Räägime päevapoliitikast
-
Külaline
Sellest rahulepingust sõltub väga palju. Ausalt õeldes on see ikka äärmiselt ärritav, kui Trump püüab "äri" teha. Põhimõtted viskame prügikaste ja premeerime kalletungijat ja terroristi. Sisuliselt, kui sul jõudu ja teine imetlev hull kuskil, võid rahus naaberriigile kallale tungida, lõpuks ikka midagi saad juurde, võrreldes sellega, mida enne omasid. Miljoni inimese kaotus - köömes, võrreldes võidetud maaalaga.
Täpselt nagu tuli üllatusena Covid, tuli üllatusena ka nii nõrk ja hambutu Euroopa .
Täpselt nagu tuli üllatusena Covid, tuli üllatusena ka nii nõrk ja hambutu Euroopa .
-
Külaline
Mulle Keskerakond ei meeldi, aga Kõlvart - ausalt öeldes meeldib mulle küll. Ta pole tegelikult isegi mitte vene juurtega.Guest kirjutas: ↑12 Dets 2025 17:13 Kantar Emori küsitlusest selgub, et eestlastest valijatele hakkab Keskerakond uuesti meeldima. Täpsemat infot veel pole, aga huvitav, kes on need inimesed? Pole halle lokke ega tasuta kartuleid (veel), on ainult taekwondo, ega ometigi kunagised sportlased....![]()
https://www.err.ee/1609882336/kantar-em ... as-kasvama
-
Külaline
See on küll üks ütlemata lühinägelik suhtumine. On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata. Kui ka mõni on nii rumal, et ei taha midagi õppida, siis teistele karuteenet teha pole vaja.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 10:08Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
-
Külaline
Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 08:32On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata.
-
Külaline
Kas see on kuidagi parem, kui Vene võim tuleb, aga sa EI OSKA nendega rääkida?Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 09:43
Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?
-
Külaline
Vene võim on siin juba olnud. Sai ilma tallalakkumiseta ka oldud küll.
-
Külaline
Eelis on neil, kes oma vaenlast mõistavad. Ja vajadusel tema enda vahenditega manipuleerida suudavad.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 09:43Et kui peaks tulema vene võim, siis oskaks seda nendega rääkida?
-
Külaline
Tõesti või. Ukrainlaste esimene keel on vene keel, ukraina keelt hakkavad alles koolis õppima, aga see neid kuidagi eelisolukorda pole pannud.
-
Külaline
Selleks ma ei õpetaks muulastele ka eesti keelt.Külaline kirjutas: ↑14 Dets 2025 10:23Eelis on neil, kes oma vaenlast mõistavad. Ja vajadusel tema enda vahenditega manipuleerida suudavad.
Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:34 Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Jutt on päevapoliitikast mis liikus laiemaks kui pealinna poliitika. Ja oli siin postitusi ka Ekreiitide madalalaubalisusest ja ma tõin näite.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:23Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:34 Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
-
Külaline
Soome on samuti Venemaa naaber, aga soome lastele vene keelt ei õpetata. Peale inglise ja rootsi keele õpivad nad kas saksa, prantsuse või hispaania keelt, ükski nendest riikidest ei asu nende naabruskonnas. Venelasi elab seal omajagu, turistid ka käivad, ärisidemed olid enne Ukraina sõda päris korralikud, aga näed, ei peeta selle keele teadmist vajalikuks.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 08:32See on küll üks ütlemata lühinägelik suhtumine. On elementaarne, et oma nii kahtlase naabri keelt tuleb osata. Kui ka mõni on nii rumal, et ei taha midagi õppida, siis teistele karuteenet teha pole vaja.Külaline kirjutas: ↑23 Nov 2025 10:08Ja mina võtaks koolist vene keele õpetamise ära. Siiani peavad lapsed seda venenatsi keelt õppima.
Päevapoliitika teema sai küll alguse kohalikest valimistest, aga tegelikult on ikka mõeldud laiemalt, nii laialt, kui aga kellelgi mõtteid tekib.Tõutäkk kirjutas: ↑15 Dets 2025 14:29Jutt on päevapoliitikast mis liikus laiemaks kui pealinna poliitika. Ja oli siin postitusi ka Ekreiitide madalalaubalisusest ja ma tõin näite.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:23Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Dets 2025 11:34 Neile ekreiitidele on ainsad infoallikad Uued uudised ja Objektiiv, kõik muu on neile liberastide meedia. Olen vaielnud nendega FB-s, Teevad eranditult kriitilisi ja sarkastilisi postitusi peavoolumeedias esitatud artiklitele. Sõimavad siis mind lolliks ja idioodiks, mina sõiman vastu. Üks oli keegi Lauri Jürgenson ja tema jüngrid. Kusjuures see Jürgenson pidi olema 4 kordselt krim karistuse saanud expolitseinik, kes kannab riigi peale vimma. Aru saamata, et Ukraina abistamine on meie huvides, iga seal tapetud putinist, on üks putinist vähem meie idapiiri taga ja parem kui sõda peetakse maha seal, kui siin.
Nüüd see alles hakkab huvitavaks minema, kui jaanuarist algavad ettevalmistused järgmisteks valimisteks!!
-
Külaline
Tahad öelda, et teemaks on siis kogu poliitika. Olgu kohalikud või riigikogu valimised, kõik erakonnad ja miks mitte siis ka välispoliitika. .Rissel kirjutas: ↑15 Dets 2025 17:06Päevapoliitika teema sai küll alguse kohalikest valimistest, aga tegelikult on ikka mõeldud laiemalt, nii laialt, kui aga kellelgi mõtteid tekib.Tõutäkk kirjutas: ↑15 Dets 2025 14:29Jutt on päevapoliitikast mis liikus laiemaks kui pealinna poliitika. Ja oli siin postitusi ka Ekreiitide madalalaubalisusest ja ma tõin näite.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 09:23
Mis on sinu postituse mõte? Teemaks on Keskerakonda ja liit Keskerakonnaga pealinnas. Lihtsalt tühja koha pealt hakkad lampi sõimama EKRE pooldajaid? Madal.
Nüüd see alles hakkab huvitavaks minema, kui jaanuarist algavad ettevalmistused järgmisteks valimisteks!!![]()
-
Külaline
Täpselt nii, kahjuks on meie kohalik poliitika mõjutatud nii sellest, mis sünnib siinpool, kui ka sellest mis sealpool lompi. Miks mitte siis arutleda ärritavamate protsesside üle...Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 18:17Tahad öelda, et teemaks on siis kogu poliitika. Olgu kohalikud või riigikogu valimised, kõik erakonnad ja miks mitte siis ka välispoliitika. .
-
Külaline
Ega nad eesti keelt ka eriti õpi ega oska, vastupidiselt eestlastele, kellest paljud valdavad soome keelt. Isegi rootsi keelega on pigem kehvasti, kuigi nad seda öpivad.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 15:31Soome on samuti Venemaa naaber, aga soome lastele vene keelt ei õpetata. Peale inglise ja rootsi keele õpivad nad kas saksa, prantsuse või hispaania keelt, ükski nendest riikidest ei asu nende naabruskonnas. Venelasi elab seal omajagu, turistid ka käivad, ärisidemed olid enne Ukraina sõda päris korralikud, aga näed, ei peeta selle keele teadmist vajalikuks.
Ehk me ei peaks kohe mitte siinkohal soomlastest eeskuju vötma. Lisaks õpitakse ka meil prantsuse, saksa, hispaania ja mis iganes veel keeli koolis.
-
Külaline
Soomlased oskavad kõik inglise keelt, sellest täiesti piisab. Miks nad peaks eesti või vene keelt õppima.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 19:59Ega nad eesti keelt ka eriti õpi ega oska, vastupidiselt eestlastele, kellest paljud valdavad soome keelt. Isegi rootsi keelega on pigem kehvasti, kuigi nad seda öpivad.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 15:31Soome on samuti Venemaa naaber, aga soome lastele vene keelt ei õpetata. Peale inglise ja rootsi keele õpivad nad kas saksa, prantsuse või hispaania keelt, ükski nendest riikidest ei asu nende naabruskonnas. Venelasi elab seal omajagu, turistid ka käivad, ärisidemed olid enne Ukraina sõda päris korralikud, aga näed, ei peeta selle keele teadmist vajalikuks.
Ehk me ei peaks kohe mitte siinkohal soomlastest eeskuju vötma. Lisaks õpitakse ka meil prantsuse, saksa, hispaania ja mis iganes veel keeli koolis.
-
Külaline
Eestlased ju oskavad ka inglise keelt. Aga sageli lisaks veel mitut muud keelt. Kelle maailmapilt siin laiem on? Ning ettevalmistus igaks olukorraks.Külaline kirjutas: ↑15 Dets 2025 20:05Soomlased oskavad kõik inglise keelt, sellest täiesti piisab. Miks nad peaks eesti või vene keelt õppima.
Soome koolis on keeleõpe paremini korraldatud, põhimõtteliselt võid igas koolis valida väga mitmete keelte hulgast, tingimusel, et leidub 8-10 õpilast. Meil pakub kool välja reeglina (peale inglise keele) kas saksa, itaalia, soome või prantsuse. Kui sinu valitud koolis seda keelt juhuslikult ei pakuta, siis laps seda ka ei õpi. Samas on parim aeg keeli õppida just kuni murdeeani välja. Aastakümneid on sunnitud õppima vene keelt, selle asemel, et õppida seda, mida sooviksid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist