Kellena te ei taha töötada?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kellena te ei taha töötada?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minu arust kaks kõige ebameeldivamat töökohta on hambaarst (värisevad patsiendid) ja sanitar (peab pamperse vahetama).
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Mitte üheski ametis kus peaksin suhtlema võõrastega.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Müügimees(naine).
Selline poolvägisi müümine ja asjade pakkumine on minu jaoks nii nõme ja vastumeelne.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Nov 2025 12:47 Minu arust kaks kõige ebameeldivamat töökohta on hambaarst (värisevad patsiendid) ja sanitar (peab pamperse vahetama).
Lihtsam oleks küsida, kellena te tahate töötada, sest vastupidine hulk on liiga suur - enamik inimesi ei taha enamike ametites töötada. Nt ma ei taha olla elektrik, kokk, veoautojuht, õpetaja, müügikonsultant, president, peaminister, ehitaja, ämmaemand, finantsarvestaja, politseinik, päästja, süsteemiadministraator, järelevalveametnik, süsteemiarhitekt, lapsehoidja, füsioterapeut, majahoidja, kohtukordnik, sisekontrolör jne
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 19 Nov 2025 12:47 Minu arust kaks kõige ebameeldivamat töökohta on hambaarst (värisevad patsiendid) ja sanitar (peab pamperse vahetama).
Hambaarstidel on väga suured palgad ja töö on palju kergem kergem kui näiteks mingil sisehaiguste arstil. Hambaarst vajab rohkem selliseid tehnilisi oskusi, ta ei pea koguma meeletul hulgal teadmisi ja nende seast õiget varianti haige juures rakendama. Hambaarst on rohkem selline tsementeerija, kus käteosavus on tähtsam kui teadmised. JA vajaminevad teadmised on mikroskoopisiline hulk võrreldes näiteks kirurgiga. Minu meelest lihtne töö
Külaline

Kõige lihtsam ja meeldivam on optometrist. Silmahaigustega tema ei tegele ja prillide määramisega saaks hakkama iga keskkooli lõpetanud õpilane pärast kuuajalist väljaõpet. Lihtsalt paberite olemasolu nõuded on teinud selle ameti palgad kõrgeks, sest igaüks ju seetõttu ei saa sellele tööle.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Administraator, misiganes letitöötaja, kus kellast kellani peab olema kogu aeg olemas. Telefonimüük...prr! :?
Loomatalitaja (kardan suuri loomi), hooldaja ja samuti ametikohad, kus päev otsa peab suhtlema.
Lasteaiakasvataja, see võib ikka väga frustreeriv olla, ma ei ole üldse "laste" inimene.
Külaline

Ma ei taha üldse töötada.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 18:23 Ma ei taha üldse töötada.
Mul vist hakkaks igav, sest mul pole nii palju hobisid ja raha, et rantjee elu elada.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 19 Nov 2025 19:37
Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 18:23 Ma ei taha üldse töötada.
Mul vist hakkaks igav, sest mul pole nii palju hobisid ja raha, et rantjee elu elada.
Nõus, saaksin elada rantjee-elu juba 20 aastat, aga see on igav, seega töötan ka, meeldivas kohas, meeldivate inimestega, 6h päevas 2500 neto. Ei ole igav, aga samas pole palk paha ja säästan sotsmaksust päris korralikult. Koju jään siis, kui vihastan ja enam ei taha, sinnani chill.
Külaline

Egalitaar kirjutas: 19 Nov 2025 12:57 Mitte üheski ametis kus peaksin suhtlema võõrastega.
Kui sa elaksid kusagil maailma äärel ja ainus võimalus sissetulekut teenida on turistidele kohalikke vaatamisväärsusi näidata, siis küll sa töötaksid.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Nov 2025 20:23 Nõus, saaksin elada rantjee-elu juba 20 aastat, aga see on igav
Ma ei saa aru, kuidas saab olla igav, kui sul on piisavalt raha. Maailm on põnevaid asju, sündmusi, tegevusi, paiku täis - tee, mida tahad ja mis meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 00:11Maailm on põnevaid asju, sündmusi, tegevusi, paiku täis - tee, mida tahad ja mis meeldib.
Meil oli keskkoolis üks lõpukirjandi teemadest "Ametid meil kõik on head, vali, millist tahad". Mina kuulsin, et "Ametid meil kõik on head, vanim neist on pagar" ja see jäi mind tükiks ajaks kummitama, et nii imelik valik, miks just pagar. Alles mitu aastat hiljem sain klassiõelt teada, mis tegelik teema oli.

Lihtsalt tuli meelde.
Külaline

Mulle ka ei meeldi müügitöö, eriti kaubanduskeskuses toiduosakonna ees. Minu kodupoes on nad praegu ka end sisse seadnud, lipsud-ülikonnad-särav naeratus ja kui leiba ostma lähed, siis hüpatakse ligi. Eile ehmatasin päris korralikult, kui end äkki nende seltsist leidsin. Samas ei taha ju inimestele halvasti ka ütelda, et kerige p...sse (kuigi mõtlen seda), sest saan aru, et eks nemadki teevad lihtsalt oma tööd ja elada tahame kõik.

Iga töö vajab teatud isikuomadusi. Ilmselgelt ei sobi introverdile nt õpetaja amet. Ja samas jälle ka vastupidi - õpetaja, kes on harjunud klassi ees paljude inimestega suhtlema, ei pruugi toime tulla mõne pikaajalist süvenemist nõudva tööga nagu näiteks paksu raamatu tõlkimine või toimetamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 00:11
Guest kirjutas: 19 Nov 2025 20:23 Nõus, saaksin elada rantjee-elu juba 20 aastat, aga see on igav
Ma ei saa aru, kuidas saab olla igav, kui sul on piisavalt raha. Maailm on põnevaid asju, sündmusi, tegevusi, paiku täis - tee, mida tahad ja mis meeldib.
Ma saan seda kõike teha ka töö kõrvalt, mida ma armastan. Mulle tundub, et ainsad, kes räägivad, kuidas rahakad inimesed ei peaks tööd tegema on need, kel pole raha. Ma ei tunne ühtki niisama passivat rahakat inimest. Selline elu on paduigav ja pole jätkusuutlik. Kunagi on pensioniiga nagunii ees, kui aega vedeleda.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 08:48
Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 00:11
Ma saan seda kõike teha ka töö kõrvalt, mida ma armastan. Mulle tundub, et ainsad, kes räägivad, kuidas rahakad inimesed ei peaks tööd tegema on need, kel pole raha. Ma ei tunne ühtki niisama passivat rahakat inimest. Selline elu on paduigav ja pole jätkusuutlik. Kunagi on pensioniiga nagunii ees, kui aega vedeleda.
Jah
Kui pole aega ega raha, siis mõtled küll, et mida kõike teeks. Kui on aga piisavalt aega ja raha, seda elu ju polegi kogetud. Enamasti. Seega on seda ka raske ette kujutada.
Mul on lapsed suured. On aega ja raha. Ma käin tööl. Poole kohaga. Meeldib. Nagu hobina ja vaheldusena sellele tohutule vabadusele.
Külaline

Lapsehoidjana, palju kisa ja veel rohkem vastutust. Ma võtan alati isiklikku vastutust nii tõsiselt, et pigem oleksin koristaja, kui lapsehoidja.
Kõik tööd, kus tuleks vara tõusta, täiesti välistatud. Alates kl 10st võiksin tööle minna, meelsamini hiljemgi ja siis ka lõpetada hiljem. Liinitöö tapvalt igav, viimases hädas. Telefonimüügitöö, va nõustamine. Igasugune õmblemine ja kudumine misiganes viisil. Kõige meelsamini juhiksingi teiste tööd. :D
Külaline

Kunagi oli Postimehes artikkel noorest mehest (tal olid ka naine ja lapsed), kes kusagil Eestis oma majas oli mürkmadude kasvataja. Ma enda jaoks sellest midagi õudsemat ei oska ette kujutada, kõikvõimalikud sibid, kassiirid ja telefonimüüjad kahvatuvad selle toreda ameti ees.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 19:04 Kunagi oli Postimehes artikkel noorest mehest (tal olid ka naine ja lapsed), kes kusagil Eestis oma majas oli mürkmadude kasvataja. Ma enda jaoks sellest midagi õudsemat ei oska ette kujutada, kõikvõimalikud sibid, kassiirid ja telefonimüüjad kahvatuvad selle toreda ameti ees.
See on ju siis ikka hobi, mitte töö.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 00:39 Meil oli keskkoolis üks lõpukirjandi teemadest "Ametid meil kõik on head, vali, millist tahad". Mina kuulsin, et "Ametid meil kõik on head, vanim neist on pagar" ja see jäi mind tükiks ajaks kummitama, et nii imelik valik, miks just pagar. Alles mitu aastat hiljem sain klassiõelt teada, mis tegelik teema oli.

Lihtsalt tuli meelde.
Lõpukirjandi teemad anti ju ometi kirjalikult ka ette, sa siis lugeda ka ei osanud või?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ja 14 külalist