Uute riiete hooldus
-
Külaline
Uute riiete hooldus
Mina pesen alati kõik uued riided (va. paksud joped-mantlid) enne esimest kandmist läbi aga tuttavatele tundub see lihtsalt niiiiii imelik. Pesen, kuna alates kanga tootmisest vabrikus, eri valmistamise-etappidest ja pakendamisest, transpordist jms on neisse kindlasti kogunenud väga palju tolmu-kemikaalide jääke ja muud jama. Poes teiste klientide näpitud ja ka selgaproovitud asjad on minu arust juba piisavalt määrdunud, et oma kappi või või otse selga neid panna ei tahaks.
Siit ka küsimus laiale ringile: kas teie pesete poest uuena ostetud riided enne kandmist või kappi panekut läbi või sarnaselt mu tuttavatele ei näe sel kohe üldse mõtet?
Siit ka küsimus laiale ringile: kas teie pesete poest uuena ostetud riided enne kandmist või kappi panekut läbi või sarnaselt mu tuttavatele ei näe sel kohe üldse mõtet?
-
Külaline
Kas sellest sinu käitumises midagi muutuks kui sa saad teada, mida teised teevad? Mina arvan, et kui sa tahad oma riideid enne kandmist läbi pesta, siis on sul täielik õigus, tee nii nagu endale meeldib. Kui siit tuleb 17 "külalist" kes kõik ütlevad, milline loll mõte ja vee raiskamine jne, mis sa selle teadmisega siis pihta hakhad? Lõpetaksid riiete pesemise?Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 14:28 Mina pesen alati kõik uued riided (va. paksud joped-mantlid) enne esimest kandmist läbi aga tuttavatele tundub see lihtsalt niiiiii imelik. Pesen, kuna alates kanga tootmisest vabrikus, eri valmistamise-etappidest ja pakendamisest, transpordist jms on neisse kindlasti kogunenud väga palju tolmu-kemikaalide jääke ja muud jama. Poes teiste klientide näpitud ja ka selgaproovitud asjad on minu arust juba piisavalt määrdunud, et oma kappi või või otse selga neid panna ei tahaks.
Aga, vastuseks sinu küsimusele: kõik mis lastele läheb selga (v.a Jopid) pesen alati ära. Endal on valikuliselt - nt t-särgid, pesu pesen. Sokke ja pükse ei pese. See on õige küll, et on kogunenud tolmu. Kuskilt lugesin ka, et spreitakse mingi a la koi või hallitusvastase spreiga üle, ma ei tea kas see päris nii on, aga võib ka olla ju...
-
Külaline
Alati pesen. Jopesid, mantleid ei pese.
Mõte sellest, kuidas panen selga riideeseme mida 10 higist inimest palaval suvepäeval proovinud on ja siis ise teiste higis marineerida võehhhhh
Mõte sellest, kuidas panen selga riideeseme mida 10 higist inimest palaval suvepäeval proovinud on ja siis ise teiste higis marineerida võehhhhh
-
Teemaalgataja
Ei, minu käitumist see teadmine loomulikult ei muudaks. Uurin, et kuidas teistel puhtalt uudishimust ja ajaviiteks. Kes ajutegevust stimuleerivat arutelu või ennastunustavat kätshi siit ootab, siis see pole see teema.
-
Külaline
Reeglina pesen kõik alati läbi, välja arvatud üleriided ja mõned pidulikud riided. Uutel riietel on juba sageli mingi kemikaali(?)hais juures, osad asjad tunduvad käe all ka kuidagi jäigemad.
-
Külaline
Pesen enamus riided (v.a joped, mantlid, teksad) enne kasutuselevõttu õrna pesuga läbi. No vahel ehk olen mõne pluusi kohe peale ostu selga tõmmanud, aga ihupesu pesen eranditult enne kandmist ära.
-
Külaline
Ei pese kunagi, va teise ringi poodidest ostetud asjad. Neil on lihtsalt nii spetsiifiline lõhn juures.
-
Külaline
Huh, ma siis polegi ainuke veidrikKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 19:35 Ei pese kunagi, va teise ringi poodidest ostetud asjad. Neil on lihtsalt nii spetsiifiline lõhn juures.
Sama. Kribukatelt ja teiselt ringilt tulnud pesen läbi.
Poes ma üldjuhul teen nii, et kui leian sobiva suuruse, siis valin virnast sama suuruse aga kõige alumise toote, mis silmnähtavalt ei ole 110x selga proovitud.
Jah, keemikaalid jne. Tean. Aga ei ole need kunagi midagi teinud.
-
Külaline
Ei pese eriti. Voodipesu pesen läbi, mõnikord ka mõned riided, mis ei lõhnavad keemia järele.
Nt ihupesu võin käia poes proovimas, aga tellin siis e-poest. Ei usu eriti, et neid keegi enne selga pannud on.
Kes räägib kemikaalidest - nagu siingi kirjutatud, siis enamsti pükse ei pesta. Aga need katavad ju nii suure osa kehast
Pidulikumad kleidid, pluusid või kostüümid, mütsid, sallid - no ei pese küll enne kandmist.
Nt ihupesu võin käia poes proovimas, aga tellin siis e-poest. Ei usu eriti, et neid keegi enne selga pannud on.
Kes räägib kemikaalidest - nagu siingi kirjutatud, siis enamsti pükse ei pesta. Aga need katavad ju nii suure osa kehast
Pidulikumad kleidid, pluusid või kostüümid, mütsid, sallid - no ei pese küll enne kandmist.
-
Külaline
Ei pese mitte kunagi ühtki eset läbi. Pole foobiat.
-
Külaline
Kas enne poes selga proovimist ka läbi pesed? No proovid ju 10 inimese higist läbi imbunud hilpu.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 14:43 Alati pesen. Jopesid, mantleid ei pese.
-
Külaline
Sama siin. See on tõesti foobia.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 21:59 Ei pese mitte kunagi ühtki eset läbi. Pole foobiat.
-
Külaline
see ei ole foobia, vaid terve mõistus
Postitas Külaline » 10 Juul 2024 20:15 - need pole kunagi midagi teinud - kantserogeenid avaldavad oma mõju pika aja möödudes, mitte kohe. see, et sul koheselt allergilist reaktsiooni ei teki, ei tähenda kahjuks seda, et nende mõjul sul 20-30 a jooksul vähki ei teki
-
Külaline
Tegelikult peaks, aga ei viitsi. Laste ihupesu pesen küll, kuigi neesd tavaliselt ökopuuvillast (mis ei tähenda, et mürgivabad, lihtsalt leebem mürk on!)
Jah, teksad peaks läbi pesema, seal on värvijäägid, anilliin, formaldehüüd ja muud toredat, mis on lingitud näiteks põievähiga ja higistamine ning hõõrdumine aitavad seda kenasti kehasse viia läbi suure nahapinna, mis on teksadega kontaktis.
Jah, teksad peaks läbi pesema, seal on värvijäägid, anilliin, formaldehüüd ja muud toredat, mis on lingitud näiteks põievähiga ja higistamine ning hõõrdumine aitavad seda kenasti kehasse viia läbi suure nahapinna, mis on teksadega kontaktis.
-
Külaline
https://www.terviseamet.ee/et/uudised/s ... mist-pesta
https://csclaundry.com/why-to-wash-new- ... wear-them/
Eks see suuresti isiklikest hügieeni harjumustest ja eelistustes sõltubki, ma olen kuulnud, et osad inimesed ei pese oma jalgu ka, kuna dushi all vahune vesi jookseb ju nagunii ise üle
Eks see suuresti isiklikest hügieeni harjumustest ja eelistustes sõltubki, ma olen kuulnud, et osad inimesed ei pese oma jalgu ka, kuna dushi all vahune vesi jookseb ju nagunii ise üle
-
Külaline
Ega ikka ei tulene küll. Olen väga puhas ning lähen alati pessu ka peale nr. 2 tegemist, aga riideid läbi ei pese. Teksad lähevad nagunii pärast paari kandmist pessu, muud riided pärast üht kandmist.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 08:51 https://www.terviseamet.ee/et/uudised/s ... mist-pesta
Eks see suuresti isiklikest hügieeni harjumustest ja eelistustes sõltubki, ma olen kuulnud, et osad inimesed ei pese oma jalgu ka, kuna dushi all vahune vesi jookseb ju nagunii ise üle![]()
-
Külaline
Miks ainult teksad? Täpselt samamoodi on värvijäägidvkõikides teistes rõivastes. Isegi valge puuvill on kemikaalidega valgendatud. Algselt on see hoopis beežikas-kollakas-hallikas (sõltuvalt puuvilla kvaliteedist).Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 08:22 Tegelikult peaks, aga ei viitsi. Laste ihupesu pesen küll, kuigi neesd tavaliselt ökopuuvillast (mis ei tähenda, et mürgivabad, lihtsalt leebem mürk on!)
-
Külaline
Ära solvu, ma ei kirjeldanud sinu hügieeni olemasolu või puudulikkust vaid käitumuslikku hügieeniharjumust. Harjumus on see mida inimene teeb enda eelistustele vastavalt . Sinu jaoks ilmselgelt ei ole uued asjad mustad, minu jaoks on. Sina lähed pessu peale nr.2, minu jaoks piisab sel puhul niiskest paberist.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 09:03 Ega ikka ei tulene küll. Olen väga puhas ning lähen alati pessu ka peale nr. 2 tegemist, aga riideid läbi ei pese. Teksad lähevad nagunii pärast paari kandmist pessu, muud riided pärast üht kandmist.
Olen kunagi töötanud riidepoes, klientuuri on igasugust ja mitte keegi ei tea, et sinu vastostetud tekspükse ei proovinud enne kubemetäide või sügelistega tegelane. Värvi andmisest ma ei räägigi. Peale virna kokku lappamist on käed sinised. Tagantpoolt või virna alumise valimine ei päästa, sest müüja, kes proovitud asju uuesti kokku paneb ja riiulisse või virna tagasi toob, võib need just sinna panna, et vajuksid teiste all siledaks ja näeks viisakamad välja. Laos pakendeid eemaldades vedelevad kaubad tihti ka maas. Müüa teeb seda valgete kinnastega, mis on pärast täiesti mustad. Kaste avades lööb kemikaalide lõhn mõnede asjade puhul silmad vesiseks. Need riputatakse enne müügisaali viimist stangedele õhu kätte tuulduma.
Peale seda pesen. Alati.
-
Külaline
Õigeid kvaliteetseid teksasid ei soovitata muide üldse pesta.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 09:03 Teksad lähevad nagunii pärast paari kandmist pessu, muud riided pärast üht kandmist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Krissse ja 2 külalist