Mis juhtus Johan Randvere ja Evelin Samueliga?
-
Külaline
Ma jäin just mõtlema kellegi kommentaari üle, kes luges ette, mismoodi teda vananemine tabanud on. Mulle tundub see ka kuidagi ülepaisutatud. Ma olen 54 ja ma ei ütleks, et mu enesetunne oleks oluliselt teistsugusem kui näiteks 40-aastaselt.
Minu jaoks oli tolle kommenteerija jutt hammaste lagunemisest täitsa üllatav. Ma ei teadnud, et vananedes hambad lagunevad kiiremini. Enda pealt ma seda üldse ei tunne. Pigem olid lapsena ja noorena hambad parandamistvajavad.
Juukseid on mul nüüd hoopis rohkem peas, sest müoomide tõttu oli koguaeg oli suur verekaotus, mis mõjutas organismi rauataset. Pärast emaka eemaldamist läksid juuksed oluliselt paremaks ja pisut paksemaks.
Kuumahood on mul käinud juba alates varastest 30ndatest seoses autoimmuunhaigusega.
Mis on halvasti on see, et tõesti - lõuaotsa ja vuntsipiirkonda kasvavad karvad ja nägu on vajunud kandilisemaks. Aga muus suhtes, ma küll ei ütleks, et nii drastilisi muutuseid oleks nagu keegi siin kirjeldas.
Eks see on vist rohkem kinni ka selles, kuidas inimene ise tajub ja vastu võtab neid kehaga toimivaid muutuseid. Mõni elabki raskemalt üle kui teine.
Ja, kui rääkida mõttemaailmast, väärtushinnangutest jne, siis alates 20ndast eluaastast ei ole mul selles osas midagi muutunud. Mõtlen ikka samamoodi kui 20-aastaselt.
Minu jaoks oli tolle kommenteerija jutt hammaste lagunemisest täitsa üllatav. Ma ei teadnud, et vananedes hambad lagunevad kiiremini. Enda pealt ma seda üldse ei tunne. Pigem olid lapsena ja noorena hambad parandamistvajavad.
Juukseid on mul nüüd hoopis rohkem peas, sest müoomide tõttu oli koguaeg oli suur verekaotus, mis mõjutas organismi rauataset. Pärast emaka eemaldamist läksid juuksed oluliselt paremaks ja pisut paksemaks.
Kuumahood on mul käinud juba alates varastest 30ndatest seoses autoimmuunhaigusega.
Mis on halvasti on see, et tõesti - lõuaotsa ja vuntsipiirkonda kasvavad karvad ja nägu on vajunud kandilisemaks. Aga muus suhtes, ma küll ei ütleks, et nii drastilisi muutuseid oleks nagu keegi siin kirjeldas.
Eks see on vist rohkem kinni ka selles, kuidas inimene ise tajub ja vastu võtab neid kehaga toimivaid muutuseid. Mõni elabki raskemalt üle kui teine.
Ja, kui rääkida mõttemaailmast, väärtushinnangutest jne, siis alates 20ndast eluaastast ei ole mul selles osas midagi muutunud. Mõtlen ikka samamoodi kui 20-aastaselt.
-
Külaline
Mina ka ei saa aru, et kõik taandatakse ainult sellele, et naine oli selles suhtes vanem. Et kindlasti ta jäi liiga vanaks ja mees tahtis nooremat, sellepärast oli lahkuminek. Mingit muud varianti inimestel üldse pähe ei tulegi. Samas kui sa elad inimesega koos, ei pane tema välimust väga tähele. Ka ilusa välimusega harjud, pealekauba pole Evelin Samuel kuidagi oluliselt muutunud nende suhte ajal. Pigem võiks öelda, et need suhted, kus naine on oluliselt noorem ja väga ilus, lähevad sageli metsa, sest ongi ju ainult välimuse peale üles ehitatud. Vanemad mehed võtavad ilusa noore naise, aga tema iseloomu või muidu klapi vastu väga huvi ei tunne. Ja siis varsti tahaks jälle uut, sest kaasalse välimusega harjud ära, pole jälle põnev. Mina usun, et see suhe oli hoopis teistsugune. Minu vanaema ja vanaisa käivad ikka käest kinni, ma usun, et nad ei märkagi, et kaaslane oleks vananenud. Nende jaoks on tähtis hoopis muu.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:09 Ma jäin just mõtlema kellegi kommentaari üle, kes luges ette, mismoodi teda vananemine tabanud on. Mulle tundub see ka kuidagi ülepaisutatud. Ma olen 54 ja ma ei ütleks, et mu enesetunne oleks oluliselt teistsugusem kui näiteks 40-aastaselt.
-
Külaline
Endiselt sama naiivne ja rumal?! Sinuga on siis küll pahasti läinud...Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:09
-
Külaline
Sinu vanaisasugust pässi ilmselt keegi teine ei taha ka, aga Randverel on austajaid jalaga segada. Siin on see vahe.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:19 Minu vanaema ja vanaisa käivad ikka käest kinni, ma usun, et nad ei märkagi, et kaaslane oleks vananenud. Nende jaoks on tähtis hoopis muu.
-
Külaline
Kui kõik inimesed ainult selle järgi tegutseks, et kas neil tahtjaid on, polekski ühtegi paari olemas. Alati on keegi ilusam ja noorem ja küll neid tahtjaid leidub. Minu vanaisa pole eluaeg vana päss olnud, vaid ka noor. Sellegipoolest on armastanud vanaema. Sinu mõttemaailm on täieliku primitiivse jobu tasemel.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:02Sinu vanaisasugust pässi ilmselt keegi teine ei taha ka, aga Randverel on austajaid jalaga segada. Siin on see vahe.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:19 Minu vanaema ja vanaisa käivad ikka käest kinni, ma usun, et nad ei märkagi, et kaaslane oleks vananenud. Nende jaoks on tähtis hoopis muu.
-
Külaline
Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:00Endiselt sama naiivne ja rumal?! Sinuga on siis küll pahasti läinud...Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:09
Üldsegi, ei tasu võrrelda tänapäevaseid 20-aastaseid tolleaegsetega. Ehk siis, nõuka ajal noored olnud inimesed ei olnud sellised lumehelbekesed ja eluvõõrakesed nagu tänapäevased 20-aastased. Sellel ajal oli 20-aastane juba täiesti küps ja iseseisev, endaga ise hakkamasaav, täiskasvanud inimene.
-
Külaline
Mõtlemine on sul tõesti 20-aastase tasemel, loogilis järeldusi sa teha ei oska. Kõik, mis liigub, see kulub ja ilmselgelt on hambad 50-ndaks eluaastaks üksjagu rohkem kulunud kui lapsena ja noorena.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:09
-
Külaline
Eks ta kulub jah, aga ma pidasin silmas hambaauke. Neid oli mul lapsena küll. Igakord, kui hambaarstile läksin, oli vaja midagi parandada. Nüüd ei ole viimase viie aasta jooksul mitte kordagi auke olnud. Seega, võin öelda, et hambad on kuidagi paremas seisukorras kui noorena. Ju loomulikku kulumist ikka on, aga mitte midagi sellist, mida peaks ravima.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:17Mõtlemine on sul tõesti 20-aastase tasemel, loogilis järeldusi sa teha ei oska. Kõik, mis liigub, see kulub ja ilmselgelt on hambad 50-ndaks eluaastaks üksjagu rohkem kulunud kui lapsena ja noorena.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 12:09
-
Külaline
Mingi imelik tüüp on siia tekkinud. Huvitav, kas inimesel ei ole tõesti päiksepaistelisel pühapäeval midagi paremat teha, kui kellegi vanavanemaid mõnitada ja teisi kasutajaid lollakateks ja naiivseteks sõimata?
Vist jäi öösel ilma.
Vist jäi öösel ilma.
-
Külaline
Sa kiitled siin, kuidas su mõtlemine on sama mis 20-aastaselt ja siis kirud tänapäeva noori! See on vanainimeste üks põhilisemaid tunnuseid. Hea kloun ikka.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:10
Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.
Üldsegi, ei tasu võrrelda tänapäevaseid 20-aastaseid tolleaegsetega. Ehk siis, nõuka ajal noored olnud inimesed ei olnud sellised lumehelbekesed ja eluvõõrakesed nagu tänapäevased 20-aastased. Sellel ajal oli 20-aastane juba täiesti küps ja iseseisev, endaga ise hakkamasaav, täiskasvanud inimene.
-
Külaline
Kas sa väidad, et sul oli see 18-aastaselt (enne keskhariduse omandamist, seega) lapse saamine arukas valik ja kaine kaalutlus, mitte rumaluse tagajärg? Või said kahe aastaga hästi targaks? Ilmselt mitte. Su jutt paraku kinnitab, et olid 20-aastaselt ikka parasjagu naiivne. Et selle lapsesaamise siin arukuse ja mittenaiivsuse tõestusena välja tood, siis ilmselt eriti midagi muutunud pole ka praeguseks.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:10 Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.
-
Külaline
Mis siin siis valesti öeldi? Kui inimene vädab, et ta väärtushinnangud ja mõttemailm on 50-aastaselt täpselt samad kui nad oli 20-aastaselt, siis pole ta ju elult mitte midagi õppinud. Ja ongi sama naiivne ja rumal kui 20-aastane, kellel puudub igasugune elukogemus.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:25 Mingi imelik tüüp on siia tekkinud. Huvitav, kas inimesel ei ole tõesti päiksepaistelisel pühapäeval midagi paremat teha, kui kellegi vanavanemaid mõnitada ja teisi kasutajaid lollakateks ja naiivseteks sõimata?
Vist jäi öösel ilma.
-
Külaline
Vanaisa pässiks nimetamises näed probleemi?Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:35Mis siin siis valesti öeldi? Kui inimene vädab, et ta väärtushinnangud ja mõttemailm on 50-aastaselt täpselt samad kui nad oli 20-aastaselt, siis pole ta ju elult mitte midagi õppinud. Ja ongi sama naiivne ja rumal kui 20-aastane, kellel puudub igasugune elukogemus.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:25 Mingi imelik tüüp on siia tekkinud. Huvitav, kas inimesel ei ole tõesti päiksepaistelisel pühapäeval midagi paremat teha, kui kellegi vanavanemaid mõnitada ja teisi kasutajaid lollakateks ja naiivseteks sõimata?
Vist jäi öösel ilma.
-
Külaline
Eriti ei näe. Vanad naised on mutid ja vanad mehed on pässid ja seda isegi siis, kui nad on kellegi vanaema ja vanaisa.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:36 Vanaisa pässiks nimetamises näed probleemi?
-
Külaline
Okei, sina oled siis krõhva ja selles pole probleemi. Kõik, kes räägivad pässidest ja muttidest ning selles probleemi ei näe, on krõhvad.
-
Külaline
Noh, kui mitut kuulsat ja rikast sa tead, kes on oma esialgse abikaasa juurde jäänud, kui võtta on vasakult ja paremalt? Kasvõi siin Eestiski ringi vaadates?Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:06
Kui kõik inimesed ainult selle järgi tegutseks, et kas neil tahtjaid on, polekski ühtegi paari olemas. Alati on keegi ilusam ja noorem ja küll neid tahtjaid leidub. Minu vanaisa pole eluaeg vana päss olnud, vaid ka noor. Sellegipoolest on armastanud vanaema. Sinu mõttemaailm on täieliku primitiivse jobu tasemel.
-
Külaline
Sinu vanaisa oli ilmselt tavaline eesti töömees, kes elas palgapäevast palgapäevani. Vaevalt et sinu vanaisa kannataks Johan Randverega võrdlust välja.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:06
Kui kõik inimesed ainult selle järgi tegutseks, et kas neil tahtjaid on, polekski ühtegi paari olemas. Alati on keegi ilusam ja noorem ja küll neid tahtjaid leidub. Minu vanaisa pole eluaeg vana päss olnud, vaid ka noor. Sellegipoolest on armastanud vanaema. Sinu mõttemaailm on täieliku primitiivse jobu tasemel.
-
Külaline
Küll sul on veider mõttemaailmGuest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:54Sinu vanaisa oli ilmselt tavaline eesti töömees, kes elas palgapäevast palgapäevani. Vaevalt et sinu vanaisa kannataks Johan Randverega võrdlust välja.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:06
-
Külaline
Ma ei kiru üldse tänapäeva noori. Ütlen vaid, et tänane 20-aastane on hoopis teistsugune kui noored 80-ndatel, 90ndate algul. Täiesti kindlalt olid selle aja noored rohkem täiskasvanud kui tänapäeval.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:26Sa kiitled siin, kuidas su mõtlemine on sama mis 20-aastaselt ja siis kirud tänapäeva noori! See on vanainimeste üks põhilisemaid tunnuseid. Hea kloun ikka.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:10
Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.
Elu on vahepeal väga palju muutunud. Õnneks on elu läinud lihtsamaks ja mugavamaks ning see on muutnud ka inimesi.
-
Külaline
Jah, minu laps oli planeeritud. Mõistan, et tänapäeval tundub selline valik ulme, aga 80ndatel oli tavaline saada esimene laps kohe pärast keskkooli või vähemalt enne 25ndat eluaastat.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:34Kas sa väidad, et sul oli see 18-aastaselt (enne keskhariduse omandamist, seega) lapse saamine arukas valik ja kaine kaalutlus, mitte rumaluse tagajärg? Või said kahe aastaga hästi targaks? Ilmselt mitte. Su jutt paraku kinnitab, et olid 20-aastaselt ikka parasjagu naiivne. Et selle lapsesaamise siin arukuse ja mittenaiivsuse tõestusena välja tood, siis ilmselt eriti midagi muutunud pole ka praeguseks.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 13:10 Ma ei olnud 20-aastaselt naiivne ja rumal. Mul oli selles vanuses juba 2-aastane laps.
Ei jäänud haridus mul saamata ega elu elamata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 5 külalist