Kuidas ja kus veedate vana-aasta õhtu?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:03
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 11:58 Kus need teismelised siis öösel olema peaks?
Aga kui puudega, siis muidugi on asi teine.
Jumal tänatud, et siis on lubatud...
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:09
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 10:53
Guest kirjutas: 04 Dets 2025 13:49 Kindlalt kodus. Võtame vabalt, mängime lauamänge, sööme midagi head, vahepeal vaatame mingit filmi. Televisiooni meil pole, vaatame DVD pealt. Kell 12 vaatame rõdu pealt saluuti ja lööme klaase kokku, seejärel jätkame oma mõnusa õhtuga. Igaüks läheb magama siis, kui soovib. Lapsed on üks teismeline, teine on täiskasvanu.
Ja teismeline ja täiskasvanud laps kopitavad ka vanematega kodus, ei ole sõpradega midagi plaanis?
Keegi ei kopita. Meil on tore. Lauamängud on teismelise suur soov. Need on pikad ja keerulised strateegiamängud, mida iga päev ei viitsi ette võtta (nt Terraforming Mars, kus tuleb terve plejaad keemilisi elemente läbi käia). Vana-aastaõhtu on selline hea pikk aeg, kus saab seda poole ööni teha. Eks inimesed on erinevad.
Me näiteks pusletame lapsega (noor täiskasvanu). 1500-list puslet ikka annab kokku panna. Ja pühade ajaga seda ära ei teegi.
Külaline

Mõtlesin, et õpetaja töö oli sel ajal siis ka paras jubedus. Küll tee koduvisiite, küll mine jõuluõhtul kirikusse passima. Kõlab ju päris õudselt.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:24 Mõtlesin, et õpetaja töö oli sel ajal siis ka paras jubedus. Küll tee koduvisiite, küll mine jõuluõhtul kirikusse passima. Kõlab ju päris õudselt.
Vastupidi, õpetaja oli siis hinnatud ühiskonnaliige, tema sõna maksis ja lapsed ei tohtinud õpetajale vastu rääkida, ammugi mitte mõnitada või ropendada nagu tänapäeval. Ja lapsevanematel polnud õigust õpetajate peal ennast välja elada või midagi nõuda. Internetti ja mobiiltelefone siis ei olnud - õpetaja oli kättesaadav ainult koolipäeva ajal, mingit kõnedele ega kirjadele vastamise kohustust ei olnud tal.
Külaline

Minu arust on väga tore, kui täiskasvanud laps soovib ja oskab vanematega aega veeta. Selleks ei pea ju omati mingit puuet olema. Igaljuhul etem, kui linna peab pidusteb. Ei pea ju terve pühade aeg lauamänge mängima.
Ma olen 36 ja mõlemad vanemad surnud. Ma annaks kõik, et üks päev veel vanematele külla saaks minna ja kasvõi lauamänge mängida või puslet kokku panna 🥲.
Külaline

Kuni gümnaasiumi lõpuklassideni on minu lapsed vana-aasta õhtul ikka kodus olnud, varem õhtul käisid kuskil sõpradega väljas, õhtul kodus. Viimastes klassides tekkisid mingid sõpruskonnad, kellega uut aastat vastu võeti, aga ööseks tuldi ikka koju. Alles ülikoolis kolisid need peod teise linna vms ja siis muidugi ei tuldud ööseks koju. Mis jutt see on, et noor inimene kodus olla ei või.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:46 Minu arust on väga tore, kui täiskasvanud laps soovib ja oskab vanematega aega veeta. Selleks ei pea ju omati mingit puuet olema. Igaljuhul etem, kui linna peab pidusteb. Ei pea ju terve pühade aeg lauamänge mängima.
Ma olen 36 ja mõlemad vanemad surnud. Ma annaks kõik, et üks päev veel vanematele külla saaks minna ja kasvõi lauamänge mängida või puslet kokku panna 🥲.
36 on teine lugu, siis on inimestel juba oma pere ja lapsed, kellega on hea vanemate juurde sõita ühiseks jõulutähistamiseks. Aga kui teismeline või 20.ndates noor eelistab vana-aasta õhtut tähistada ema-isaga, siis tal on ikka midagi viga või on vanematel midagi viga. Pole neil kumbalgi sõpru ega mingit seltsielu väljaspool vanema-lapse suhet.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 14:51
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:46 Minu arust on väga tore, kui täiskasvanud laps soovib ja oskab vanematega aega veeta. Selleks ei pea ju omati mingit puuet olema. Igaljuhul etem, kui linna peab pidusteb. Ei pea ju terve pühade aeg lauamänge mängima.
36 on teine lugu, siis on inimestel juba oma pere ja lapsed, kellega on hea vanemate juurde sõita ühiseks jõulutähistamiseks. Aga kui teismeline või 20.ndates noor eelistab vana-aasta õhtut tähistada ema-isaga, siis tal on ikka midagi viga või on vanematel midagi viga. Pole neil kumbalgi sõpru ega mingit seltsielu väljaspool vanema-lapse suhet.
Oma pere on jaa aga see ei asenda mu vanemaid.
Ma jään siin eriarvamusele. Las jääda sulle su oma arvamus.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 14:5136 on teine lugu, siis on inimestel juba oma pere ja lapsed, kellega on hea vanemate juurde sõita ühiseks jõulutähistamiseks. Aga kui teismeline või 20.ndates noor eelistab vana-aasta õhtut tähistada ema-isaga, siis tal on ikka midagi viga või on vanematel midagi viga. Pole neil kumbalgi sõpru ega mingit seltsielu väljaspool vanema-lapse suhet.
20ndates.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:11
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 14:5136 on teine lugu, siis on inimestel juba oma pere ja lapsed, kellega on hea vanemate juurde sõita ühiseks jõulutähistamiseks. Aga kui teismeline või 20.ndates noor eelistab vana-aasta õhtut tähistada ema-isaga, siis tal on ikka midagi viga või on vanematel midagi viga. Pole neil kumbalgi sõpru ega mingit seltsielu väljaspool vanema-lapse suhet.
20ndates.
Nii kopp ees nendest korrektoritest. Alati reostavad terved teemad ära - teema asemel vaieldakse lehekülgede kaupa hoopis keeleküsimuste üle
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 15:19Nii kopp ees nendest korrektoritest. Alati reostavad terved teemad ära - teema asemel vaieldakse lehekülgede kaupa hoopis keeleküsimuste üle
Aga võib olla kommentaari kirjutaja tahtis ise oma viga parandada?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 14:51
Olen 55 ja viimased 15 aastat oleme uut aastat kodus ja ilma külalisteta vastu võtnud. Meil tõesti pole mingit "seltsielu" peale perekonna, mis ei tähenda, et sõpru pole. Tänaseni ma ei teadnud, et see tähendab, et meil midagi viga on.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:28
Olen 55 ja viimased 15 aastat oleme uut aastat kodus ja ilma külalisteta vastu võtnud. Meil tõesti pole mingit "seltsielu" peale perekonna, mis ei tähenda, et sõpru pole. Tänaseni ma ei teadnud, et see tähendab, et meil midagi viga on.
Mis tähendab "meil"? Sinul ja su noortel lastel? Eelnev postitus ei rääkinud, sellest, et midagi oleks viga, kui keegi üksi tähistab, vaid kui ema-isa käivad oma noorukieas lapsele peale, et see vana-aasta õhtu koos temaga veedaks.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:32
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:28

Mis tähendab "meil"? Sinul ja su noortel lastel? Eelnev postitus ei rääkinud, sellest, et midagi oleks viga, kui keegi üksi tähistab, vaid kui ema-isa käivad oma noorukieas lapsele peale, et see vana-aasta õhtu koos temaga veedaks.
Käivad peale???? Sa kuuled hääli. Mitte midagi sellist pole siin räägitud 🙂
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 17:54
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:28 Olen 55 ja viimased 15 aastat oleme uut aastat kodus ja ilma külalisteta vastu võtnud. Meil tõesti pole mingit "seltsielu" peale perekonna, mis ei tähenda, et sõpru pole. Tänaseni ma ei teadnud, et see tähendab, et meil midagi viga on.
Aga ega see normaalne küll ei ole, kui 20ndates lapsed vana-aasta õhtul ema isaga koos kodus istuvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 18:27
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 17:54

Aga ega see normaalne küll ei ole, kui 20ndates lapsed vana-aasta õhtul ema isaga koos kodus istuvad.
Aga mis siis on 20ndates lapse normaalne aastavahetuse veetmine?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:16Aga mis siis on 20ndates lapse normaalne aastavahetuse veetmine?
Oma sõpradega aega veeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:28
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:16Aga mis siis on 20ndates lapse normaalne aastavahetuse veetmine?
Seda nad teevad ju kogu aeg nagunii. Paljud tudengid sõidavad ka jõuluks-aastavahetuseks koju, et veidi rahu saada ja omaette olla. Seda seltsielu jagub niigi.
Kuhu on alaealised teismelised aastavahetusel oodatud - mis üritustele?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:48
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:28
Seda nad teevad ju kogu aeg nagunii. Paljud tudengid sõidavad ka jõuluks-aastavahetuseks koju, et veidi rahu saada ja omaette olla. Seda seltsielu jagub niigi.
Kuhu on alaealised teismelised aastavahetusel oodatud - mis üritustele?
Ma just tahtsin minagi sinna jõuda, et enamus 20ndates noored võivad õppida üldse teises linnas ülikoolis. Ja sõbrad on neil seal eksole. Ja kui pühadeks minnakse vanematele külla, sest pole ammu näinud, oledki vanematega.
Kui seda ei taha, siis ka külla ei lähe teise linna.
Kes elavad samas linnas, need näevad nagunii vanemaid koguaeg(ehk) ja siis on ka täiesti mõistetav, et mõni päev ka sõpradega veedetakse.

Aga et kui valitakse vanemad baaride asemel ja neid siis puudega nimetatakse on lihtsalt kurb.
Külaline

Oleme vana-aasta õhtul kindlasti kodus. Kuulame koos presidendi kone ara. Ja umbes keskööst alates kuni kella 2ni istub keegi pere liikmetest kordamööda ülemise korruse wc põrandal - ainus ruum majas, kus aknaid pole ja koera arvates kõige turvalisem - väriseva koera ümbert kinni hoides ja teda lohutades. Siis kui 2 paiku vaikseks jaab, saab koeraga veel tiiru oues teha enne magamsminekut.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 11 külalist