Hommik Anuga saade isadepäeval

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 11:43Ja nüüd lugesin, et nad ei ela isegi Eestis ja lapsed käivad välismaa koolis.
Kus nad elavad?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 12:06
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 11:43Ja nüüd lugesin, et nad ei ela isegi Eestis ja lapsed käivad välismaa koolis.
Kus nad elavad?
Ameerikas. Artiklis, et lapsed käivad ameerikas spets lasteaias
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Ütlete, et selle paari promost on kõrini. Arvan, et tegelikult on see paar teadlikult ekraanidel just eesmärgiga näidata, et ka teistsugune peremudel on toimiv, et anda julgust teistele gei-paaridele olla need, kes nad on. Mulle nad meeldivad. Ja nende rikkus pole neile vist niisama sülle kukkunud, nad on selle nimel tööd teinud.
Külaline

Nätakas kirjutas: 16 Nov 2025 14:50 Ütlete, et selle paari promost on kõrini. Arvan, et tegelikult on see paar teadlikult ekraanidel just eesmärgiga näidata, et ka teistsugune peremudel on toimiv, et anda julgust teistele gei-paaridele olla need, kes nad on. Mulle nad meeldivad. Ja nende rikkus pole neile vist niisama sülle kukkunud, nad on selle nimel tööd teinud.
Teistsugune peremudel.....? Indias üks naine abiellus oma koeraga. Kindlasti on ka nende peremudel toimiv.
Kui 150+ sugu on võimalik, siis peaks neid "peremudeleid" lugematu arv olema.
Telesaatest - minu meelest lihtsalt maitsetu ja kui meie põhiseaduses veidi tuhnida, siis sellega mitte kooskõlas sellega ega ka ERR seadusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:18
Nätakas kirjutas: 16 Nov 2025 14:50 Ütlete, et selle paari promost on kõrini. Arvan, et tegelikult on see paar teadlikult ekraanidel just eesmärgiga näidata, et ka teistsugune peremudel on toimiv, et anda julgust teistele gei-paaridele olla need, kes nad on. Mulle nad meeldivad. Ja nende rikkus pole neile vist niisama sülle kukkunud, nad on selle nimel tööd teinud.
Teistsugune peremudel.....? Indias üks naine abiellus oma koeraga. Kindlasti on ka nende peremudel toimiv.
Kui 150+ sugu on võimalik, siis peaks neid "peremudeleid" lugematu arv olema.
Telesaatest - minu meelest lihtsalt maitsetu ja kui meie põhiseaduses veidi tuhnida, siis sellega mitte kooskõlas sellega ega ka ERR seadusega.
Katsuks nüüd ikka inimeste vahel sõlmitud suhete juurde jääda, eks. Minu arust tore perekond, väärt austamist ja presenteerimist. Kindlasti tervem ja eeskujulikum perekond kui väga paljud nn mees-naine kooselud Eestis.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 15:32Katsuks nüüd ikka inimeste vahel sõlmitud suhete juurde jääda,
Miks nii piiratud olla?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Mu jaoks ikka täiesti arusaamatu, et kedagi see saatelõik sai häirida või üldse niisugust furoori tekitas. Need mehed ju ON oma laste isad, mitte isegi üksnes juriidiliselt, vaid ka bioloogiliselt, miks neid näidata ei oleks tohtinud? Miks peaks ühtede - reaalsete isade - näitamine mingitel teistel isadel äkki vere keema ajama, igal aastal näidataksegi ju isade- ja emadepäeval isasid ja emasid ja kuidas see, et näidati just seda peret, minu väärtust isana peaks kuidagi vähendama? Kui inimesed suunaks kogu selle ülemäärase energia, mille tuules nad nüüd nädal aega vahutanud on, oma lastele, siis oleks maailm raudselt palju parem paik.
Külaline

Huvitav jah, miks mõni hakkab karjuma, et ainult traditsiooniline perekond on okei. Aga süvene sellesse traditsioonilisse perekonda siis lähemalt. Üle poolte paaridest lähevad lahku. Eestis on üksikemade osakaal suurim maailmas. Perekonda Eestis ei hinnata ega väärtustata. Seltskonnakroonikas domineerivad vanemad härrad verinoorte pruutidega, kes oma eelmistele perekondadele lihtsalt sülitavad. Laste jaoks on kõige hullem ebastabiilsus. Kuidas on sellise lapse elu parem, kelle ema ja isa on lahus, isa temaga ei kohtu, sest tal on uus pere noorema naisega. See on Eesti tegelik elu. Selle kõrval on stabiilne homoperekond, kellel on pühendumine, kellel on ressursid, ikka tunduvalt parem. See ongi hea eeskuju.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 13:01
Kus nad elavad?
Õnneks! Sest nagu näha, siis neid vihatakse ikka nii pööraselt, et kui nad Eestis elaks, siis mõni hull läheks ilmselt ka füüsiliselt kallale.

Ma ise olen näinud ühte nendest kunagi Balti Jaama turule minemas, kui talle mingi kamp mehi karjus roppusi ja mõnitusi järgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 19:58Perekonda Eestis ei hinnata ega väärtustata. Seltskonnakroonikas domineerivad vanemad härrad verinoorte pruutidega, kes oma eelmistele perekondadele lihtsalt sülitavad. Laste jaoks on kõige hullem ebastabiilsus.
No just. Igal juhul on palju parem näha igati hakkamasaavat ja laste eest väga hästi hoolitsevat peret, kui lugeda järjekordsest kuulsusest, kes kõigepealt teatab tagasihoidlikult lahkuminekust, kirjutab, kuidas lapsed jäävad tema jaoks ikka kõige tähtsamaks ja paar päeva hiljem on sama pühendunud pereisa meedias juba uue noore naisukese seltsis.
Külaline

Oleks võinud parem Jan Uuspõllu kutsuda. Just oli väga liigutav artikkel Õhtulehes.

"Jan Uuspõllu (51) vanim tütar Laura Lisete Roosaar (32) rääkis Vikerraadio saates „Käbi ei kuku“ esimest korda koos isaga avalikult sellest, milline oli suureks kasvamine näitlejast isa kõrval---Peamiselt mäletab Laura lapsepõlvest seda, et isa justkui oli olemas, kuid samal ajal polnud ka.„Lapsena oli mul väga raske mõista, miks ta ei vastanud telefonile või ei ilmunud kokkulepitud kohtumistele,“ rääkis Laura. Tema teadmised isast pärinesid rohkem lehest ja televisioonist kui päriselust.

https://www.ohtuleht.ee/melu/1144465/tu ... odiileriga
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 01:29 Oleks võinud parem Jan Uuspõllu kutsuda. Just oli väga liigutav artikkel Õhtulehes.

"Jan Uuspõllu (51) vanim tütar Laura Lisete Roosaar (32) rääkis Vikerraadio saates „Käbi ei kuku“ esimest korda koos isaga avalikult sellest, milline oli suureks kasvamine näitlejast isa kõrval---Peamiselt mäletab Laura lapsepõlvest seda, et isa justkui oli olemas, kuid samal ajal polnud ka.„Lapsena oli mul väga raske mõista, miks ta ei vastanud telefonile või ei ilmunud kokkulepitud kohtumistele,“ rääkis Laura. Tema teadmised isast pärinesid rohkem lehest ja televisioonist kui päriselust.

https://www.ohtuleht.ee/melu/1144465/tu ... odiileriga
Jah, sellised isad sobivad tõesti paremini meie väärtusruumi. Nii on, pole midagi teha.
Külaline

Jah, sellised isad sobivad tõesti paremini meie väärtusruumi. Nii on, pole midagi teha.
Jaa, ma arvan ka. Mis sellest, et pole ühtki oma last kasvatanud, see viimane trikk BA-ga oli ka lausa suurepärane. Laps saab suuremana meediast lugeda, kuidas isa hingesugulase leidis, kui oli tema emaga abielus. Aga vähemalt hetero.
Külaline

Keskajal olid inimesed sallimatud ja ei varjanudki seda. Aega on edasi läinud ja inimesed on muutunud vaid näiliselt sallivamaks. Nüüd käib peks sotsmeedia vahendusel.
Kuidas nüüd lapsi sallivaks kasvatada, kui vanaisa jõululauas jälle hakkab rääkima oma õigetest väärtushinnangutest ja väärtusruumist, kui isegi haritud inimene kinnitab nüüd ta seisukohti, mida muidu võis pidada onu Heino ütlusteks.
Külaline

Minu arust ei sobi eeskujuks kärgkarglejatest isad, kes ehivad kõiki meie väljaandeid. See paar on koos olnud mitukümmend aastat. Tehku heteromehed see kõigepealt järgi, kui neid kuskil presenteerima hakatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 13:01
Kus nad elavad?
Mingis vanas artiklis? Hetkel on lapsed seitsmeaastased ja käivad koolis, esimeses klassis, Eestis. Nii nad ses Hommik Anuga intervjuus rääkisid.
Külaline

Kedagi ei juletagi ju kutsuda, meil austatud aasta emad/isad korduvalt hiljem hoopis kurjategijateks osutunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 11:28 Postitus on kustutatud
Leidsid ka künka, millel surra.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Nov 2025 19:58 Huvitav jah, miks mõni hakkab karjuma, et ainult traditsiooniline perekond on okei. Aga süvene sellesse traditsioonilisse perekonda siis lähemalt. Üle poolte paaridest lähevad lahku. Eestis on üksikemade osakaal suurim maailmas. Perekonda Eestis ei hinnata ega väärtustata. Seltskonnakroonikas domineerivad vanemad härrad verinoorte pruutidega, kes oma eelmistele perekondadele lihtsalt sülitavad. Laste jaoks on kõige hullem ebastabiilsus. Kuidas on sellise lapse elu parem, kelle ema ja isa on lahus, isa temaga ei kohtu, sest tal on uus pere noorema naisega. See on Eesti tegelik elu. Selle kõrval on stabiilne homoperekond, kellel on pühendumine, kellel on ressursid, ikka tunduvalt parem. See ongi hea eeskuju.
Aga kust sa võtad, et just homoperekonnad on õnnelikumad, kuna nad on homod? Mul pole homode vastu mitte midagi, kuid ma ei saa aru, miks peab ühtede ülistamine käima teiste arvelt koos veidra üldistamisega? Sinu jutust jääb mulje, et homo= õnnelik, stabiilne pere, kus on rikkad hästi toimetulevad vanemad, kes väärtustavad perekonda ega lähe mitte kunagi lahku jne-jne. Seevastu perekond naise ja mehega = õnnetu, kurbust ja kurjust täis ebastabiilne ja vaene pere, millest üle poolte lähevad lahku, mehel verinoor pruut, sülitavad eelmistele peredele jne.

Minu enda tutvuskonnas on ka paar nn homoperet, ja nad on täitsa tavalised - ei ole neil mingit suuremat õnnelikkust kui keskmisel perel ikka. Ei ole nad ka rikkamad ega uhkemad kuidagi, ja üks neist kahest (lesbipere) läks juba lahku ning nüüd sai teisest emast üksikema, ta eksnaine ei tunne oma laste vastu mingit huvi. Seega kõik probleemid, mis esinevad mehe ja naisega peredes, esinevad tegelikult ka homoperedes samamoodi. Järelikult on eksitav väita, et homoperedes selliseid probleeme ei ole.

Selle konkreetse kahe isaga pere promomise osas on ebaaus just see, et nemad ideaalsete rikaste, pühendunute ja edukatena sealt sotsiaalse staatuse ülemisest otsast on välja valitud homoperede võrdkujuks, seevastu tavaliste ehk naise ja mehega perede võrdkujuks on valitud skaala n-ö alumise otsa pered ehk need pered, kus on palju probleeme. Ja nüüd üldistatakse tavaperede kahjuks. Selline võrdlus ei ole ju pädev.
SeaTongue
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SeaTongue »

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 11:51Aga kust sa võtad,---Selle konkreetse kahe isaga pere promomise osas on ebaaus just see, et nemad ideaalsete rikaste, pühendunute ja edukatena sealt sotsiaalse staatuse ülemisest otsast on välja valitud homoperede võrdkujuks, seevastu tavaliste ehk naise ja mehega perede võrdkujuks on valitud skaala n-ö alumise otsa pered ehk need pered, kus on palju probleeme. Ja nüüd üldistatakse tavaperede kahjuks. Selline võrdlus ei ole ju pädev.
Ma ei saa aru, kas sulle saabus kuskilt ülevalt poolt korraldus endale neist puuslikud hankida ja nende poole kummardama hakata? Kuskohast sa seda suurt üldistamist ja promomist näed? Miks sa ei hala, et meil "promotakse" ja "üldistatakse" kuue või seitsme lapsega Sõõrumaad. Alaealiste kontigenist fännide seast naisi valivat Karl Madist. Järjekordse uue 30 aastat noorema naise "ostnud" ärimehi? Kõik need on häppili meie "väärtusruumis".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 13 külalist