Tahtsin muidugi öelda, et eesti keeles.Oleks pidanud kohe minema üle nii, et kes esimesse klassi astuvad, neid õpetatakse vene keeles, teised jäetakse rahule.
Räägime päevapoliitikast
-
Külaline
-
Külaline
Ei ole süüdi.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 09:20Samas tõesti on eestlased ise ka süüdi, et on nii leebed selle asjaga olnud. Eestikeelsele haridusele üleminekuga on ka venitatud ja jorutatud aastakümneid.
Mina ikkagi ei õpetaks neile eesti keelt. Kes tahab õpib ise.
Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
Sarnaselt ongi ekre tahtnud. Ja juba lasteaias peale.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 09:20 Oleks pidanud kohe minema üle nii, et kes esimesse klassi astuvad, neid õpetatakse eesti keeles, teised jäetakse rahule.
Mina ei õpetaks sedagi. Kes tahavad õpivad ise.
-
Külaline
Jah, sellest ma ei saa aru. Minu poja koolis ka kohustuslik. Teised ained on tal kõik viied, vene keel kolm. Rikub täiesti tunnistuse ära. Keegi ei küsi, kas tahab seda õppida või mitte. Peaks olema valikainena, et õpib kes tahab.Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
-
Külaline
Mis sellega nüüd mõtled. Mina mõtlen seda, et õpe on eesti keeles. Mis mõttes ei õpetaks sedagi.Mina ei õpetaks sedagi. Kes tahavad õpivad ise.
-
Külaline
Et ei õpetaks muulastele eesti keelt.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 10:16Mis sellega nüüd mõtled. Mina mõtlen seda, et õpe on eesti keeles. Mis mõttes ei õpetaks sedagi.Mina ei õpetaks sedagi. Kes tahavad õpivad ise.
Kes tahab õpib ise vabatahtlikult.
Siiani on üritatud ja raisatud raha. Kohustuslikult ei taha keegi õppida. Omal peab tahe olema.
Kohustuslik on koolis õppida vene keelt. Kui paljud seda tahavad ja ka õpivad.
Kas meid valmistatakse ette vene riigi tulekuks?
-
Külaline
Imelik jutt, kui õpe on ainult eesti keeles, siis õpibki ju eesti keelt. Vabatahtlikult ei õpi nad mitte midagi. Praegu on vabatahtlik olnud, on olemas vene koolid, kus siiani käib õpe vene keeles ja on ju näha, mis on saanud.Et ei õpetaks muulastele eesti keelt.
-
Külaline
Vene koolides maksku ise oma õppimist, mitte riigi rahadega.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 10:50Imelik jutt, kui õpe on ainult eesti keeles, siis õpibki ju eesti keelt. Vabatahtlikult ei õpi nad mitte midagi. Praegu on vabatahtlik olnud, on olemas vene koolid, kus siiani käib õpe vene keeles ja on ju näha, mis on saanud.Et ei õpetaks muulastele eesti keelt.
Kes tahab on ennegi eesti kooli tulnud õppima.
Kui vabatahtlikult ei taha, siis nad ei tahagi ja on ilmselt ka puutini meelsed. Miks nemad peaks eest keelt oskama?
Sa ei muuda nende meelt.
Ma mõistan su seisukohta väga hästi, aga kardan, et on meie huvides sundida neid õppima. Kui nad käivad eestikeelses koolis ja õpivad meie õppeprogrammi järgi, siis saavad nad teadmisi, millest muidu ilma jääksid. Osad neist hakkavad mõtlema ja oma padurahvuslastest vanemate seisukohtades kahtlema. Kui me seda ei tee, jääks siia alatiseks üks rahvusrühm, kes on tige ja kergesti ässitatav. Inimene ei teeks vabatahtlikult palju midagi, mis pingutust nõuab, va siis, kui on eesmärk ja sihikindlust. Ja kui sel rühmal oleks seda loomulikult olemas, siis poleks ka midagi arutada.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 11:03Vene koolides maksku ise oma õppimist, mitte riigi rahadega.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 10:50Imelik jutt, kui õpe on ainult eesti keeles, siis õpibki ju eesti keelt. Vabatahtlikult ei õpi nad mitte midagi. Praegu on vabatahtlik olnud, on olemas vene koolid, kus siiani käib õpe vene keeles ja on ju näha, mis on saanud.Et ei õpetaks muulastele eesti keelt.
Kes tahab on ennegi eesti kooli tulnud õppima.
Kui vabatahtlikult ei taha, siis nad ei tahagi ja on ilmselt ka puutini meelsed. Miks nemad peaks eest keelt oskama?
Sa ei muuda nende meelt.
-
Külaline
Ma mõistan su seisukohta väga hästi, aga ole mul sellesse usku, et hakatakse midagi kahtlema.
Televiisor näitab neil venemaa televisiooni, aastalõpul kuulatakse puutini kõnet, 9 mai viiakse aljošale lilli ja vaadatakse punase väljaku paaraadi. Lenini sünnipäev on au sees. See on neil veres ja omane.
Jah, võib tõesti olla soovmõtlemine. Siis ei jää meil muud üle, kui oodata, kuni rahvastikupüramiid teeb oma töö ja vahepeal rohkem lapsi teha....Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 22:08Ma mõistan su seisukohta väga hästi, aga ole mul sellesse usku, et hakatakse midagi kahtlema.
Televiisor näitab neil venemaa televisiooni, aastalõpul kuulatakse puutini kõnet, 9 mai viiakse aljošale lilli ja vaadatakse punase väljaku paaraadi. Lenini sünnipäev on au sees. See on neil veres ja omane.
-
Külaline
Ja nüüd on mingid sega koolid. Eesti kool pole enam eesti kool. Küll eestlased varsti õpivad vene keele selgeks.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 09:20Samas tõesti on eestlased ise ka süüdi, et on nii leebed selle asjaga olnud. Eestikeelsele haridusele üleminekuga on ka venitatud ja jorutatud aastakümneid.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... lle-vastan
-
Külaline
Tõesti nii ta on, minu arust on olukord jube. Igas klassis on üle poole juba venkud. Pluss ukrainlased, kes on veel hullemad. Mina olen koolis klassijuhataja. Kui lapsed veel midagi pursivad, siis vanemad on täiesti null. Ja mina ei saagi nendega väga kontakti, sest ega nemad ometi ei vaevu eestikeelseid sõnumeid kuidagi vene keelde tõlkima. Midagi kunagi ei tea. Ja õppimise tase on ka ikka täiesti kehv. Ma ei tea, kellele see riiklik õppekava on tehtud, kui pooled omandavad sellest mingi pisikese osa ja ei tea põhikooli lõpus elementaarseid asjugi.Guest kirjutas: ↑23 Nov 2025 23:50Ja nüüd on mingid sega koolid. Eesti kool pole enam eesti kool. Küll eestlased varsti õpivad vene keele selgeks.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 09:20Samas tõesti on eestlased ise ka süüdi, et on nii leebed selle asjaga olnud. Eestikeelsele haridusele üleminekuga on ka venitatud ja jorutatud aastakümneid.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/12 ... lle-vastan
-
Külaline
Selle eesti keelsele haridusele üleminekuga rahvas ei mõelnud, et oi kui hea, siis muukeelsed saavad hea hariduse ja kõik muu, oi kui tore see on neile. Me niiväga tahame nendega eesti keeles rääkida.
Vaid tahtsid, et nad ( mõttes raisad ) ei saaks õppida vene keeles. See oleks paras neile. Kui tahavad eestis elada õppigu eest keel ära.
See kõik oleks pidanud algama lasteaiast peale. Kui kooli lähevad, siis peaksid lapsed juba eesti keeles rääkima.
Aga nüüd teie lapsed saavad vene keele selgeks. Kõigepealt ropud sõnad.
Vaid tahtsid, et nad ( mõttes raisad ) ei saaks õppida vene keeles. See oleks paras neile. Kui tahavad eestis elada õppigu eest keel ära.
See kõik oleks pidanud algama lasteaiast peale. Kui kooli lähevad, siis peaksid lapsed juba eesti keeles rääkima.
Aga nüüd teie lapsed saavad vene keele selgeks. Kõigepealt ropud sõnad.
-
Külaline
Eestlastega on ju täpselt samamoodi, kes tahab, see õpib. Kes ei taha, ei õpi. Mina nt olen 50+ ja vene keelt ei räägi. Minu 20+ laps vene keelt ei räägi. Minu teismeline laps oskab vene keelt, aga oskab ka inglise ja prantsuse keelt. On ise valinud nende kõigi õppimise. Ei ropenda ja talle meeldib keeli õppida. Hinded on viied.Guest kirjutas: ↑24 Nov 2025 08:06 Aga nüüd teie lapsed saavad vene keele selgeks. Kõigepealt ropud sõnad.
-
Külaline
Aga Trumpi soovide tuules võiks vist venekeelt õppima hakata. Lähitulevikus oleme vene mõjusfääris miga keegi ennustaja arvas.
-
Külaline
Isamaa esindajana saab Haapsalu volikogu esimeheks reformierakondlane: https://www.err.ee/1609866153/isamaa-es ... rakondlane
Eesti poliitika on rohkem nagu naljanumber.
Eesti poliitika on rohkem nagu naljanumber.
-
Külaline
Unista edasi.Guest kirjutas: ↑24 Nov 2025 14:27 Aga Trumpi soovide tuules võiks vist venekeelt õppima hakata. Lähitulevikus oleme vene mõjusfääris miga keegi ennustaja arvas.
-
Külaline
Nüüd uus jama üles tõmmatud. Tehti keelatud? annetus Isamaa erakonnale. Miks on annetuste tegemine keelatud? Muudkui jauravad mingite suvaasjade pärast, tehku midagi targemat ometi.
-
Külaline
Kantar Emori küsitlusest selgub, et eestlastest valijatele hakkab Keskerakond uuesti meeldima. Täpsemat infot veel pole, aga huvitav, kes on need inimesed? Pole halle lokke ega tasuta kartuleid (veel), on ainult taekwondo, ega ometigi kunagised sportlased....
https://www.err.ee/1609882336/kantar-em ... as-kasvama
https://www.err.ee/1609882336/kantar-em ... as-kasvama
Hea olekski osata keeli erinevatest keelkondadest: germaani, romaani ja slaavi. Soomeugri keel on meil emakeelena.Väga hea komplekt saab kokku.Guest kirjutas: ↑24 Nov 2025 14:15Eestlastega on ju täpselt samamoodi, kes tahab, see õpib. Kes ei taha, ei õpi. Mina nt olen 50+ ja vene keelt ei räägi. Minu 20+ laps vene keelt ei räägi. Minu teismeline laps oskab vene keelt, aga oskab ka inglise ja prantsuse keelt. On ise valinud nende kõigi õppimise. Ei ropenda ja talle meeldib keeli õppida. Hinded on viied.Guest kirjutas: ↑24 Nov 2025 08:06 Aga nüüd teie lapsed saavad vene keele selgeks. Kõigepealt ropud sõnad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu, Mortal, Semrush [Bot] ja 6 külalist