Juust

köök, kodu korrashoid ja aed
Juustup

Juust

Postitus Postitas Juustup »

Milline on Teie lemmik juust?
Milliseid juuste Te ei söö?

Mulle vanasti ei meeldinud kitsejuust- kuidagi vastu hakkas. Lapsena ei meeldinud hallitusjuustud.

Tänaseks söön kõiki neid, ainult ei meeldi kui mingid imelikud lisandid on sisse topitud.

Eesti juustud on siiski vaieldamatud lemmikud, samuti kilejuust(ma ei tea mis selle nimi ametlikult on,aga ma usun et Te saate aru mida ma mõtlen)

Sinihallitusjuust blue royal on ka üks vaieldamatu lemmik, muidugi klassikalised eesti, vene ja hiirte juust.

/Juustup
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Minu üks lemmikuud on sommide mustaleima, väga maitseb ka ka Jarlsberg. Eesti juustud pole minu lemmikud, liiga lahjad oma maitselt.

Kitsejuustu söön ainult salati sees või peediga röstitult.
Meeldivad igasugu sinihallitusjuustud. Mida vängema lõhna ja maitsega, seda parem. Bried panen salatisse ja vahel küpsetan ahjus.

Mozarellat võin süüa nõrkemiseni. See läheb nii salatisse kui näkileivale koos tomativiiluga.
Külaline

Paljalt näksimiseks on lemmikud kauaküpsenud juustud, eriti murenevad ja nn. juustukristallidega, näiteks mõni vanem cheddar või gouda.
Suvisel ajal kasutan palju burratat- salatites, lahtistel pirukatel, hommikuvõikudel ja mõnikord söön ka lihtsalt niisama paljalt palsamikreemi ja seemnetega.
Väga meeldib ka juustu dipina kasutada, nt briele sälgud sisse, pähklite ja kuivatatud jõhvikate/aprikoosidega natukeseks ahju ja meega üle niristada.
Külaline

Unustasin lisada, et suure juustusõbrana ma otseselt sellist juustu saanud ei olegi, mida ei sööks. Erilist muljet siiski ei ole avaldanud lagritsaga ja wasabilisandiga juust ning koriandriseemnetega kitsejuust.
Külaline

Norra pruun veidi karamellise maitsega juust on üks lemmikumaid. Nime ei tea. Ei tea, kas seda eestist ka kusagilt saada on võimalik?
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Olen Andre juustude fänn. Peaaegu kõik meeldivad, väljaarvatud Crafter's Juniper.
Külaline

Mozzarella pitsa, pasta, ciabatta peal
Juustupatsid, ribadega suitsutarud mekiga…oeh imelised
Piknik juustupulgad, heaks vahepalaks autosõidule.
Brie, camembert jõhvika või muu moosiga ja pähklitega
Tavaline juust, viinamarjadega koos, võileiva peale
Sulajuust magustoitudele, pastaroogadele, röstsaia peale
Toorjuust kookide sisse
Juustukuningatest saab mõnd uut sorti spontaanselt proovitud, sordid paraku meelde ei jää
Täidetud juustupallid, köögiviljad juustuga
Külaline

Mina söön mitmeid juuste. eesti juustu, Hollandi juustu. Lepasuitsu maitseb samuti. Küsimus teemaalgatajale, kas Jeemenis on peale kitsejuustu ka lehmapiimast tehtud juustu saada? Vaene maa, äkki seal ei müüdagi juustu?
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Hetkel põhiliselt menüüs juustudest feta - enamasti salatis, aga meeldib ka kui “määrida” röstitud leiva peale ja sinna peale veel tomatit, pipart, mingeid ürte.
Halloumi meeldib grillitult. Oo ja suured portobello seened grillitult riivitud gruyère juustuga.
Vanasti meeldisid rohkem pehmemad juustud - camambert ja Brie ja gorgonzola nt. Nüüd hakkavad sinihallitusjuustud miskipärast vastu, maitsevad rohkem vanemad ja kõvemad juustud. Kitsejuust maitseb väga, igas vormis, pehmemad, kõvemad. Eriti see, millel valgehallitus äär on.
Parmesan muidugi, ka omleti peale riivides. Parmigiana di melanzane maitseb väga!
Eesti juustud maitsevad ainult musta leivaga. Olles elanud mitmes juusturiigis, siis minu jaoks isiklikult ei oleks eesti juustud esimene valik.

Kuid paraku kogu selle juustu loo kõrval pean kurvalt tõdema, et meie peres olen ainuke, kes juustu sööb (v.a laste parmesan Pastal või mozzarella pizzal). Ja kuna mulle igasugu juustud maitsevad, aga distsipliinist jääb puudu kui juust nina ees, ja kaal kõrgem kui tahaks, siis käin poes juuste vaatamas, aga minust jäävad nad kahjuks tihti külmaletti teist juustusõpra ootama.
Külaline

Leevike kirjutas: 11 Juul 2024 13:53 Hetkel põhiliselt menüüs juustudest feta - enamasti salatis, aga meeldib ka kui “määrida” röstitud leiva peale ja sinna peale veel tomatit, pipart, mingeid ürte.
Halloumi meeldib grillitult. Oo ja suured portobello seened grillitult riivitud gruyère juustuga.
Vanasti meeldisid rohkem pehmemad juustud - camambert ja Brie ja gorgonzola nt. Nüüd hakkavad sinihallitusjuustud miskipärast vastu, maitsevad rohkem vanemad ja kõvemad juustud. Kitsejuust maitseb väga, igas vormis, pehmemad, kõvemad. Eriti see, millel valgehallitus äär on.
Parmesan muidugi, ka omleti peale riivides. Parmigiana di melanzane maitseb väga!
Eesti juustud maitsevad ainult musta leivaga. Olles elanud mitmes juusturiigis, siis minu jaoks isiklikult ei oleks eesti juustud esimene valik.

Kuid paraku kogu selle juustu loo kõrval pean kurvalt tõdema, et meie peres olen ainuke, kes juustu sööb (v.a laste parmesan Pastal või mozzarella pizzal). Ja kuna mulle igasugu juustud maitsevad, aga distsipliinist jääb puudu kui juust nina ees, ja kaal kõrgem kui tahaks, siis käin poes juuste vaatamas, aga minust jäävad nad kahjuks tihti külmaletti teist juustusõpra ootama.
Mis riigid need juustu riigid on? kas sulle maitseb ka vene juust?
Leevike
Teerajaja

Postitus Postitas Leevike »

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 14:46
Leevike kirjutas: 11 Juul 2024 13:53 Hetkel põhiliselt menüüs juustudest feta - enamasti salatis, aga meeldib ka kui “määrida” röstitud leiva peale ja sinna peale veel tomatit, pipart, mingeid ürte.

Mis riigid need juustu riigid on? kas sulle maitseb ka vene juust?
Vot, vene juustu kohta ei oska midagi öelda. Käisin kunagi 90ndate lõpus Peterburis, aga ma kardan, et juustu ma seal ei söönud.
Aga maailma juusturiik nr 1 on ju teatavasti Prantsusmaa.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 12:53 Norra pruun veidi karamellise maitsega juust on üks lemmikumaid. Nime ei tea. Ei tea, kas seda eestist ka kusagilt saada on võimalik?
Selle nimi on Mesost. Sama maitsega on neil ka määrdevõie nimega Messmör. Mulle ka need maitsevad.

Nõukaajal oli sellesarnast juustu ka Eestis müügil. Äkki mingi juustuvõide nime all? Pakendatud väikesesse ümmargusse plastkarpi sarnaselt Merevaigule.

Kirjutasin varasemalt, et eesti juustud pole mu lemmikud, aga nüüd meenus, et ma ju fännan tohutult Merevaiku.
Külaline

Lemmiku kohta ei tea, aga putinistist juustu ma jälestan.
Külaline

Olen suur juustusõber. Armastan erinevaid juuste. Hiljuti ostsin ühest Balta turul ühest väiksemast letist mingit head kõva juustu. Kahjuks nimi ei meenu. Vist oli kitsepiimajuust.

Meenub vaid üks juust, mis üldse ei meeldinud. See oli Lidlist ostetud juust. Kui ma ei eksi, siis Emmentali. Ja üks grilljuust (Prismast) oli ka suht mitte midagi ütlev. Selline, kummine. Dzintarsi grilljuust meeldis aga väga. Seda ei ole viimasel ajal enam Eesti poodides näinud.
Juustup

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 13:44 Mina söön mitmeid juuste. eesti juustu, Hollandi juustu. Lepasuitsu maitseb samuti. Küsimus teemaalgatajale, kas Jeemenis on peale kitsejuustu ka lehmapiimast tehtud juustu saada? Vaene maa, äkki seal ei müüdagi juustu?

Lehmapiimast tehtud juustu pole leidnud. Kõik juustud on kitsepiimast- alguses oli väga võõras ja lausa eemaletõukav, nüüd on hakanud meeldima.
Ma tegin pilti ka millised need välja näevad, aga ma ei oska pilti lisada. Äkki keegi oskab aidata?

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 12 Juul 2024 13:26
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 13:44 Mina söön mitmeid juuste. eesti juustu, Hollandi juustu. Lepasuitsu maitseb samuti. Küsimus teemaalgatajale, kas Jeemenis on peale kitsejuustu ka lehmapiimast tehtud juustu saada? Vaene maa, äkki seal ei müüdagi juustu?

Lehmapiimast tehtud juustu pole leidnud. Kõik juustud on kitsepiimast- alguses oli väga võõras ja lausa eemaletõukav, nüüd on hakanud meeldima.
Ma tegin pilti ka millised need välja näevad, aga ma ei oska pilti lisada. Äkki keegi oskab aidata?

/Juustup
Imgur.com või tinypic.com

Lae sinna ja saad lingivormis
Juustup

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 13:32

/Juustup
Imgur.com või tinypic.com

Lae sinna ja saad lingivormis
Vaatasin neid saite, aga ma ei saanud aru kas ma pean sinna registreeruma?

/Juustup
Külaline

/Juustup

https://tinypic.host/upload/?lang=en

https://tinypic.host/?lang=en#google_vignette
Juustup

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 13:35

/Juustup

https://tinypic.host/upload/?lang=en

https://tinypic.host/?lang=en#google_vignette

Aitäh! Sain üles laetud!

https://tinypic.host/image/IMG-20240712-132121.D4HW3u

See on siis see kõnealune juust mida ma hetkel vitsutan.
Ja selliseid on siin igal pool saada. Selliseid ühtlaselt viilutatud ja atraktiivsema välimusega juuste põhimõtteliselt pole.

/Juustup

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 18:11 Lemmiku kohta ei tea, aga putinistist juustu ma jälestan.
Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ja 1 külaline