„Mind töödeldi tundide viisi
-
Külaline
„Mind töödeldi tundide viisi
Kas selline lugu on usutav, noor mees kuulab lamba kombel nagu vene penskar pettureid?
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... angakontod
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1204 ... angakontod
-
Külaline
-
Külaline
Nüüdsed petised on väga head näitlejad. Piisab ühest halvast kokkusattumusest, mille tõttu neid usud - ja võid lõpetada samamoodi.
-
Külaline
minu jaoks ei ole usutav. mu vanavanema on ka nutikam ja teab, et mingit "pangakõnet" tõsiselt ei võta. paneb telefoni ära ja helistab panga klienditoe telefonile. kui keegi ennast petturitel "tunde töödelda" laseb, pole tal ilmselt niipalju raha vaja.
-
Külaline
Mõned inimesed kiitlevad ju sellega, et nemad uudiseid üldse ei loe. Niimoodi võib info selle kohta, et alguses helistab üks petis ja peale seda kohe teine, kes esineb panga turbespetsialistina või politseinikuna, tõesti teadmata jääda.
-
Külaline
Facebookist veel üks värske kirjeldus, olgu see hoiatuseks, kuidas tehakse:
"
uskumatu, aga see juhtus ka minuga.
Tuli kõne võõralt numbrilt. Kohe ei vastanud, vaid kukkusin numbrit googeldama, vastet ei saanud. Helistas teist ja ka kolmandat korda. Mõtlesin, et asi peab vist tähtis olema ja võtsin kõne vastu.
Kõne tuli DHList- tema on kuller ja kas soovin, et tuleks pakiga kohale või viib pakiautomaati? Jäin mõtlema, mis pakk võiks mulle küll DHLiga tulla
Palusin tal siis mul pakk koju toimetada.
Kuller teatas, et vajab isikutuvastuseks numbrit. Jäin SMSi ootama, aga ekraanile hüppas hoopis Smart ID kinnituskood. Küsisin, mis krdi nali see on? Ûtles, et DHLil on uued tugevad turvanõuded ja ilma selleta nad pakke kohale ei toimeta. Tegin ettepaneku, et tulgu kohale ja näitan ID kaarti. Ei, see ei sobi, turvanõuded noh! Palusin siis pakiautomaati viia. Aga pakiautomaadil ka turvanõuded ja ikkagi koodi vaja. Saatsin ta pimedasse kohta. Kuller oli väga mures mu paki pärast ja küsis mult, mis nüüd saab siis? Vastasin, et pakki tal pole niikuinii ja selle numbri kohta teen politseisse avalduse. Kuller oli väga inimlik, tunnistas, et mõistab mind, pettureid on tõesti palju ja viib mu paki postkontorisse.
Ja tõesti, kui poleks neid korduvaid ja korduvaid hoiatusi, oleksin isegi ilmselt täna olnud pettuse ohver. See kõne tundus lihtsalt nii päris, et millisekundi jooksul jõudsin mõelda, et äkki tõesti sellised turvanõuded.
Kes pole veel kuulnud ja näinud- kui te ise pole algatanud Smart ID tuvastust, ärge koode sisestage!"
"
Tuli kõne võõralt numbrilt. Kohe ei vastanud, vaid kukkusin numbrit googeldama, vastet ei saanud. Helistas teist ja ka kolmandat korda. Mõtlesin, et asi peab vist tähtis olema ja võtsin kõne vastu.
Kõne tuli DHList- tema on kuller ja kas soovin, et tuleks pakiga kohale või viib pakiautomaati? Jäin mõtlema, mis pakk võiks mulle küll DHLiga tulla
Kuller teatas, et vajab isikutuvastuseks numbrit. Jäin SMSi ootama, aga ekraanile hüppas hoopis Smart ID kinnituskood. Küsisin, mis krdi nali see on? Ûtles, et DHLil on uued tugevad turvanõuded ja ilma selleta nad pakke kohale ei toimeta. Tegin ettepaneku, et tulgu kohale ja näitan ID kaarti. Ei, see ei sobi, turvanõuded noh! Palusin siis pakiautomaati viia. Aga pakiautomaadil ka turvanõuded ja ikkagi koodi vaja. Saatsin ta pimedasse kohta. Kuller oli väga mures mu paki pärast ja küsis mult, mis nüüd saab siis? Vastasin, et pakki tal pole niikuinii ja selle numbri kohta teen politseisse avalduse. Kuller oli väga inimlik, tunnistas, et mõistab mind, pettureid on tõesti palju ja viib mu paki postkontorisse.
Ja tõesti, kui poleks neid korduvaid ja korduvaid hoiatusi, oleksin isegi ilmselt täna olnud pettuse ohver. See kõne tundus lihtsalt nii päris, et millisekundi jooksul jõudsin mõelda, et äkki tõesti sellised turvanõuded.
Kes pole veel kuulnud ja näinud- kui te ise pole algatanud Smart ID tuvastust, ärge koode sisestage!"
-
Külaline
Arvestades millised suured summad selles äris liiguvad (miljonid ja miljonid eurod isegi väikses Eestis), pole ime, et jõutakse palgata professionaalseid klienditeenindajaid, kes oskavad sisendada usaldust ja jätta "inimlikku" muljet.Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 08:48 Facebookist veel üks värske kirjeldus, olgu see hoiatuseks, kuidas tehakse:
"uskumatu, aga see juhtus ka minuga.
Kõne tuli DHList- tema on kuller ja kas soovin, et tuleks pakiga kohale või viib pakiautomaati? Jäin mõtlema, mis pakk võiks mulle küll DHLiga tullaPalusin tal siis mul pakk koju toimetada.
-
Külaline
Jube, et nüüd on eesti keelsed ka leitud.
-
Külaline
no päriselt! see, kes on oma elus mõne paki saanud, ei jaura sellise lollusegaGuest kirjutas: ↑17 Dets 2025 08:48 Facebookist veel üks värske kirjeldus, olgu see hoiatuseks, kuidas tehakse:
"uskumatu, aga see juhtus ka minuga.
Kõne tuli DHList- tema on kuller ja kas soovin, et tuleks pakiga kohale või viib pakiautomaati? Jäin mõtlema, mis pakk võiks mulle küll DHLiga tullaPalusin tal siis mul pakk koju toimetada.
-
Külaline
-
Külaline
Ei tea, minule saadavad sõnumi. Ilmselt seetõttu, et mul hommikuti telefon pikalt lennureziimis, seega saadavad sõnumi (mille hiljem saan) ja tulevad ukse taha, koera suureks rõõmusl. See pole küll vastastikune.Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 13:47 DHL tõesti helistab enne kohale tulekut.
-
Külaline
Eiki Nestori poeg. Majandusanalüütik Mihkel Nestor ka sugulane?
-
Külaline
Ka Al saab asjaga hakkama.Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 12:57 Jube, et nüüd on eesti keelsed ka leitud.
-
Külaline
DHL, UPS-kõik helistavad mõni minut enne saabumist, mingeid SMS-e pole ma iial saanud.
-
Külaline
Minu jaoks on hämmastav, kui kelmide ohvriks langeb mõni lihtne ja veel vanem inimene, siis ainult parastatakse. Kui aga nüüd mõni noorem rikaste ja ilusate seltskonnast, siis ööpäevaga tehakse talle juba nii palju annetusi, et ta on omade jälle ree peal. Olgugi, et ta oma sugulased on ka üsna jõukad. Tegi oma poodi mingi annetustoote (toode, mis on väärt väga vähe, põhiline osa hinnast läheb annetuseks).Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 14:11 Eiki Nestori poeg. Majandusanalüütik Mihkel Nestor ka sugulane?
-
Külaline
No niikaua sa naerad kuni ise kogemuse saad.Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 13:31 no päriselt! see, kes on oma elus mõne paki saanud, ei jaura sellise lollusega![]()
-
Külaline
muusikainimene, eks ta üks lillelaps oli, kes uudiste lugemist põlastas, sest see pole vaimne.Guest kirjutas: ↑17 Dets 2025 08:22 Mõned inimesed kiitlevad ju sellega, et nemad uudiseid üldse ei loe. Niimoodi võib info selle kohta, et alguses helistab üks petis ja peale seda kohe teine, kes esineb panga turbespetsialistina või politseinikuna, tõesti teadmata jääda.
-
Külaline
Esineb jah mõistusevabu hetki. Aastaid tagasi pusiti minule raamatukogus kasutajakontot teha, kaua võttis aega. Minu mõtted olid juba teab kus kaugel. Teenindaja küsis: kas te oma PIN 2 teate ja mina kohe ütlesin. Teadvusele tulin kui teenindaja vaidlema hakkas: 6-kohaline ei saa olla! Oli küll.
-
Külaline
kui ma loll peaksin olema, siis lollidelt tulebki nende raha ära võtta
-
Külaline
Sinult vast ei olegi midagi võtta, et siin ärpled.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Mammut ja 5 külalist