Voodi ligi sein
Voodi ligi sein
Kui on voodi vastu seina ja tapeet, siis tekib selle peale rasvane laik. Kuidas saaks nii, et seda ei tekiks? Kas müüakse mingeid kilesid, mida tapeedi peale kleepida ja siis aeg-ajalt pesta, et tapeet jääks ilusaks? Aga kile läheb ju ka hõõrumisest katki? Või kui tapeedi asemel on värv, kas siis laiku ei teki? Kuidas teil on?
-
Külaline
voodil on ju päits enamasti? Ka nö kushetile saab ise päitsi tekitada, vanast laudauksest ilusa sametise pehmendusega otsani, fantaasia on piiriks.
Ma mõtlen tegelikult kušeti külge. Olen näinud küll, et müüakse kušette, millel ühel küljel on selline kõrgem nagu äär küljes. Et kaitseb tapeeti. Aga kui sellist äärt ei ole, mida siis teha, seinavaip panna? Kas muid lahendusi ka on?
-
Külaline
mina panin omale teismelisena kušeti ja seina vahele paksust papist ristkülikukujulise plaadi (üks selle serv toetus põrandale) ja katsin selle kušeti kangaga sarnases toonis kangaga.
praegu on meil aga magamistoas voodil liiga madal puidust päits, aga lisaks - et voodis seinale toetudes lugeda saaks - on pandud voodi peatsipoolsesse otsa seinale paksude aknakardinatega samas riidest ristkülik.
praegu on meil aga magamistoas voodil liiga madal puidust päits, aga lisaks - et voodis seinale toetudes lugeda saaks - on pandud voodi peatsipoolsesse otsa seinale paksude aknakardinatega samas riidest ristkülik.
-
Külaline
Värvitud sein ei lähe mustaks. Kuna aga see eeldaks remonti, kui praegu on tapeet.
Mul on ühel voodil pandud voodi ulatuses poroloon( teise voodi madrats, mis jäi alles ja saab külalistele kasutada)ja see kaetud pleediga. See on u 30cm voodist kõrgemale ulatuv, toetub maha.
Mul on ühel voodil pandud voodi ulatuses poroloon( teise voodi madrats, mis jäi alles ja saab külalistele kasutada)ja see kaetud pleediga. See on u 30cm voodist kõrgemale ulatuv, toetub maha.
Aga kust sa ostsid sellist paksust papist suurt plaati? Kas paksu pappi üldse müüakse suure tükina ehituspoodides? Kui paks see oli, 5mm, mingi muu paksus?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2025 10:49 mina panin omale teismelisena kušeti ja seina vahele paksust papist ristkülikukujulise plaadi (üks selle serv toetus põrandale) ja katsin selle kušeti kangaga sarnases toonis kangaga.
-
Külaline
Minumeelest kasutasin ma tookord mingi kodumasina pakendit, tollal tulid isegi külmkapid poest koju papist väliskarpides.Tolmukübe kirjutas: ↑17 Dets 2025 12:46Aga kust sa ostsid sellist paksust papist suurt plaati? Kas paksu pappi üldse müüakse suure tükina ehituspoodides? Kui paks see oli, 5mm, mingi muu paksus?Külaline kirjutas: ↑17 Dets 2025 10:49 mina panin omale teismelisena kušeti ja seina vahele paksust papist ristkülikukujulise plaadi (üks selle serv toetus põrandale) ja katsin selle kušeti kangaga sarnases toonis kangaga.
Suuri pappe, nt A0 või A1 formaadis müüakse nii kontoritarvete poodides kui ka ehituspoodides, nt Depo ehituspoe kunstitarvete osakonnas. ,Kahest A0st peaks teibiga ühendatult küll saama soovitu kätte
-
Külaline
Selle jaoks oli vanavanematel seinavaip... No mingi kile oleks eriti rõve nii väljanägemiselt kui puudutades.Tolmukübe kirjutas: ↑17 Dets 2025 09:31 Kui on voodi vastu seina ja tapeet, siis tekib selle peale rasvane laik. Kuidas saaks nii, et seda ei tekiks? Kas müüakse mingeid kilesid, mida tapeedi peale kleepida ja siis aeg-ajalt pesta, et tapeet jääks ilusaks? Aga kile läheb ju ka hõõrumisest katki? Või kui tapeedi asemel on värv, kas siis laiku ei teki? Kuidas teil on?
-
Külaline
Loen ja imestan. Ei taha ette kujutadagi, milised teie magamistoad välja näevad, kušetid seina ääres, mingid kiled, papitükid ja kangad seinas.
-
Külaline
teate - tapeeti vahetatakse aegajalt
aga papid ja madratsid kõlavad tõepoolest õõvastavalt.
-
Külaline
Meie kodus on ka mitmete pereliikmete voodid küljega vastu seina juba aastaid. Ja mitte mingeid kulumise jälgi märgata küll ei ole. Isegi siis, kui lapsed istuvad pidevalt voodi peal, selg vastu seina. Ühel lapsel on selja taga tavaline pabertapeet, teisel värvitud kipsplaat. Seega ma täpselt ei saa aru, kust see rasvane laik seinale tuleb? Äkki alustaksid pigem sellest?
Kas sa magad, selg tugevasti vastu seina surutud? Sel juhul on voodi sulle liiga väike, tasub osta suurem, kus selg ei puutu magamise ajal pidevalt vastu seina. Muide, ühel mu teismelisel on selline voodi, mille seinaäärset külgmist otsa ühendab puust laud. See laud oli juba poes kaasas ja takistab magamise ajal seljaga vastu seina minemast. Niisugust lauda on väga hõlpus ka ise tekitada ja see jääb ka silmale ilus.
Kas sa magad, selg tugevasti vastu seina surutud? Sel juhul on voodi sulle liiga väike, tasub osta suurem, kus selg ei puutu magamise ajal pidevalt vastu seina. Muide, ühel mu teismelisel on selline voodi, mille seinaäärset külgmist otsa ühendab puust laud. See laud oli juba poes kaasas ja takistab magamise ajal seljaga vastu seina minemast. Niisugust lauda on väga hõlpus ka ise tekitada ja see jääb ka silmale ilus.
-
Külaline
Täpselt minu sõnad, loen uskumatusega. See võib ikka kole välja näha. Kui tapeet meeldib, siis on hea lahendus panna tapeet sinna seina, kus on voodi peats ja ülejäänud värvida. Või, kui vaja, võib tapeet olla ka kahes seinas, teised seinad siis värvida. Valida saab sellise värvi, mis on hästi pestav. Lõpptulemus peab olema ilus ja hubane. Selline pisiremont võtab ainult paar päeva.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 06:12 Loen ja imestan. Ei taha ette kujutadagi, milised teie magamistoad välja näevad, kušetid seina ääres, mingid kiled, papitükid ja kangad seinas.
-
Külaline
Loen ka uskumatusega kui halvustavat suhtumist siin genereeritakse. Kas sa elad täis ökomajas, puhas palksein ja kookoskiudvaip, hanerasvaküünal põleb? Muidu mis materjalist sul toas lülitid, pistikupesad, kaablid, kardinad jne on, vuih äkki see on plastik, aga teiste pappi ja ja kilet oled varmas arvustama? Just näitab ju, et noor inimene hoolib oma toast ja finantsidest.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 14:31Täpselt minu sõnad, loen uskumatusega. See võib ikka kole välja näha. Kui tapeet meeldib, siis on hea lahendus panna tapeet sinna seina, kus on voodi peats ja ülejäänud värvida. Või, kui vaja, võib tapeet olla ka kahes seinas, teised seinad siis värvida. Valida saab sellise värvi, mis on hästi pestav. Lõpptulemus peab olema ilus ja hubane. Selline pisiremont võtab ainult paar päeva.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 06:12 Loen ja imestan. Ei taha ette kujutadagi, milised teie magamistoad välja näevad, kušetid seina ääres, mingid kiled, papitükid ja kangad seinas.
Minu enda kogemus, aastakümneid elanud ja sein puhas olnud olematu voodi peatsiga, kus pead sai ka vastu seina pidevalt toetatud, seinas oli värvitud seinex (ammune leiutis värvitavast tapeedist). Aga siis värvisin seina üle ja andsin tookord lühiajaliselt rendile mingile "rääbakale blondiinile", kes selle voodi peatsi seina koha paari kuuga ära suutis sitata. Ei saanudki aru mis asi see oli, kas pearasv või juuksehooldusvahendid, andis ikka maha nühkida seda jubedust. Oleksin ma sinna seina pabertapeedi pannud, siis oleks puhas katastoof olnud.
-
Külaline
Ei saagi aru, millest sa räägid? Et vaeste inimeste asi, tuleb papiga leppida, sest seinavärv on liiga kallis? Ja mis finantse nõuab seina üle värvimine, eriti kui ise seda teha. On täiesti õpitav.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 15:19Loen ka uskumatusega kui halvustavat suhtumist siin genereeritakse. Kas sa elad täis ökomajas, puhas palksein ja kookoskiudvaip, hanerasvaküünal põleb? Muidu mis materjalist sul toas lülitid, pistikupesad, kaablid, kardinad jne on, vuih äkki see on plastik, aga teiste pappi ja ja kilet oled varmas arvustama? Just näitab ju, et noor inimene hoolib oma toast ja finantsidest.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 14:31Täpselt minu sõnad, loen uskumatusega. See võib ikka kole välja näha. Kui tapeet meeldib, siis on hea lahendus panna tapeet sinna seina, kus on voodi peats ja ülejäänud värvida. Või, kui vaja, võib tapeet olla ka kahes seinas, teised seinad siis värvida. Valida saab sellise värvi, mis on hästi pestav. Lõpptulemus peab olema ilus ja hubane. Selline pisiremont võtab ainult paar päeva.Guest kirjutas: ↑18 Dets 2025 06:12 Loen ja imestan. Ei taha ette kujutadagi, milised teie magamistoad välja näevad, kušetid seina ääres, mingid kiled, papitükid ja kangad seinas.
Minu enda kogemus, aastakümneid elanud ja sein puhas olnud olematu voodi peatsiga, kus pead sai ka vastu seina pidevalt toetatud, seinas oli värvitud seinex (ammune leiutis värvitavast tapeedist). Aga siis värvisin seina üle ja andsin tookord lühiajaliselt rendile mingile "rääbakale blondiinile", kes selle voodi peatsi seina koha paari kuuga ära suutis sitata. Ei saanudki aru mis asi see oli, kas pearasv või juuksehooldusvahendid, andis ikka maha nühkida seda jubedust. Oleksin ma sinna seina pabertapeedi pannud, siis oleks puhas katastoof olnud.
Elan eramajas, kiviseinad, osaliselt värvitud, osaliselt tapeet (elutoas ühes seinas ja lapse toas). Kusjuures oskan ise värvida ja tapeeti panna, kuigi meelsasti seda ise ei tee. Ja tõesti, küünlad küll meeldivad, talvel on väga mõnus õhtust süüa, kui kaminas tuli ja laual küünal.
PS. Ei ole halvustamine, kui kiviaegsed ideed imestust äratavad, kui eesmärk kuulata ainult takka kiitmist, siis siia pole mõtet kirjutadagi.
-
Külaline
Esmane soovitus oleks voodi seinast eemalt tõmmata, kui see võimalik on.
Ei saa aru, kas küsimus on peatsist või küljeosast.
Peatseid müüakse väga lihtsaid/õhukesi. Saab ka ise meelepärase teha. Kui on peatsi osa siis aitab isegi kui mingid suuremad kõvemad dekoratiivpadjad vastu seina panna. On ka nagu peatsi eest aga liigutatavad.
Ja ka küljeosa saab ise teha.
Õhuke mõõtu lõigatud vineer ja klambripüssiga kangapoest sobiv kangas peale panna.
Mulle meeldib suvel vastu seina magada(käte ja jalgadega) kui väga kuumaks läheb, sest betoonsein ikka natuke õhkab jahedat paneelmajas. Aga tapeediga pole senimaani midagi juhtunud. Mul on värvitud tapeet(üürikas).
Ei saa aru, kas küsimus on peatsist või küljeosast.
Peatseid müüakse väga lihtsaid/õhukesi. Saab ka ise meelepärase teha. Kui on peatsi osa siis aitab isegi kui mingid suuremad kõvemad dekoratiivpadjad vastu seina panna. On ka nagu peatsi eest aga liigutatavad.
Ja ka küljeosa saab ise teha.
Õhuke mõõtu lõigatud vineer ja klambripüssiga kangapoest sobiv kangas peale panna.
Mulle meeldib suvel vastu seina magada(käte ja jalgadega) kui väga kuumaks läheb, sest betoonsein ikka natuke õhkab jahedat paneelmajas. Aga tapeediga pole senimaani midagi juhtunud. Mul on värvitud tapeet(üürikas).
-
Külaline
Jumal issand, järjest jaburamaks läheb.Külaline kirjutas: ↑18 Dets 2025 16:08ka küljeosa saab ise teha.
-
Külaline
Miks see jabur on? Tänapäeva odavad jyski diivanid on samamoodi puhas vineer ja kangad klambritega kinni.
Amazon ja temu ka kleebitavaid detaile täis.
Kas see on siis jubedam, kui plekiline tapeet? Igaljuhul etem kui seinavaip või kile

-
Külaline
Võimalik küll jah vineeri kasutada, aga ikkagi tuleb see ilusaks polsterdada, kui nüüd räägime voodi peatsist. Ja see pole sugugi lihtne töö.
Mina näiteks ostsin selle voodi https://oriens.ee/pood/voodid-ja-ookapid/voodi-hope-2/, aga peatsi tellisin Mangist, sest tahtsin erimõõdus ja neil oli ka parema koostisega kangas. Nüüd olnud mitu aastat ja näeb endiselt kena välja, kuigi on heledat värvi ja sametine.
Mina näiteks ostsin selle voodi https://oriens.ee/pood/voodid-ja-ookapid/voodi-hope-2/, aga peatsi tellisin Mangist, sest tahtsin erimõõdus ja neil oli ka parema koostisega kangas. Nüüd olnud mitu aastat ja näeb endiselt kena välja, kuigi on heledat värvi ja sametine.
Peatsiga on lihtne, need tulevad kaasa. Ma mõtlen, kui kušett on küljega vastu seina. Kas neid suuri vineere on poes müüa?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist