Hea pilaff/plov-kust saan osta

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 22:49 Perekoolis oli Agathe, tal ka fantaasia lendas ja lõbus oli lugeda tema pajatusi. Siin foorumis asendab teda mingil määral juustup. Mingil määral.
Mina täitsa igatsen Agathet. Tal olid ikka lennukad lood, naine nagu orkester. Kahju, et teda siin pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 20:59 Äkki saaks selle Juustupi kallal tänitamisega juba ühele poole?
Keegi ei kirjuta siin ju midagi niisugust, mida Juustup ise väitnud pole. Miks on sul hoiak, et Juustupil on õigus kirjutada mida iganes, inimestel talle sellekohaselt vastuseid ja küsimusi kirjutada õigust ei ole? Tänitajaks liigitudvsa ju pigem ise oma asjasse mittepuutuvate kommentaaridega. Neid inimesi, kes Juustupi postituste ebakõlasid märkavad, on mitmeid.
Soovitan sul ennast ka Jeemeni tänase olukorraga kurssi viia.
Üle poole Jeemeni elanikkonnast vajab humanitaarabi, kannatavad toidupuuduse ja alatoitumise all. 18,2 miljonit inimest, sealhulgas 5 miljonit last alla viie aasta vanused, vajavad kiiret abi​ (https://www.concern.org.uk/news/yemen-crisis-explained)​​ (https://press.un.org/en/2024/sc15590.doc.htm)​.Jeemen on maailma toidujulgeoleku seisukohalt kõige ebakindlam riik. Riik sõltub suuresti imporditud toidust, kuid konflikti ja majanduskriisi tõttu on toidu kättesaadavus ja taskukohasus tõsiselt ohustatud​.
Jeemeni tervishoiusüsteem on kokku varisenud, jättes miljoneid inimesi ilma vajalike tervishoiuteenusteta. Koolera, leetrite, difteeria ja teiste haiguste puhangud (siinjuures tuletame meelde, et Juustup on vaktsiinivastane, põeb aga mitut kroonilist haigust). Ligipääs puhtale veele, kanalisatsioonile ja hügieeniteenustele on piiratud​ (https://www.unicef.org/emergencies/yemen-crisis)​. Puudub toit, puhas vesi, ravimid, arstiabi.

Vägivald ja sõjalised rünnakud põhjustavad suuri kannatusi tsiviilelanike seas. Viimased õhurünnakud ja sõjalised operatsioonid on destabiliseerinud piirkondi ja veelgi enam inimesi on riigist emigreerunud (https://reliefweb.int/report/yemen/yeme ... 2-jan-2024)​.
Räige laste ja naiste ekspluateerimisne, vägivald ja väärkohtlemised. Paljud lapsed on värvatud võitlejatena ja naised kannatavad koduvägivalla ja soolise vägivalla all​.

Internetiühendus Jeemenis endiselt tõsiselt häiritud ja ebausaldusväärne, tugineb peamiselt FALCON kaablile, mis on vananenud ja sageli kahjustatud. Viimati tekitasid Houthis märkimisväärset kahju neljale peamisele veealusele kaablile, mis ühendavad Euroopat, Ida-Aasiat, Aafrikat ja Araabia riike. Lisaks on Jeemenis internetiühendust raskendanud poliitilised lõhed ja sõjategevus, mis on toonud kaasa infrastruktuuri korduva hävitamise. Näiteks 2024. aasta alguses nõudis Jeemeni valitsus suure raha tagatist remonditööde teostamiseks, mis peatas kaabli parandamise tööde alustamise.

Jeemenist​ kusagile lennata on väga raskendatud isegi pikalt planeeritud lendude korral.
Külaline

Teemaalgataja, vabandust eelneva pika postituse pärast. Tulin siia teemasse hoopis kirjutama, et kui sulle lambaliha tegemine ei sobi, proovi teha valmis lambalihaga. Prismas on müüa Koduküla hautatud lambaliha 250g.
Võin siinjuures eksida sest mina ei kuulu Lido eriliste austajate hulka ja sageli sinna ei satu aga minumeelest oli sealne plov sealihaga. uurida muidugi tasub.
Külaline

mõned aastad tagasi sai imehead pilaffi Sõpruse nimelises (aserite?) söögikohas - Mustamäel Magistrali kõrval, Lepistiku peatuses.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 08:26 Teemaalgataja, vabandust eelneva pika postituse pärast. Tulin siia teemasse hoopis kirjutama, et kui sulle lambaliha tegemine ei sobi, proovi teha valmis lambalihaga.
Tore, et sa isegi aru saad, et su jälitustegevus on juba ammu üle piiri läinud. 🤡
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 08:55 mõned aastad tagasi sai imehead pilaffi Sõpruse nimelises (aserite?) söögikohas - Mustamäel Magistrali kõrval, Lepistiku peatuses.
Seal on suurepärased toidud. Väga hea on ka koorene krevetisupp. Elasin seal kõrval kunagi ja käisin seal tihti just selle supi pärast.

/Juustup
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 08:55 mõned aastad tagasi sai imehead pilaffi Sõpruse nimelises (aserite?) söögikohas - Mustamäel Magistrali kõrval, Lepistiku peatuses.
Seal on imelik hunniku riisiga variant
https://sopruskohvik.ee/menuu/
ja seda vist alles hakkavad tegema, ma tahaksin kohe osta ja edasi kablutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 09:29
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 08:26 Teemaalgataja, vabandust eelneva pika postituse pärast. Tulin siia teemasse hoopis kirjutama, et kui sulle lambaliha tegemine ei sobi, proovi teha valmis lambalihaga.
Tore, et sa isegi aru saad, et su jälitustegevus on juba ammu üle piiri läinud. 🤡
Kes teda jälitanud on?

Inimesed lihtsalt viitavad tagasihoidlikult talle, et tema jutt ja tegelikkus ei lähe kokku. Nagu öeldud, keegi ei ole talle sõnu suhu pannud, vaid kõigest on inimene ise enda kohta kirjutanud. Vahepeal räägib iseendale vastu. Ja kogu see Jeemeni jutt... No ma ei tea, miks peab inimene niimoodi fantaseerima?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 21:20

Inimesed lihtsalt viitavad tagasihoidlikult talle, et tema jutt ja tegelikkus ei lähe kokku. Nagu öeldud, keegi ei ole talle sõnu suhu pannud, vaid kõigest on inimene ise enda kohta kirjutanud. Vahepeal räägib iseendale vastu. Ja kogu see Jeemeni jutt... No ma ei tea, miks peab inimene niimoodi fantaseerima?
Ilmselt oled ainus viitaja ja miks seda pidevalt teed? Kas sa tõega ei saa aru kui tüütud need sinu närimised on?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 22:04

Ilmselt oled ainus viitaja ja miks seda pidevalt teed? Kas sa tõega ei saa aru kui tüütud need sinu närimised on?
Kindlasti ei ole ma ainus viitaja. Ja selle pika kommentaari autor (kes kirjeldas paar kommentaari tagasi Jeemeni tegelikku elu-olu) ma ka ei ole.
Külaline

Inimesed lihtsalt viitavad tagasihoidlikult talle, et tema jutt ja tegelikkus ei lähe kokku.
Ei lähe, siis ei lähe. Mis see sinu asi jälitada on!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 22:12

Kindlasti ei ole ma ainus viitaja. Ja selle pika kommentaari autor (kes kirjeldas paar kommentaari tagasi Jeemeni tegelikku elu-olu) ma ka ei ole.
See pidev suvalises teemas ühe foorumlase kallal norimine on suht tüütu küll. Isegi kodunurgas keegi õrritab, kui Juustup on täiesti tavalise teema algatanud, millele paljud heal meelel vastavad ja ka ehk teistele midagi uut pakub. Saan anonüümsuse vajadusest ja võimalusest külalisena kommenteerida hästi aru.
Külaline

Juba perekoolis oli selline jälitaja: aga sa kirjutasid viis aastat tagasi, et sa ei söö arbuusi ja nüüd, kuidas, kuidas. Sa valetad!!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 22:31
See pidev suvalises teemas ühe foorumlase kallal norimine on suht tüütu küll. Isegi kodunurgas keegi õrritab, kui Juustup on täiesti tavalise teema algatanud, millele paljud heal meelel vastavad ja ka ehk teistele midagi uut pakub. Saan anonüümsuse vajadusest ja võimalusest külalisena kommenteerida hästi aru.
No, inimesel ei ole ju vaja valetada. Siis ei kobise ka mitte keegi. Kasutajanimi üldse ei häirigi, aga see teiste inimeste lolliks pidamine - valetan teile otse silma sisse, aga te olete ju nii rumalad, et jäätegi mu jama uskuma, on ju lihtsalt nõme. Mõni ime, kui inimene sellise jutu peale vastavat tagasisidet saab. Enamus meist ju näevad sellised luiskelood läbi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 22:49

No, inimesel ei ole ju vaja valetada. Siis ei kobise ka mitte keegi. Kasutajanimi üldse ei häirigi, aga see teiste inimeste lolliks pidamine - valetan teile otse silma sisse, aga te olete ju nii rumalad, et jäätegi mu jama uskuma, on ju lihtsalt nõme. Mõni ime, kui inimene sellise jutu peale vastavat tagasisidet saab. Enamus meist ju näevad sellised luiskelood läbi.
Ehk annaks siis tagasisidet ühes konkreetses teemas, kus ta oma elust kirjutanud on, aga mitte igas suvalises teemas, mille ta algatab või kuhu vastab? Kodunurgas norimine on küll üle võlli mu meelest.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 23:02
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 22:49
Ehk annaks siis tagasisidet ühes konkreetses teemas, kus ta oma elust kirjutanud on, aga mitte igas suvalises teemas, mille ta algatab või kuhu vastab? Kodunurgas norimine on küll üle võlli mu meelest.
Millises konkreetses teemas? Keegi ei kirjuta igas suvalises teemas, ikka tema enda postituste järgselt on need. Minu meelest täiesti õigustatud küsimused tekivad inimestel.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 17:02 Minu arust Salvesti purgis sealihaga pilaff on ka täitsa hea. Pannil soojendades on hea pehme ka, alguses purgist koukides tundub kõva.
Või siis ma pole korralikku pilaffi/povi kunagi saanudki...
See ei ole pilaff. See on riisiroog sealihaga. Pigem võiks seda mingis mõttes paella-laadseks nimetada, kuid pilaffist on see ikka väga kaugel. Kusjuures isegi maitseained pole seal õiged rääkimata sellest et see pole lambalihaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 14:28
Seal on imelik hunniku riisiga variant
https://sopruskohvik.ee/menuu/
ja seda vist alles hakkavad tegema, ma tahaksin kohe osta ja edasi kablutada.
nende Azerbaidžaani pilaff ongi kõige parem mida kunagi saanud olen. Pilaffi tuleb süüa nii, et potist otse taldrikule. Mitte mingi kaasavedamise roog.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, elke, Google [Bot] ja 6 külalist