Voodi ligi sein

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 18 Dets 2025 17:26 Peatsiga on lihtne, need tulevad kaasa. Ma mõtlen, kui kušett on küljega vastu seina. Kas neid suuri vineere on poes müüa?
Igas suuremas ehituspoes on. Osades saab ka täpset mõõtu lasta lõigata.

Ma mõtlesin just midagi sellist. Siin lingil on see lihtsalt seinakaunistuseks tehtud. https://www.camdenliving.com/blog/easy- ... ric-panels!

Voodi taha saab sama lihtsalt paneeli teha. Valu aga ise poest kangas. Kui tundub kõva, saab ka vatiinikihi vahele panna.
Ma tegin ise voodipeatsi ise niimoodi. Sest meil oli nii veider koht voodile, et tavapärased valmis peatsid ei sobinud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Dets 2025 17:26 Peatsiga on lihtne, need tulevad kaasa. Ma mõtlen, kui kušett on küljega vastu seina. Kas neid suuri vineere on poes müüa?
Keegi magab kušetil? Igapäevaselt, nii et on oht tapeeti rikkuda? Miks mitte siis juba päris voodis, mille on veidi laiem äär, nii, et magaja ei puutugi vastu seina! Panna nüüd mingi kole vineer selle aseme kõrvale? Tundub, nagu otsitud teema, lihtsam oleks helistada Bauhausi ja küsida, kui tõesti selline jabur idee on.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 17:51
Igas suuremas ehituspoes on. Osades saab ka täpset mõõtu lasta lõigata.

Ma mõtlesin just midagi sellist. Siin lingil on see lihtsalt seinakaunistuseks tehtud. https://www.camdenliving.com/blog/easy- ... ric-panels!

Voodi taha saab sama lihtsalt paneeli teha. Valu aga ise poest kangas. Kui tundub kõva, saab ka vatiinikihi vahele panna.
Ma tegin ise voodipeatsi ise niimoodi. Sest meil oli nii veider koht voodile, et tavapärased valmis peatsid ei sobinud.
Eelmine link millegipärast ei toimi.
Aga pildid sealt:
Pilt

Pilt

Otsingusõna: fabric wall panels DIY
Rahulikelu
Kontakt:

Postitus Postitas Rahulikelu »

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 15:46
Guest kirjutas: 18 Dets 2025 15:19
Guest kirjutas: 18 Dets 2025 14:31

Täpselt minu sõnad, loen uskumatusega. See võib ikka kole välja näha. Kui tapeet meeldib, siis on hea lahendus panna tapeet sinna seina, kus on voodi peats ja ülejäänud värvida. Või, kui vaja, võib tapeet olla ka kahes seinas, teised seinad siis värvida. Valida saab sellise värvi, mis on hästi pestav. Lõpptulemus peab olema ilus ja hubane. Selline pisiremont võtab ainult paar päeva.
Loen ka uskumatusega kui halvustavat suhtumist siin genereeritakse. Kas sa elad täis ökomajas, puhas palksein ja kookoskiudvaip, hanerasvaküünal põleb? Muidu mis materjalist sul toas lülitid, pistikupesad, kaablid, kardinad jne on, vuih äkki see on plastik, aga teiste pappi ja ja kilet oled varmas arvustama? Just näitab ju, et noor inimene hoolib oma toast ja finantsidest.
Minu enda kogemus, aastakümneid elanud ja sein puhas olnud olematu voodi peatsiga, kus pead sai ka vastu seina pidevalt toetatud, seinas oli värvitud seinex (ammune leiutis värvitavast tapeedist). Aga siis värvisin seina üle ja andsin tookord lühiajaliselt rendile mingile "rääbakale blondiinile", kes selle voodi peatsi seina koha paari kuuga ära suutis sitata. Ei saanudki aru mis asi see oli, kas pearasv või juuksehooldusvahendid, andis ikka maha nühkida seda jubedust. Oleksin ma sinna seina pabertapeedi pannud, siis oleks puhas katastoof olnud.
Ei saagi aru, millest sa räägid? Et vaeste inimeste asi, tuleb papiga leppida, sest seinavärv on liiga kallis? Ja mis finantse nõuab seina üle värvimine, eriti kui ise seda teha. On täiesti õpitav.
Elan eramajas, kiviseinad, osaliselt värvitud, osaliselt tapeet (elutoas ühes seinas ja lapse toas). Kusjuures oskan ise värvida ja tapeeti panna, kuigi meelsasti seda ise ei tee. Ja tõesti, küünlad küll meeldivad, talvel on väga mõnus õhtust süüa, kui kaminas tuli ja laual küünal.
PS. Ei ole halvustamine, kui kiviaegsed ideed imestust äratavad, kui eesmärk kuulata ainult takka kiitmist, siis siia pole mõtet kirjutadagi.
Miks vaeste inimeste asi, sina halvustad ja keerad siin asjad vaesuseks ju. On inimesi, keda ei huvita tarbimine ja pooldavad kasvõi taaskastutust. Miks peaks nii tohutult uuesti tapeetima või värvima, võibolla on seal juba väga korralik asi ees, seda ju ei mainitud.
See koht on siin avatud igasugustele arvamustele, loen endiselt "uskumatusega" su kaagutust. Väga ok on papitükk kangaga üle teha ja sinna voodi äärde või peatsi taha sättida kasvõi ajutise lahendusena ja kui on eriti hästi tehtud võib selline lahendus olla ka väga pikalt abiks.
Ohh sa imet ja sina elad meil eramajas ja oskad isegi tapeetida...uskumatu ja isegi oma lapse tassisid miskipärast teemasse.
Minule meeldivad need sinu mõistes "kiviaegsed ideed" kohe väga ja parem ei hakka sulle üles lugema oma kinnisvara, sest see ei puutu antud konteksti ja sa nagunii kaotaksid, kui asi on võistluses kellel on rohkem ja uhkem;), mida sa siin endameelest ju provotseerid.
Sina ju ei tea kelle pinnal inimene elab, võimalik, et on üldse ajutine elamine ja keelatud on midagi omavoliliselt teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 17:55
Keegi magab kušetil? Igapäevaselt, nii et on oht tapeeti rikkuda? Miks mitte siis juba päris voodis, mille on veidi laiem äär, nii, et magaja ei puutugi vastu seina! Panna nüüd mingi kole vineer selle aseme kõrvale? Tundub, nagu otsitud teema, lihtsam oleks helistada Bauhausi ja küsida, kui tõesti selline jabur idee on.
Kušet on tegelikult palju parem ja kvalitertsem, kui voodriaam ja madrats eraldi, sest on ühes tükis kõik. Jenkivoodi põhimõtteliselt. Tavalisel voodil(eriti puit), materjalid omavahel kipuvad nagise. Sest isegi metallraamil on puupõhi ikka madratsile.

Kas minu piltidel pandud kangaga vinneer on nii kole siis?

Peenetes uusarebdustes on need lausa kohustuslik sisustuselement.
Külaline

Sul oleks nagu 2 päitsit vaja. Aga vaadates päitsite hinda, on odavam ise teha. Ma ei saa aru mis on ise tegemises see issand jumal.
Külaline

Kas voodit siis ei saa niimoodi panna, et see ei oleks küljega vastu seina? Et voodi asetseks niimoodi https://kodu.postimees.ee/3785747/ekspe ... kolm-nippi

Ja soovitaks kušeti üldsegi korraliku voodi vastu vahetada. Saan aru, et teemaalgataja elab üksinda, aga korralik voodi võiks ka üksikul inimesel olla.... kui vähegi ruumi on kodus.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 15:19
Guest kirjutas: 18 Dets 2025 14:31
Guest kirjutas: 18 Dets 2025 06:12 Loen ja imestan. Ei taha ette kujutadagi, milised teie magamistoad välja näevad, kušetid seina ääres, mingid kiled, papitükid ja kangad seinas.
Täpselt minu sõnad, loen uskumatusega. See võib ikka kole välja näha. Kui tapeet meeldib, siis on hea lahendus panna tapeet sinna seina, kus on voodi peats ja ülejäänud värvida. Või, kui vaja, võib tapeet olla ka kahes seinas, teised seinad siis värvida. Valida saab sellise värvi, mis on hästi pestav. Lõpptulemus peab olema ilus ja hubane. Selline pisiremont võtab ainult paar päeva.
Loen ka uskumatusega kui halvustavat suhtumist siin genereeritakse. Kas sa elad täis ökomajas, puhas palksein ja kookoskiudvaip, hanerasvaküünal põleb? Muidu mis materjalist sul toas lülitid, pistikupesad, kaablid, kardinad jne on, vuih äkki see on plastik, aga teiste pappi ja ja kilet oled varmas arvustama? Just näitab ju, et noor inimene hoolib oma toast ja finantsidest.
Minu enda kogemus, aastakümneid elanud ja sein puhas olnud olematu voodi peatsiga, kus pead sai ka vastu seina pidevalt toetatud, seinas oli värvitud seinex (ammune leiutis värvitavast tapeedist). Aga siis värvisin seina üle ja andsin tookord lühiajaliselt rendile mingile "rääbakale blondiinile", kes selle voodi peatsi seina koha paari kuuga ära suutis sitata. Ei saanudki aru mis asi see oli, kas pearasv või juuksehooldusvahendid, andis ikka maha nühkida seda jubedust. Oleksin ma sinna seina pabertapeedi pannud, siis oleks puhas katastoof olnud.
Ei saa aru, keda sa noore inimesena silmas pead? TA on ju 50+ inimene. Selles vanuses võiks ju lubada endale mugavust ja hubasust.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 21:42 Kas voodit siis ei saa niimoodi panna, et see ei oleks küljega vastu seina? Et voodi asetseks niimoodi https://kodu.postimees.ee/3785747/ekspe ... kolm-nippi

Ja soovitaks kušeti üldsegi korraliku voodi vastu vahetada. Saan aru, et teemaalgataja elab üksinda, aga korralik voodi võiks ka üksikul inimesel olla.... kui vähegi ruumi on kodus.
aga äkki on tal mingi piiratud mõõtmetega orv, kuhu voodi ei mahuks? (tavaline voodi on 2m pikk+otsad ju)

nt me otsime ka juba jupp aega kušetti (vist peame eritellimuse tegema), sest lapse toas on sisseehitatud seinakappide vahel 1,98m pikkune orv, kunagi kui pikendatav voodi oli, oli ok, praegu on mingi natuke lühemaks lõigatud voodi, aga kui noorhärra ise juba 1,85 pikk on, on tal suht raske ära mahtuda sinna, kui voodi kumbki ots omale 5+ cm lisaruumi vajavad. Ideaalne oleks, kui leiaks täpselt orva mahtuva kušeti, ilma igasuguste otsteta. (või tuleb maja ümber ehitada)
Külaline

Guest kirjutas: 18 Dets 2025 22:19
Külaline kirjutas: 18 Dets 2025 21:42 Kas voodit siis ei saa niimoodi panna, et see ei oleks küljega vastu seina? Et voodi asetseks niimoodi https://kodu.postimees.ee/3785747/ekspe ... kolm-nippi

aga äkki on tal mingi piiratud mõõtmetega orv, kuhu voodi ei mahuks? (tavaline voodi on 2m pikk+otsad ju)

nt me otsime ka juba jupp aega kušetti (vist peame eritellimuse tegema), sest lapse toas on sisseehitatud seinakappide vahel 1,98m pikkune orv, kunagi kui pikendatav voodi oli, oli ok, praegu on mingi natuke lühemaks lõigatud voodi, aga kui noorhärra ise juba 1,85 pikk on, on tal suht raske ära mahtuda sinna, kui voodi kumbki ots omale 5+ cm lisaruumi vajavad. Ideaalne oleks, kui leiaks täpselt orva mahtuva kušeti, ilma igasuguste otsteta. (või tuleb maja ümber ehitada)
Kas TA kirjutas kuskil, et tal on elamises piiratud mõõtmetega orv? Või milleka praegu nii spetsiifiline asi siia välja tuua?

Mina olen aru saanud, et TA elab kuskil tavalises väikeses paneelmaja korteris.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Elan jah tavalises korteris. Vene ajal levis pestav tapeet, aga öeldi, et magamistuppa ei tohi panna, et ei hinga. Kas seda veel müüakse? Kui seda iga paari kuu tagant pesta, siis kulub ju seinast ära? Ja kas ta nüüd hingama hakanud on, ikka sünteetiline teine?
Külaline

Alustuseks tuleks neid ilkujaid siin ignoreerida.
Aga ma paneks kas mingi vaiba seina, mul oli lapsena selline karvane, oli palju mõnusam kui paljas sein. Või kasutaks neid valmiskujul müüdavaid pehmenduse laadseid asju nagu siin ühel pildil. Vineer kangaga tundub mulle veidi kõva, sinna võiks ka mingi polstri vahele panna kui juba ise meisterdama hakata.
Ja oma kodu võib kujundada täpselt nii nagu endale meeldib, pole see kellegi teise asi.
Külaline

Ei tea, kuidas teemaalgataja selle vineerilapaka seina külge kinnitab teie arust? Või pistab ta lihtsalt voodi ja seina vahele, litsub sinna vahele kinni ja siis loperdab seal? Mina tahaks kohe sellest kaadervärgist tehtud fotot näha pärast.
Ja see, et iga kahe kuu tagant tuleks tapeeti pesta...teate, mul hakkab paha, fantaasia hakkab tööle, et kuidas on võimalik 2 kuuga tapeet rasvaseks hõõruda...
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 17:45Ja oma kodu võib kujundada täpselt nii nagu endale meeldib, pole see kellegi teise asi.
No jeerum, kujundagu siis, kiletagu või tehku mida tahes, aga miks siis teiste käest nõu küsida, kui see pole kellegi teise asi?
Külaline

Tundub, et see voodi on omanikule ilmselgelt väikseks jäänud. Tasuta asjade grupis antakse tihti voodeid ilma rahata ära. Transport tuleb küll enamasti endal sebida.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Dets 2025 09:31 Kui on voodi vastu seina ja tapeet, siis tekib selle peale rasvane laik. Kuidas saaks nii, et seda ei tekiks? Kas müüakse mingeid kilesid, mida tapeedi peale kleepida ja siis aeg-ajalt pesta, et tapeet jääks ilusaks? Aga kile läheb ju ka hõõrumisest katki? Või kui tapeedi asemel on värv, kas siis laiku ei teki? Kuidas teil on?
Kile panek on küsitav aga erinevad ehituspoed ning ka plasti müüjad pakuvad erinevaid plastist plaate. Otsingusse panna kas pvc plaat, pleksiklaas, polükarbonaat plaat. Valik on seinast seina. On läbipaistvaid ja värvilisi. Ja eri mõõtudega. Lõikamise peale ei tasu väga panustada kui seda kuskil spets töökojas just ei tee. Nõuab spets riistu. Decora 1x2m leht näiteks https://www.decora.ee/catalog/product/v ... gory/2164/ .

Teine võimalus võiks olla sobivas mõõdus laminaatplaat, mida ehituspoodides müüakse mööbli ja riiulite tegemiseks. Pikkus võiks sobiv olla , laiuses ei pea ju voodi taga maani ulatuma. Võtta sellise tooniga mis muu toa sisustusega klapib. Puiduimitatsioon või ka mingi värvitoon ntx.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Dets 2025 18:22 Ei tea, kuidas teemaalgataja selle vineerilapaka seina külge kinnitab teie arust? Või pistab ta lihtsalt voodi ja seina vahele, litsub sinna vahele kinni ja siis loperdab seal? Mina tahaks kohe sellest kaadervärgist tehtud fotot näha pärast.
Ja see, et iga kahe kuu tagant tuleks tapeeti pesta...teate, mul hakkab paha, fantaasia hakkab tööle, et kuidas on võimalik 2 kuuga tapeet rasvaseks hõõruda...
Kuidas müügil olevad voodipäitsed pannakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 22:31
Guest kirjutas: 19 Dets 2025 18:22 Ei tea, kuidas teemaalgataja selle vineerilapaka seina külge kinnitab teie arust? Või pistab ta lihtsalt voodi ja seina vahele, litsub sinna vahele kinni ja siis loperdab seal? Mina tahaks kohe sellest kaadervärgist tehtud fotot näha pärast.
Kuidas müügil olevad voodipäitsed pannakse?
Voodi külge käivad ju 🙈
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 18:25
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 17:45Ja oma kodu võib kujundada täpselt nii nagu endale meeldib, pole see kellegi teise asi.
No jeerum, kujundagu siis, kiletagu või tehku mida tahes, aga miks siis teiste käest nõu küsida, kui see pole kellegi teise asi?
Äkki selleks, et mõtteid koguda? Miks sa siin üldse loed ja kommenteerid muidu?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 00:01
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 18:25
Äkki selleks, et mõtteid koguda? Miks sa siin üldse loed ja kommenteerid muidu?
Ok, ma annan talle siis mõtte. Kile, papi või vineeriga mässamise asemel tuleks kübemel osta paksem flanellpidzaama ( pikad püksid ja pikad varrukad) ja panna pähe tudumüts. Siis ehk seda rõvedat rasvalaiku tapeedile ei tekiks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts, Tolmukübe ja 4 külalist