkajad, nagu nad ka julgevad end peale Veidemanni ütlust nüüd päriselt olla? Tuleb välja et on jah. Tolerantsus või näiline tolerantsus on kadunud.
Ja veel üks asi millel ma ei tee enam vahet on sõnavabadus ja vihakõne. Veidemannil on õigus öelda, mida ta arvab. Aga kui see ässitab olema mingi grupi vastu ühiskonnas, on see vihakõne?
Külaline

Väga armas pere ja tore saade oli.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Ma imestasin, et üldse ei häiri asjaosalisi (ega ole seda ka hilisemas, Veidemanni ütluse ajendatud lamendis mainitud), et Eestis on surrogaatvanemlus keelatud ja kriminaalkuritegu. Asendusvanemlus on legaalne vaid juhul, kui see toimub läbi vastava lapsendamisprotsessi, mitte ostu-müügi tehinguga, nagu antud juhul, mistõttu ma imestan, et kas nad Eesti seaduste järgi on üldse lapsevanemad? Ja kui see on Eestis keelatud, siis võiks sellest ka ju järeldada, et see on Eestis moraalselt taunitud, mistõttu nad nagu hästi ei sobi esindunägudeks, või...?
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 11:37 Ma imestasin, et üldse ei häiri asjaosalisi (ega ole seda ka hilisemas, Veidemanni ütluse ajendatud lamendis mainitud), et Eestis on surrogaatvanemlus keelatud ja kriminaalkuritegu. Asendusvanemlus on legaalne vaid juhul, kui see toimub läbi vastava lapsendamisprotsessi, mitte ostu-müügi tehinguga, nagu antud juhul, mistõttu ma imestan, et kas nad Eesti seaduste järgi on üldse lapsevanemad? Ja kui see on Eestis keelatud, siis võiks sellest ka ju järeldada, et see on Eestis moraalselt taunitud, mistõttu nad nagu hästi ei sobi esindunägudeks, või...?
Keelatud ja karistatav karistusseadustiku järgi on...
§ 132. Ebaseaduslik asendusemadus
Võõra munaraku või sellest valmistatud inimloote ülekandmise eest naisele, kelle kohta on teada, et ta kavatseb sellest arenenud lapse pärast sündi ära anda, - karistatakse rahalise karistusega.

Seda nad ju teinud. Protseduur ei toimunud ju Eestis.
Külaline

Kas pole kurb, et surrogaatemadus on ikka veel keelatud? Nii saaks ju ema kanda oma täiskasvanud lapse lapse ilmale, kui ta ise ei saa rasedust kanda.
Munarakudoonorlus on lubatud. Organdoonurlus on seadustustatud. Aga surrogaatemadus mitte. Miks küll?
Mõelge kui palju jama on ka munarakudoonorlusega naisel. Aga ometi seda õilsat tegu tehakse. Kas õilsuse või raha pärast?
kolja
Kontakt:

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 11:57
kolja kirjutas: 15 Nov 2025 11:37 Ma imestasin, et üldse ei häiri asjaosalisi (ega ole seda ka hilisemas, Veidemanni ütluse ajendatud lamendis mainitud), et Eestis on surrogaatvanemlus keelatud ja kriminaalkuritegu. Asendusvanemlus on legaalne vaid juhul, kui see toimub läbi vastava lapsendamisprotsessi, mitte ostu-müügi tehinguga, nagu antud juhul, mistõttu ma imestan, et kas nad Eesti seaduste järgi on üldse lapsevanemad? Ja kui see on Eestis keelatud, siis võiks sellest ka ju järeldada, et see on Eestis moraalselt taunitud, mistõttu nad nagu hästi ei sobi esindunägudeks, või...?
Võõra munaraku või sellest valmistatud inimloote ülekandmise eest naisele, kelle kohta on teada, et ta kavatseb sellest arenenud lapse pärast sündi ära anda, - karistatakse rahalise karistusega.

A mis nad siis täpsemalt tegid? Leppisid ühe naisega kokku, et see saab lapse kunstliku viljastamise kaudu, eks? Ja kohe peale sündi loobub lapsest, vanemlusest, ei tohi teda kordagi toita, ei tohi selle lapse kohta midagi teada jne, saades selle eest vastutasuks mingi X summa. Kas see on siis Eestis legaalne?
Ja loomulikult protseduur ei toimunud Eestis, see mu küsimuse mõte oligi- et kui Eestis keelatud protseduuri teha mujal, kus see on lubatud, siis kas Eesti kontekstis on see eeskujuks toodav käitumine?
Külaline

Minu teada on sellest räägitud. Et see seadustada, tuleb palju seadusi ringi muuta. Minu mäletamist mööda oli see nii, et kui naine sünnitab, on seaduse silmis laps automaatselt tema oma. Isegi siis, kui tema sisse on nn võõra laps istutatud ja tema on vaid inkubaator. Ja adopteerimine ei käi nii, et ema ise valib oma lapsele uued(ehk siis need õiged dna pooles) adobtiivvanemad. See käib läbi riigiasutuse. Ja nii satub see laps valedele inimestele.

Parandage, kui eksin.
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 12:11
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 11:57

A mis nad siis täpsemalt tegid? Leppisid ühe naisega kokku, et see saab lapse kunstliku viljastamise kaudu, eks? Ja kohe peale sündi loobub lapsest, vanemlusest, ei tohi teda kordagi toita, ei tohi selle lapse kohta midagi teada jne, saades selle eest vastutasuks mingi X summa. Kas see on siis Eestis legaalne?
Ja loomulikult protseduur ei toimunud Eestis, see mu küsimuse mõte oligi- et kui Eestis keelatud protseduuri teha mujal, kus see on lubatud, siis kas Eesti kontekstis on see eeskujuks toodav käitumine?
Seal kus see on legaalne, on korralikud dokumendid ja lepingud. Seal on juba enne laose sündi selge, et sünnutanud naisel ei olegi mingeid vanemlike õigusi.
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 12:11Ja loomulikult protseduur ei toimunud Eestis, see mu küsimuse mõte oligi- et kui Eestis keelatud protseduuri teha mujal, kus see on lubatud, siis kas Eesti kontekstis on see eeskujuks toodav käitumine?
Mingis suvalises tv-lõigus osalemine on kohe eeskujuks toodav käitumine?
kolja
Kontakt:

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 12:17
kolja kirjutas: 15 Nov 2025 12:11Ja loomulikult protseduur ei toimunud Eestis, see mu küsimuse mõte oligi- et kui Eestis keelatud protseduuri teha mujal, kus see on lubatud, siis kas Eesti kontekstis on see eeskujuks toodav käitumine?
Mulle jäi küll selline mulje, et see on ju saatelõigu mõte- näidata isadepäeval toredat peret, kus on suisa 2 toredat isa? Igaks juhuks lisan, et isade arv mind ei huvita, vaid huvitab see, kas Eestis keelatud tehing (sisuliselt oli ju tegemist lapse ostmisega? või ei?) ei oleks pidanud olema takistav asjaolu- oletan, et mingi muu kuritöö liigi korral ei oleks saatesse kutsutud?
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 12:23
Mulle jäi küll selline mulje, et see on ju saatelõigu mõte- näidata isadepäeval toredat peret, kus on suisa 2 toredat isa? Igaks juhuks lisan, et isade arv mind ei huvita, vaid huvitab see, kas Eestis keelatud tehing (sisuliselt oli ju tegemist lapse ostmisega? või ei?) ei oleks pidanud olema takistav asjaolu- oletan, et mingi muu kuritöö liigi korral ei oleks saatesse kutsutud?
Minu meelest figureerivad need kaks isa oma lastega igal tähtpäeval ja igal isadepäeval. See on juba standardiks saanud, et kui mingid pühad, siis jälle neist artikkel. Selline vastik promomise mulje tekib küll.
Külaline

Lausa kuritöö? Eestis on eutanaasia ka keelatud, iga nädal käib üks eestlastest end välismaal surema aitamas, mis nendega teha?
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 12:23Mulle jäi küll selline mulje, et see on ju saatelõigu mõte- näidata isadepäeval toredat peret, kus on suisa 2 toredat isa? Igaks juhuks lisan, et isade arv mind ei huvita, vaid huvitab see, kas Eestis keelatud tehing (sisuliselt oli ju tegemist lapse ostmisega? või ei?) ei oleks pidanud olema takistav asjaolu- oletan, et mingi muu kuritöö liigi korral ei oleks saatesse kutsutud?
Oh sind nunnukest! Muudkui küsid, nii süütult suurte silmakestega. Mõtle kus nüüd superkurjategijad! Ja veel saates! Mis nüüd saab, oh ei, kus nuusksoolad on!!

See et nad lapsendasid välismaal lapsed, kes surrogaadist sündinud, ei tee neist veel kriminaalkurjategijaid.

Ja TVs võidakse näidata igasuguseid peresid, rohkem ja vähem toredaid. Kasuta oma aju ja otsusta ise, mis on järgimist vääriv.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 12:32Lausa kuritöö? Eestis on eutanaasia ka keelatud, iga nädal käib üks eestlastest end välismaal surema aitamas, mis nendega teha?
Kirikuaia taha auku ajada. Siis moraali eest muretsev maadam saab hauale sülitamas käia.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 12:06 Kas pole kurb, et surrogaatemadus on ikka veel keelatud? Nii saaks ju ema kanda oma täiskasvanud lapse lapse ilmale, kui ta ise ei saa rasedust kanda.
Munarakudoonorlus on lubatud. Organdoonurlus on seadustustatud. Aga surrogaatemadus mitte. Miks küll?
Mõelge kui palju jama on ka munarakudoonorlusega naisel. Aga ometi seda õilsat tegu tehakse. Kas õilsuse või raha pärast?
See on vaesemate naiste ärakasutamine. Jah, nad on raha eest nõus, aga ärakasutamiseks jääb ikka. Prostituudid on ka raha eest nõus, kas see teeb nende teo õilsamaks. Mõne meelest jah, aitavad nt invaliidmehi jt kes muidu ei saaks.
Külaline

Ei vaata seda saadet õnneks.
Kui ma abielluks kuskil Aafrikas või Aasias kolme mehega (mõnes riigis on see kindlasti seaduslik), teen kõigiga lapsed ja tassin nad Hommik Anuga saatesse, siis olen ilmselt ka ETV arvates mingi kangelasvanem. Ja kui kellelegi midagi ei meeldi, see on vihkaja ja rassist ning pole tegelikult üldse kellega asi, mida me neljakesi voodis teeme, armastus on armastus.
Isadepäeva hommikul “kena” asi, mida pidulauas istuvatele isadele koos kingitud koogiga kurgust alla suruda. Tavalised Eesti isad on on ju erinevalt anuvälbadest eriliselt suured homofanaatikud.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 12:32

Lausa kuritöö? Eestis on eutanaasia ka keelatud, iga nädal käib üks eestlastest end välismaal surema aitamas, mis nendega teha?
Peabki olema keelatud. Sellise asjaga saab igaüks ise mõne minutiga hakkama. Imre Sooäär ei vajanud näiteks mingi abistatud enesetapuga poosetamist. Aknast alla ja valmis. Mõni tahab ikka enda kõrvale abistajaid kaasa haletsema?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 12:53

Peabki olema keelatud. Sellise asjaga saab igaüks ise mõne minutiga hakkama. Imre Sooäär ei vajanud näiteks mingi abistatud enesetapuga poosetamist. Aknast alla ja valmis. Mõni tahab ikka enda kõrvale abistajaid kaasa haletsema?

Abistajate vaimse tervise huvides peab olema keelatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 12:53

Nalja teed või? Loomulikult peaks olema lubatud! Mis poosetamine? Sa oled see tola, kellel kõik teised eputavad ja poosetavad? Kus need abistajad haletsevad, sa vist ei tea üldse millest räägid. Igastahes oleks ammu aeg, et Eesti eutanaasia seadustaks, oleks normaalne ja humaanne.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 12:32Minu meelest figureerivad need kaks isa oma lastega igal tähtpäeval ja igal isadepäeval. See on juba standardiks saanud, et kui mingid pühad, siis jälle neist artikkel. Selline vastik promomise mulje tekib küll.
sama arvamus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist