Mis toimub niiviisi käituva inimese peas?
-
Külaline
Mis toimub niiviisi käituva inimese peas?
Ma tõesti üritan aru saada, aga ei suuda.
80-aastane on äsja haiglast koju saanud ja 50 tuuris poeg küsib, kas emal on poest midagi vaja. Ema annab terve nimekirja:
paar banaani
mõned tomatid
värske kurk
hapukoor
sibul
tükk valmis pizzat.
Poeg käib poes ja tulemuseks on:
kaks kimpu banaane
umbes 2kg tomateid kilekotis
külmutatud pizza.
Ülejäänud asjad toomata. Muidugi on ema nördinud, et mida ta nüüd peaks peale hakkama tervele ahvikarjale sobiva hulga banaanidega, kuid ilma sibula ja hapukooreta. Poeg jälle on solvunud, et tema "pingutust" ei hinnata.
Aga päriselt? Kas sellist kohtlemist üldse saab pingutuseks lugeda ja mis toimub inimese peas, kes paar banaani asemel toob suure hunniku, kuid jätab sealjuures muu vajaliku toomata? Ja leiab veel, et see on normaalne.
80-aastane on äsja haiglast koju saanud ja 50 tuuris poeg küsib, kas emal on poest midagi vaja. Ema annab terve nimekirja:
paar banaani
mõned tomatid
värske kurk
hapukoor
sibul
tükk valmis pizzat.
Poeg käib poes ja tulemuseks on:
kaks kimpu banaane
umbes 2kg tomateid kilekotis
külmutatud pizza.
Ülejäänud asjad toomata. Muidugi on ema nördinud, et mida ta nüüd peaks peale hakkama tervele ahvikarjale sobiva hulga banaanidega, kuid ilma sibula ja hapukooreta. Poeg jälle on solvunud, et tema "pingutust" ei hinnata.
Aga päriselt? Kas sellist kohtlemist üldse saab pingutuseks lugeda ja mis toimub inimese peas, kes paar banaani asemel toob suure hunniku, kuid jätab sealjuures muu vajaliku toomata? Ja leiab veel, et see on normaalne.
-
Külaline
See on lihtsalt meeste arusaam poeskäimisest.
Sa vist pole ise abielus või oled suht noorukene?
Mul oli jõuluõhtusöögiks peaaegu kõik asjad ostetud, samuti kastitäis toitu vanematele kaasavõtmiseks.
Abikaasa pidi 23.õhtul poest läbi tulles ostma vaid 4 sibulat, ühe piima ja ühe kaalika.
ta tõi 3 kasti toitu juurde, sealhulgas 2kg liha, 2kg porgandeid, 3 purki praekapsast, kilo hapukapsast jne.
30a abielus, abikaasa 60a vana, aga ma juba ammu ei imesta, sellise jama peale.
Mul oli jõuluõhtusöögiks peaaegu kõik asjad ostetud, samuti kastitäis toitu vanematele kaasavõtmiseks.
Abikaasa pidi 23.õhtul poest läbi tulles ostma vaid 4 sibulat, ühe piima ja ühe kaalika.
ta tõi 3 kasti toitu juurde, sealhulgas 2kg liha, 2kg porgandeid, 3 purki praekapsast, kilo hapukapsast jne.
-
Külaline
No ütlete talle siis, et tuleb uuesti käia ja teete uue nimekirja kaasa. Kui inimene saab alati sellise tagasiside, et ta ei peagi pingutama ega vaatama, siis läheb keegi teine poodi ja teeb tema eest, siis ta ei hakkagi normaalsemalt käituma. See pole mingi meestele omane asi, vaid tal ongi siiani nii läbi läinud. Teed kõiki neid koduasju valesti ja rohkem ei paluta, keegi teeb seda sinu eest. Oma haiglast tulnud ema jaoks poes käimist ma eriliseks vastutulekuks ei peaks, seda ikka peakski iga laps ju tegema.
-
Külaline
selline umbes mõõtudega nimekiri eeldabki, et kogused ostja sügavalt isiklik arusaam.
paar/mõned/kui palju kurki?/mugulsibul või sibula pealsed/hapukoore grammis ja protsent/
poeg käitus - kuidas küla koerale, nii koer....
paar/mõned/kui palju kurki?/mugulsibul või sibula pealsed/hapukoore grammis ja protsent/
poeg käitus - kuidas küla koerale, nii koer....
-
Külaline
Sul võib õigus olla, aga kui lugeda nimekirja siis seal kõik minule arusaadav.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:58See on lihtsalt meeste arusaam poeskäimisest.
Mina oleks toonud täpselt nii nagu kirjas oli. Kui poleks kirjas olnud, siis poleks kõik asjad meelde jäänud.
Kaks banaani, 3 tomatit, 1 värske kurk mis ei oleks otsest pehme. Hapukoorega oleks mõelnud, et kas väike või suur. Sibulat ( mugul) oleks väiksemad toonud 4-5 tk. Ja pizza tükk juba valmis tehtud, mis tavaliselt juba karbis.
Kui midagi muud tahab mis reklaami lehtedel, siis neist teen pildid, et saaks sama asi täpselt.
-
Külaline
Siin tekkis küll mõte, et kas äkki rohelist sibulat. Aga ma tean, et ema teeb mululsibulast võileiba heeringa ja mugulsibulaga viiludega. Ja oli juttu, et ära suuri sibulaid too.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 10:27 Sibulat ( mugul) oleks väiksemad toonud 4-5 tk.
Ei ole, see on pigem hoolimatus ja empaatiavõime puudumine. Kui antakse nimekiri siis on tooja asi seda järgida ja mitte improviseerida. Eriti kui antud info kohaselt on tegemist abi vajava inimesega. Nimekirjast kõrvale kaldumisest saaksin aru kui pannakse boonusena kaasa veel mingit meelehead aga lihtsalt asjade toomata jätmine on nõme. Sellise tooja saadaks poodi tagasi.
-
Külaline
Kui inimesele peab eraldi ütlema, et kurk peab olema selline, et poleks otstest pehme, siis tekib küsimus, et kas inimest pole iialgi suunatud igapäevaelus osalema või ta on intelligentsipuudega, mis pole ka nii haruldane. Kuni kaks protsenti inmestest on sellised. Samas tavaliselt on süüdi ikka kasvatus, mitte see pole meestele iseloomulik asi. Kui esialgu teeb ema kõik poja eest ette-taha ära, ei suuna teda poes käima, toitu valmistama, pesu pesema, koristama, siis võtab üle naine, siis tulemuseks ongi selline meesterahvas. Kolmeselt teevad kõik lapsed kõiki asju õhinaga, ei tea nad midagi soostereotüüpidest ega millestki muust. Kui mees on 50, siis on hilja hakata ohkima, et jumal hoia küll.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 10:27Sul võib õigus olla, aga kui lugeda nimekirja siis seal kõik minule arusaadav.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:58See on lihtsalt meeste arusaam poeskäimisest.
Mina oleks toonud täpselt nii nagu kirjas oli. Kui poleks kirjas olnud, siis poleks kõik asjad meelde jäänud.
Kaks banaani, 3 tomatit, 1 värske kurk mis ei oleks otsest pehme. Hapukoorega oleks mõelnud, et kas väike või suur. Sibulat ( mugul) oleks väiksemad toonud 4-5 tk. Ja pizza tükk juba valmis tehtud, mis tavaliselt juba karbis.
Kui midagi muud tahab mis reklaami lehtedel, siis neist teen pildid, et saaks sama asi täpselt.
-
Külaline
Eneselohutuseks võid sa seda rääkida, et kõik mehed on sellised, tegelikult oled ühe suhteliselt kehva isemõtleja otsa sattunud.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:58 See on lihtsalt meeste arusaam poeskäimisest.
-
Külaline
Vana kooli mehed õpetatigi selliseks. Kõigepealt ema hoolitses, siis võtsid sina emmetamise üle. 60 aastast on tõesti raske ümber hakata kasvatama, see oleks pidanud tulema varem. Aga et kõik mehed oleks sellised, pole absoluutselt tõsi, noorem põlvkond on täiesti teistsugune.Sa vist pole ise abielus või oled suht noorukene?
-
Külaline
Kusjuures siin võib mingi iva olla küll: teen nii ülejala, et enam ei tülitataks sellise jamaga. Aga siiski on ka sel juhul ju inimesel peas midagi viltu. Sest oma haiget ema kõikidest maailma inimestest ei peaks ometi sellise käitumisega karistama.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 10:09Kui inimene saab alati sellise tagasiside, et ta ei peagi pingutama ega vaatama, siis läheb keegi teine poodi ja teeb tema eest, siis ta ei hakkagi normaalsemalt käituma.
-
Külaline
Ei, see ei ole "meeste arusaam" vaid puhas hoolimatus ja ignorants. Mis diagnoos või sündroom see "mees" siis on, et mõnede arvates sellega lausa mõtlemisvõime langus kaasneb? Normaalne inimene kasutab oma pead, enne, kui mingi x hulga toitu korvi laob. Võiks ju mõelda siis niipidi, et kas mina ise saaksin nendest toiduainetest söönuks või peaks midagi asjalikku veel juurde vaatama. Selle asemel inimene lihtsalt loopis midagi korvi.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:58 See on lihtsalt meeste arusaam poeskäimisest.
Mulle üldse ei meeldi selline üldistamine, et mehed ongi niisugused ja naasugused. Et see justkui oleks lolli käitumise vabanduseks. See teemaalgatuses kirjeldatu on lihtsalt hoolimatu.
-
Külaline
Mina olen ka kokku puutunud selliste meestega. Näiteks mu isa, kes oli tark ja intelligentne mees, aga mõnikord tegi kummalisi asju. Samuti võib mu oma mees midagi sarnast teha. Lihtsalt, kas unustab ära, mida oli vaja. Või toob täiesti teistsuguse jogurti kui mina palusin. Et noh, jogurt on ju jogurt, mis vahet seal on.
Usun, et selliseid mehi on küll ja veel ning neil ei pea olema mingit intellektipuuet. Samas, saan täiesti aru, kui selline teguviis teisi pereliikmeid vihastab.
P S Teemaalgataja, kes sina seal loos oled? Tütar ja õde?
Usun, et selliseid mehi on küll ja veel ning neil ei pea olema mingit intellektipuuet. Samas, saan täiesti aru, kui selline teguviis teisi pereliikmeid vihastab.
P S Teemaalgataja, kes sina seal loos oled? Tütar ja õde?
-
Külaline
Mina arvan ka, et mehed ei ole tegelikult nii opakad. Ilmselt teevad meelega, et neid enam poodi ei saadetaks.
Ma tean küll peresid, kus mees täiesti adekvaatselt oskab tuua seda mida palutakse ja ise lausa õhtusöögi välja mõelda ja selle jaoks asjad tuua.
Ma tean küll peresid, kus mees täiesti adekvaatselt oskab tuua seda mida palutakse ja ise lausa õhtusöögi välja mõelda ja selle jaoks asjad tuua.
-
Külaline
Nende aju töötab vist nii, et oluline pole tegevuse kasulikkus, vaid tehtud liigutus. Poes käidud -> eesmärk täidetud.
Nad ei kuula, ei mõtle, miks inimesel midagi loogiliselt vaja võib minna, ei kasuta oma teadmisi selle inimese vajaduste ja harjumuste kohta, vaid teevad siuh-säuh oma mugavama äranägemise järgi ja arvavad, et kõik ongi hästi. Kui siis ikkagi selgub, et tulemus on kasutu, kogetakse seda etteheitena ja solvutakse, et nende pingutust ei hinnata, selle asemel et oma viga tunnistada.
Kindlasti ei ole kõik mehed sellised. Niisugune arvamus lihtsalt normaliseerib seda, et tähelepanematute ja mõtlematute inimeste versioon abiks olemisest kehtib ilma, et keegi seda vaidlustaks.
Nad ei kuula, ei mõtle, miks inimesel midagi loogiliselt vaja võib minna, ei kasuta oma teadmisi selle inimese vajaduste ja harjumuste kohta, vaid teevad siuh-säuh oma mugavama äranägemise järgi ja arvavad, et kõik ongi hästi. Kui siis ikkagi selgub, et tulemus on kasutu, kogetakse seda etteheitena ja solvutakse, et nende pingutust ei hinnata, selle asemel et oma viga tunnistada.
Kindlasti ei ole kõik mehed sellised. Niisugune arvamus lihtsalt normaliseerib seda, et tähelepanematute ja mõtlematute inimeste versioon abiks olemisest kehtib ilma, et keegi seda vaidlustaks.
-
Külaline
Hahaaa, meenub lapsepõlvest, kuidas ema ohkis, et saada isa poodi, et tooks midagi, millest perele süüa teha ja isa tuleb tagasi kotitäie kraamiga, millest midagi pole võimalik teha. Ükskord käisin isaga kaasas, kui ta läks jälle poodi süüa tooma. Isa ostis suure kotitäie pirukaid, hunniku teekonna komme ja suure hulga pepsit. Kott oli toitu täis ja ise oli väga rõõmus ja rahul, et tõi perele süüa. Mina probleemi ei näinud, mulle maitsesid nii pirukad, kommid kui pepsi. 
-
Külaline
ma ei saa aru, miks sellisest tühisest asjast tüli tõsta? tõi hunniku banaane? no tore ju - saab jupp aega süüa. aga kui sibul on nii oluline, siis selverist saab sammugi astumata kõik vajaliku otse koju tellida. jääb toiduga jauramine ära ja kui poeg külla tuleb, saab talle tülitsemise asemel kohvi ja kooki pakkuda. siis on tõenäosus, et tulen teinekordki.
-
Külaline
Mina arvan ka, et see on liiga tühine teema, et sellest riidu üles kiskuda. Iseasi jah, kui ta teeb korduvalt nii.
-
Külaline
Ei ole ju eriti tühine, kui inimene tuleb haiglast ja pole kodus midagi süüa. Ega sealt Selverist kohe seda kaupa kätte ju ei saa. Niigi palju võiks üks 50 aastane poeg oma ema jaoks ju suuta teha.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:04 Mina arvan ka, et see on liiga tühine teema, et sellest riidu üles kiskuda. Iseasi jah, kui ta teeb korduvalt nii.
-
Külaline
Kuni naised viitsivad taoliste töllidega tegemist teha, see jama ei lōpegi. Isiklikult jätsin sellise maha. Kôik, mis tal omal poest vaja tuua oli, ta leidis üles ja tõi. Teiste pereliikmete soovid lasi pidevalt üle ja eiras kuni ta ise üle lasti. See on kasvatuse ja hoolimise puudujääk ning see vana emake ärgu ka imestagu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 2 külalist