Mida teha kuumahoogude vastu
-
Külaline
Mida teha kuumahoogude vastu
Kuidas võidelda öiste ja päevaste kuumahoogudega? Mida teha?'
Tekib järsku, pauh ja terve keha justkui higine. Ca poolteist kuud juba. Õudselt käib närvidele.
Muidugi võiks öelda, et vaata passi jne... no mis teha, aastad tiksuvad.
Aga kindlasti on mingeid vahendeid kuidas neid kuumahooge leevendada? Äkki on kogemusi jagada?
Tekib järsku, pauh ja terve keha justkui higine. Ca poolteist kuud juba. Õudselt käib närvidele.
Muidugi võiks öelda, et vaata passi jne... no mis teha, aastad tiksuvad.
Aga kindlasti on mingeid vahendeid kuidas neid kuumahooge leevendada? Äkki on kogemusi jagada?
-
Külaline
Selle probleemiga on vaja minna perearsti juurde.Organism annab märku et tervisega on midagi valesti. On vaja uurida kilpnääret, hormoone, veresuhkrut.Halvimal juhul võib selle olla ka kasvaja tunnus. (haruldane)
-
Külaline
Kuumahood on ka HIV tunnus. Tasub test ära teha.
-
Külaline
Ilmselt ülemineku aastad. Minul aitab ainult activelle, naistearsti kirjutatud. Enne seda oli võimatu elada ja tööl käia, pidevalt olin läbimärg, kuni aluspesuni. Ära kuula neid hirmutajaid kes ütlevad, et need teevad paksuks ja tekitavad vähki jne. Kui organismis hakkab östorgeeni vähenema, siis just rohtudega asendad selle ja elu on taas elamisväärne.
-
Külaline
Ma vaevlesin kaks aastat, sest ei tahtnud hormoone jälle sisse laksida, aga lõpuks lasin ikkagi endale HAR määrata. Need apteekides pakutavad tavavitamiinid ei mõjunud üldse. Mahavisatud raha. HAR aitab hästi. Enne oli elu võimatu.
-
Külaline
Pigem on jah tegu üleminekuaastatega.
No igasugu haigusi mul kindlasti ei ole, eriti mida siin pakutakse. Olen püsidoonor ja minu veri on igatepidi läbi uuritud (kui midagi oleks, siis oleks ka sealtpoolt miskit teade tulnud).
Kas mingite käsimüügis olevate asjadega annaks esialgu asja kontrolli all hoida? Mingid taimeteed? Või ma ei tea, veel miskit?
No igasugu haigusi mul kindlasti ei ole, eriti mida siin pakutakse. Olen püsidoonor ja minu veri on igatepidi läbi uuritud (kui midagi oleks, siis oleks ka sealtpoolt miskit teade tulnud).
Kas mingite käsimüügis olevate asjadega annaks esialgu asja kontrolli all hoida? Mingid taimeteed? Või ma ei tea, veel miskit?
-
Külaline
Minul need ei aidanud. Mul olid hood väga tugevad ka. Võid ju proovida, äkki sulle mõjuvad.
-
Külaline
Seda teemat on siin (ja Perekoolis) ikka aeg-ajalt olnud ja lühidalt kokku võttes käsimüügikraam ei aita. Mina isegi ei hakanud proovima, rahast oli kahju. Lihtsalt kannatasingi ligi 10 aastat. Algul oli raskem, hiljem organism nagu kohanes sellega, ei pööranud kuumahoogudele enam nii suurt tähelepanu. Jama oli küll, aga hormoone ka ei julgenud võtta. Niigi on kahjulikke aineid toidus ja keskkonnas, ei tahtnud neid rohkem kuskilt lisaks saada, sest iial ei tea, mis selleks triggeriks on, mille tagajärjel organismis kasvaja tekib.
Ega vist jah peale HAR-i ei aita midagi, eluviisi korrigeerimine aj taimsed toidulisandid küll pisut leevendavad, aga ei võta neid vaevusi ära. HARi muidugi lõputult kasutada ei saa, aga mõned aastad abiks ikka.
Mul algasid ca neljakümneselt need juba perimenopausis, õnneks päevasel ajal neid pole, öösiti küll häirib ja ärkan sageli üles.
Mul algasid ca neljakümneselt need juba perimenopausis, õnneks päevasel ajal neid pole, öösiti küll häirib ja ärkan sageli üles.
-
Külaline
no kõige ilmsemalt siiski menopausi sümptom - mine naistearstile ja saadki abi. Ära hakka raha raiskama käsimüügi ravimitele.
-
Külaline
Allpool siis nimekiri taimedest, mis võiksid aidata. Minul endal vaja ei läinud, aga sugulane proovis ristikut ja temale mõjus. Minu nõelraviarst kunagi soovitas jaheda veega intiimpiirkonna pesu ehk siis igapäevane pesu, kui nüüd lausa jahedat dushi võtta ei taha. Minu emal kestsid u 20 aastat, aga suurelt osalt siis, kui kohvi või shampust jõi. Kummastki ei loobunud sellele vaatamata, sest elu tuleb ju nautida!
Black cohosh: paljud inimesed kasutavad seda menopausi sümptomite korral ja mõned uuringud näitavad, et see võib aidata kuumahoogude korral, kuigi tulemused on erinevad.
Punane ristik: Sisaldab taimseid östrogeene (fütoöstrogeene), mis võivad mõningaid sümptomeid leevendada, ja mõned uuringud näitavad, et see võib vähendada kuumahoogude sagedust. Naised, kellel on anamneesis hormoontundlik vähk, peaksid enne kasutamist konsulteerima arstiga.
Kuningakepiõli: Uuringud näitavad, et see võib vähendada kuumahoogude raskust, kuid vaja on rohkem uuringuid.
Salvei: Mõned uuringud näitavad, et see võib aidata vähendada kuumahoogude sagedust ja raskust.
Black cohosh: paljud inimesed kasutavad seda menopausi sümptomite korral ja mõned uuringud näitavad, et see võib aidata kuumahoogude korral, kuigi tulemused on erinevad.
Punane ristik: Sisaldab taimseid östrogeene (fütoöstrogeene), mis võivad mõningaid sümptomeid leevendada, ja mõned uuringud näitavad, et see võib vähendada kuumahoogude sagedust. Naised, kellel on anamneesis hormoontundlik vähk, peaksid enne kasutamist konsulteerima arstiga.
Kuningakepiõli: Uuringud näitavad, et see võib vähendada kuumahoogude raskust, kuid vaja on rohkem uuringuid.
Salvei: Mõned uuringud näitavad, et see võib aidata vähendada kuumahoogude sagedust ja raskust.
-
Külaline
Minul on kuumahood öösiti ainult siis, kui õhtul alkoholi olen tarvitanud. Siis ka mitte alati.
-
Külaline
Kellel sellised harvad hood on, on õnnelikud naised. Mul oli nii päeval kui öösel iga kolme tunni tagant. Täiesti ülikuum ja higine ja siis hakkas jube külm ja märg. Õudukas.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 23:19 Minul on kuumahood öösiti ainult siis, kui õhtul alkoholi olen tarvitanud. Siis ka mitte alati.
-
Külaline
Kuumahood käivad periooditi. Vahepeal on vaiksem aeg, aga siis hakkab jama jälle peale ja see kestab ikka mitu kuud. Ja mina olen õnnistatud selliste kuumahoogudega, mis käivad ööpäevaringselt iga 10 min tagant.
Kui olen alkoholi tarvitan, siis magan nagu lapsuke - terve öö - sügavalt ja mõnusalt, ilma kuumahoogude ja pidevate ärkamisteta.
Kui olen alkoholi tarvitan, siis magan nagu lapsuke - terve öö - sügavalt ja mõnusalt, ilma kuumahoogude ja pidevate ärkamisteta.
-
Külaline
Mul oli sama, et vahepeal vaiksem aeg ja tekkis juba lootus, et äkki nüüd on vaevused läbi, aga hakkas uue hooga pihta jälle. Mul kestis see ajaliselt ligi 10 aastat. Nüüd ligi aasta pole kuumahooge enam olnud, aga kergesti ärrituv ja kurvameelne olen endiselt. See ilmselt jääbki nii, sest paljud vanamutid on vingus nägudegaGuest kirjutas: ↑18 Nov 2025 20:57 Kuumahood käivad periooditi. Vahepeal on vaiksem aeg, aga siis hakkab jama jälle peale ja see kestab ikka mitu kuud. Ja mina olen õnnistatud selliste kuumahoogudega, mis käivad ööpäevaringselt iga 10 min tagant.
-
Külaline
Mis vanusest need hood ja tujud siis tulevad? Ma olen 52, seni pole midagi aru saanud.
-
Külaline
Jah, seda sa juba ühes teises teemas ütlesid ka juba. Ära muretse, tulemata ei jää.Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 00:13 Mis vanusest need hood ja tujud siis tulevad? Ma olen 52, seni pole midagi aru saanud.
Võivad jääda tulemata. Minul oli kokku umbes 5 lühiajalist kuumahoogu erinevatel aegadel, meeleolule jm ei mõjunud üldse, kliimaks edukalt seljataga. Ainult verd hakkas öösel rohkem tulema aasta enne, kui päevad ära jäid, oligi kogu kliimaks.. Ja enne seda oli mens ainult päeval.