Igaks juhuks ütlen, et ma olen TA ja mina ei ole seda kommentaari kirjutanud, ehkki võib tunduda niimoodi.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:19Ei, hoopis sina ei saa aru. Mul on viimased 15 aastat raha nii palju, et ei peaks tööl käima ja võiksin kasvõi aastaringselt reisida, ometi teen ikka tööd. Sellised nõuandjad nagu sina, on inimesed, kes ei armasta oma tööd ja käivad seal ainult raha pärast. Te ei ole pädevad nõu andma, sest te ei ole selles kohas olnud, kus kõik on olemas.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:13Kuidas sa aru ei saa, et kui sul on aega ja raha, sa saad lubada endale nii palju suhtlust, elu ja melu kui kulub, ilma et kellelegi teisele selle eest vastust peaksid andma või sellisel kellaajal kusagile minema, mis sulle ei meeldi. Kui sul on vabadus vallida, siis sa ei pea ju ometi valima üksi kodus seina vahtimist, vaid seda, mis sulle meeldib.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 23:03
Jah, mina TA ei tuleks kohe kindlasti töölt ära. Mõistagi naudiksin siis elu oluliselt rohkem - reisiks palju rohkem jne. Aga töölt ära ei tuleks. Mul on neli last, kelle kõigiga olen 3 aastat kodune olnud. Ja ausalt! Enam ei taha! Pensioniikka jõudes loodan ka veel vähemalt mõnda aega tööl edasi käia. Mulle on vaja minu ümber elu ja melu. Ma tahan inimestega suhelda. Kuhugile kuuluda, olla elu keskpunktis. Liikuda arengute ja tehnoloogiliste uuendustega kaasa (seda võimaldab minu töö praegu suurepäraselt). Enda puhul ma tean, et kodusena ma manduksin kiiresti ära ja elust maha.
Pikad pühad
-
Külaline
-
Külaline
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga mul on hoopis kurb sinu laste pärast, kes peavad terve elu (s h täiskasvanuelu) elama emme seelikusaba all. Need ongi vist ongi need inimesed, kes perekooli ja siia kirjutavad neid jutukesi, kuidas nad vihkavad seda, et peavad jõulude ajal oma vanemate või äia-ämma juurde minema. Ja otsivad mis-iganes ettekäändeid, et sellest pääseda.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 01:34Kurb kui lapsed ei taha koju tulles seal olla. Proovi pesamunale pakkuda pere, kuhu ta tagasi tulla tahab.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 00:58Eeee! Mis ma siis ikka nende täiskasvanud lastega, kes elavad eraldi (kaks neist ka välismaal) peale hakkan? Lähen lõbustusparki või? Jõulude ajal tulevad kõik muidugi õhtusöögile, aga see ju kestab vaid ühe õhtu.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 23:35
Sul on 4 last ja sa ei oska oma pühade 5 päevaga mitte midagi peale hakata?! Ulme. Lihtsalt ulme.
Kahju, et perekool enam ei tööta. Kui sinna otsingusse panna jõulud, siis tuleks sealt välja sadu halavaid lugusid samal teemal.
-
Külaline
Novott, jätab täiesti külmaks. Ma arendan parem kinnisvara, tõstan selle jooksva tulu väärtust ja loomulikult ka turuväärtust. Raha teeb raha, mitte ei seisa kuskil ootamas.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:11Kui ma oleksin miljonär, siis ma rahastaksin näiteks mõne ägeda filmi tootmist, oleksin selle kaasprodutsent.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:05Too mõni näide põnevast projektist.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:28
Puust ja punaseks: TÖÖ all peame siin silmas palgatööd. Kohustust teha midagi raha eest kellelegi teisele, selle teise poolt seatud tingimustel. Kui sa oled miljonär, siis sa võid tegeleda põnevate enda poolt algatatud projektidega, mis sulle sisse toovad, maailma paremaks muudavad ja sind nii hõives hoiavad, kui sa tahad. See ei ole kunagi võrreldav tööl käimisega. See on eneseteostus.
-
Külaline
No aga keegi ei käsigi sul ju minu unistusi ellu viia, vaid ikka enda omi. See ju ongi asja mõte, kui sa miljonär oled - sa oled oma otsustes vaba, sa ei allu ei oma tööandja ega kellegi teise soovidele-nägemustele. PS. Filmitegemine on samuti raha teenimine, sest hea film toob tunduvalt rohkem sisse kui tema tegemisele kulus.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 18:11Novott, jätab täiesti külmaks. Ma arendan parem kinnisvara, tõstan selle jooksva tulu väärtust ja loomulikult ka turuväärtust. Raha teeb raha, mitte ei seisa kuskil ootamas.
-
Külaline
Sa ikka ei saa aru, Seda kohustust ei pea ometi keegi teine sulle andma, vaid sa võid endale ise neid kohustusi võtta, nii palju kui kulub. Miski ei takista sul ometi neid 5 päeva hommikust õhtuni tegemisi täis pikkida.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:26TA olen. Ma saan aru küll! Mina enda puhul juba tean, et minul lihtsalt peab olema mingi KOHUSTUS. Kui mul seda ei ole, siis ma kipun manduma ja ükskõiksusesse kukkuma ning kindlasti ka laisaks minema. Ja see tunne mulle ei meeldi. Sellega olen absoluutselt nõus, et see ilmselt on igal inimesel omamoodi. Enamus inimesi ilmselt naudiks täiesti kohustustevaba elu. Minul on terve elu suured kohustused ja suur vastutus olnud, ja mina ei oska niimoodi.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:13Kuidas sa aru ei saa, et kui sul on aega ja raha, sa saad lubada endale nii palju suhtlust, elu ja melu kui kulub, ilma et kellelegi teisele selle eest vastust peaksid andma või sellisel kellaajal kusagile minema, mis sulle ei meeldi. Kui sul on vabadus vallida, siis sa ei pea ju ometi valima üksi kodus seina vahtimist, vaid seda, mis sulle meeldib.Guest kirjutas: ↑04 Dets 2025 23:03
Jah, mina TA ei tuleks kohe kindlasti töölt ära. Mõistagi naudiksin siis elu oluliselt rohkem - reisiks palju rohkem jne. Aga töölt ära ei tuleks. Mul on neli last, kelle kõigiga olen 3 aastat kodune olnud. Ja ausalt! Enam ei taha! Pensioniikka jõudes loodan ka veel vähemalt mõnda aega tööl edasi käia. Mulle on vaja minu ümber elu ja melu. Ma tahan inimestega suhelda. Kuhugile kuuluda, olla elu keskpunktis. Liikuda arengute ja tehnoloogiliste uuendustega kaasa (seda võimaldab minu töö praegu suurepäraselt). Enda puhul ma tean, et kodusena ma manduksin kiiresti ära ja elust maha.
Ma vist eespool ütlesin, et olin lastega väga pikalt kodune. Ehkki, minu arvates oli see imeilus aeg, siis tundsin, et mandusin kiiresti ja jäin mõnes mõttes elust maha.
-
Külaline
See ei ole see! Iseendale pandud kohustusi saab edasi lükata. Lõputult, kuni isegi saab äraunustatud. Mul on küll ülitugev enesedistsipliin, aga kujutan ette, et kui on lõputu vabadus, siis ühel hetkel võib see isegi kaduda. Ma ei taha sellist elu. Mingi väike stress on elus kasulik, mu meelest. Ei sunni seda arvamust kõikidele peale. See on vaid minu tunne.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 18:26Sa ikka ei saa aru, Seda kohustust ei pea ometi keegi teine sulle andma, vaid sa võid endale ise neid kohustusi võtta, nii palju kui kulub. Miski ei takista sul ometi neid 5 päeva hommikust õhtuni tegemisi täis pikkida.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:26TA olen. Ma saan aru küll! Mina enda puhul juba tean, et minul lihtsalt peab olema mingi KOHUSTUS. Kui mul seda ei ole, siis ma kipun manduma ja ükskõiksusesse kukkuma ning kindlasti ka laisaks minema. Ja see tunne mulle ei meeldi. Sellega olen absoluutselt nõus, et see ilmselt on igal inimesel omamoodi. Enamus inimesi ilmselt naudiks täiesti kohustustevaba elu. Minul on terve elu suured kohustused ja suur vastutus olnud, ja mina ei oska niimoodi.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 12:13
Kuidas sa aru ei saa, et kui sul on aega ja raha, sa saad lubada endale nii palju suhtlust, elu ja melu kui kulub, ilma et kellelegi teisele selle eest vastust peaksid andma või sellisel kellaajal kusagile minema, mis sulle ei meeldi. Kui sul on vabadus vallida, siis sa ei pea ju ometi valima üksi kodus seina vahtimist, vaid seda, mis sulle meeldib.
Ma vist eespool ütlesin, et olin lastega väga pikalt kodune. Ehkki, minu arvates oli see imeilus aeg, siis tundsin, et mandusin kiiresti ja jäin mõnes mõttes elust maha.
-
Külaline
Siia teemasse sõitis lambist sisse keegi miljonär, lihtsalt et tõestada, kui rikas ta on. Oleme juba korduvalt ja korduvalt lugenud, ei ole vaja igas teemas omaenda edust ja tarkusest hakata pajatama.
-
Külaline
See ongi ehe pärisorja mentaliteet. Inimene kardab elada kohustustevaba elu. Äkki hakkab veel meeldima.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 18:31 See ei ole see! Iseendale pandud kohustusi saab edasi lükata.
-
Külaline
Ei karda, aga see on lihtsalt ebameeldiv tunne, kui sul ei ole mitte kuhugile ega mitte kuidagi poole pürgida. Elu mõte justkui kaob ära. Mõned isegi tapavad end ära, kui kaob mingi siht elust.
-
Külaline
Kas tõesti keegi teine peab sulle ette ütlema, mille poole pürgida või milles su elu mõte on?? Sellist jama pole täiskasvanud inimese suust ammu kuulnud.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 21:01Ei karda, aga see on lihtsalt ebameeldiv tunne, kui sul ei ole mitte kuhugile ega mitte kuidagi poole pürgida. Elu mõte justkui kaob ära. Mõned isegi tapavad end ära, kui kaob mingi siht elust.
-
Külaline
Mul on õde selline, et ei suuda kahte päeva ka lihtsalt kodus olla. Pidevalt peab kuhugi minema. Mina täpselt vastupidine. Võin päevade kaupa kodus vedeleda, raamatuid lugeda, telekat vaadata, arvutis surfata. Äkki mingil viiendal päeval tunneksin, et võiks kuhugi poodi minna. Mingit soovi pole kodust välja ajada, aga õel on pidev soov minna. Nii et, inimesed ongi erinevad. Mina ei saa aru, kuidas ta viitsib pidevalt kuhugi ronida ja tema ei saa aru, kuidas ma suudan nii kaua kodus olla 
-
Külaline
Imelik tõesti, kuidas mõnele inimesele on sisse kodeeritud tegutsemisvajadus. Ja teisele inimesele molutamisvajadus. Kahjuks arvan, et esimesed elavad lõppkokkuvõttes huvitavamat ja paremat elu.
-
Külaline
Ma loeks raamatuid. Lihtsalt lamaks ja loeks. Nii meeldib. Kuhugi kiiret pole, midagi teha pole vaja. Õndsus.
-
Külaline
Sa selle peale ei ole mõelnud, et produtsendil peab ikka vastav haridus ja oskused olema?Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:11Kui ma oleksin miljonär, siis ma rahastaksin näiteks mõne ägeda filmi tootmist, oleksin selle kaasprodutsent.Guest kirjutas: ↑05 Dets 2025 17:05Too mõni näide põnevast projektist.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2025 14:28
Puust ja punaseks: TÖÖ all peame siin silmas palgatööd. Kohustust teha midagi raha eest kellelegi teisele, selle teise poolt seatud tingimustel. Kui sa oled miljonär, siis sa võid tegeleda põnevate enda poolt algatatud projektidega, mis sulle sisse toovad, maailma paremaks muudavad ja sind nii hõives hoiavad, kui sa tahad. See ei ole kunagi võrreldav tööl käimisega. See on eneseteostus.
Mulle tundub ka kummaline see jutt, et kui mul on palju raha, siis teen mingeid ägedaid projekte. Lisaks rahale peab ju projektide teostamiseks olema oskusi ja ideid.
-
Külaline
ei pea selleks mingeid erilisi oskusi ja haridust olema, et olla kaasprodutsent. Piisab rahast ja heast tahtest.
Kui oleksin miljonär, siis kindlasti ei murraks päevad otsa pead, kuidas veel rohkem raha teenida. Pigem kulutaks erinevate huvitavate projektide peale ning annaks heategevusse.
Olen finantstaustaga inimene ja harjunud väga suuri summasid liigutama. See muudab üsna ükskõikseks rahanumbrite osas.
Kui oleksin miljonär, siis kindlasti ei murraks päevad otsa pead, kuidas veel rohkem raha teenida. Pigem kulutaks erinevate huvitavate projektide peale ning annaks heategevusse.
Olen finantstaustaga inimene ja harjunud väga suuri summasid liigutama. See muudab üsna ükskõikseks rahanumbrite osas.
-
Külaline
TA natuke ikka liialdab ja katastrofeerib. Oled mõne poe või asutuse kodulehel käinud ka ja avamisaegu uurinud? Milline pood sul 5 päeva jutti kinni on, mõni ühemehe butiigike? Tegelikult on paljud inimesed pühade ajal tööl ja hoiavad igasuguseid asutusi ja meelelahutuskeskusi sinu jaoks lahti.
Ütled, et lapsed külastavad sõpru ja teevad pühade ajal ka teisi asju. Külasta ka oma sõpru või teisi sugulasi või küsi lastelt soovitusi, mis asju nad selle 5 päeva jooksul teevad, äkki saad ka mõne idee.
Aga kuna oled pähe võtnud, et see 5 päeva on nii kolepaha aeg, siis ükski idee sind maha ei rahusta nagunii.
Ütled, et lapsed külastavad sõpru ja teevad pühade ajal ka teisi asju. Külasta ka oma sõpru või teisi sugulasi või küsi lastelt soovitusi, mis asju nad selle 5 päeva jooksul teevad, äkki saad ka mõne idee.
Aga kuna oled pähe võtnud, et see 5 päeva on nii kolepaha aeg, siis ükski idee sind maha ei rahusta nagunii.
-
Külaline
Ei arva, et kolepaha aeg, vaid tüütu ja igav. Ja igasugused ideed on ikka teretulnud. Mõned olen siit välja noppinud ka.Guest kirjutas: ↑06 Dets 2025 10:44 TA natuke ikka liialdab ja katastrofeerib. Oled mõne poe või asutuse kodulehel käinud ka ja avamisaegu uurinud? Milline pood sul 5 päeva jutti kinni on, mõni ühemehe butiigike? Tegelikult on paljud inimesed pühade ajal tööl ja hoiavad igasuguseid asutusi ja meelelahutuskeskusi sinu jaoks lahti.
Varasematel aastatel olen ennast nendel päevadel lausa tööle sättinud (ehkki meil pühade ajal ametlikult ei töötata). Kaks head asja korraga - topelttasu ja aeg ka sisustatud. Sel aastal aga ei ole võimalik tööle minna. Hea meelega oleks sellest viiest päevast kaks-kolm tööl.
-
Külaline
Kui sa oled miljonär, siis ei takista keegi sul nt astumast mõnda mainekasse filmikooli (nt Londonis või NY-s) ja seda õppimast, kui see sulle huvi pakub. Miski ütleb mulle ka, et inimesel, kellel pole mingeid ideid, on vähe lootust miljonäriks saada. Ja kui ta peaks ka lotoga võitma, siis on tal oht sellest ilma jääda, kuna ta lihtsalt ei oska sellega midagi peale hakata ja puuduvad ka ideed, kuidas seda raha kasutada. Sellised peaksid tõesti palgatööl edasi käima.Guest kirjutas: ↑06 Dets 2025 09:41Sa selle peale ei ole mõelnud, et produtsendil peab ikka vastav haridus ja oskused olema?
Mulle tundub ka kummaline see jutt, et kui mul on palju raha, siis teen mingeid ägedaid projekte. Lisaks rahale peab ju projektide teostamiseks olema oskusi ja ideid.
-
Külaline
Minul oli ka mingi aeg lausa süümepiinad, kui kodus niisama istusin või vedelesin. Ei osanud niisama olla. Aga see oli märk üsna peatsest läbipõlemisest.
Nüüd aegajalt võtan endale ka laiskusepäevi, kus ma lillegi, isegi tolmurulle, ei liiguta ja see on juba oskus omaette.
Nüüd aegajalt võtan endale ka laiskusepäevi, kus ma lillegi, isegi tolmurulle, ei liiguta ja see on juba oskus omaette.
-
Külaline
Hahaaa, mul tuleb see küll lihtsalt nagu iseenesest. Ma teen asju, kui ma tahan neid teha, ja ei tee midagi, kui ma midagi ei taha teha. Jutt, et ma ei saa midagi teha, sest keegi ei ütle mulle, mida ma peaksin tegema - see on minu jaoks lihtsalt ebareaalne.Guest kirjutas: ↑06 Dets 2025 12:14
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 4 külalist