Tsitaadid eesti filmidest.

vana hea klassika
Külaline

Tsitaadid eesti filmidest.

Postitus Postitas Külaline »

Mis "killud" või muidu meeldejäänud ütlused tulevad meelde eesti filmidest? Ka uuematest, sest vanu häid "John, lase vesi välja" ja "Seltsimees emalendur" jms teavad kõik.
Külaline

"Otsi endale uus ema" ja "isegi surnuid siin ei austata" on tsitaadid, mis esimesena pähe tulevad. Neid tsitaate, mida igapäevaelus mingi situatsiooni illustreerimiseks kasutan, on teisigi. Veel meenuvad näiteks, "ma ei kavatse magada silmatäitki Teie poolt pakutavat und", ning muidugi "lammas konsumeeris meie apellatsiooni". 🙂
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Andestust, aga lammas konsumeeris meie apellatsiooni!
Külaline

Kas tänapäeval on üldse sellist tsiteerimist nagu sai olla vanasti, kui vaadati ikka samu filme ja need jäid juba pähe.
Minu arust minu lapsed ei tea ühtegi tsitaati või ei kasuta neid. Mitte nii nagu meie seda oleme teinud.
Külaline

Võiksite siis juba filmid ka nimetada, kust need tsitaadid pärit on. Mina kusjuures ei tea ühtegi siin seni välja toodutest. Aga olen ka keskmisest kehvem filmivaataja olnud eluaeg. Pigem raamatukoi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 08:13 Kas tänapäeval on üldse sellist tsiteerimist nagu sai olla vanasti, kui vaadati ikka samu filme ja need jäid juba pähe.
Minu arust minu lapsed ei tea ühtegi tsitaati või ei kasuta neid. Mitte nii nagu meie seda oleme teinud.
Pole paljusid uuemaid filme näinud, aga kui mõtlema hakata, siis nt "Talvest" ei tule ühtegi meeldejäävat tsitaati meelde, uutest komöödiatest nagu "Suvitajad" nt-ei meenu ka midagi...
Külaline

"Siin me oleme" - ega ma ei tule alla, võite matta mind koos majaga.
Külaline

Minul on käibel lause 'Ah et tema tahab puhata ja mängida?! '
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 10:54 Minul on käibel lause 'Ah et tema tahab puhata ja mängida?! '
Mu kunagises töökohas oli meil käibel fraas, et vahel tahaks ikka puhata ja mängida ka. See on filmist "Nukitsamees".

Veel kasutan aegajalt fraasi надо , Федя, надо, aga seda nooremad kasutajad ilmselt ei mäleta, kuna film Šuriku seiklused, kust see tuleb, on sügavast nõukaajast pärit.
Külaline

Minule meenub kohe: "Kirvest, andke mulle kirvest" filmist Mehed ei nuta.
Ja "seltsimees emalendur" Noorest pensionärist.
Külaline

Noores pensionäris oli veel hea lause "Seltsimees kunstiteadlast oleme me valmis kuulama tundide viisi" ja Viini postmargis: 'käsu peale ei ütle mina ühtegi sõna, lööge mind või maha! " :D
Külaline

Jätaks need kõigil 40+ vanuses eestlastel pealuu sees olevad tsitaadid nüüd siia taas kirja panemata ja kirjutaks uuemaid? Siis viitsiks ma teist korda ka selle tema avada. Mõni teine ilmselt ka.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 08:55
Guest kirjutas: 20 Dets 2025 08:13 Kas tänapäeval on üldse sellist tsiteerimist nagu sai olla vanasti, kui vaadati ikka samu filme ja need jäid juba pähe.
Pole paljusid uuemaid filme näinud, aga kui mõtlema hakata, siis nt "Talvest" ei tule ühtegi meeldejäävat tsitaati meelde, uutest komöödiatest nagu "Suvitajad" nt-ei meenu ka midagi...
"Killud" kujunevad välja ju filmiklassikast. Kuidas see "Talve" ja uus komöödia "Suvitajad" siia puutub? See uus "Suvitajad" on ju üldse mingi suvaline jura, mida ei suutnud poole pealegi vaadata. Pealegi, seal leierdati samu "kilde", mis "Siin me olemeski".
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 13:16 Jätaks need kõigil 40+ vanuses eestlastel pealuu sees olevad tsitaadid nüüd siia taas kirja panemata ja kirjutaks uuemaid? Siis viitsiks ma teist korda ka selle tema avada. Mõni teine ilmselt ka.
Aga sa too uuematest mõni hea näide, mida kasutada kannatab? Mina ei tea ühtegi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 13:46
Guest kirjutas: 20 Dets 2025 13:16 Jätaks need kõigil 40+ vanuses eestlastel pealuu sees olevad tsitaadid nüüd siia taas kirja panemata ja kirjutaks uuemaid? Siis viitsiks ma teist korda ka selle tema avada. Mõni teine ilmselt ka.
Aga sa too uuematest mõni hea näide, mida kasutada kannatab? Mina ei tea ühtegi.
Neid ma siit teemast leida loodakski. Kuna ise ühtegi ei tea, siis jätan tsitaadid kirjutamata.
Külaline

Peeter, Peeter! Termomeeter!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 18:19Peeter, Peeter! Termomeeter!
Kust see on? Päris hea :)
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 21:14
Äkki mingist filmist, kus Uuspõld läheb kuhugile.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 21:17
Guest kirjutas: 20 Dets 2025 21:14
Äkki mingist filmist, kus Uuspõld läheb kuhugile.
Uuspõllu filmist meenub tsitaat: "sa mees tead ka, mitu kilomeerit m*nni ma imenud olen, et seda autot saada?".
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 23:01
Uuspõllu filmist meenub tsitaat: "sa mees tead ka, mitu kilomeerit m*nni ma imenud olen, et seda autot saada?".
See on pigem labane, mitte naljakas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu ja 7 külalist