Vana-aastaõhtul?Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 10:08 kõigile lapselastele olid kuuse all pakid
Kuidas ja kus veedate vana-aasta õhtu?
-
Külaline
-
Külaline
Jah, loomulikult, vanasti jõule ei peetud, kingitused tulid aastavahetusel Näärivanaga.
-
Külaline
Ära aja jama. Ma olen 1973 sündinud ning pole iialgi mingeid nääre pidanud. Eestlased on alati jõule pidanud.
-
Külaline
Unusta ära, jõule hakati väga palju hiljem pidama, see oli lausa keelatud.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48Ära aja jama. Ma olen 1973 sündinud ning pole iialgi mingeid nääre pidanud. Eestlased on alati jõule pidanud.
-
Külaline
Mina olen sündinud samal aastal ja meie peres tähistati nii nääre kui jõule, olgugi, et mu vanemad olid väga venevastased. Kingitusi näiteks jagati vana-aasta õhtul.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48Ära aja jama. Ma olen 1973 sündinud ning pole iialgi mingeid nääre pidanud. Eestlased on alati jõule pidanud.
-
Külaline
See, et neid okupatsiooniajal riiklikult ei tähistatud, ei tähenda, et inimesed neid ei pidanud. Kas sa arvad, et inimesed muutsid lambist oma peretraditsioone või? Meil on albumis fotod, kuidas jõule peeti sõjaajal, 1950. aastatel ja nii edasi. Kui ma 1970. aastatel laps olin, käisime isaga kuuske toomas ja mitte metsast, vaid Tallinnas müüdigi neid enne jõule juba. Meie tutvusringkonnas keegi nääre ei pidanud, aastavahetusel tulid peresõbrad külla ja oli aastavahetuse tähistamine, 24.12 oli ikka jõuluõhtu pereringis, kingid lastele, jõuluvana jne.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 13:12Unusta ära, jõule hakati väga palju hiljem pidama, see oli lausa keelatud.
-
Külaline
Miks mulle miinuseid laote, kas ukrainlane on teie meelest ikka keelatud sõnaKülaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 22:35Ilmselt noorte pool, kui 1,5-aastane tuttu läheb, siis iga roju oma koju. Rakette näen kodus aknast. Meie kandis varem kunagi öösel välja ei mindud, ainult eelmisel aastavahetusel mõned läksid. Ju vast ukrainlased oma kommetega.
Ei ole, lugege viimase aja korruptsiooni uudiseid!
-
Külaline
Sellepärast, et sa kirjutasid, et "meie kandis varem kunagi öösel välja ei mindud, ainult eelmisel aastavahetusel mõned läksid. Ju vast ukrainlased oma kommetega". Et kas sul on tõesti mulje, et kuni 2022. aastani ükski eestlane ei käinud uusaastaöösel väljas rakette vaatamas?Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:08Miks mulle miinuseid laote, kas ukrainlane on teie meelest ikka keelatud sõnaKülaline kirjutas: ↑04 Dets 2025 22:35Ilmselt noorte pool, kui 1,5-aastane tuttu läheb, siis iga roju oma koju. Rakette näen kodus aknast. Meie kandis varem kunagi öösel välja ei mindud, ainult eelmisel aastavahetusel mõned läksid. Ju vast ukrainlased oma kommetega.![]()
Ei ole, lugege viimase aja korruptsiooni uudiseid!
-
Külaline
Meie kandi all ma mõtlen LOOMULIKULT enda ümbrust, seda mida aknast näen ja seda on sadu inimesi. Nii eestlasi kui venelasi, mõned tõmmud ka hulgas. Kuidas ma kõigist eestlastest teada võiksin?? Olete ikka imeliste arusaamadega 
-
Külaline
Foorumi elavdaja
viskab miinuseid kohe sekundiga kahe konto alt.
-
Külaline
No mina olen 1969 sündinud ja mingeid jõule meil ei tähistatud, ainult nääre. Jõulude tähistamine oli ju lausa keelatud ja neid kodus tähistada et lapsed pärast oma lapsearuga kuskil lasteaias või koolis välja plädiseks - see võis lõppeda vanemate jaoks suurte pahandustega.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48
Ära aja jama. Ma olen 1973 sündinud ning pole iialgi mingeid nääre pidanud. Eestlased on alati jõule pidanud.
-
Külaline
Meie hulgas (ikka minu suguvõsa+hõimlased, mitte kogu maakera rahvas-kes jälle aru ei saa
) usklikke ei olnud ja jõule nõukaajal meil kodus ei peetud. Aastavahetusel olid peod, telekast head saated.
Mingist 1. jne adventidest ma ei olnud enne vabadust kuulnudki.
Mingist 1. jne adventidest ma ei olnud enne vabadust kuulnudki.
-
Külaline
Uskumatu. MIna rääkisin küll koolis, et peame jõule ja küsisin end isegi jõululaupäeval koolist vabaks, et ema-isaga Jaani kirikusse minna. Mingit probleemi ei olnud. See, mis ma siit loen, kuidas kõik nääre tähistasid - see on nagu mingi paralleluniversum, mida minu reaalsuses ei eksisteerinud. Mina (endiselt see 1973 sündinud) olen näiteks ristitud aastal 1983. Midagi ei olnud keelatud ja kirikud seisid ju keset kesklinna.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:57No mina olen 1969 sündinud ja mingeid jõule meil ei tähistatud, ainult nääre. Jõulude tähistamine oli ju lausa keelatud ja neid kodus tähistada et lapsed pärast oma lapsearuga kuskil lasteaias või koolis välja plädiseks - see võis lõppeda vanemate jaoks suurte pahandustega.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48
-
Külaline
Oleksidki võinud sellest alustada, et teie perekond ja ka sina olete usklikud. Tunnen ka üht usklikku, nemad tähistasid jõule ka vene ajal, enamik inimesi mitte. Minu jaoks võiksid jõulud üldse olemata olla, mõttetu läila aeg.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 16:40Uskumatu. MIna rääkisin küll koolis, et peame jõule ja küsisin end isegi jõululaupäeval koolist vabaks, et ema-isaga Jaani kirikusse minna. Mingit probleemi ei olnud. See, mis ma siit loen, kuidas kõik nääre tähistasid - see on nagu mingi paralleluniversum, mida minu reaalsuses ei eksisteerinud. Mina (endiselt see 1973 sündinud) olen näiteks ristitud aastal 1983. Midagi ei olnud keelatud ja kirikud seisid ju keset kesklinna.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:57No mina olen 1969 sündinud ja mingeid jõule meil ei tähistatud, ainult nääre. Jõulude tähistamine oli ju lausa keelatud ja neid kodus tähistada et lapsed pärast oma lapsearuga kuskil lasteaias või koolis välja plädiseks - see võis lõppeda vanemate jaoks suurte pahandustega.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48
-
Külaline
Ma ei tea, mida sa silmas pead. Peres olid kõik traditsiooniliselt ristitud ja leeritatud. Me ei käinud pühapäeviti kirikus vmt. Lihtsalt tähistasime jõule ja jõuluõhtul kirikus käimine käis asja juurde. Meie tuttavate pered olid samasugused. Mulle jäi mulje, et näärid oli mingi kommunistide leiutis, nn ametlik versioon, aga kodus tähistasid kõik ikka jõule edasi. Alles praegu siit loen, et mõnel oli teisiti.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:01Oleksidki võinud sellest alustada, et teie perekond ja ka sina olete usklikud. Tunnen ka üht usklikku, nemad tähistasid jõule ka vene ajal, enamik inimesi mitte. Minu jaoks võiksid jõulud üldse olemata olla, mõttetu läila aeg.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 16:40Uskumatu. MIna rääkisin küll koolis, et peame jõule ja küsisin end isegi jõululaupäeval koolist vabaks, et ema-isaga Jaani kirikusse minna. Mingit probleemi ei olnud. See, mis ma siit loen, kuidas kõik nääre tähistasid - see on nagu mingi paralleluniversum, mida minu reaalsuses ei eksisteerinud. Mina (endiselt see 1973 sündinud) olen näiteks ristitud aastal 1983. Midagi ei olnud keelatud ja kirikud seisid ju keset kesklinna.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:57
No mina olen 1969 sündinud ja mingeid jõule meil ei tähistatud, ainult nääre. Jõulude tähistamine oli ju lausa keelatud ja neid kodus tähistada et lapsed pärast oma lapsearuga kuskil lasteaias või koolis välja plädiseks - see võis lõppeda vanemate jaoks suurte pahandustega.
Näärid
Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Näärid
Näärid on Eestis aastavahetuse aeg, mida tähistatakse vähemalt keskajast. Selle ajaga on seotud omapärased kombed nagu näärisoku jooksmine ehk sokutamine.
Ja uut aastat võetakse vastu igal pool maailmas, mitte ainult kommunistide juures.
Vikipeedia
Näärid on Eestis aastavahetuse aeg, mida tähistatakse vähemalt keskajast. Selle ajaga on seotud omapärased kombed nagu näärisoku jooksmine ehk sokutamine.
Ja uut aastat võetakse vastu igal pool maailmas, mitte ainult kommunistide juures.
-
Külaline
Koolis pidasid raudselt nääre ja vahetasid klassikaaslastega nääripakke.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:48Ära aja jama. Ma olen 1973 sündinud ning pole iialgi mingeid nääre pidanud. Eestlased on alati jõule pidanud.
-
Külaline
Ei tunne kedagi, kes oleks ristitud ja leeritatud. Milleks selline jama? Sa ju oled usklik, niisama ei tee seda keegi.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:07Ma ei tea, mida sa silmas pead. Peres olid kõik traditsiooniliselt ristitud ja leeritatud. Me ei käinud pühapäeviti kirikus vmt. Lihtsalt tähistasime jõule ja jõuluõhtul kirikus käimine käis asja juurde. Meie tuttavate pered olid samasugused. Mulle jäi mulje, et näärid oli mingi kommunistide leiutis, nn ametlik versioon, aga kodus tähistasid kõik ikka jõule edasi. Alles praegu siit loen, et mõnel oli teisiti.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:01Oleksidki võinud sellest alustada, et teie perekond ja ka sina olete usklikud. Tunnen ka üht usklikku, nemad tähistasid jõule ka vene ajal, enamik inimesi mitte. Minu jaoks võiksid jõulud üldse olemata olla, mõttetu läila aeg.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 16:40
Uskumatu. MIna rääkisin küll koolis, et peame jõule ja küsisin end isegi jõululaupäeval koolist vabaks, et ema-isaga Jaani kirikusse minna. Mingit probleemi ei olnud. See, mis ma siit loen, kuidas kõik nääre tähistasid - see on nagu mingi paralleluniversum, mida minu reaalsuses ei eksisteerinud. Mina (endiselt see 1973 sündinud) olen näiteks ristitud aastal 1983. Midagi ei olnud keelatud ja kirikud seisid ju keset kesklinna.
-
Külaline
Küsimus polnud uue aasta vastuvõtmises või mitte vastuvõtmises. Küsimus oli jõulude asendamises nääridega.Tolmukübe kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:25 Näärid
Vikipeedia
-
Külaline
See oli ametlik nõukogude retoorika. Kodus räägiti ikka hoopis teist juttu ja peeti teisi pühi. Või sinu kodus tähistati oktoobripühi ja 9. mail võidupüha ka?Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 18:02Koolis pidasid raudselt nääre ja vahetasid klassikaaslastega nääripakke.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist