Voodi ligi sein

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kasutasin kunagi sarnaseid plaate
https://kaup24.ee/et/moobel-ja-sisustus ... =113875899
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 00:01
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 18:25
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 17:45Ja oma kodu võib kujundada täpselt nii nagu endale meeldib, pole see kellegi teise asi.
No jeerum, kujundagu siis, kiletagu või tehku mida tahes, aga miks siis teiste käest nõu küsida, kui see pole kellegi teise asi?
Äkki selleks, et mõtteid koguda? Miks sa siin üldse loed ja kommenteerid muidu?
Imelik, just lõpetasid ju jutu, et pole kellegi teise asi siin nõu ja mõtteid jagada.
Külaline

Kui lai on üks kušett? Pakun, et kõige kitsam on 80 cm ja siis sealt edasi laiemaks. Kui paks peab olema inimene, kes kasvõi 80 cm kušetil magades paari kuuga seina peale rasvalaigu hõõrub? Ja kas see inimene ei saaks samasse tuppa ja samale kohale siis osta paarkümmend cm laiemat kušetti? Igatahes kuidagi väga jube lugemine see siin, vabandused ette, taha ja külje peale (jah, see kirjutatakse lahku).
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Laiem kušett ei aita. Panin rasvalaigule uue tapeedi, kerega sinna vastu ei lähe, ega ma vastu külma kiviseina siis ei maga, see kušetist kõrgemalgi see laik, paar kuud läks mööda, ja ena, laik uuesti tagasi.. Keegi soovitas muudkui tapeeti vahetada. Iga kahe kuu tagant nühkida pole ka mõtet. Ma ei tea, millest see laik tekib. Mingi plaat või vineer panna, millest saab vajadusel lapiga üle käia. Eks seinavaip ka aitab, mingi otstarve nendel seinavaipadel ju on.
Tolmukübe
Kontakt:

Mis sellesse seina puutub. WC-s on ka sein. Ilmselgelt ma enne potile istumist end vastu seina ei hõõru, ja poti pealt tõusmisel käega seinast kinni ei hoia. Aja jooksul on sinna tekkinud igavene korralik rasvalaik, iseenesest, 25 x 33cm. Nagu kušeti puhulgi on terve kušeti ulatuses see laik, kõrge kah veel, mitte ainult, et tekk vastu seina hõõrub. Ise tekib. Võib mõelda, et tekk höörub, aga nagu ütlesin, tekk nii kõrgele ei ulatu ja padja kõrval on ka laik. Ma ei tea, millest nad tekivad. WC ainus lahendus on kahhelkivid panna ja siis aeg-ajalt lapiga üle käia. Millestki nad ju peavad tekkima, eks ehitusspetsialistid oskavad vastata.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Dets 2025 16:01 Mis sellesse seina puutub. WC-s on ka sein. Ilmselgelt ma enne potile istumist end vastu seina ei hõõru, ja poti pealt tõusmisel käega seinast kinni ei hoia. Aja jooksul on sinna tekkinud igavene korralik rasvalaik, iseenesest, 25 x 33cm. Nagu kušeti puhulgi on terve kušeti ulatuses see laik, kõrge kah veel, mitte ainult, et tekk vastu seina hõõrub. Ise tekib. Võib mõelda, et tekk höörub, aga nagu ütlesin, tekk nii kõrgele ei ulatu ja padja kõrval on ka laik. Ma ei tea, millest nad tekivad. WC ainus lahendus on kahhelkivid panna ja siis aeg-ajalt lapiga üle käia. Millestki nad ju peavad tekkima, eks ehitusspetsialistid oskavad vastata.
Sellisel jujul võib tegu üldse olla tapeedi all viimistlusmarejali(pahtel või vale kruntvärv), mis läbi tapeedi koguaeg läbi imbub.
Vanades majades näiteks naelakohad kipuvad läbi värvi, pahtli või tapeedi roostetäppidena tulema.
Tolmukübe
Kontakt:

Täiesti võimalik. Sest põhjus peab ju olema, niisama tühjast kohast midagi ju ei teki.
Külaline

Vabandust. Mida tähendab teema pealkiri 'Voodi ligi sein''? Mis keeles see on kirjutatud?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 16:20
Tolmukübe kirjutas: 20 Dets 2025 16:01 Mis sellesse seina puutub. WC-s on ka sein. Ilmselgelt ma enne potile istumist end vastu seina ei hõõru, ja poti pealt tõusmisel käega seinast kinni ei hoia. Aja jooksul on sinna tekkinud igavene korralik rasvalaik, iseenesest, 25 x 33cm. Nagu kušeti puhulgi on terve kušeti ulatuses see laik, kõrge kah veel, mitte ainult, et tekk vastu seina hõõrub. Ise tekib. Võib mõelda, et tekk höörub, aga nagu ütlesin, tekk nii kõrgele ei ulatu ja padja kõrval on ka laik. Ma ei tea, millest nad tekivad. WC ainus lahendus on kahhelkivid panna ja siis aeg-ajalt lapiga üle käia. Millestki nad ju peavad tekkima, eks ehitusspetsialistid oskavad vastata.
Sellisel jujul võib tegu üldse olla tapeedi all viimistlusmarejali(pahtel või vale kruntvärv), mis läbi tapeedi koguaeg läbi imbub.
Vanades majades näiteks naelakohad kipuvad läbi värvi, pahtli või tapeedi roostetäppidena tulema.
No tee siis täisremont, mis sa jaurad siin.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 17:19 Vabandust. Mida tähendab teema pealkiri 'Voodi ligi sein''? Mis keeles see on kirjutatud?
Milles seisneb probleem? Kas mõni pole tõesti tuttav sõna "ligi" tähendusvarjunditega? Sel juhul palun: https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/ligi/1/est

Loodetavasti ei ole probleemiks sõna "voodi" ega sõna "sein," aga kui peaks olema, leiab ka nende tähendused Sõnaveebist.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 17:24
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 17:19 Vabandust. Mida tähendab teema pealkiri 'Voodi ligi sein''? Mis keeles see on kirjutatud?
Milles seisneb probleem? Kas mõni pole tõesti tuttav sõna "ligi" tähendusvarjunditega? Sel juhul palun: https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/ligi/1/est

Loodetavasti ei ole probleemiks sõna "voodi" ega sõna "sein," aga kui peaks olema, leiab ka nende tähendused Sõnaveebist.
'Voodi ligi sein' ei kirjuta mitte ükski normaalne eestlane. Teemaalgatuse pealkiri peaks olema nt 'Voodi kõrval olev sein' või 'Sein voodi kõrval'. Vaidled vastu?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 17:55'Voodi ligi sein' ei kirjuta mitte ükski normaalne eestlane. Teemaalgatuse pealkiri peaks olema nt 'Voodi kõrval olev sein' või 'Sein voodi kõrval'. Vaidled vastu?
Seda arvab ainult kitsa silmaringi ja vähese lugemusega eestlane. "Voodi ligi" pole kuidagi veidram kui nt "ihu ligi," kui öelda "särk oli ihu ligi."

Võid ajaviiteks kas või murdesõnastikke sirvida - ehk leiad midagi harivat. https://arhiiv.eki.ee/dict/mulgi/index.cgi?Q=ligi
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 18:01
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 17:55'Voodi ligi sein' ei kirjuta mitte ükski normaalne eestlane. Teemaalgatuse pealkiri peaks olema nt 'Voodi kõrval olev sein' või 'Sein voodi kõrval'. Vaidled vastu?
Seda arvab ainult kitsa silmaringi ja vähese lugemusega eestlane. "Voodi ligi" pole kuidagi veidram kui nt "ihu ligi," kui öelda "särk oli ihu ligi."

Võid ajaviiteks kas või murdesõnastikke sirvida - ehk leiad midagi harivat. https://arhiiv.eki.ee/dict/mulgi/index.cgi?Q=ligi
Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ausalt öeldes, on see pealkiri kummaline küll. Asi ei ole üldse selles, et ei tea selliseid sõnu või ei saa aru, mida öelda taheti, vaid veidras sõnakasutuses. See sõnastus viitab järjekordselt TA tahumatusele.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 18:04Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ausalt öeldes, on see pealkiri kummaline küll. Asi ei ole üldse selles, et ei tea selliseid sõnu või ei saa aru, mida öelda taheti, vaid veidras sõnakasutuses. See sõnastus viitab järjekordselt TA tahumatusele.
Nojah, kuidas kellelegi. Ilmselt oleks sinu jaoks tahumatu öelda ka "sõin verivorsti palukamoosiga" või "jõin kuremarjamorssi." Sest igapäevaselt ju nii ei räägita. Minu meelest näitab see just, et inimene valdab keelt laiemalt, kui kõige sagedamini kasutusel olevad 1000 sõna.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 18:27
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 18:04Ma ei ole see, keda tsiteerid, aga ausalt öeldes, on see pealkiri kummaline küll. Asi ei ole üldse selles, et ei tea selliseid sõnu või ei saa aru, mida öelda taheti, vaid veidras sõnakasutuses. See sõnastus viitab järjekordselt TA tahumatusele.
Nojah, kuidas kellelegi. Ilmselt oleks sinu jaoks tahumatu öelda ka "sõin verivorsti palukamoosiga" või "jõin kuremarjamorssi." Sest igapäevaselt ju nii ei räägita. Minu meelest näitab see just, et inimene valdab keelt laiemalt, kui kõige sagedamini kasutusel olevad 1000 sõna.
Sul on nagu päriselt jäänud mulje, et kübe on hea keeletajuga?
Külaline

Mul vanaema tavatses niimoodi veidralt rääkima. Vanainimeste värk vist. Ma sain küll aru, mida mõeldi 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 18:54Sul on nagu päriselt jäänud mulje, et kübe on hea keeletajuga?
Mulle on päriselt jäänud mulje, et siin on mingi hulk inimesi, kes tahab anonüümsuse kaitsvas varjus tegeleda ühe inimese kiusamisega, otsides pidevalt detaile, mille kallal nokkida. Minu meelest ei ole see aktsepteeritav.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 19:22
Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 18:54Sul on nagu päriselt jäänud mulje, et kübe on hea keeletajuga?
Mulle on päriselt jäänud mulje, et siin on mingi hulk inimesi, kes tahab anonüümsuse kaitsvas varjus tegeleda ühe inimese kiusamisega, otsides pidevalt detaile, mille kallal nokkida. Minu meelest ei ole see aktsepteeritav.
Kuna Tolmukübe on ise mõnitav inimene, siis ma ei imesta, et ta kellelegi hambusse jääb.
Külaline

Küsimus pole mitte sõnas 'ligi', vaid sõnade järjekorras, sa ei arva? Sein voodi ligi, mitte voodi ligi sein, eks. Või sa ütled 'ihu ligi särk'? Uhke silmaring ja keelekasutus küll.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 09:13

Küsimus pole mitte sõnas 'ligi', vaid sõnade järjekorras, sa ei arva? Sein voodi ligi, mitte voodi ligi sein, eks. Või sa ütled 'ihu ligi särk'? Uhke silmaring ja keelekasutus küll.
Ikka on silmaring ja laiem keelekasutus, võib ka öelda ihu ligi särk, mis siin imelikku? Ei pea rääkima kogu aeg nii, nagu tavaliselt on välja kujunenud, saab ka muud moodi. Voodi ligi on sein, öökapp, põrandavaip.. Siin tahetakse rõhutada, mis just nimelt voodi ligi on, mitte, et rõhk on sõnal sein (või öökapp), et see on voodi ligi. Millele keegi tähtsust omistab, selles pole küll midagi imelikku. Sul on pastakast välja imetud probleem, mida sa siin nüüd lahkad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 3 külalist