USA valimised 2024: kes võidab?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 23:58
Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 23:12 aa mul täiesti poogen, kes võidab! ei koti see (välis)diplomaatia!
Kahjuks mõjutab seal toimuv küllaltki otseselt Euroopa saatust.
aa kuidas ? ja kui mõjutabki euroopat ja EL- siis on viimane aeg sellest nõmedusest välja astuda ja Venemaaga suhteid soojendada. Ei oleks siis ka mingit ohtu, et sõda siia tuleks, sest isegi Venemaa poleks nii loll, et hakkaks taplema sellega, kellest neil kasu oleks!
Külaline

Tüüpiline tibla seisukoht. Nõukaajal oli veel järel inimesi, kes Venemaa käpa alt väja tahtsid ja selle nimel tegutsesid. Nüüd on meil tekkinud eesti keelt rääkiv noortiblade seltskond.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:08 Tüüpiline tibla seisukoht. Nõukaajal oli veel järel inimesi, kes Venemaa käpa alt väja tahtsid ja selle nimel tegutsesid. Nüüd on meil tekkinud eesti keelt rääkiv noortiblade seltskond.
On nii noori kui vanu. Noortest võib ehk veel kuidagi batukenegi aru saada - pole elukogemust ja mõistus pole veel p-st pähe jõudnud. Aga millega küll sellised nagu see Rein Müllerson mõtlevad, ma küll ei tea. https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1203 ... 500-eurole
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:08 Tüüpiline tibla seisukoht. Nõukaajal oli veel järel inimesi, kes Venemaa käpa alt väja tahtsid ja selle nimel tegutsesid. Nüüd on meil tekkinud eesti keelt rääkiv noortiblade seltskond.
Ma pole noor, vaid inimene, kelle elu oli lihtsal ning stabiilsel nõukaajal kordades parem, kui nüüd, mil kõik on pidevas muutumises.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:18
Ma pole noor, vaid inimene, kelle elu oli lihtsal ning stabiilsel nõukaajal kordades parem, kui nüüd, mil kõik on pidevas muutumises.
Mina olen ka nõukaaja-laps, aga seda aega ma tagasi küll ei igatse. Stabiilseks ma seda aega kindlasti ei pea. Meie perel polnud kerge ei majanduslikult ega sotsiaalselt, sest ka tollal oli väga tähtis, milline on su sotsiaalne taust. Kolhoosiesimeeste ja partorgide lapsed olid rohkem aktsepteeritud, kui tavainimese omad. Aga see selleks.

Minu praegustel poliitilistel vaadetel pole mu taustaga mingit pistmist. Pigem olen proovinud maailma asjadest aru saada ja vaadata pilti laiemalt. Venemaa ründas Ukrainat, see on fakt, aga mitte keegi ei küsi, MIKS ta seda tegi. Äkki on sellell näiteks geopoliitiline taust? Lisaks on Euroopas juba pikemat aega segased ajad vasak- ja parempoolsed ei leia mitte kusagil ühist keelt, pole midagi mis ühendaks. Sellist jama on lihtne veelgi killustada. Eriti selliste nõrkade poliitikutega, nagu praegu Euroopas. Oleks Merkel võimul olnud, poleks Ukrainas sõda puhkenud.

Teiseks häirib mind erapoolikus. Putin on üks maailma rikkamaid mehi ja ta on omale korralikult varandust kokku kraapinud. Aga täpselt sedasama teeb kodanik Z. Ta on on vahemere-äärses piirkonnas kinnisvara, mis on otseloomulikult kirjutatud ämma nimele... Teiseks tuleb tema nimi esile kurikuulsates Panama-paberites juba enne sõja puhkemist. Minul on seega tema ausatesse kavatsustesse vähe usku, sest on teada fakt, et üks korralik sõda on hea aeg korruptantidele, et mammonat kokku kraapida. Seetõttu ma olen ma annetanud ainult ühe korra Ukraina abistamisega seotud fondidesse. Sest teada on, et see raha läheb kui mutiauku ja mitte sinna, kus seda enim vajatakse. Minu koduriigis on see teema juba vaikselt üleval. Tean juhtumit, kus saadeti korralik kiirabiauto, aga abivajajateni see kahjuks ei jõudnud. See müüdi maha. Müügiks lähevad ka abipakid, mis on mõeldud tasuta jagamiseks.

Seda jada võiks jätkata, aga minu oponentidel läheb kogu teksti tsiteerimine liiga pikaks. ;)
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

eelmisele. Kes see kodanik Z muidu on, kas U president?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 13:03
Külaline kirjutas: 09 Juul 2024 23:12 aa mul täiesti poogen, kes võidab! ei koti see (välis)diplomaatia!
aa kuidas ? ja kui mõjutabki euroopat ja EL- siis on viimane aeg sellest nõmedusest välja astuda ja Venemaaga suhteid soojendada. Ei oleks siis ka mingit ohtu, et sõda siia tuleks, sest isegi Venemaa poleks nii loll, et hakkaks taplema sellega, kellest neil kasu oleks!
Hetkel vist ainuke mees on Orban, kes mingit omaasja või pagan seda teab Putiniga ajab. Aga nagu lugeda uudistes, siis ega EU sellele väga hästi ei vaata. Seega täna selle sõja valguses ei ole Euroopas ilmselt mingit soovi Putiniga mingeid asju ajada. Putin tuleks enne Haagi kohtu ette saada ja siis vaatab edasi mis Venemaaga suhtlusest saab. Venemaa ja sõjaoht. Ma nii sinisilmne Venemaa puhul ei oleks, et lepime aga temaga midagi kokku ja küll Venemaa oma sõna peab ja sõda ei tule. 1939 aasta baaside leping on veel värskelt meeles. Mis sellele järgnes paljude eestlaste jaoks? Sõit siberisse ja/või kuul pähe. Tuletan meelde, et 30000 inimest umbes küüditati kokku 1941-1949.
Külaline

taivopalm kirjutas: 10 Juul 2024 14:03 eelmisele. Kes see kodanik Z muidu on, kas U president?
Jah, ei hakanud nime välja kirjutama. Samas nad on ju Z-tähe kui Vene sümboolika ära keelanud, seega vähe segane, kuidas U presidenti korrektselt kutsuda. :?:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 14:07
Hetkel vist ainuke mees on Orban, kes mingit omaasja või pagan seda teab Putiniga ajab. Aga nagu lugeda uudistes, siis ega EU sellele väga hästi ei vaata. Seega täna selle sõja valguses ei ole Euroopas ilmselt mingit soovi Putiniga mingeid asju ajada. Putin tuleks enne Haagi kohtu ette saada ja siis vaatab edasi mis Venemaaga suhtlusest saab. Venemaa ja sõjaoht. Ma nii sinisilmne Venemaa puhul ei oleks, et lepime aga temaga midagi kokku ja küll Venemaa oma sõna peab ja sõda ei tule. 1939 aasta baaside leping on veel värskelt meeles. Mis sellele järgnes paljude eestlaste jaoks? Sõit siberisse ja/või kuul pähe. Tuletan meelde, et 30000 inimest umbes küüditati kokku 1941-1949.
Vaata seda:
https://www.youtube.com/watch?v=yhnSzB94cDQ
Külaline

Sinust on putinil kasu jah aga kuivta ründama peaks, ei huvitaks see teda karvavõrdki, et sa putinist oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 15:31 Vaata seda:
Mida me seal vaatama peame? Kuidas Orban seletab, et "Putin ei saa kaotada"? Tüüp on ehe Kremli propaganda käsilane ju. Edasi seletab, kuidas igaühel olevat omad põhjused sõtta minekuks. 😄 Tuletagem meelde, et see pidi üldse olema mõnepäevane "erioperatsioon."

Praegu käib EL tagatubades jutt Ungari eesistumise tühistamisest Orbani käitumise tagajärjel. Ja tema enda vastutusele võtmiseks. Loodan, et teevad ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:17
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 15:31 Vaata seda:
Mida me seal vaatama peame? Kuidas Orban seletab, et "Putin ei saa kaotada"? Tüüp on ehe Kremli propaganda käsilane ju. Edasi seletab, kuidas igaühel olevat omad põhjused sõtta minekuks. 😄 Tuletagem meelde, et see pidi üldse olema mõnepäevane "erioperatsioon."

Praegu käib EL tagatubades jutt Ungari eesistumise tühistamisest Orbani käitumise tagajärjel. Ja tema enda vastutusele võtmiseks. Loodan, et teevad ära.
Jah, neid teisi riigijuhte, kes heade sidemete tõttu Venemaaga vastutusele võtta tuleks, saab juba natuke liiga palju, kas pole? ;)
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Mida loll jutt, see mingi poolemeelne kõlakas oli, Ungari eesistumine käib juba 11. päeva ja Orban lehvib nagu "rahutuvi" Ukraina ja Hiina vahet... küll mitte EL ametlike seisukohtadega :D päris Venemaale ta minna ei saa, sest nõukogu eesistuja peaminister koos rah.vah tagaotsitava sõjakurijategijaga- seda pilti ei suudaks keegi enam üle värvida.
Külaline

Barbara kirjutas: 11 Juul 2024 07:50
Mida loll jutt, see mingi poolemeelne kõlakas oli, Ungari eesistumine käib juba 11. päeva ja Orban lehvib nagu "rahutuvi" Ukraina ja Hiina vahet... küll mitte EL ametlike seisukohtadega :D päris Venemaale ta minna ei saa, sest nõukogu eesistuja peaminister koos rah.vah tagaotsitava sõjakurijategijaga- seda pilti ei suudaks keegi enam üle värvida.
Nojah, aga Orban on Euroopas üks väheseid, kes läks ja kohtus Putiniga. Teised seda ju ei tee, sest "vaenlasega ei räägita", aga just see on väga vale suhtumine.

Sõda algab seal, kus lõppeb diplomaatia.
Külaline

Orban on käinud järjest Kiievis, Moskvas, Pekingis. Nüüd pidi minema Floridasse Trumpiga kohtuma. Ei tea mis agenda tal on ja mis juttu ajab. Teisest küljest äkki tuleks mingid suhtluskanalid Venemaaga lahti hoida ja Orban mingit tagauksepoliitikat ju ajab. Eks näis mis saab.
Külaline

See Trumpi tulistamine annab talle nüüd korraliku eelise (ma pole kummagi kandidaadi poolt). Samas on Bideni kriminaalist poeg Hunter juba Valgesse majja sisse kolinud, justkui eeldades, et paps võidab. Ilmselt ta loodab, et vana Biden annab talle enne oma teist ametiaega armu. Seda muidugi juhul, kui ta nii kaua elab.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 09:26
Barbara kirjutas: 11 Juul 2024 07:50
Nojah, aga Orban on Euroopas üks väheseid, kes läks ja kohtus Putiniga. Teised seda ju ei tee, sest "vaenlasega ei räägita", aga just see on väga vale suhtumine.

Sõda algab seal, kus lõppeb diplomaatia.
Trollida pole ilus. Valed terminid ja vale lähtekoht. Tegemist ei ole vaenlasega. Tegemist on terroristiga ja terroristliku riigiga. Terroristidega ei peeta läbirääkimisi. Ja see riik ning tema juht on juba ammu vilistanud kõikidele demokraatia ja diplomaatia reeglitele ning seetõttu pole siin mõtet mingeid ajupesujutukesi treida.

Orbani soolod on kõik riigid üheselt hukka mõistnud.
Külaline

Vaatan uudistest ja vot mina aru ei saa, kuidas haritud ameeriklased vahivad kutsika silmadega Trumpi ja näevad temas Jumalat. Ma saan aru, et kõigil inimestel on mingil eelistused ja see on normaalne, aga need Trumpi fännid uskumatu.... Mis imelised omadused talle omistatakse ja eitatakse Trumpiga negatiivsed teod täielikult olematuks. Ma pole iialgi ühestki inimesest nii pimestatult vaimustunud olnud, isegi kui tegemist minu jaoks väga sümpaatse või lähedase isikuga.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2024 21:20 Vaatan uudistest ja vot mina aru ei saa, kuidas haritud ameeriklased vahivad kutsika silmadega Trumpi ja näevad temas Jumalat. Ma saan aru, et kõigil inimestel on mingil eelistused ja see on normaalne, aga need Trumpi fännid uskumatu.... Mis imelised omadused talle omistatakse ja eitatakse Trumpiga negatiivsed teod täielikult olematuks. Ma pole iialgi ühestki inimesest nii pimestatult vaimustunud olnud, isegi kui tegemist minu jaoks väga sümpaatse või lähedase isikuga.
Sest Trump on sõja vastu ja ta lõpetaks igasuguse sõjalise abi Ukrainale kohe, kui presidendiks saaks. Ameeriklaste arust pole see nende sõda ja neil pole seal midagi teha. Selles suhtes olen temaga nõus. Ta on ka reguleeritud sisserände pooldaja.
Külaline

Oskab esineda lihtsalt. Adolf ka oskas, rahvas järgis teda nagu hullud. Mõnel on selline anne teisi ennast kuulama panna ja järgima.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist