Venemaa tooted - kas ostate?

vana hea klassika
nobody
Kontakt:

Venemaa tooted - kas ostate?

Postitus Postitas nobody »

Hakkasin otsima huvitavamaid teesid. Leidsin ühe koha, kus tundusid huvitavad teesegud. Aga kui hakkasin tootjamaad vaatama, siis kõikidel nendel oli märgitud tootjamaaks Venemaa!
https://looduseabi.ee/et/
Ma olen nüüd segaduses. ET kas tõesti tohib Venemaa tooteid siin veel müüa ja kes neid ostab?
Ja et kes ostavad, need siis toetavad teadlikult Venemaad?
Kuidagi väga küüniline teguviis sellel e-poe poolt...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei ole poes avastanud vene tooteid. Ukraina tooteid olen näinud.
Külaline

Toidukaupadel ei ole tõesti sanktsioone, võid osta või mitte osta.
Külaline

https://www.consilium.europa.eu/et/poli ... #importban

Embargoga hõlmatud toodete loetelu sisaldab järgmist:

toornafta ja rafineeritud naftasaadused
veeldatud maagaas (LNG) ja veeldatud naftagaas (LPG)
kivisüsi ja muud tahked fossiilkütused
teras, raud, toormalm, alumiinium ja muud metallid
vask- ja alumiiniumtraat, -torud ja -foolium
tsement, bituumen ja asfalt
puit, paber, sünteetiline kautšuk ja plast
heelium ja muud kemikaalid
mereannid, piiritusjoogid, sigaretid ja kosmeetikatooted
teemandid ja kuld, sh juveeltooted
muud kaubad, mis aitavad suurendada Venemaa võimekust
Teemantide puhul kehtib keeld järgmise suhtes:

Venemaalt pärit teemandid
Venemaalt eksporditud teemandid
Venemaad transiidi käigus läbivad teemandid
kolmandates riikides töödeldud Venemaa teemandid
Külaline

Ausalt öelda seda Natura Siberica juuksehooldussarja ma igatsen küll taga.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Natura Sibericat müüb Macta Beauty, vbl keegi veel, ei viitsinud rohkem otsida.
Edit - Kaubamaja müüb ka - ma kahtlustan, et tootjafirma v edasimüüja on registreeritud firma kuskil EU-s, tooraine on jah Venemaa eksootilistest nurkadest, pagan, ma ei teadnudki, et nad nii palju tooetid teevad.
Külaline

Mul on ukraina kolleeg, kes vedas mind ise mingisse vene poodi, et issand kui hea ja odav kosmeetika. Ma vaatasin seal poes natuke imelikult ringi, tema kiirustas kohe ütlema, et need on Ukrainast ja hakkas õhinaga ringi vaatama. Kui Ukrainlastel endal täiesti savi, siis ilmselt peaks minul ka olema.
Külaline

Teadmatusest ehk ostan, sest ma arvasin et neid enam meil müügis pole.
Samas ma olen nüüd küll imestunud, kas tõesti on venemaa tooted poes müügil.
Külaline

Teadlikult ei osta.
Külaline

Teadlikult ei ostaks kindlasti. Kui näen, et et keegi müüb vene kaupa, siis kindlasti boikoteerin seda müüjat. Püüan vältida ka neid lääne kaubamärke, kes jäid edasi vene turule (näiteks Hellmans, Bonduelle, Lipton).
Külaline

Ei ole keelatud neid müüa. Aga paljud poed ei müü. Ja mina ei osta, kui vähegi märkan.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Proovin vältida, teadlikult ei osta. Installisin ka vastava äpi, "Push To Leave", mis triipkoodi järgi ütleb, kui Vene toode, kuid tõsi, ega väga tihti ei viitsi seda enam kasutada. Depo küpsiseid vmt ikka kontrollin, see on selline kahtlasem kraam...
Külaline

Loomulikult ostan ja ostaks rohkemgi, kui neid oleks! Head maitsed ja tööstuskaupadel hea hind ja hea kvaliteet. Ja juba selle veneviha ja sanktsioonide kiuste ostan, mitte kunagi ei osta ukrite tooteid, vähemalt teadlikult mitte
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 11:21 Teadlikult ei ostaks kindlasti. Kui näen, et et keegi müüb vene kaupa, siis kindlasti boikoteerin seda müüjat. Püüan vältida ka neid lääne kaubamärke, kes jäid edasi vene turule (näiteks Hellmans, Bonduelle, Lipton).
Kas valus pole nii russofoobik olla :O
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 14:30
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 11:21 Teadlikult ei ostaks kindlasti. Kui näen, et et keegi müüb vene kaupa, siis kindlasti boikoteerin seda müüjat. Püüan vältida ka neid lääne kaubamärke, kes jäid edasi vene turule (näiteks Hellmans, Bonduelle, Lipton).
Kas valus pole toetada riiki, mis külvab surma keset Euroopat?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 14:36
Saa ikka aru et need lääne ettevõtted ei saagi venemaalt lahkuda, venelased tegid sellised seadused. Uuri ikka järgi ja ära hakka lahmima.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 14:36
Ei ta külvaks, kui ukrid oleksid mõistlikud olnud. Ja samamoodi- ukrid ka külvavad surma keset euroopat. Nüüd ei ole see enam ammu ainult vene sõda..
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 14:43
Ei ta külvaks, kui ukrid oleksid mõistlikud olnud. Ja samamoodi- ukrid ka külvavad surma keset euroopat. Nüüd ei ole see enam ammu ainult vene sõda..
Et kui ukrainlased oleks teinud kõik nii nagu Putin tahtis (="olnud mõistlikud" sinu keeles), siis oleks Venemaa lahkelt nõustunud neid mitte ründama? Mis sul aju asemele opereeritud on?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 14:43
Mis sõna on ukri? Mingi venekeelne mõnitus? Miks sina seda kasutad?
Ja mida ukrainlased sinu arvates ebamõistlikku tegid? Kas soov olla Venemaast sõltumatu on ebamõistlik?
Sõda külvab see, kes seda alustab ja kelle võimuses on see lõpetada. Ükski ukrainlane ei sõdiks edasi, kui Venemaa oma väed välja viiks ja rohkem rünnakuid ei teeks.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 14:29 Loomulikult ostan ja ostaks rohkemgi, kui neid oleks! Head maitsed ja tööstuskaupadel hea hind ja hea kvaliteet. Ja juba selle veneviha ja sanktsioonide kiuste ostan, mitte kunagi ei osta ukrite tooteid, vähemalt teadlikult mitte
Jälle see Venemaa ihaleja platsis. Pidid ju sinna elama minema, miks siis ikka siin veel?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 5 külalist