Vanavamate õiged väärtused

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Vanavamate õiged väärtused

Postitus Postitas Külaline »

Laps on vahel oma vanavanemate juures. Hiljem selgub et nad on õpetanud talle" õigeid väärtusi. ". Need õiged väärtused tähendavad rassismi ilminguid, homode vihkamist ja et peres on ilkka mees ja naine, naiste ja meestetööde jaotust. Nt poiss vastab mu palvele pesta nõud, et see on naistetööd. Mehed kaevavad maad. Ja nad kaevadki.
Ehk võib tunduda imelik, et miks sellised teemad üldse jutuks on tulnud. Ma ka olen mõelnud. Kuidas? Aga ilmselt seepärast, et lapselast kasvatada ja õpetatadagi talle õigeid väärtusi,mis tänapäeval tahetakse ära hajutada, tühistada. Vanaisa tahab et lapsest kasvaks õige mees, mitte mingi tänapäevane tolerant või keegi kel pole oma õige mehe arvamust ja nii nad püüavadki seda mõjutada.. Ma arvan et nad mõtlevad nii.
Poiss on 12a.
Kuidas edasi nende väärtustega ja vanavanematega?
Neile on need olulised. Aga tänapäeval nii mõtlemine tekitab probleeme. Probleeme ka me pojale.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 07 Dets 2025 08:03 Laps on vahel oma vanavanemate juures. Hiljem selgub et nad on õpetanud talle" õigeid väärtusi. ". Need õiged väärtused tähendavad rassismi ilminguid, homode vihkamist ja et peres on ilkka mees ja naine, naiste ja meestetööde jaotust. Nt poiss vastab mu palvele pesta nõud, et see on naistetööd. Mehed kaevavad maad. Ja nad kaevadki.
Ehk võib tunduda imelik, et miks sellised teemad üldse jutuks on tulnud. Ma ka olen mõelnud. Kuidas? Aga ilmselt seepärast, et lapselast kasvatada ja õpetatadagi talle õigeid väärtusi,mis tänapäeval tahetakse ära hajutada, tühistada. Vanaisa tahab et lapsest kasvaks õige mees, mitte mingi tänapäevane tolerant või keegi kel pole oma õige mehe arvamust ja nii nad püüavadki seda mõjutada.. Ma arvan et nad mõtlevad nii.
Poiss on 12a.
Kuidas edasi nende väärtustega ja vanavanematega?
Neile on need olulised. Aga tänapäeval nii mõtlemine tekitab probleeme. Probleeme ka me pojale.
Täpselt sama probleem oli naabritel sügaval nõuka ajal, ma mäletan. Vanemad olid progressiivid, ehk kommunistid, aga "kodanliku" vabariigi aegne vanavanem "õpetas" lapsele - minu lapsepõlve mängukaaslasele - iganenud väärtusi ja vana mõtlemist. Käisid meie juures kurtmas: mida teha, lapsel ja ka neil endil võib tekkida probleeme. Minu isal istus sel ajal samuti see kommunismus veres, aga hiljem, perestroika ajal, hakkas siiski teisti mõtlema ja kõnelema. Eks ta oligi tuulelipp.

Lapsega läks muidugi hästi, sest tema täisealiseks saades oli meelsusvabadus taas au sees. Täna tahetakse meilt seda jälle ära võtta, sõnade ja mõtete eest karistama hakata.
Külaline

Ma olin nõukaaja laps, vanavanemad õpetasid jõule tähistama ja selgeks tehti, et venelastega suhteid ei peeta, tuleb valida oma rahvusest mees. Muud kardinaalset küll ei olnud. Olen tänulik.

Sinu mure puhul küsiks ka, mis erakonda need vanavanemad eelistavad? Rassism on kahe otsaga aai tänaseks, tolerantsed inglased ja rootslased vaatavad juba aastaid pealt, kuidas nende neidusid vägistatakse ja ka tapetakse migrantide poolt. Aafriklasi on sadu miljonrid, pole ju tore, kui nad Euroopa ära võtavad? On see nüüd rassism või “elukogemus õpetab” sarjast, mine võta kinni.

Naine ei jõua meestega võrdselt maad kaevata.
Külaline

12-aastasele tuleb erinevat infot ustest ja akendest. Eks sina räägid oma väärtustest ja arutate erinevuste ning nende erinevuste headest ja halbadest külgedest. Lõpuks otsustab nagunii laps.
Külaline

mina vestleks vanematega. neil võivad ju oma tõekspidamised olla ja kui nad tahavad vaikselt kedagi vihata, no mis siis ikka. aga minu lastele sellist soga ei aja. või muidu lapsi enda juurde ei saa.
Külaline

No kodutööd nüüd kohe kindlasti soopõhised ei ole ja iga inimene peaks olema võimeline elementaarse enesehooldusega hakkama saama. Selle hulka käib ka nii enda järelt koristamine, nõudepesu kui toidu valmistamise oskused.
Lihtsalt võõraviha on pime viha ja see pigem mürgitab inimest. Kohe kindlasti ei tohi lapsele õpetada, et mõni rass või rahvus on üdinisti halb ja paha. Asi on ikka inimestes mitte rassis.
Külaline

Üks lapsevanem teie peres on ju nendesamade vanavanemate poolt üles kasvatatud. Samade põhimõtete järgi. Pole ju rassistiks kasvanud?
Külaline

Teemaalgataja võiks endale kõigepealt selgeks teha, mis rassism on ja siis tuututama hakata. Endal on vist "väärtustega" pisut pahasti.
Külaline

Paari aasta pärast huvitavad poissi ainult sõprade arvamused.
Külaline

See aeg, mil teie poega huvitas oma ema-isa või vanavanemate arvamus, on tegelikult juba otsa saanud. Sõprad ja sotsiaalmeedia eeskujud on tähtsamad. Ei ole mõtet tõmmelda.
Külaline

Ma õhutaks takka, ütleks et õige mees toob raha majja, sel ajal kui naised kodu kaunistavad. Las läheb suvel tööle.Tore, kui pojast saab suur ärimees, kel on mehelikult kõrged ambitsioonid ja võitjejahing.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Dets 2025 08:03 Laps on vahel oma vanavanemate juures. Hiljem selgub et nad on õpetanud talle" õigeid väärtusi. ". Need õiged väärtused tähendavad rassismi ilminguid, homode vihkamist ja et peres on ilkka mees ja naine, naiste ja meestetööde jaotust. Nt poiss vastab mu palvele pesta nõud, et see on naistetööd. Mehed kaevavad maad.
Mina õpetaksin pojale allikakriitikat, st igasuguse infoallika usaldusväärsuse ja olulisuse kriitilist hindamist. Seda läheb elus iga kell vaja.
Külaline

Järgmine kord, kui poiss ei taha nõusid pesta, saada ta maad kaevama või lund lükkama. Tuleb see nõudepesu isu peagi tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Dets 2025 08:03Vanaisa tahab et lapsest kasvaks õige mees, mitte mingi tänapäevane tolerant või keegi kel pole oma õige mehe arvamust ja nii nad püüavadki seda mõjutada..
Naised tahavad tegelikult õiget meest.
Tänapäevast toleranti naised meheks ei taha.
Mees olgu mees ja naine olgu naine. On mul õigus.
Külaline

Need on mehe vanemad. Ega ma tea mis erakonda nad pooldavad. Ilmselt ekret.
Jah nad on kasvatanud mu mehe. Mees üldises plaanis arvab sama, mis vanemad.
Ma ei tea, kui laps hakkab nende õpetusi veel ise edastama. See toob talle pahandusi. Ja kõik algab kodust. Jah, aga mitte sellest kodust kus mina elan.
Tegelikult suutsid vanavanemad ka olla varem poolehäälsed oma seisukohtades. Aga peale isadepäeva ja seda Veidemani avaldust, leidsid et nad on ikka õigel teel.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Dets 2025 07:17 Need on mehe vanemad. Ega ma tea mis erakonda nad pooldavad. Ilmselt ekret.
Ma ei tea, kui laps hakkab nende õpetusi veel ise edastama. See toob talle pahandusi. Ja kõik algab kodust. Jah, aga mitte sellest kodust kus mina elan.
Tegelikult suutsid vanavanemad ka olla varem poolehäälsed oma seisukohtades. Aga peale isadepäeva ja seda Veidemani avaldust, leidsid et nad on ikka õigel teel.
Nii et sina oled suguvõsa peale siis ainus vooruslik väljavalitu, kellel on “õiged” vaated ja väärtused. Kui ei meeldi vanavanemate halb kasvatus, siis võib alati ka ise oma last kasvatada. Päris hea veenmisoskus ja autoriteet neil vanavanemat, kui kui paari päevaga kuus kohe terve pere väärtussüstremi suudavad laspel pea peale keerata.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Dets 2025 08:44
Guest kirjutas: 08 Dets 2025 07:17 Need on mehe vanemad. Ega ma tea mis erakonda nad pooldavad. Ilmselt ekret.
Nii et sina oled suguvõsa peale siis ainus vooruslik väljavalitu, kellel on “õiged” vaated ja väärtused. Kui ei meeldi vanavanemate halb kasvatus, siis võib alati ka ise oma last kasvatada. Päris hea veenmisoskus ja autoriteet neil vanavanemat, kui kui paari päevaga kuus kohe terve pere väärtussüstremi suudavad laspel pea peale keerata.
Arvad et on parem kui last enam vanavanemate juurde ei lase? Seda sa soovitad lausega- kui ei meeldi vanavanemate halb kasvatus?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Dets 2025 08:50
Guest kirjutas: 08 Dets 2025 08:44
Arvad et on parem kui last enam vanavanemate juurde ei lase? Seda sa soovitad lausega- kui ei meeldi vanavanemate halb kasvatus?
Kui ma oleks tõsiusklik kristalne ja vanavanemad veendunud satanistid, kelle tõekspidamised lapsele millegipärast ülikergelt külge hakkavad, siis ega vist ei laseks jah. On ka muidugi varinat, et sinu enda veendumused on lappes ja laps tajub selle instiktiivselt ära ning eelistabki vanavanemate “kasvatust”.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Dets 2025 21:27
Külaline kirjutas: 07 Dets 2025 08:03Vanaisa tahab et lapsest kasvaks õige mees, mitte mingi tänapäevane tolerant või keegi kel pole oma õige mehe arvamust ja nii nad püüavadki seda mõjutada..
Naised tahavad tegelikult õiget meest.
Tänapäevast toleranti naised meheks ei taha.
Mees olgu mees ja naine olgu naine. On mul õigus.
Õige mees ongi selline, kes ei pelga teha nö naiste töid.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2025 13:15Õige mees ongi selline, kes ei pelga teha nö naiste töid.
Et peseb naise trussikuid ja riputab nöörile :) (Siin me oleme)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Triibu ja 4 külalist