Esimene ühine reis uue kaaslasega
-
Külaline
Esimene ühine reis uue kaaslasega
Uue kaaslasega esimene reis, mitu päeva ja koosoldud ööd see kestis ning kas õppisite teda selle aja vältel paremini tundma? Olete te ise kerge reisikaaslane ja kas teil on ringireisimiseks nõudeid, mis peaksid olema suht kindlalt täidetud? Lähete lootuste - ootustega või võtate vabalt?
-
Külaline
Saan aru, et te veel ei ela koos. Kui elaksite koos, siis ei annaks see reis midagi uut teineteise kohta teada.
-
Külaline
Läksin täiesti vabalt. Minu kaaslane on ülipalju reisinud ja selles suhtes mul ikka väga vedas, sest mina ei oskaks üksinda isegi lennupileteid osta. Rääkimata võõrastes kohtades orienteeruda ja vajalikke kohti üles leida. Ja keeleoskus on ka nagu ta on.
Igal juhul meie reis (tänaseks juba mitu reisi) on väga hästi kulgenud. Tõsi, esimesel reisil läksime riidu ka. Ja tema tõstis ka häält, ehkki on muidu ülirahulik ja leplik inimene. Aga see riid mind üldse ei häirinud. Vaid naerma ajas ja mõneti oli isegi hea meel, et ta häält tõstis ja mehe sõna tahtis maksma panna.
Igal juhul meie reis (tänaseks juba mitu reisi) on väga hästi kulgenud. Tõsi, esimesel reisil läksime riidu ka. Ja tema tõstis ka häält, ehkki on muidu ülirahulik ja leplik inimene. Aga see riid mind üldse ei häirinud. Vaid naerma ajas ja mõneti oli isegi hea meel, et ta häält tõstis ja mehe sõna tahtis maksma panna.
-
Külaline
Päris kohutav ikka nii saamatu olla.mina ei oskaks üksinda isegi lennupileteid osta. Rääkimata võõrastes kohtades orienteeruda ja vajalikke kohti üles leida. Ja keeleoskus on ka nagu ta on.
-
Külaline
No, mis teha!? Olen küll saamatu. Ja lennupiletite ostmise all pidasin ma silmas ümberistumistega lende, mitte otselende. Mina ei oska otsida, kuidas on kõige soodsam kuhugile jõuda.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:37Päris kohutav ikka nii saamatu olla.mina ei oskaks üksinda isegi lennupileteid osta. Rääkimata võõrastes kohtades orienteeruda ja vajalikke kohti üles leida. Ja keeleoskus on ka nagu ta on.
-
Külaline
Siis on küll jah lugu hoopis teine.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:42No, mis teha!? Olen küll saamatu. Ja lennupiletite ostmise all pidasin ma silmas ümberistumistega lende, mitte otselende. Mina ei oska otsida, kuidas on kõige soodsam kuhugile jõuda.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:37Päris kohutav ikka nii saamatu olla.mina ei oskaks üksinda isegi lennupileteid osta. Rääkimata võõrastes kohtades orienteeruda ja vajalikke kohti üles leida. Ja keeleoskus on ka nagu ta on.
-
Külaline
Selleks on internet, reisifirmad, piletivahendusplatvormid ja kuuldavasti paljud kasutavad Chatti. Oskama ikka peab, reisil võib kõike juhtuda ja siis tuleb oma käel koju tulla, telefonis piletid bronnida jne. Telefonis võiksid olla mitme lennufirma äpid, et kiirelt infot saada ja muutuseid teha.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:42No, mis teha!? Olen küll saamatu. Ja lennupiletite ostmise all pidasin ma silmas ümberistumistega lende, mitte otselende. Mina ei oska otsida, kuidas on kõige soodsam kuhugile jõuda.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:37Päris kohutav ikka nii saamatu olla.mina ei oskaks üksinda isegi lennupileteid osta. Rääkimata võõrastes kohtades orienteeruda ja vajalikke kohti üles leida. Ja keeleoskus on ka nagu ta on.
-
Külaline
Chatti? Oled proovinud?Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 18:14Selleks on internet, reisifirmad, piletivahendusplatvormid ja kuuldavasti paljud kasutavad Chatti. Oskama ikka peab, reisil võib kõike juhtuda ja siis tuleb oma käel koju tulla, telefonis piletid bronnida jne. Telefonis võiksid olla mitme lennufirma äpid, et kiirelt infot saada ja muutuseid teha.
Koos reisimine on tegelikult täitsa tõhus viis teineteist paremini tundma õppida
Kusjuures see pädeb ka siis, kui juba koos elate. Mina leian, et inimest õpib kõige paremini tundma siis, kui jälgida teda võimalikult erinevates, sh stressisituatsioonides. Ja mis võiks olla selleks parem kui näiteks lennujaam, kus äsja on valjuhääldist hõigatud maha, et teie lend hilineb paar tundi? Või kui satute ülebroneerimise nn ohvriteks ja ei saagi sel päeval üldse kuhugi lennata, ehkki kõik dokumendid-piletid olid korras. Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus? Või lihtsalt seisab tuimalt, oodates et sina kõik üksi ära lahendaksid ja teda kättpidi hotelli tagasi viiksid (see viimane käitumine oli vanasti omane tihti just naistele, praegu ehk ka meestele).
On olemas inimesi, kes igasugusele ootamatule ja etteplaneerimata olukorrale reageerivad agressiivsusega, ehk siis hakkavad mõtlematult turja sellele, kes sel hetkel neile kõige lähemal seisab - ja tavaliselt on selleks oma kaasa. Sa ju ei soovi sellisega pikaajalisi suhteid ja ühist elu luua, eks ole? Seega, soe soovitus oleks enne kooselu võtta ette mõni reis. Ega see traditsiooniline mesinädalate reisikommegi ju niisama õhust võetud ole.
On olemas inimesi, kes igasugusele ootamatule ja etteplaneerimata olukorrale reageerivad agressiivsusega, ehk siis hakkavad mõtlematult turja sellele, kes sel hetkel neile kõige lähemal seisab - ja tavaliselt on selleks oma kaasa. Sa ju ei soovi sellisega pikaajalisi suhteid ja ühist elu luua, eks ole? Seega, soe soovitus oleks enne kooselu võtta ette mõni reis. Ega see traditsiooniline mesinädalate reisikommegi ju niisama õhust võetud ole.
-
Külaline
Reisid ja matkad on meelelahutus, seal ei ole tegelikult palju stressisituatsioone ja reisile minnaksegi, et saada elamusi ja seiklusi - ka negatiivne olukord on seiklus, millest hiljem pajatada. Kõige paremine õpib inimest tundma koos töötades ja olmeprobleeme lahendades. Eriti kui on raha vähe.Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11 Koos reisimine on tegelikult täitsa tõhus viis teineteist paremini tundma õppidaKusjuures see pädeb ka siis, kui juba koos elate. Mina leian, et inimest õpib kõige paremini tundma siis, kui jälgida teda võimalikult erinevates, sh stressisituatsioonides. Ja mis võiks olla selleks parem kui näiteks lennujaam, kus äsja on valjuhääldist hõigatud maha, et teie lend hilineb paar tundi? Või kui satute ülebroneerimise nn ohvriteks ja ei saagi sel päeval üldse kuhugi lennata, ehkki kõik dokumendid-piletid olid korras. Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus? Või lihtsalt seisab tuimalt, oodates et sina kõik üksi ära lahendaksid ja teda kättpidi hotelli tagasi viiksid (see viimane käitumine oli vanasti omane tihti just naistele, praegu ehk ka meestele).
-
Külaline
olen seda meelt, et enne kokku kolimist peaks kindlasti koos reisima või matkama. Neis olukordades tekib palju stressisituatsioone, tihedalt koos olemist, kompromissivajadust - lühikese aja jooksul saab teineteisest väga palju teada.
Meie reisisime esimest korda koos umbes 3 kuud peale käima hakkamist, ja oleme nüüd mitukümmend aastat hiljem ikka koos.
Suht kindel, et just reisil tuleb kähku välja kui teine
- liialdab alkoga
- vahib teisi mehi/naisi
- on kontrolliv
- on igav, vingub, hädaldab, ärritub jne.
Meie reisisime esimest korda koos umbes 3 kuud peale käima hakkamist, ja oleme nüüd mitukümmend aastat hiljem ikka koos.
- liialdab alkoga
- vahib teisi mehi/naisi
- on kontrolliv
-
Külaline
Liigne armukadedus ei tule reisil välja. Te olete mõlemad võõras kohas võõraste inimeste seas. Kodus hakatakse kõiki oma naisega suhtlevaid mehi kahtlustama.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:47 olen seda meelt, et enne kokku kolimist peaks kindlasti koos reisima või matkama. Neis olukordades tekib palju stressisituatsioone, tihedalt koos olemist, kompromissivajadust - lühikese aja jooksul saab teineteisest väga palju teada.
- liialdab alkoga
- vahib teisi mehi/naisi
- on kontrolliv
-
Külaline
tuleb ikka välja. Nii monigi mees ei kannata, kui kaaslane voora mehega räägib (olgu või kelner), või isegi kui keegi tema naist vaatab.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:55Liigne armukadedus ei tule reisil välja. Te olete mõlemad võõras kohas võõraste inimeste seas. Kodus hakatakse kõiki oma naisega suhtlevaid mehi kahtlustama.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:47 olen seda meelt, et enne kokku kolimist peaks kindlasti koos reisima või matkama. Neis olukordades tekib palju stressisituatsioone, tihedalt koos olemist, kompromissivajadust - lühikese aja jooksul saab teineteisest väga palju teada.
- liialdab alkoga
- vahib teisi mehi/naisi
- on kontrolliv
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:17Sa vist ei ole reisil käinud või siis on sul väga vedanud. Lisaks on meie ümber päris palju inimesi, kes lähevad reisile mitte seiklusi otsima, vaid just nimelt palmi all pikutama või naeratades kauneid loodusvaateid imetlema (nagu reisifirmade reklaamlehtedel tavaliselt näidatakse).Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11
Reisid ja matkad on meelelahutus, seal ei ole tegelikult palju stressisituatsioone ja reisile minnaksegi, et saada elamusi ja seiklusi - ka negatiivne olukord on seiklus, millest hiljem pajatada. Kõige paremine õpib inimest tundma koos töötades ja olmeprobleeme lahendades. Eriti kui on raha vähe.
-
Külaline
Ei ole päris nõus, natuke lühinägelik suhtumine. Vägagi võib juhtuda negatiivse tsenaariumi järgi.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:17Reisid ja matkad on meelelahutus, seal ei ole tegelikult palju stressisituatsioone ja reisile minnaksegi, et saada elamusi ja seiklusi - ka negatiivne olukord on seiklus, millest hiljem pajatada. Kõige paremine õpib inimest tundma koos töötades ja olmeprobleeme lahendades. Eriti kui on raha vähe.Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11 Koos reisimine on tegelikult täitsa tõhus viis teineteist paremini tundma õppidaKusjuures see pädeb ka siis, kui juba koos elate. Mina leian, et inimest õpib kõige paremini tundma siis, kui jälgida teda võimalikult erinevates, sh stressisituatsioonides. Ja mis võiks olla selleks parem kui näiteks lennujaam, kus äsja on valjuhääldist hõigatud maha, et teie lend hilineb paar tundi? Või kui satute ülebroneerimise nn ohvriteks ja ei saagi sel päeval üldse kuhugi lennata, ehkki kõik dokumendid-piletid olid korras. Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus? Või lihtsalt seisab tuimalt, oodates et sina kõik üksi ära lahendaksid ja teda kättpidi hotelli tagasi viiksid (see viimane käitumine oli vanasti omane tihti just naistele, praegu ehk ka meestele).
Olen olnud reisil Tais, kus mu boyfriend vajas arsti juures käiku, õnneks oli ta selles riigis nii palju käinud (mina esmakordselt), teadis kus ja mis vaja, mina olin lihtsalt toeks, inglise keelega oli meil ka hästi, ülejäänud reis oli väga tore.
Samas on ka kogemus, kus ise olin terve reisi aja tugevas nohus/köhas ja uimane, miinimum energia ja miinimum programm minu poolt, ja siis tõdemus, mida mees sellises olukorras teeb (soovid/suhtumine/keeleoskus/jne), mis ei teinud just rõõmsaks. Jah, see olukord rikkus reisi ära, aga ka suhtumine näitas minu jaoks, et koos polnud just kõige kergem uues-võõras olukorras koos. Samas igapäeva kodune koostöö kodumaa pinnal sujub meil pigem kenasti ja mina mingi nädalase reisi pärast meest maha ei kandnud.
-
Külaline
No püha jumal, selline käitumine ilmneb ju juba kodus. Kes sellisega üldse saab reisile minna.tuleb ikka välja. Nii monigi mees ei kannata, kui kaaslane voora mehega räägib (olgu või kelner), või isegi kui keegi tema naist vaatab.
-
Külaline
Asi pole nii mustvalge. Kümneid kordi pealt nähtud: mees jääb rahulikuks ja hakkab lahendust otsima, naine aga hakkab virisema, süüdistama meest saamatuses ja rumaluses. Selle peale läheb mees närvi ja muutub vihaseks. Kõrvalseisjale võib hõlpsasti jääda mulje - näe mees karjub, tigetseb on agressiivne, sest eksisid ära. Aga tegelikult tigetseb mees hoopis naise suhtumise pärast.Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus?
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 16:28Asi pole nii mustvalge. Kümneid kordi pealt nähtud: mees jääb rahulikuks ja hakkab lahendust otsima, naine aga hakkab virisema, süüdistama meest saamatuses ja rumaluses. Selle peale läheb mees närvi ja muutub vihaseks. Kõrvalseisjale võib hõlpsasti jääda mulje - näe mees karjub, tigetseb on agressiivne, sest eksisid ära. Aga tegelikult tigetseb mees hoopis naise suhtumise pärast.Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus?
Ehk siis asja kulgu mitte algusest peale jälginud inimesele võib lihtsalt jääda mulje, et näe, see on inimene, kes kes igasugusele ootamatule ja etteplaneerimata olukorrale reageerib agressiivsusega, ehk siis hakkab mõtlematult turja sellele, kes sel hetkel neile kõige lähemal seisab. Aga tegelikult oli vallandajaks hoopis käed taskus kõrval seisev tänitav naine.Katerin kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:11 Samuti saad teist inimest ülihästi tundma õppida kohale jõudes - seisate kahekesi nõutult võhivõõra linna platsil, ära eksinud, GPS ei tööta ja kohalikud inglist väga ei oska - vaata, mis teine teeb! Kas suudab jääda rahulikuks ja hakkab lahendusi otsima või lihtsalt seisab sinu ees ja räuskab, süüdistades sind sajas surmapatus?
-
Külaline
Lisaks kitsidus, sellisega on võimatu suhtes olla, iga kulutust üritab teise kaela sokutada ja koonerdada kus vähegi võimalus tekib.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:47 olen seda meelt, et enne kokku kolimist peaks kindlasti koos reisima või matkama. Neis olukordades tekib palju stressisituatsioone, tihedalt koos olemist, kompromissivajadust - lühikese aja jooksul saab teineteisest väga palju teada.
- liialdab alkoga
- vahib teisi mehi/naisi
- on kontrolliv
-
Külaline
Selline naine on kehva kùllKülaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 17:01Lisaks kitsidus, sellisega on võimatu suhtes olla, iga kulutust üritab teise kaela sokutada ja koonerdada kus vähegi võimalus tekib.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot] ja 5 külalist