Just-just, sinu higi ja surnud nahaosakesed, kõik see kukub iseenesest kloppides maha. Töödeldud seda määrdumatut materjali ka loomulukult ei ole. Ei kulu kah!Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 09:46 Õigeid kvaliteetseid teksasid ei soovitata muide üldse pesta.
Uute riiete hooldus
-
Külaline
-
Külaline
Kõige levinum teksatootjate soovitus on teksad pesemise asemel sügavkülmutada.
Ütle nüüd, et sa pole sellest midagi kuulnud, eks.
-
Külaline
Sügavkülmutada ja mitte kunagi jalga panna. Jäävad järeltulevale põlvkonnale. Olen kuulnud.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:53Kõige levinum teksatootjate soovitus on teksad pesemise asemel sügavkülmutada.
-
Müüdimurdja
https://www.smithsonianmag.com/science- ... 129092730/Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:53 Kõige levinum teksatootjate soovitus on teksad pesemise asemel sügavkülmutada.
Tänada võid hiljem
-
Külaline
Nagu juba keegi postitas lingi, siis külmutamine nö tavakülmikutes ei tee mitte midagi, see on ammu tõestatud.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:53Kõige levinum teksatootjate soovitus on teksad pesemise asemel sügavkülmutada.
-
Külaline
Miks ma sind tänama peaks? Mina pesen, nagu tahan. Võin igal korral uued ka osta, kui vaja.Müüdimurdja kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:01https://www.smithsonianmag.com/science- ... 129092730/Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:53 Kõige levinum teksatootjate soovitus on teksad pesemise asemel sügavkülmutada.
Tänada võid hiljem![]()
-
Külaline
Kui enam nii rumalaid teooriaid ei levita, siis paistad tänu minule targem väljaKülaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:16 Miks ma sind tänama peaks?
-
Külaline
Muidugi pesen. Lõpptoodetest leitakse isegi mürke, millega pritsitakse puuvillapõlde, rääkimata muudest kemikaalidest, mis kanga tootmise ja värvimise ajal kasutatakse. Mu massöörist sõbranna ütles, et talle oli õpingute ajal nalja teinud, kui räägiti sellest, et teksade värv imendub naha sisse ja näiteks meemassazhiga muutub mesi jalgu masseerides halliks. Nüüd ta on üle 20 aasta massöör olnud ja ütles, et tunneb teksakandjad alati ära, sest õlid-kreemid muudavad jalgadel masserides värvi.
-
Külaline
Mine õpeta teksafirmasid. Mul tuli täna see lollus lihtsalt meelde.
-
Külaline
Meelde võib igasuguseid asju tulla, selle lolluse avalikku foorumisse riputada otsustasid ikka sina ise. Iga uitmõtet ja ajusoppu kogunenud totrust pole vaja teistega jagada.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 19:15 Mine õpeta teksafirmasid. Mul tuli täna see lollus lihtsalt meelde.
-
Külaline
Mina olen teksat igal kujul ja tihedalt kandnud aastast 1975. Siiani terve kui purikas. Poest ostetud riideid pole ka kunagi enne kasutamist läbi pesnud.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 07:31see ei ole foobia, vaid terve mõistusisegi tootjad ise soovitavad riided, eriti teksariidest asjad enne kandma hakkamist läbi pesta, kuna kangad on tolmused ja kemikaalidega töödeldud. teksat töödeldakse nii räigete asjadega, et neid peaks lausa mitu korda läbi pesema. poes korraks selgaproovimine ei ole sama mis tundidepikkune kandmine peale ostmist.
Postitas Külaline » 10 Juul 2024 20:15 - need pole kunagi midagi teinud - kantserogeenid avaldavad oma mõju pika aja möödudes, mitte kohe. see, et sul koheselt allergilist reaktsiooni ei teki, ei tähenda kahjuks seda, et nende mõjul sul 20-30 a jooksul vähki ei teki![]()
-
Külaline
-
Külaline
Pole kunagi midagi läbi pesnud. Ja kuna teen tööd kontoris, kus eriti ei higista, ei pese riideid ka kohe peale ühte kandmist läbi.
-
Külaline
-
Külaline
Olen siiralt imestunud, et mõned pesevat kõiki uusi riideid peale üleriiete. Kuidas see küll võimalik on!
OK, olen nõus, et ihupesu võiks läbi pesta, eelkõige poest ostude korral.
Aga siidist ja muudest õrnadest materjalidest, sageli keerukate läbilõigetega pluusid, topid, kleidid.
Pesemine on jah lihtne, samuti kuivatamine, aga edasi - need vajavad ju triikimist, kui ei ole just tegemist sünteetikaga.
Naturaalsed materjalid ju kortsuvad pestes ja mitte vähe. Sellise asja triikimine on õudus kuubis.
Aga siidist ja muudest õrnadest materjalidest, sageli keerukate läbilõigetega pluusid, topid, kleidid.
Pesemine on jah lihtne, samuti kuivatamine, aga edasi - need vajavad ju triikimist, kui ei ole just tegemist sünteetikaga.
Naturaalsed materjalid ju kortsuvad pestes ja mitte vähe. Sellise asja triikimine on õudus kuubis.
-
Külaline
Triikimine või ka aurutamine ei ole raketiteadus ometi
Ei ole iialgi midagi läbi pesnud, täiesti ükskõik, mis nendega varem tehtud on. Pesemine juba rikub tänapäevaste riiete väljanägemist ka.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 14:28 Mina pesen alati kõik uued riided (va. paksud joped-mantlid) enne esimest kandmist läbi aga tuttavatele tundub see lihtsalt niiiiii imelik. Pesen, kuna alates kanga tootmisest vabrikus, eri valmistamise-etappidest ja pakendamisest, transpordist jms on neisse kindlasti kogunenud väga palju tolmu-kemikaalide jääke ja muud jama. Poes teiste klientide näpitud ja ka selgaproovitud asjad on minu arust juba piisavalt määrdunud, et oma kappi või või otse selga neid panna ei tahaks.
Siit ka küsimus laiale ringile: kas teie pesete poest uuena ostetud riided enne kandmist või kappi panekut läbi või sarnaselt mu tuttavatele ei näe sel kohe üldse mõtet?
-
Külaline
Oot, et üldse ei pese või? Riiete väljanägemist rikub ka kandmine, ega sa seda ometi ei tee?
Pesen ikka, kuid vastavalt vajadusele, määrdumisele. Uusi asju ei pese.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 13:24Oot, et üldse ei pese või? Riiete väljanägemist rikub ka kandmine, ega sa seda ometi ei tee?
-
Külaline
Ja poest saad saad triigitud riided? Ilma ühegi kortsuta? Peale kandmist ka ei pese?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2024 12:50 Olen siiralt imestunud, et mõned pesevat kõiki uusi riideid peale üleriiete. Kuidas see küll võimalik on!
Õpi õigesti pesema ja kuivatama, siis ei käi ka triikimine üle mõistuse, muud ei oska soovitada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist