Kuidas tuleb? Käid samamoodi trennis ja sööd endiselt, aga lihtsalt tuleb?Külaline kirjutas: ↑14 Nov 2025 22:54 174cm 90kg. kui 75 olin,oli väga ok. Menokaga tuleb mõnuga kaalu.Jube.
kaal
-
Külaline
-
Külaline
pikkus 167, kaal täna hommikul 82.
Olen päris rahul hetkel endaga, arvestades et veel 1,5a tagasi kaalusin 100kg.
Ideaalne oleks vast veel 10kg alla võtta, aga ma praegu lihtsalt püüan seda langetatud kaalu enamvähem stabiilsena hoida.
Kui möödunud aastal oli kaalulangetus keskmiselt 1,5-2kg kuus, siis praegu, kui ma igat suutäit kirja ei pane ja omale piparkooki-sefiire enam ei keela, on kuu keskmine kaalulangus vaid -100grammi kuu.
Mingit drastilist dieeti ei pidanud, kaalulangetuspreparaate ei kasutanud, lihtsalt püüdsin toituda tervislikumalt ja vältida pirukaid-kooke-küpsetisi. kaal hakkas kasvama 50+ vanuses, eriti koroonaajal kodukontoris olles.
Ideaalne oleks vast veel 10kg alla võtta, aga ma praegu lihtsalt püüan seda langetatud kaalu enamvähem stabiilsena hoida.
Kui möödunud aastal oli kaalulangetus keskmiselt 1,5-2kg kuus, siis praegu, kui ma igat suutäit kirja ei pane ja omale piparkooki-sefiire enam ei keela, on kuu keskmine kaalulangus vaid -100grammi kuu.
Mingit drastilist dieeti ei pidanud, kaalulangetuspreparaate ei kasutanud, lihtsalt püüdsin toituda tervislikumalt ja vältida pirukaid-kooke-küpsetisi. kaal hakkas kasvama 50+ vanuses, eriti koroonaajal kodukontoris olles.
-
Külaline
Täpselt nii ongi. Hormonaalsetest muutustest pole sa midagi kuulnud? Ja nende mõjust ainevahetusele? Kui üleminekueas soovid kaalu säilitada, tuleb toitumist ja eluviisi muuta.
-
Külaline
160cm ja 80.5kg.
Ideaalne oleks 60-65kg . 55 peale ma ilmselt kunagi tagasi ei saa mis oli kuni 30nda eluaastani mu stabiilne ja tavaline kaal.
Suur kaalutõus tuli 2a tagasi peale viimase lapse saamist.
Nüüd olen mõne kuuga 3 kg alla saanud. Muidu olin juba 83, midagi.
Tegelt hetkel oleks meeldiv isegi 7 ette saada kaalunumbrile
Ideaalne oleks 60-65kg . 55 peale ma ilmselt kunagi tagasi ei saa mis oli kuni 30nda eluaastani mu stabiilne ja tavaline kaal.
Suur kaalutõus tuli 2a tagasi peale viimase lapse saamist.
Nüüd olen mõne kuuga 3 kg alla saanud. Muidu olin juba 83, midagi.
Tegelt hetkel oleks meeldiv isegi 7 ette saada kaalunumbrile
-
Külaline
Olen ikka kuulnud, olen ka ise samas eas, pole aimugi, millest sa räägid. Äkki ikka sööd rohkem ja liigud vähem? Jõusaalis tuleb kindlasti jätkata, kui pole enne käinud, siis alates 40 tuleb käia, muidu oledki varsti tünn valmis, kuna iga aasta kaotad lihast.Külaline kirjutas: ↑15 Nov 2025 11:37Täpselt nii ongi. Hormonaalsetest muutustest pole sa midagi kuulnud? Ja nende mõjust ainevahetusele? Kui üleminekueas soovid kaalu säilitada, tuleb toitumist ja eluviisi muuta.
-
Külaline
mul saranased parameetrid 168 ja 71. olen 57 - minu maksimumkaal on olnud 93, nii et väga halb ei olegiGuest kirjutas: ↑15 Nov 2025 10:37 pikkus 167, kaal täna hommikul 82.
-
Külaline
Siis on sul vedanud, kui midagi muuta vaja pole kaalu säilitamiseks. Suuremal osal naistest nii hästi ei ole.Guest kirjutas: ↑15 Nov 2025 12:12Olen ikka kuulnud, olen ka ise samas eas, pole aimugi, millest sa räägid. Äkki ikka sööd rohkem ja liigud vähem? Jõusaalis tuleb kindlasti jätkata, kui pole enne käinud, siis alates 40 tuleb käia, muidu oledki varsti tünn valmis, kuna iga aasta kaotad lihast.Külaline kirjutas: ↑15 Nov 2025 11:37Täpselt nii ongi. Hormonaalsetest muutustest pole sa midagi kuulnud? Ja nende mõjust ainevahetusele? Kui üleminekueas soovid kaalu säilitada, tuleb toitumist ja eluviisi muuta.Guest kirjutas: ↑15 Nov 2025 00:23
Kuidas tuleb? Käid samamoodi trennis ja sööd endiselt, aga lihtsalt tuleb?
Nõme jah, et keha füsioloogia sedasi muutub ja äkki sama kogus toitu üldse enam samamoodi ära ei kulu.... Maha on ka jube raske saada, nooremana piisas paar nädalat kasinamat söömist ja magusa vältimist, kui juba vihatud voldike ära kadus, nüüd on ainuke viis neist lahti saada nad lihtsat siledaks süüa
.
Käisin just poes, ostsin teksad, üle aasta ei ole uusi pükse ostnud ja seda numbrit mitte kunagi..... rasedana vbl, aga siis olid rasedateksad. Hea on see, et nüüd on taas bootcut moes, natukene volüümikamale liivakellale sobib see lõige hästi ja ilusa kreemvalge kudumi ostsin ka tumesinise juurde.
Käisin just poes, ostsin teksad, üle aasta ei ole uusi pükse ostnud ja seda numbrit mitte kunagi..... rasedana vbl, aga siis olid rasedateksad. Hea on see, et nüüd on taas bootcut moes, natukene volüümikamale liivakellale sobib see lõige hästi ja ilusa kreemvalge kudumi ostsin ka tumesinise juurde.
-
Külaline
küsiks nõu. mul on dilemma, kas hakata ozempikut võtma, või proovida ise hakkama saada. olen 167 pikk ja kaalun 80 kilo. söön mõõdukalt, liigun palju ja olen kümme kilo ülekaalus. no riietega ei saa aru, aga mind ennast segab. mis valikuid sarnaste mõõtude ja soovidega olete teinud?
-
Külaline
kõigepealt proovi ise hakkama saada. kui ei saa, küsi meditsiinilt abi. ega see ravimi abil alla võtmine ka pole muu kui ikka enese piiramine, lihtsalt ravim toetab selles, vähendab söögiisu. aga sina äkki saad ka ravimita hakkama.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 18:56 küsiks nõu. mul on dilemma, kas hakata ozempikut võtma, või proovida ise hakkama saada. olen 167 pikk ja kaalun 80 kilo. söön mõõdukalt, liigun palju ja olen kümme kilo ülekaalus. no riietega ei saa aru, aga mind ennast segab. mis valikuid sarnaste mõõtude ja soovidega olete teinud?
kallis on ka see ravim ju, 100€ kuus
-
Külaline
kõigepealt proovi ikka ise.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 18:56 küsiks nõu. mul on dilemma, kas hakata ozempikut võtma, või proovida ise hakkama saada. olen 167 pikk ja kaalun 80 kilo. söön mõõdukalt, liigun palju ja olen kümme kilo ülekaalus. no riietega ei saa aru, aga mind ennast segab. mis valikuid sarnaste mõõtude ja soovidega olete teinud?
aga... kõigepealt ära tee üldse mittemidagi muud, kui märgi nt 3 päeva jooksul täpselt üles KÕIK, mis nende 3 ööpäeva jooksul suust sisse läheb. veel parem, kui (kodus olles) kaalud enne suhupistmist üle ka.
Siis istu rahulikult mõneks tunniks oma teadustööga koos maha, võta kalkulaator ja mingid tabelid (kalori, kaalujälgijate, fitlapi vmt) kõrvale ja arvuta välja, kui palju reaalselt sõid ja palju sa oleksid pidanud tegelikult sööma.
Tõenäoliselt tabab sind täielik šokk, nt oled söönud päeva jooksul ära oluliselt rohkem kui arvasid, või oled näksinud mingeid süsivesikuid iga 15 min tagant vmt. Isegi väikese muudatuse sisseviimine oma senistes toitumisharjumustes võib esimese paari nädalaga koheselt mõned kilod alla viia.
-
Külaline
hah - hea mõte. panin kirja. arutameGuest kirjutas: ↑16 Nov 2025 20:55kõigepealt proovi ikka ise.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 18:56 küsiks nõu. mul on dilemma, kas hakata ozempikut võtma, või proovida ise hakkama saada. olen 167 pikk ja kaalun 80 kilo. söön mõõdukalt, liigun palju ja olen kümme kilo ülekaalus. no riietega ei saa aru, aga mind ennast segab. mis valikuid sarnaste mõõtude ja soovidega olete teinud?
aga... kõigepealt ära tee üldse mittemidagi muud, kui märgi nt 3 päeva jooksul täpselt üles KÕIK, mis nende 3 ööpäeva jooksul suust sisse läheb. veel parem, kui (kodus olles) kaalud enne suhupistmist üle ka.
Siis istu rahulikult mõneks tunniks oma teadustööga koos maha, võta kalkulaator ja mingid tabelid (kalori, kaalujälgijate, fitlapi vmt) kõrvale ja arvuta välja, kui palju reaalselt sõid ja palju sa oleksid pidanud tegelikult sööma.
Tõenäoliselt tabab sind täielik šokk, nt oled söönud päeva jooksul ära oluliselt rohkem kui arvasid, või oled näksinud mingeid süsivesikuid iga 15 min tagant vmt. Isegi väikese muudatuse sisseviimine oma senistes toitumisharjumustes võib esimese paari nädalaga koheselt mõned kilod alla viia.
hommikusöök viil röstitud fazeri seemnesepikut lõhe ja sibulaga, all nähtamatult õhuke või. kohv rohke 1,5% piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. ja 10 röstutud india pähklit. lõunaks/õhtuks lõhetükk spargliga - väike ports. vahepalaks kaks hurmat. õhtuks meetee 1,5% piimaga. vett jõin ka.
hommikusöök väike kauss seemnemüslit koorejogurtiga. kohv rohke piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. lõunaks väike kauss salatit (kanafilee, punane sibul, ananass, lahja majonees). vahepalaks kakao 1,5% piimaga. õhtuks hurma.
hommikusöök väga väike kauss mannaputru muna ja rosinatega, kohv lahja piimaga. vahepalaks 10 india pähklit. lõunaks/õhtuks väike kauss riisi köögiviljadega. õhtuks tee mee ja piimaga hurma. viil trühvijuustu. vett joon igapäev vast liitri st sidrunivärskat.
-
Külaline
Sinu juttu lugedes tuli kohe meelde saade My 600 lb life, kus 300-kilosed inimesed räägivad arstile, kuidas hommikuks söövad kaks muna ja lõunaks tükikese kana... Kui sa PÄRISELT niimoodi sööksid nagu siia kirja panid, oleksid sa alakaalus, mitte ülekaalus.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 08:12
hah - hea mõte. panin kirja. arutame
hommikusöök viil röstitud fazeri seemnesepikut lõhe ja sibulaga, all nähtamatult õhuke või. kohv rohke 1,5% piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. ja 10 röstutud india pähklit. lõunaks/õhtuks lõhetükk spargliga - väike ports. vahepalaks kaks hurmat. õhtuks meetee 1,5% piimaga. vett jõin ka.
hommikusöök väike kauss seemnemüslit koorejogurtiga. kohv rohke piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. lõunaks väike kauss salatit (kanafilee, punane sibul, ananass, lahja majonees). vahepalaks kakao 1,5% piimaga. õhtuks hurma.
hommikusöök väga väike kauss mannaputru muna ja rosinatega, kohv lahja piimaga. vahepalaks 10 india pähklit. lõunaks/õhtuks väike kauss riisi köögiviljadega. õhtuks tee mee ja piimaga hurma. viil trühvijuustu. vett joon igapäev vast liitri st sidrunivärskat.
-
Külaline
Ma ei saa aru, mis vahepalu mõned inimesed söövad. Sööge 3x päevas korralik toit ja kogu lugu. Maole mingit puhkust üldse ei anna, üks näksimine aina käib.
-
kohvitante
Ja mitte keegi ei pakkunud töö juures sünnipäeva vm tähtpäeva puhul kommi? Ei teinud väljaspool söögiaega kordagi kümkappi lahti? Lapsele võileiba tehes ei lõiganud omale viilu vorsti või juustu suhupistmiseks? Süüa tehes ei rännanud midagi suhu? Teleka kõrval istudes kätt piparkoogikausi poole ei sirutanud?Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 08:12
-
Külaline
ei. mu lapsed on suured. ma tellin toidu selverist koju ja valin väga hoolega, mida tellin. ma ei käi tööl. ma ei tee süüa. mul ei ole piparkoogikaussi - mul on puuvilja- ja pähklikauss. muidugi ei ole ma eluaeg nii söönud. aga kuna toitumise tõsiselt käsile võtsin, siis jah, viimasel ajal söön nii. nii et ärme aruta, et ma valetan, arutame, mis sellest toitumisest arvata. ps. ma ei kaalu 300 kg - kaalun 79 kg.kohvitante kirjutas: ↑17 Nov 2025 10:32Ja mitte keegi ei pakkunud töö juures sünnipäeva vm tähtpäeva puhul kommi? Ei teinud väljaspool söögiaega kordagi kümkappi lahti? Lapsele võileiba tehes ei lõiganud omale viilu vorsti või juustu suhupistmiseks? Süüa tehes ei rännanud midagi suhu? Teleka kõrval istudes kätt piparkoogikausi poole ei sirutanud?Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 08:12
-
Külaline
Kuna mina kasutan kaalulangetamiseks kaalujälgijate valgusfoori süsteemi, siis selles on sinu kaalu puhul normiks 10 kollast päevas. Kui toidukogused oleksid lubatud piirides, annaks sinu päevaratsioon 6-8 kollast. probleem võib olla aga kogustes. sest nt lahja majonees 1K on vaid 5 grammi. sama võiga. pudrul 1K=100g putru. Iga umbes 5-6 pähklit umbes 1K. Maitsestatud jogurt/haps 1 klaas 1-2K, sõltuvalt rasva- ja suhkrusisaldusest. Kui salatil on kaste või õli, siis tuleb sealt kohe kollaseid juurde. Seega tuleks jälgida toidukoguseid. Ja teadvustada, kui palju neid pähkleid päeva jooksul ära süüakse, äkki sööks pähklite asemel arbuusi või õunu.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 10:40ei. mu lapsed on suured. ma tellin toidu selverist koju ja valin väga hoolega, mida tellin. ma ei käi tööl. ma ei tee süüa. mul ei ole piparkoogikaussi - mul on puuvilja- ja pähklikauss. muidugi ei ole ma eluaeg nii söönud. aga kuna toitumise tõsiselt käsile võtsin, siis jah, viimasel ajal söön nii. nii et ärme aruta, et ma valetan, arutame, mis sellest toitumisest arvata. ps. ma ei kaalu 300 kg - kaalun 79 kg.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 08:12 hommikusöök viil röstitud fazeri seemnesepikut lõhe ja sibulaga, all nähtamatult õhuke või. kohv rohke 1,5% piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. ja 10 röstutud india pähklit. lõunaks/õhtuks lõhetükk spargliga - väike ports. vahepalaks kaks hurmat. õhtuks meetee 1,5% piimaga. vett jõin ka.
-
Külaline
aitäh, väga asjalikud nõuanded. vahel söön arbuusi, õuna vms ka. sel nädalal tellisin just hurma ja indiapähklid. üle kümne pähkli päevas ei söö. hapsil on 100 grammis rasvu 2,2 g süsivesikuid 11,0 g - üle klaasi ma päevas ei joo. ma olen proovinud seda kaalujälgijate süsteemi, aga ma ajan seal kõik segi. nii et tegelikult oleks vast toitumisnõustaja variant? või ozempik? see teeb mind veits murelikuks, et ozempiku tarbijatel on süda permanentselt paha - seda ei viitsiks. aga kõik asjalikud nõuanded ja kogemuse jagamine on teretulnud. kuna ma ülipaksude inimeste saateid ei vaata, siis selle jagamine vast väga asjakohane pole.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 11:50Kuna mina kasutan kaalulangetamiseks kaalujälgijate valgusfoori süsteemi, siis selles on sinu kaalu puhul normiks 10 kollast päevas. Kui toidukogused oleksid lubatud piirides, annaks sinu päevaratsioon 6-8 kollast. probleem võib olla aga kogustes. sest nt lahja majonees 1K on vaid 5 grammi. sama võiga. pudrul 1K=100g putru. Iga umbes 5-6 pähklit umbes 1K. Maitsestatud jogurt/haps 1 klaas 1-2K, sõltuvalt rasva- ja suhkrusisaldusest. Kui salatil on kaste või õli, siis tuleb sealt kohe kollaseid juurde. Seega tuleks jälgida toidukoguseid. Ja teadvustada, kui palju neid pähkleid päeva jooksul ära süüakse, äkki sööks pähklite asemel arbuusi või õunu.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 10:40ei. mu lapsed on suured. ma tellin toidu selverist koju ja valin väga hoolega, mida tellin. ma ei käi tööl. ma ei tee süüa. mul ei ole piparkoogikaussi - mul on puuvilja- ja pähklikauss. muidugi ei ole ma eluaeg nii söönud. aga kuna toitumise tõsiselt käsile võtsin, siis jah, viimasel ajal söön nii. nii et ärme aruta, et ma valetan, arutame, mis sellest toitumisest arvata. ps. ma ei kaalu 300 kg - kaalun 79 kg.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 08:12 hommikusöök viil röstitud fazeri seemnesepikut lõhe ja sibulaga, all nähtamatult õhuke või. kohv rohke 1,5% piimaga. vahepalaks klaas mustikahapsi. ja 10 röstutud india pähklit. lõunaks/õhtuks lõhetükk spargliga - väike ports. vahepalaks kaks hurmat. õhtuks meetee 1,5% piimaga. vett jõin ka.
-
Külaline
Kui kaalu langetada siis alati võiks mõelda kui pika perioodi jooksul on ülekaal tekkinud. Ei maksa endale luua illusiooni, et aastatega kogutud ülekaal järsult kaob. See võtab aega.
Muidu kui menüüd kommenteerida, siis magustatud piimatooted, müsli ja mannapuder ei ole parimad valikud. Jah, kui need jäävad kaalu langetamiseks vajaliku kaloraaži piiresse, siis kaal langeb aga toidu eesmärk on siiski anda organismi normaalseks toimimiseks vajalikke aineid. Valku tundub pigem vähe, võiks olla rohkem.
Muidu kui menüüd kommenteerida, siis magustatud piimatooted, müsli ja mannapuder ei ole parimad valikud. Jah, kui need jäävad kaalu langetamiseks vajaliku kaloraaži piiresse, siis kaal langeb aga toidu eesmärk on siiski anda organismi normaalseks toimimiseks vajalikke aineid. Valku tundub pigem vähe, võiks olla rohkem.
-
Külaline
Kust selline teadmine, et süda permanentselt paha on? Minul küll ei ole. Selleks ongi süsteem, et harjutatakse organismi vaikselt semaglutiidiga, alguses väikene doos, siis suurem, siis veel suurem. Süda on paha siis, kui semaglutiidi tarbides üle sööd, seda küll, aga siis ära söö üle, selles ju asja mõte ongi, et ravim aitab piiri pidada. Kui organism ei taju täiskõhutunnet, siis tulebki uus märguanne - süda läheb pahaks. Kui ennast kuulad, ei ole mingit südamepaha, sööd vähem, ei soovi magusat ja kaal langeb.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 12:01 või ozempik? see teeb mind veits murelikuks, et ozempiku tarbijatel on süda permanentselt paha - seda ei viitsiks.
Aga siiski proovi kõigepealt ilma ravimita.
Ega keegi arvagi, et sa valetad oma söögikoguseid, pigem on tihti tegu iseendale valetamisega või mitte märkamisega, et kogused on suuremad kui arvad või vahepeal käib käsi ikka küpsisekausis mitmed korrad. Menüü on tõesti selline, et su kaal peaks langema kolinal.
Sinu toidust hakkas mulle esimese asjana silma haps, selle vahetaks kohe välja, võta keefiri, pane marju sisse, kui vaja, veel parem joo ilma nendeta. Haps on ju suhkrune. Samamoodi mannapudru asemel võtaks muud putru, kakao joomine on ka kahtlane, kui sa just toorkakaod (ilma suhkruta) ei joo.
Valku sööd väga vähe, see "väike tükk kana" ei ole piisav. Söö mune, kõige tervislikum toiduaine üldse. Vähem puuvilju, rohkem köögivilju.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 6 külalist