* tugevas ülekaalusGuest kirjutas: ↑05 Dets 2025 06:49 Teema pealkiri on vägagi eksitav.
Minu onu, kes oli 70selt tugevas ülekaalus, penskarina oli eluviisiks söömine ja teleka vaatamine.
Suri 96selt.
Testi, kas elad veel 10 aastat?
-
Külaline
-
Külaline
Kuidas te maast püsti tulete. Ma saan läbi ossiküki ainult. Mõni tuleb rätsepistest
Ja eks see kõik ole harjutamise asi. Maad kus pole tavaks istuda pingil vaid tööd tehakse kükis ja süüakse ka maas istudes... see on tervisele väga hea. Meil pole isegi nagu viisakas kükitada. Öeldakse kohe et nagu oss või vangist.
Ja eks see kõik ole harjutamise asi. Maad kus pole tavaks istuda pingil vaid tööd tehakse kükis ja süüakse ka maas istudes... see on tervisele väga hea. Meil pole isegi nagu viisakas kükitada. Öeldakse kohe et nagu oss või vangist.
-
Külaline
Minu vanaemal olid põlved haiged aastakümneid. Kükitada ta ei saanud. Aga see-eest tegi ta kõike kummardudes ette, käed maha. Oi kuidas ma siis seda imestasin, et kuidas ta nii paindub.
Kas te saate käed maha panna?
-
Külaline
Saan, aga see ei tule lõdvalt. See on muide üks esimesi harjutusi, mida ortopeedid teha lasevad, kui seljast midagi kurta. Aga üldiselt seda saavadki inimesed kes igapäevaselt võimlevad või siis sarnaseid võtteid töötades kasutavad. Igal juhul saab lihas koormust ja venitust.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 10:01 Minu vanaemal olid põlved haiged aastakümneid. Kükitada ta ei saanud. Aga see-eest tegi ta kõike kummardudes ette, käed maha. Oi kuidas ma siis seda imestasin, et kuidas ta nii paindub.
-
Külaline
Paljud inimesed ei saa kükitadagi, põlved probleemsed. Mina ise olen ka harjunud kõike kükitades tegema, minu mees samas ainult istub mingil pingikesel või teeb kummargil vajadusel. Mul tuleb seetõttu terassi õlitada, neetult tüütu töö...Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 09:51 Kuidas te maast püsti tulete. Ma saan läbi ossiküki ainult. Mõni tuleb rätsepistest![]()
-
Külaline
Vabalt. Isegi küünarnukid lähevad peaaegu maha. Aga mul on lihtsalt lühikesed jalad võrreldes muu kehaga, isegi kui pikkust muidu tugevalt üle keskmise.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 10:01Kas te saate käed maha panna?
-
Külaline
Eks erandeid ole alati, on terveid suguvõsasid, kel geneetiline eripära, mis pikendab eluiga. Näiteks pikad telomeerid või veresoontesse ei teki "lubjastumist", ei teki madalaastmelist põletikku jne. Kui sellist lotovõitu pole, siis vähene liikumine tõstab kaalu ja see omakorda toob kaasa veresoonkonna probleeme, endokriinseid haiguseid (diabeet näiteks), vastuvõtlikkust traumadele. Ka raske Covidi ajal surid esimeses järjekorras need, kes olid viletsas füüsilises vormis.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 06:49 Teema pealkiri on vägagi eksitav.
Minu onu, kes oli 70selt tugevas ülekaalus, penskarina oli eluviisiks söömine ja teleka vaatamine.
Suri 96selt.
Minu enda vanaema ei teinud mingit trenni, aga oli sale, kõndis palju, sh treppidest, armastas kalatoite ja konjakit. Suri 86 a. tervena st jalapealt.
Minu ema on 80, igati heas vormis, teeb aiatööd, reisib, aga tema sama vana mees on puruhaige juba aastaid. Ülekaalus viimased 40a, diabeet, süda jukerdab, istub valdavalt toas, on elus, aga ma ütleksin, et mis elu see on!
-
Külaline
Ma saan labakäed vastu põrandat, põlved sirgena. Aga reielihased annavad tunda veidi siis. Ma see kes saab ka rätsepistest püsti.
Ma olen painduv eluaeg olnud. Noorena sain vabalt ka külmana spagaati või silda. Käisin iluvõimlemises algkoolis.
Mul on diagnoositud ülipainduvad liigesed(20.ndate lõpus, kui alaselg häda hakkas tegema). Ehk liigeste hüpermobiilsus. Seepärast paindun ka igatepidi isegi ülekaalulisena
Ma olen painduv eluaeg olnud. Noorena sain vabalt ka külmana spagaati või silda. Käisin iluvõimlemises algkoolis.
Mul on diagnoositud ülipainduvad liigesed(20.ndate lõpus, kui alaselg häda hakkas tegema). Ehk liigeste hüpermobiilsus. Seepärast paindun ka igatepidi isegi ülekaalulisena
-
Külaline
Mul on tuttav, kes murdis sõrmeluu omale teksapükse jalga pannes.
-
Külaline
See on ilmselt täiesti võimalik, kui neid pükse selili voodis priskest kõhust jõuga üle venitada...
-
Külaline
See test välistab, et mul on juba praegu kusagil organimis kasvaja?
-
Külaline
Seda välistavad teised testid, kui raatsid sellele raha kulutada, mitmesuguseid markereid on olemas, lisaks MRT, kolonoskoopia, peitevere test, mammograafia jne.Guest kirjutas: ↑06 Dets 2025 22:40 See test välistab, et mul on juba praegu kusagil organimis kasvaja?
See test ütleb füüsilise seisundi kohta, lihaskond, tasakaal, nõtkus, täpselt nagu alguses on öeldud. Heas füüsilises vormis inimene, eeldatavasti ka saledam, ei kuku nii kergesti, talub viirushaiguseid kergemalt, omab paremas seisundis südame-veresoonkonda. Ehk, kui testi ära teed, oled siiani kõik õigesti teinud, jätka samas vaimus.
See test ei välista ka seda, et jääd auto alla või tormiga puu kaela kukub...
-
Külaline
Ootamatut nagu surm, mõtled? Tead, need, kes seda testi ära ei tee ka ei sure ilma selleta, et ootamatut midagi juhtub.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 14:38 Jagan testi, mida mõnda aega tagasi üks terviseteadlane soovitas kõigile keskealistele inimestele. Tema sõnul see, kes kõik kolm harjutust ära teeb, ei sure järgmise 10 aasta jooksul (kui siis muidugi midagi ootamatut ei juhtu).
Ikka on vaja mingi dramaatiline loosung välja mõelda, et tähelepanu tõmmata ... Ütle parem nii nagu tegelikult on - et need on heas vormis, kes testi ära teevad. Surma ega mitte suremist ei ennusta see test mitte kuidagi.
-
Külaline
Just seda mõtlesingi ootamatuse all - õnnetused, kasvajad, traumad. Inimene võib libedaga kukkuda ka nii, et on kolme päeva pärast surnud.Guest kirjutas: ↑07 Dets 2025 18:33Ootamatut nagu surm, mõtled? Tead, need, kes seda testi ära ei tee ka ei sure ilma selleta, et ootamatut midagi juhtub.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 14:38 Jagan testi, mida mõnda aega tagasi üks terviseteadlane soovitas kõigile keskealistele inimestele. Tema sõnul see, kes kõik kolm harjutust ära teeb, ei sure järgmise 10 aasta jooksul (kui siis muidugi midagi ootamatut ei juhtu).
Ikka on vaja mingi dramaatiline loosung välja mõelda, et tähelepanu tõmmata ... Ütle parem nii nagu tegelikult on - et need on heas vormis, kes testi ära teevad. Surma ega mitte suremist ei ennusta see test mitte kuidagi.
See 10 a jooksul...., siin näiteks üks link selle kohta: https://newatlas.com/medical/ability-ba ... -10-years/. Erinevates allikates on sama jutt, ainult googelda.
Mina leidsin need testid Dailymail.co.uk lehelt, seal mitmeid artikleid teemast.
Need kes testi ära teevad, ei pea olema eriliselt heas vormis. Piisab, kui olla normaalkaalus, palju liikuda (tööl või kodus) ja keskeast alates lihastele trenni teha, näiteks võimelda kummilintidega.
-
Külaline
Isegi nii hästi ei pea olema. Piisab täitsa, kui noorena on korralikult trenni tehtud ja lihasmälu olemas. Endal selline kogemus.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2025 21:48Piisab, kui olla normaalkaalus, palju liikuda (tööl või kodus) ja keskeast alates lihastele trenni teha, näiteks võimelda kummilintidega.
-
Külaline
Absoluutselt nõus.Guest kirjutas: ↑08 Dets 2025 07:54Isegi nii hästi ei pea olema. Piisab täitsa, kui noorena on korralikult trenni tehtud ja lihasmälu olemas. Endal selline kogemus.Külaline kirjutas: ↑07 Dets 2025 21:48Piisab, kui olla normaalkaalus, palju liikuda (tööl või kodus) ja keskeast alates lihastele trenni teha, näiteks võimelda kummilintidega.
-
Külaline
Mul on küll vilets tasakaal. Oli juba 10a tagasi kui käisin trennis ja tuli teha ka tasakaaluhatjutusi. Nt body balances. Seisa ühel jalal, tõsta teine jalg ette, siis pane see jalg kõrvale hoia põlvest ja siis jalg taha ja kummarda. Nii raske. Mõni päev on tasakaal kohe eriti hull.
Ma enam trennis ei käi. Aga harjutan ikka. Sokke panen hommikul jalga läbi tasakaaluharjutuse. Viskan sokid maha. Seisan ühel jalal, teise jala sirutan taha ette kummardades. Võtan soki. Toon selle tagumise jala ette kõrgele ja panen soki jalga.
Ja nii teise jalaga.
Ma enam trennis ei käi. Aga harjutan ikka. Sokke panen hommikul jalga läbi tasakaaluharjutuse. Viskan sokid maha. Seisan ühel jalal, teise jala sirutan taha ette kummardades. Võtan soki. Toon selle tagumise jala ette kõrgele ja panen soki jalga.
Ja nii teise jalaga.
-
Külaline
selle testi järgi oleks ma pidanud juba varases lapsepõlves maha surema.
tegelikult olen elanud juba pensionieani välja ja plaanin veel edasigi elada.
See test ei olegi noortele, see on just mõeldud vanematele inimestele 50+. Noorena toimivad kompensatsioonisüteemid. Isegi kui magad kehvasti või saad traumasid, organism suudab selle välja kannatada, süda on ka noor ja tugev. Vanemas eas on üldtervislik seisund oluline, sellest sõltub vastupanu viirustele, tüsistustele , traumadele jne.Guest kirjutas: ↑13 Dets 2025 21:38 selle testi järgi oleks ma pidanud juba varases lapsepõlves maha surema.
-
Külaline
Viletsamal tasakaalul võib olla mitmeid põhjuseid, neuroloogilistest kuni sisekõrva probleemideni, lisaks ealised ja lihaste nõrkusega seotud. Enamasti siiski saab soovi korral tasakaalu paremaks treenida. Kodus muidugi just nii, nagu juba teedki, et harjutad ühel jalal seismist. Aga võid küsida perearstilt ka füsioteraapiat. Üks hea harjutus, mida näinud olen, oli kõndimine nn võrgus. Aga see loomulikult polnud esimene harjutus, vaid hilisem.Guest kirjutas: ↑12 Dets 2025 07:27 Mul on küll vilets tasakaal. Oli juba 10a tagasi kui käisin trennis ja tuli teha ka tasakaaluhatjutusi. Nt body balances. Seisa ühel jalal, tõsta teine jalg ette, siis pane see jalg kõrvale hoia põlvest ja siis jalg taha ja kummarda. Nii raske. Mõni päev on tasakaal kohe eriti hull.
Ja nii teise jalaga.
Sa oled väga tubli, et juba ise harjutada viitsid!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 3 külalist