Pikad pühad

vana hea klassika
Külaline

Pikad pühad

Postitus Postitas Külaline »

Mina ei ole jõulude fänn. Ma ei ole usklik. Ma olen ilmselt üks väheseid inimesi, kelle jaoks on jõulupühad paras piin. Mulle ei meeldi see tunne, kus elu seisab ja õhk ei liigu. Poed ja asutused on kinni. Midagi ei toimu. Telekast tulevad ühed ja samad, tüütud saated.

See aasta tõotab eriti hull viis vaba päeva järjest. Ainuüksi mõte sellest...

Minu vanemad on surnud ja õdesid, vendi ei ole. Kellelegi külla ei ole minna. Ühel õhtul tulevad lapsed oma kaasadega külla. Jagame kinke ja teeme hea õhtusöögi. Aga edasi? Kuidas sisustada see pikk jõuluaeg, et igavusse ära ei sureks? Kuhu minna? Mida teha? Suvilas me talvel ei käi. Reisi planeerida on hilja. Eesti spaade hinnad on ilmselt laes nendel päevadel?

Andke soovitusi, mida teha kolmeliikmelisel perel - ema, isa ja laps.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Mida sa teed suvalisel pühapäeval või vabal päeval, ükskõik mis aastaajal?
No tee siis lemmiktoite, loe või vaadake filme, jutustage omavahel - hiljem ei pruugi olla enam sellist võimalust, pere ja lähedased ei ole mitte selleks, et perekonnaõiguse mõttes seda kohustuseks defineerida, vaid ikka selleks, et kogeda ja nautida armastust ning lähedust, rõõmu üksteise olemasolust ning koostegemistest.
Ma ei tea, mis teid kõnetab - äkki lumine majake ja suusapäev, kuum saun ja kamin.... Väljasõit kuskile talvisesse loodusesse, jalutuskäik pargis või metsas, RMK alal lõke ja verivortside grillimine vms...?
Külaline

Ma arvasin esiti, et oled üksik inimene, siis saaks sellest nutulaulust aru, et kõik teised perega ja sina üksi... Aga sul on mees, suuremad lapsed ja väiksem laps, mistõttu ei saa su halast aru. Kas tõesti omakeskis mitte midagi rääkida ega teha ei ole?
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Dets 2025 22:19 Mida sa teed suvalisel pühapäeval või vabal päeval, ükskõik mis aastaajal?
No tee siis lemmiktoite, loe või vaadake filme, jutustage omavahel - hiljem ei pruugi olla enam sellist võimalust, pere ja lähedased ei ole mitte selleks, et perekonnaõiguse mõttes seda kohustuseks defineerida, vaid ikka selleks, et kogeda ja nautida armastust ning lähedust, rõõmu üksteise olemasolust ning koostegemistest.
Ma ei tea, mis teid kõnetab - äkki lumine majake ja suusapäev, kuum saun ja kamin.... Väljasõit kuskile talvisesse loodusesse, jalutuskäik pargis või metsas, RMK alal lõke ja verivortside grillimine vms...?
Nädalavahetust on ju lihtne ära sisustada. Mul on enamasti olmetoimetused - koristamine, pesupesemine, poeskäik. Lihtsalt lebotamine, teleka vaatamine jne.

Aga, kui on 5 ja pool vaba päeva, enamus asutusi kinni, siis läheb keeruliseks.

Suvel ei ole probleemi. Nokitsen suvilas ja kevad-suvi-sügisperioodil on seal väga palju teha. Lisaks käin seenel, marjul, puhkuse ajal kolan mööda spaasid...
Nõiamoor
Kontakt:

Milliste asutuste kinnioleks sind siis eriti segab või millest puudust tunned - kinod on vist ? lahti, ujulad ka. Riigiasutused on tõesti kinni, aga sinna sa vist ei igatseks jõuluks? Enamus kaubanduskeksuseid on lühendatud ajaga avatud.... võimalik, et kukdkalade kunstviljastamise keskus on sel päeval kinni, aga sinna saab muul ajal ka.
Raamatukogu on ilmselt suletud, raamatud saab varem koju laenutada. Spordiklubid on lühendatud ajaga avatud, vbl 25.12 suletud - kuule, aga kuhu sa siis tõesti minna tahad ja see pole avatud ja sa pead ilmtingimata sinna saama 5 vaba päeva jooksul, muidu on pühad igavad ja mokas...?
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Dets 2025 22:31 Milliste asutuste kinnioleks sind siis eriti segab või millest puudust tunned - kinod on vist ? lahti, ujulad ka. Riigiasutused on tõesti kinni, aga sinna sa vist ei igatseks jõuluks? Enamus kaubanduskeksuseid on lühendatud ajaga avatud.... võimalik, et kukdkalade kunstviljastamise keskus on sel päeval kinni, aga sinna saab muul ajal ka.
Raamatukogu on ilmselt suletud, raamatud saab varem koju laenutada. Spordiklubid on lühendatud ajaga avatud, vbl 25.12 suletud - kuule, aga kuhu sa siis tõesti minna tahad ja see pole avatud ja sa pead ilmtingimata sinna saama 5 vaba päeva jooksul, muidu on pühad igavad ja mokas...?
Minu piirkonna ujulad on küll kinni. Need on koolide juures ja vähemalt varasematel aastatel on jõulude ajal kinni olnud. Kino käis mul ka peast läbi. See on üks kindel variant. Kardan, et muud meelelahutusasutused - näitused jmt on vist suletud. Näiteks KUMU, kuhu ei ole veel jõudnud (just sobimatute lahtiolekuaegade tõttu), aga läheksin, on kinni.

Ärge saage valesti aru! See ei ole vingumise teema, ehkki niimoodi vist teemaalgatus kõlas. Pigem ideede kogumise teema. Ehk on veel inimesi, kellel plaane ei ole ja tahaks pikki pühasid kuidagi sisustada.
Külaline

No kutsu siis tuttavad või töökaaslased või naabrid omale külla, kui just peab iga päev üks tants ja tagaajamine olema. Võib-olla on selliseid veel, kellel kodus igav ja tulevad hea meelega.
Külaline

võib rappa kolama minna. fotografiskasse näitusele. mõnele kirikukontserdile. loomaaeda. vanalinna pildistama. ikeasse frikadille sööma.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 22:46 No kutsu siis tuttavad või töökaaslased või naabrid omale külla, kui just peab iga päev üks tants ja tagaajamine olema. Võib-olla on selliseid veel, kellel kodus igav ja tulevad hea meelega.
Ei pea iga päev üks tants ja tagaajamine olema. Aga viis päeva diivanil molutada ka ei taha.

Veel kord! See ei ole tegelikult vingumise eesmärgiga tehtud teema, vaid ideede kogumiseks. Aitab ehk teisigi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2025 22:08Reisi planeerida on hilja.
Üldse pole hilja ju. Küllalt on saada igale poole.
Meil mehega on jõuluõhtu sisustatud, aga järgmistel päevadel plaanime lihtsalt jalutamas käia, kui on hea ilm, ka matkaradadel. Ja loen mõnuga raamatuid, mul juba mitu kogunenud.
Poed ja restoranid on avatud, kas teeme ise mõnd põnevamat toitu või läheme välja - just paras aeg bronnida.
Kirikutes on lõputult kontserte.
Külaline

Natuke naljakas, et inimesed ei oska enam isegi lihtsalt puhata ja olla, kui on mitu vaba päeva järjest.
Ma lihtsalt oleks ja naudiks. Magaks kaua, vedeleks jommikul kohvitassiga diivanil kaua. Ja teeks kodus selliseid toimetusi, mida muidi ei viitsiks.
Mingi päev tehke filmiõhu, järgmine näiteks lauamänguõhtu. Katseta mõnda uut aeganõudvat retsepti.
Nõiamoor
Kontakt:

Kui juba Kumusse saaksid minna, siis võib ujulana kasutada Tallinki Conference spa-d, sadama kõrval, tramm läheb ka maja taha. Aga kas sa siis tahakisdki 5 päeva jutti solberdada seal? :D.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 06:28 Natuke naljakas, et inimesed ei oska enam isegi lihtsalt puhata ja olla, kui on mitu vaba päeva järjest.
Ma lihtsalt oleks ja naudiks. Magaks kaua, vedeleks jommikul kohvitassiga diivanil kaua. Ja teeks kodus selliseid toimetusi, mida muidi ei viitsiks.
Mingi päev tehke filmiõhu, järgmine näiteks lauamänguõhtu. Katseta mõnda uut aeganõudvat retsepti.
TA olen. Sul on vist õigus jah! Ma olen töönarkomaan. Teen tööl ületunde ja sageli on tööpäeva pikkus 13 h. Koduses elus olen ka väga toimekas. Mul on suur aed. Suvel on mul alati käed-jalad tööd täis. Olen suur korilane ja oma aiasaadused lähevad kõik talvevarudesse või purki. Aga nii, kui suvila hooaeg lõppeb ja algab pikk ja pime aeg, siis ei oska eraelus enam midagi tarka teha. Ok, nädalavahetustel leian ikka tegevust. Aga kui on pea 6 päeva järjest vaba, siis... Oleks suvi, siis oleks teine asi.

Suur kokkaja olen ma ka. See on sul hea soovitus, katsetada mõnda uut aeganõudvat retsepti. Seda aga teen niigi igal laupäeval-pühapäeval.

Põhimõtteliselt teen ma kõiki neid asju.
Keithy
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Keithy »

Kui ma tahaks jõulude eest põgeneda, siis läheks viimase hetke pakkumisega mitte kristlikule maale.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Dets 2025 22:08 See aasta tõotab eriti hull viis vaba päeva järjest. Ainuüksi mõte sellest...
See tuletab meelde, kuidas vahel küsitakse, et mida te teeksite, kui te võidaksite lotoga. Siis mõned ütlevad, et oh, kus ma siis kohe tuleksin töölt ära, et tegeleda tõeliselt lahedate asjadega ja teised vastavad, et nemad käiksid kindlasti tööl edasi, sest kodus niisama istumine neile ei meeldi. Ma alati mõtlen, et no kui fantaasiavaene saab olla - tee ometi, mida hing ihkab, maailm on suur ja lai, põnevaid paiku ja tegevusi pilgeni täis. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 22:11
Guest kirjutas: 03 Dets 2025 22:08 See aasta tõotab eriti hull viis vaba päeva järjest. Ainuüksi mõte sellest...
See tuletab meelde, kuidas vahel küsitakse, et mida te teeksite, kui te võidaksite lotoga. Siis mõned ütlevad, et oh, kus ma siis kohe tuleksin töölt ära, et tegeleda tõeliselt lahedate asjadega ja teised vastavad, et nemad käiksid kindlasti tööl edasi, sest kodus niisama istumine neile ei meeldi. Ma alati mõtlen, et no kui fantaasiavaene saab olla - tee ometi, mida hing ihkab, maailm on suur ja lai, põnevaid paiku ja tegevusi pilgeni täis. :lol:
Jah, mina TA ei tuleks kohe kindlasti töölt ära. Mõistagi naudiksin siis elu oluliselt rohkem - reisiks palju rohkem jne. Aga töölt ära ei tuleks. Mul on neli last, kelle kõigiga olen 3 aastat kodune olnud. Ja ausalt! Enam ei taha! Pensioniikka jõudes loodan ka veel vähemalt mõnda aega tööl edasi käia. Mulle on vaja minu ümber elu ja melu. Ma tahan inimestega suhelda. Kuhugile kuuluda, olla elu keskpunktis. Liikuda arengute ja tehnoloogiliste uuendustega kaasa (seda võimaldab minu töö praegu suurepäraselt). Enda puhul ma tean, et kodusena ma manduksin kiiresti ära ja elust maha.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 23:03
Jah, mina TA ei tuleks kohe kindlasti töölt ära. Mõistagi naudiksin siis elu oluliselt rohkem - reisiks palju rohkem jne. Aga töölt ära ei tuleks. Mul on neli last, kelle kõigiga olen 3 aastat kodune olnud. Ja ausalt! Enam ei taha! Pensioniikka jõudes loodan ka veel vähemalt mõnda aega tööl edasi käia. Mulle on vaja minu ümber elu ja melu. Ma tahan inimestega suhelda. Kuhugile kuuluda, olla elu keskpunktis. Liikuda arengute ja tehnoloogiliste uuendustega kaasa (seda võimaldab minu töö praegu suurepäraselt). Enda puhul ma tean, et kodusena ma manduksin kiiresti ära ja elust maha.
Sul on 4 last ja sa ei oska oma pühade 5 päevaga mitte midagi peale hakata?! Ulme. Lihtsalt ulme.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2025 23:35
Sul on 4 last ja sa ei oska oma pühade 5 päevaga mitte midagi peale hakata?! Ulme. Lihtsalt ulme.
Ma sain aru, et kodus on veel vaid 1 laps. Teised oma elu ja peredega.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Dets 2025 23:35
Eeee! Mis ma siis ikka nende täiskasvanud lastega, kes elavad eraldi (kaks neist ka välismaal) peale hakkan? Lähen lõbustusparki või? Jõulude ajal tulevad kõik muidugi õhtusöögile, aga see ju kestab vaid ühe õhtu.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Dets 2025 00:58
Guest kirjutas: 04 Dets 2025 23:35
Eeee! Mis ma siis ikka nende täiskasvanud lastega, kes elavad eraldi (kaks neist ka välismaal) peale hakkan? Lähen lõbustusparki või? Jõulude ajal tulevad kõik muidugi õhtusöögile, aga see ju kestab vaid ühe õhtu.
Kurb kui lapsed ei taha koju tulles seal olla. Proovi pesamunale pakkuda pere, kuhu ta tagasi tulla tahab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist