Miks sa mõnitad või aasid

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Miks sa mõnitad või aasid

Postitus Postitas Külaline »

Miks sa hakkad mõnitama, ironiseerima või aasima mõnes teemas? Ei saa olla sõbralik või mõelda et äkki teisele teeb mu "vaimukus" haiget?
Ei, mitte vaid sa, aga kui mõelda, siis ma ise ka pole sellest käitumisest puhas.
Kas nüüd keegi oskaks seletada seda?
Kui ma mõtlen päriselu peale, siis tean inimesi,kes ei tee seda kunagi. Ei tee nalja teise üle. Ei püüa olla "vaimukad" . Ei aasi. Ja on neid, kes nokivad teiste kallal tihti, naeruvääristavad ja siis süüdistavad teisi veel õrnake olemises.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 10:48 Miks sa hakkad mõnitama, ironiseerima või aasima mõnes teemas? Ei saa olla sõbralik või mõelda et äkki teisele teeb mu "vaimukus" haiget?
Ei, mitte vaid sa, aga kui mõelda, siis ma ise ka pole sellest käitumisest puhas.
Kas nüüd keegi oskaks seletada seda?
Kui ma mõtlen päriselu peale, siis tean inimesi,kes ei tee seda kunagi. Ei tee nalja teise üle. Ei püüa olla "vaimukad" . Ei aasi. Ja on neid, kes nokivad teiste kallal tihti, naeruvääristavad ja siis süüdistavad teisi veel õrnake olemises.
tegelt oleks ju veits igav ka, kui keegi mittemidagi vaimukat ei ütleks? seda tuleb muidugi eristada tüütust jauramisest, mida keegi/mõned siin foorumis harrastavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2025 10:48
Sellised inimesed on igavad. Inimesel võiks ikka huumorimeel olla ja enda ning teiste üle nalja tegemine on terve inimese tavapärane elu.
Külaline

Saan ma õigesti aru, et see pakub endale lõbu, eks? Nii on küll.
Aga kas teisel on ka lõbus? See on ikka tähtis, et teisel oleks ka selle juures lõbus. Seda vast peaks ette mõtlema
Vahel võib leida end olukorrast, kus ütled midagi ära ja päriselus vaadatakse sind selle " sirtsikad siristavad" üllatunud pilguga. Andmaks mõista, et see polnud ok.
Siin seda pilku teha ei saa, et ütlejale oleks arusaadav et see nali või ütlus oli küll nüüd ainult sinu jaoks hea.
Ok nalju võibki erinevalt mõista.
Aga nimelt solvsmine. Mus selle taga on? Ka lõbu?
Külaline

Minul on suur vastumeelsus inimeste vastu, kes nalja ei mõista ega nalja ei tee. Nendega suhtlemine on nagu pidev pingeseisundis olek, väldin neid igal juhul. Teinekord vaatan aga, et sellistele inimestele meeldivad sellised eriti lihtsakoelised ja lapsikud naljad ning kus on nagu ette öeldud: nüüd on nali ja nüüd peab naerma.
Külaline

Olen ka selle üle mõelnud. Mina ise päriselus olen hästi empaatiline ja mõtlen suheldes alati sellele, et teisele ebameeldivust ei teeks. Siin aga kuidagi nagu puhkan sellest välja ja mõnikord ikka nähvan küll (enda arust muidugi asja eest). Eks siin pole inimest nii lihtne tajuda kui päriselus. Ja teistpidi - ka aasitav võib sõbralikku nalja teinekord foorumis agressiivsena tajuda, kehakeel ja näoilmed ja intonatsioon jääb puudu, need mõtleb igaüks ise juurde vastavalt omaenda hetkemeeleolule.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 11:42 Minul on suur vastumeelsus inimeste vastu, kes nalja ei mõista ega nalja ei tee. Nendega suhtlemine on nagu pidev pingeseisundis olek, väldin neid igal juhul. Teinekord vaatan aga, et sellistele inimestele meeldivad sellised eriti lihtsakoelised ja lapsikud naljad ning kus on nagu ette öeldud: nüüd on nali ja nüüd peab naerma.
Äkki oled siis ikka ise üks pingeline inimene kui nii suur vastumeelsus ja pinge kohe mingi huumori pärast on....
Külaline

Paistab, et on siinsetel kommenteerijatel on raske aru saada, mis on tegelikult vaimukas. Soovitaksin vaadata stand up etendusi, neid on Netflixis päris palju.
Nähvamine, ironiseerimine, pilkamine või kellegi alavääristamine paraku ei ole vaimukas. Tegelikult ütleb see nähvaja kohta, et ta pole eriti tark, sest tark inimene argumenteerib. Sageli siin nähvatakse a´la - see on nõme, labane, otsi abi, loll oled või, vaata peeglisse jne, jne. Sama asja saab ütelda teisiti: mul on raske mõista seda, sest ei kujuta ette end samas olukorras.....või ....see ei tarvitse olla hea lahendus......või....mina sinu asemel ei teeks seda...
Võimalusi on palju, kuidas väljendada end kedagi halvustamata. Üks pedagoogika proffa ütles, et õnnelik ja armastatud laps ei kiusa kunagi kedagi. Sama asi kehtib ka täiskasvanute kohta. Mida rahuolematum inimene, seda tigedam.

Üllatuslikult on kinnised soomlased palju viisakamad oma foorumites. Kui siin keegi mingi loo kirjutab, järgneb lehekülgede kaupa hinnanguid, soomlased aga teevad seda palju vähem, selle asemel kirjutavad vastu oma lugusid. Täiesti teine tase.
Külaline

Siin on nii jaburaid kirjutisi, et näpud kohe ei püsi paigal :D
Külaline

Siin on enamus kunstlikult konstrueeritud teemasid, kusjuures ühe ja sama autori poolt tehtuna.
Üks asi on reaalsus ja selles läbimine, teine lugu on foorumi muinasjutulaadse keskonnsga, mida võibki lõdvalt võtta.
Iroonia, mõnitamine, sarkasm on inimloomusele omased, pigem väljendada neid anonüümses keskkonnas kui reaalsuses.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 14:09 Siin on nii jaburaid kirjutisi, et näpud kohe ei püsi paigal :D
On ju veel kaks võimalus:
a) ei külasta seda foorumit
b) väljendad kirjanduslikke andeid ilukirjanduses vallas
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 14:28 Siin on enamus kunstlikult konstrueeritud teemasid, kusjuures ühe ja sama autori poolt tehtuna.
Üks asi on reaalsus ja selles läbimine, teine lugu on foorumi muinasjutulaadse keskonnsga, mida võibki lõdvalt võtta.
Iroonia, mõnitamine, sarkasm on inimloomusele omased, pigem väljendada neid anonüümses keskkonnas kui reaalsuses.
Ei või, oluline pole see, mida üks rumal ütleb, vaid see, kuidas teine rumal sellele reageerib. Kokkuvõttes on siis kaks rumalat ja mida me võitsime?
Kui üks osa külastajatest arvab, et võivad väljendada ennast, kuidas soovivad, mõjub see kogu foorumile halvasti. Lõpuks keegi ei julge enam ehtsatki teemat algatada, sest kardab juba ette pilkeid. Ja arukad kaovad siit üldse.
Mäletate, mis juhtus kui EKRE riigikogusse pääses? Üks suhteliselt suur seltskond arvab siiani, et võivad nõmetseda kus aga võimalik.
Külaline

Sest palju halvem variant oleks öelda, et kuidas küll mõni inimene saab nii arulage või lausa loll olla. Siis ongi viisakam ja tsiviliseeritum versioon natuke lihtsalt aasida.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 15:04 Sest palju halvem variant oleks öelda, et kuidas küll mõni inimene saab nii arulage või lausa loll olla. Siis ongi viisakam ja tsiviliseeritum versioon natuke lihtsalt aasida.
Siit saaks uue huvitava teema. Nt sellise et ma ei julge miskit öelda või teha, sest teised peavad mind äkki lolliks, naeravad või nii piinlik on.
"Oh ära muretse, nad on oma mõtetega nii hõivatud, nad ei mõtle sinule küll "
Vale puha ju? Ikka mõtlevad ja isegi ütlevad. Loll lohutus :)
Mõni veel mäletab isegi aastaid mida lolli keegi öelnud või teinud on.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 15:12
Guest kirjutas: 04 Dets 2025 15:04 Sest palju halvem variant oleks öelda, et kuidas küll mõni inimene saab nii arulage või lausa loll olla. Siis ongi viisakam ja tsiviliseeritum versioon natuke lihtsalt aasida.
Siit saaks uue huvitava teema. Nt sellise et ma ei julge miskit öelda või teha, sest teised peavad mind äkki lolliks, naeravad või nii piinlik on.
"Oh ära muretse, nad on oma mõtetega nii hõivatud, nad ei mõtle sinule küll "
Vale puha ju? Ikka mõtlevad ja isegi ütlevad. Loll lohutus :)
Mõni veel mäletab isegi aastaid mida lolli keegi öelnud või teinud on.
Väga õige tähelepanek. Paraku nii ongi. Paljud inimesed on öelnud, et õpetaja, lapsevanema, treeneri ühest märkusest piisas, et hakata kahtlema oma kehakaalus, välimuses, oskustes, tulemuseks madal eneseusk pikkadeks aastateks. Tänapäeval on tundlikke inimesi veelgi palju, palju rohkem. Neid tuleks toetada ja julgustada, mitte ütelda, et mis sa lilleke põed tühise asja pärast. Ühed põevad ja teised mitte, aga nendest targutajatest on raske hoiduda.
Inimesed siiski ei mõtle teistele inimestele nii palju, kui arvame, igaüht huvitab eelkõige tema enda isiksus.
Külaline

Siin ainus reaalne teema on EHK vaese pakitegemise mure, kõik muud tunduvad sellised ilukirjanduslikud olema.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 16:32 Siin ainus reaalne teema on EHK vaese pakitegemise mure, kõik muud tunduvad sellised ilukirjanduslikud olema.
no reaalsusest niipalju, et vaene pakitegija olla juba perekoolis paljudelt raha nillinud ja ilmselt tegi ka selle "tõelise" teema sama eesmärgiga.
Külaline

Ta ju oma kontakti ei ole andnud.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 16:32 Siin ainus reaalne teema on EHK vaese pakitegemise mure, kõik muud tunduvad sellised ilukirjanduslikud olema.

Kõik pole ilukirjanduslikud, see on subjektiivne hinnang. Aga, kes iganes mingi foorumi tekitab, tuleb tal alustada sellest, et keegi algatab teemasid ja kirjutab, et ülepea inimesi foorumisse saada. Kui asutajal on raha, palkab proffid, kui mitte, aitavad sugulased, sõbrad. Nüüd edasi sõltub inimestest, kes siia kogunevad. Kas nutikad kontoritöötajad või igavlevad pensionärid või hoopis rahuolematud väikeste laste emmed jne. Suhtumine ja hoiakud teemade osas kardinaalselt erinevad, ka huvidering. Kui üks või teine grupp on liiga ülekaalus, teised paratamatult vähenevad. On teada ja tuntud tõde, inimesed armastavad omasuguste seltsi, sest siis pole vaja pinguta ja lihtsaid asju pikalt selgitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2025 15:04 Sest palju halvem variant oleks öelda, et kuidas küll mõni inimene saab nii arulage või lausa loll olla. Siis ongi viisakam ja tsiviliseeritum versioon natuke lihtsalt aasida.
Tõsi. Ma ka vahel imestan selle üle. Mitte ainult siin foorumis vaid üleüldse.
Mul aegajalt FB shortside all tuleb ette viedosi ühest Ameerika lahkajast. Ja no püha püss, kui lolle küsimuisi talt siis küsitakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 1 külaline