Räägime päevapoliitikast

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Sellest rahulepingust sõltub väga palju. Ausalt õeldes on see ikka äärmiselt ärritav, kui Trump püüab "äri" teha. Põhimõtted viskame prügikaste ja premeerime kalletungijat ja terroristi. Sisuliselt, kui sul jõudu ja teine imetlev hull kuskil, võid rahus naaberriigile kallale tungida, lõpuks ikka midagi saad juurde, võrreldes sellega, mida enne omasid. Miljoni inimese kaotus - köömes, võrreldes võidetud maaalaga.
Täpselt nagu tuli üllatusena Covid, tuli üllatusena ka nii nõrk ja hambutu Euroopa .
Külaline

Guest kirjutas: 12 Dets 2025 17:13 Kantar Emori küsitlusest selgub, et eestlastest valijatele hakkab Keskerakond uuesti meeldima. Täpsemat infot veel pole, aga huvitav, kes on need inimesed? Pole halle lokke ega tasuta kartuleid (veel), on ainult taekwondo, ega ometigi kunagised sportlased.... :D
https://www.err.ee/1609882336/kantar-em ... as-kasvama
Mulle Keskerakond ei meeldi, aga Kõlvart - ausalt öeldes meeldib mulle küll. Ta pole tegelikult isegi mitte vene juurtega.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 10:08Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
See on küll üks ütlemata lühinägelik suhtumine. On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata. Kui ka mõni on nii rumal, et ei taha midagi õppida, siis teistele karuteenet teha pole vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 08:32On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata.
Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 09:43
Kas see on kuidagi parem, kui Vene võim tuleb, aga sa EI OSKA nendega rääkida?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 10:10
Guest kirjutas: 14 Dets 2025 09:43
Kas see on kuidagi parem, kui Vene võim tuleb, aga sa EI OSKA nendega rääkida?
Vene võim on siin juba olnud. Sai ilma tallalakkumiseta ka oldud küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 09:43Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?
Eelis on neil, kes oma vaenlast mõistavad. Ja vajadusel tema enda vahenditega manipuleerida suudavad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 10:23
Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 09:43Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?
Eelis on neil, kes oma vaenlast mõistavad. Ja vajadusel tema enda vahenditega manipuleerida suudavad.
Tõesti või. Ukrainlaste esimene keel on vene keel, ukraina keelt hakkavad alles koolis õppima, aga see neid kuidagi eelisolukorda pole pannud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 10:23Eelis on neil, kes oma vaenlast mõistavad. Ja vajadusel tema enda vahenditega manipuleerida suudavad.
Selleks ma ei õpetaks muulastele ka eesti keelt.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 14 Dets 2025 11:34 Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 15 Dets 2025 09:23
Tõutäkk kirjutas: 14 Dets 2025 11:34 Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.
Jutt on päevapoliitikast mis liikus laiemaks kui pealinna poliitika. Ja oli siin postitusi ka Ekreiitide madalalaubalisusest ja ma tõin näite.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 08:32
Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 10:08Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
See on küll üks ütlemata lühinägelik suhtumine. On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata. Kui ka mõni on nii rumal, et ei taha midagi õppida, siis teistele karuteenet teha pole vaja.
Soome on samuti Venemaa naaber, aga soome lastele vene keelt ei õpetata. Peale inglise ja rootsi keele õpivad nad kas saksa, prantsuse või hispaania keelt, ükski nendest riikidest ei asu nende naabruskonnas. Venelasi elab seal omajagu, turistid ka käivad, ärisidemed olid enne Ukraina sõda päris korralikud, aga näed, ei peeta selle keele teadmist vajalikuks.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Tõutäkk kirjutas: 15 Dets 2025 14:29
Jutt on päevapoliitikast mis liikus laiemaks kui pealinna poliitika. Ja oli siin postitusi ka Ekreiitide madalalaubalisusest ja ma tõin näite.
Päevapoliitika teema sai küll alguse kohalikest valimistest, aga tegelikult on ikka mõeldud laiemalt, nii laialt, kui aga kellelgi mõtteid tekib.
Nüüd see alles hakkab huvitavaks minema, kui jaanuarist algavad ettevalmistused järgmisteks valimisteks!! :D
Külaline

Rissel kirjutas: 15 Dets 2025 17:06

Päevapoliitika teema sai küll alguse kohalikest valimistest, aga tegelikult on ikka mõeldud laiemalt, nii laialt, kui aga kellelgi mõtteid tekib.
Nüüd see alles hakkab huvitavaks minema, kui jaanuarist algavad ettevalmistused järgmisteks valimisteks!! :D
Tahad öelda, et teemaks on siis kogu poliitika. Olgu kohalikud või riigikogu valimised, kõik erakonnad ja miks mitte siis ka välispoliitika. .
Külaline

Guest kirjutas: 15 Dets 2025 18:17
Rissel kirjutas: 15 Dets 2025 17:06
Tahad öelda, et teemaks on siis kogu poliitika. Olgu kohalikud või riigikogu valimised, kõik erakonnad ja miks mitte siis ka välispoliitika. .
Täpselt nii, kahjuks on meie kohalik poliitika mõjutatud nii sellest, mis sünnib siinpool, kui ka sellest mis sealpool lompi. Miks mitte siis arutleda ärritavamate protsesside üle...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 15:31
Soome on samuti Venemaa naaber, aga soome lastele vene keelt ei õpetata. Peale inglise ja rootsi keele õpivad nad kas saksa, prantsuse või hispaania keelt, ükski nendest riikidest ei asu nende naabruskonnas. Venelasi elab seal omajagu, turistid ka käivad, ärisidemed olid enne Ukraina sõda päris korralikud, aga näed, ei peeta selle keele teadmist vajalikuks.
Ega nad eesti keelt ka eriti õpi ega oska, vastupidiselt eestlastele, kellest paljud valdavad soome keelt. Isegi rootsi keelega on pigem kehvasti, kuigi nad seda öpivad.
Ehk me ei peaks kohe mitte siinkohal soomlastest eeskuju vötma. Lisaks õpitakse ka meil prantsuse, saksa, hispaania ja mis iganes veel keeli koolis.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Dets 2025 19:59
Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 15:31
Ega nad eesti keelt ka eriti õpi ega oska, vastupidiselt eestlastele, kellest paljud valdavad soome keelt. Isegi rootsi keelega on pigem kehvasti, kuigi nad seda öpivad.
Ehk me ei peaks kohe mitte siinkohal soomlastest eeskuju vötma. Lisaks õpitakse ka meil prantsuse, saksa, hispaania ja mis iganes veel keeli koolis.
Soomlased oskavad kõik inglise keelt, sellest täiesti piisab. Miks nad peaks eesti või vene keelt õppima.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Dets 2025 20:05Soomlased oskavad kõik inglise keelt, sellest täiesti piisab. Miks nad peaks eesti või vene keelt õppima.
Eestlased ju oskavad ka inglise keelt. Aga sageli lisaks veel mitut muud keelt. Kelle maailmapilt siin laiem on? Ning ettevalmistus igaks olukorraks.
Rissel
Kontakt:

Postitus Postitas Rissel »

Soome koolis on keeleõpe paremini korraldatud, põhimõtteliselt võid igas koolis valida väga mitmete keelte hulgast, tingimusel, et leidub 8-10 õpilast. Meil pakub kool välja reeglina (peale inglise keele) kas saksa, itaalia, soome või prantsuse. Kui sinu valitud koolis seda keelt juhuslikult ei pakuta, siis laps seda ka ei õpi. Samas on parim aeg keeli õppida just kuni murdeeani välja. Aastakümneid on sunnitud õppima vene keelt, selle asemel, et õppida seda, mida sooviksid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist