Venemaa tooted - kas ostate?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 20:03
Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 18:56ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks, kõigi oma toodete ja maitsetega
Seda räägiti ka, et nsvliidu aegu, et venemaa ei alusta kunagi sõda.
Paraku alustab küll ja veel oma vennasrahva vastu ja hammas verel kõigi endiste liiduvabariikide vastu.
Minu jaoks on venemaa maailmas vaenlane nr1.
Ja kõik kes teadlikult venemaa tooteid ostavad on vähemalt ühe inimese tapnud.
Okei, mis siis endaga teed? Sest venemaa toodab palju asju mida teised lihtsalt ei saagi toota, sest pole selliseid maavarasid.
Näiteks titaan. Paned endale breketid, aga titaan on kaevandatud venemaal.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 18:56
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 15:19
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 15:15

Jälle see Venemaa ihaleja platsis. Pidid ju sinna elama minema, miks siis ikka siin veel?
Ta töökoht on siin, kirjutada meie riigivastast jama igasse foorumisse. Venemaal oleks ta töötu nagu iga teine.
Kui see oleks mu töökoht, siis ma saaks ka palka selle eest, onju?! Ja siis saaksin ka tõesti minna kuhugi ära siit pe...sekukkund eestist. Aga see pole mu töö, ma ei saa palka selle eest (kuigi tahaks), see kõik lihtsalt on minu oma mõtted, sest ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks, kõigi oma toodete ja maitsetega
Nsvl ei tule tagasi. Tooteid ja maitseid ka mitte. Mitte miski, mida sa teed või räägid ei too seda tagasi. Seega võid rahulikult mitte seda jama ajada.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:14
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 18:56
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 15:19 Ta töökoht on siin, kirjutada meie riigivastast jama igasse foorumisse. Venemaal oleks ta töötu nagu iga teine.
Kui see oleks mu töökoht, siis ma saaks ka palka selle eest, onju?! Ja siis saaksin ka tõesti minna kuhugi ära siit pe...sekukkund eestist. Aga see pole mu töö, ma ei saa palka selle eest (kuigi tahaks), see kõik lihtsalt on minu oma mõtted, sest ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks, kõigi oma toodete ja maitsetega
Nsvl ei tule tagasi. Tooteid ja maitseid ka mitte. Mitte miski, mida sa teed või räägid ei too seda tagasi. Seega võid rahulikult mitte seda jama ajada.
Need maitsed on suuresti Venemaal alles ja need tooted ka..Ja sõda ju saigi alguse sellest, et ukrid ei olnud nõus Venemaaga ühinema..lollid.
Muide sõna "ukri" ei tule vene keelest, neil on sõna "hoholl" ja igasugu muud sõimusõnad. "Ukri" on tulnud kõnekeelde eestlastelt, kellel on kõrini sellest, et meie riik topib oma nina võõrasse sõtta, mitte ei aita oma inimesi.
Külaline

Venemaa on nii palju muutunud. Youtubes vaatasin mingi tüübi videot venemaa paneelikatest. Need Nikita aegsed majad on seal kõik kadunud. 80ndate paneelikad on kohati alles, sest need olid juba 4 toalised jne. Aga siis nad ise kutsuvad neid maju seal jeltsini aegseteks (90ndate majad) ja siis putini aegseteks. Uued uusarendused on nii ja naa. Kohati on uhkemad korterid ja siis jälle odavamad 18 korruselised näiteks. Pisikesed toad, vaheseinad õhukesed jne. Ainult seal siberi poole on rohkem alles neid vanu 80ndate paneelikaid. Aga needki on nii palju teistmoodi kui eesti ehitati.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:31 Venemaa on nii palju muutunud. Youtubes vaatasin mingi tüübi videot venemaa paneelikatest. Need Nikita aegsed majad on seal kõik kadunud. 80ndate paneelikad on kohati alles, sest need olid juba 4 toalised jne. Aga siis nad ise kutsuvad neid maju seal jeltsini aegseteks (90ndate majad) ja siis putini aegseteks. Uued uusarendused on nii ja naa. Kohati on uhkemad korterid ja siis jälle odavamad 18 korruselised näiteks. Pisikesed toad, vaheseinad õhukesed jne. Ainult seal siberi poole on rohkem alles neid vanu 80ndate paneelikaid. Aga needki on nii palju teistmoodi kui eesti ehitati.
Veel mõni aasta tagasi ööbisin Moskvas ehtsas paneelikas terves tohutu suures paneelikate rajoonis. Täiesti nõuka-aegsed majad kenasti inimesi puupüsti täis. Hommikul sõimas koridori koristaja mind veel korralikult läbi ka, et jalus tolgendasin.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 20:41
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:31 Venemaa on nii palju muutunud. Youtubes vaatasin mingi tüübi videot venemaa paneelikatest. Need Nikita aegsed majad on seal kõik kadunud. 80ndate paneelikad on kohati alles, sest need olid juba 4 toalised jne. Aga siis nad ise kutsuvad neid maju seal jeltsini aegseteks (90ndate majad) ja siis putini aegseteks. Uued uusarendused on nii ja naa. Kohati on uhkemad korterid ja siis jälle odavamad 18 korruselised näiteks. Pisikesed toad, vaheseinad õhukesed jne. Ainult seal siberi poole on rohkem alles neid vanu 80ndate paneelikaid. Aga needki on nii palju teistmoodi kui eesti ehitati.
Veel mõni aasta tagasi ööbisin Moskvas ehtsas paneelikas terves tohutu suures paneelikate rajoonis. Täiesti nõuka-aegsed majad kenasti inimesi puupüsti täis. Hommikul sõimas koridori koristaja mind veel korralikult läbi ka, et jalus tolgendasin.
Ma isegi imestan et sa ei ööbinud Putini residentsis.
Külaline

Muide Moskvas ei ole alles enam ühtegi nõukaaegset paneelikate rajooni. Vaata google mapist
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:47 Muide Moskvas ei ole alles enam ühtegi nõukaaegset paneelikate rajooni. Vaata google mapist
Ära aja jama. Ei ole neid sealt keegi maha lõhkunud, et uusi ehitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 21:44
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:47 Muide Moskvas ei ole alles enam ühtegi nõukaaegset paneelikate rajooni. Vaata google mapist
Ära aja jama. Ei ole neid sealt keegi maha lõhkunud, et uusi ehitada.
Aga kuidas sul seal Jõgeval on?
Külaline

Mingi venemaaa asjatundjad siin kommenteerimas.
Keda see huvitab mis venemaal on.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 21:50 Mingi venemaaa asjatundjad siin kommenteerimas.
Mind. Sest äkki kunagi ikka leian võimaluse sinna minna..
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 22:05
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 21:50 Mingi venemaaa asjatundjad siin kommenteerimas.
Külaline

ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks
Kas sa siis ise ei oska analüüsida, et oled lihtsalt halb kohaneja, mingi erivajadus võib-olla ka. Mingit NSVL-i ei tule ka Venemaal kunagi tagasi, see rong on läinud. Ilmselt sa ei saa praegusel ajal hakkama, oled juba vana jne, siis ihaled midagi, mida enam ammu ei ole olemas.
Külaline

[/quote]
[/quote]
Ja miks sa praegu siis ei lähe, mis takistab? Päris kohutav ju elada riigis, kus sa kõike vihkad.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 20:05
Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 20:03
Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 18:56ma ei tahtnud kunagi NSVL lõppu ja tahaks ,et see tagasi tuleks, kõigi oma toodete ja maitsetega
Seda räägiti ka, et nsvliidu aegu, et venemaa ei alusta kunagi sõda.
Paraku alustab küll ja veel oma vennasrahva vastu ja hammas verel kõigi endiste liiduvabariikide vastu.
Minu jaoks on venemaa maailmas vaenlane nr1.
Ja kõik kes teadlikult venemaa tooteid ostavad on vähemalt ühe inimese tapnud.
Okei, mis siis endaga teed? Sest venemaa toodab palju asju mida teised lihtsalt ei saagi toota, sest pole selliseid maavarasid.
Näiteks titaan. Paned endale breketid, aga titaan on kaevandatud venemaal.
Titaan küll selline maavara pole, mida ainult Venemaal on. Suurimad tootjad on Austraalia ja Kanada. Titaani varud võivad Venemaal olemas olla, aga tootmine nõuab keerulist tehnoloogiat ja vat see on küll Venemaal pärit NSVList.
Külaline

kolja kirjutas: 15 Nov 2025 11:41 Proovin vältida, teadlikult ei osta. Installisin ka vastava äpi, "Push To Leave", mis triipkoodi järgi ütleb, kui Vene toode, kuid tõsi, ega väga tihti ei viitsi seda enam kasutada. Depo küpsiseid vmt ikka kontrollin, see on selline kahtlasem kraam...
Ma tahaks sarnast äppi, et Iisraeli tooteid vältida. Vene omi mõnikord ostan, aga mitte ilmtingimata. Lihtsalt mõned maitsed meeldivad ja seetõttu tarbingi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 22:08
[/quote]
Ja miks sa praegu siis ei lähe, mis takistab? Päris kohutav ju elada riigis, kus sa kõike vihkad.
[/quote]
Olen mitu korda öelnud- raha pole. Töövõimetoetus on liiga väike ja tööl käin vaid paar päeva kuus- rohkem ei suuda, kuna selle krdi eesti riigi tulekuga ja sellele eelneva kaoses kaotasin ma oma tervise jäädavalt. Muidu läheksin kohe, kahjuks aga pole kuhugi minna, ei tunne sealt kedagi väljaspool Moskvat, aga sinna ei pääse enam kuidagi, kui omal autot pole.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Nov 2025 23:34
Guest kirjutas: 15 Nov 2025 22:08
[/quote]
Olen mitu korda öelnud- raha pole. Töövõimetoetus on liiga väike ja tööl käin vaid paar päeva kuus- rohkem ei suuda, kuna selle krdi eesti riigi tulekuga ja sellele eelneva kaoses kaotasin ma oma tervise jäädavalt. Muidu läheksin kohe, kahjuks aga pole kuhugi minna, ei tunne sealt kedagi väljaspool Moskvat, aga sinna ei pääse enam kuidagi, kui omal autot pole.
[/quote]Aga lase end välja saata. Mine kaposse, räägi kuidas sa eestit kogu aeg mustad ja saadavad su minema. Iseasi muidugi, et mis sa seal Venemaal peale hakkad, seal ei huvita sa kedagi, toetused on olematud, hakkad elama unistuste paneelika hallitavas nurgakorteris ja nutma, kui loll olid, et ära tulid.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 15 Nov 2025 01:01 Natura Sibericat müüb Macta Beauty, vbl keegi veel, ei viitsinud rohkem otsida.
Edit - Kaubamaja müüb ka - ma kahtlustan, et tootjafirma v edasimüüja on registreeritud firma kuskil EU-s, tooraine on jah Venemaa eksootilistest nurkadest, pagan, ma ei teadnudki, et nad nii palju tooetid teevad.
See on ajakirjandusest läbi käinud, et juba aastaid tagasi (kui ei olnud veel sõda) tegi Vene emafirma Eestisse tütarfirma, mis hakkas Tallinna tehases NS tooteid tootma. Ajakirjanduse põhjal minevat tütarfirma äri väga hästi, viivad tooteid üle maailma.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 14:29Loomulikult ostan ja ostaks rohkemgi, kui neid oleks! Head maitsed ja tööstuskaupadel hea hind ja hea kvaliteet. Ja juba selle veneviha ja sanktsioonide kiuste ostan, mitte kunagi ei osta ukrite tooteid, vähemalt teadlikult mitte
Hale kuju oled. Inimene, kes ülistab Venemaad ning vaenab Ukrainat, on oma rahvusest hoolimata hingelt tibla.
Lase juba lahti oma nõukogude aja järgi õhkamisest. Olid sel ajal noor ja loomulikult tundub tollane elu tagantjärgi ilus. Reaalsus on aga see, et kes ikka läbi ei löö, on saamatu ja hädas iga riigikorra ajal. Ei saaks sa ka Venemaal hakkama.
Vasta