Testi, kas elad veel 10 aastat?

sh kaaluga seotud teemad
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Minul on ka vilets tasakaal, mida see harjutamine mulle annab? Ühel jalal kõigun mis hirmus, aga ühel jalal seista ju pole vaja, kõndides olen ikka sirge, tasakaalus, nii ka muude igapäevaste tegemistega. On, siis on, harjutamine küll midagi ei lisa. Mida ma teen selle nn hea tasakaaluga, kus mul elus seda vaja läheb?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 14 Dets 2025 08:00 Minul on ka vilets tasakaal, mida see harjutamine mulle annab? Ühel jalal kõigun mis hirmus, aga ühel jalal seista ju pole vaja, kõndides olen ikka sirge, tasakaalus, nii ka muude igapäevaste tegemistega. On, siis on, harjutamine küll midagi ei lisa. Mida ma teen selle nn hea tasakaaluga, kus mul elus seda vaja läheb?
Sinul on nagunii lühem eluiga, sest oled paks. See tasakaal on tõesti kõrvaline asi.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Tolmukübe kirjutas: 14 Dets 2025 08:00 Minul on ka vilets tasakaal, mida see harjutamine mulle annab? Ühel jalal kõigun mis hirmus, aga ühel jalal seista ju pole vaja, kõndides olen ikka sirge, tasakaalus, nii ka muude igapäevaste tegemistega. On, siis on, harjutamine küll midagi ei lisa. Mida ma teen selle nn hea tasakaaluga, kus mul elus seda vaja läheb?
Tasakaalu harjutamine on ülioluline kukkumisohu vähendamiseks, liikuvuse parandamiseks ning üldise füüsilise ja vaimse tervise edendamiseks lihaste tugevdamise, koordinatsiooni, rühi ja kognitiivsete funktsioonide parandamiseks, kokkuvõttes annab see vanemas eas parema elukvaliteedi.
Tasakaaluharjutused ongi tavaliselt suunatud keha-, jala- ja alaseljalihastele, et parandada stabiilsust, paindlikkust ja liigeste liikuvust, parem tasakaal toetab kõndi, rühti ja üldist liikumise efektiivsust, vähendades ebaõiget kehaasendit. Parem tasakaal aitab ennetada ka kukkumisi, parandades reaktsiooniaega (komistad, aga tingimata ei kuku).
Oluline pole see, et inimene lihtsalt elus on, oluline on ka vahemikus 60 -85 olla aktiivne ja terve, liikuda, reisida ja teha oma igapäevaseid toiminguid. Tasakaalul on selles oma oluline osa.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas see tasakaalu harjutamine aitab, kui probleem on sisekõrvas? Ega's põhjus siis harjutamisest ära ei kao, harjuta, palju tahad.. Põhjust on vaja likvideerida, mitte tagajärgedega võidelda.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 14 Dets 2025 15:09 Kas see tasakaalu harjutamine aitab, kui probleem on sisekõrvas? Ega's põhjus siis harjutamisest ära ei kao, harjuta, palju tahad.. Põhjust on vaja likvideerida, mitte tagajärgedega võidelda.
Vertiigo jaoks on omad harjutused. https://www.kliinikum.ee/patsiendiinfo- ... use-ravis/
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Jah, eelmisel on täiesti õigus, ikka annab tulemusi, sisuliselt harjutad aju aru saama, mis asendis sa oled, kui sisekõrvas olev kristall liikuma juhtub.
Ja kui vertiigost jutt, siis see ei ole igapäevane, vaevab episooditi ja siis võib pikalt olla täiesti rahulik periood. Tuleb ainult alati mäletada piisavalt vedelikku tarbida, eriti soojas kliimas, sportides, saunas jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline