Mis toimub niiviisi käituva inimese peas?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mu mees oleks tulnud kahe pungil kilekotiga sellse tellimuse peale ja võimalik, et nt tomateid poleks ostnud (kes neid plastmassimaitselisi talvel sööb?).
Kui on oluline, et kaup peab täpne olema, siis paberil nimekiri kaasa hoolimata võimalikust protestist. TA näites on jah keeruline toodust midagi valmistada, aga nimekiri ka selline, et külmkapp pidi enne siiski üsnagi täidetud olema.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 15:26 Mu mees oleks tulnud kahe pungil kilekotiga sellse tellimuse peale ja võimalik, et nt tomateid poleks ostnud (kes neid plastmassimaitselisi talvel sööb?).
Kui on oluline, et kaup peab täpne olema, siis paberil nimekiri kaasa hoolimata võimalikust protestist. TA näites on jah keeruline toodust midagi valmistada, aga nimekiri ka selline, et külmkapp pidi enne siiski üsnagi täidetud olema.
Minu mees oleks ka tulnud ikka mitme koti kraamiga, kui ema tuli just haiglast. Viibki emale igal nädalavahetusel mitu kotitäit süüa, kui seal käime. Selline ongi normaalne poeg.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 15:12 Kuni naised viitsivad taoliste töllidega tegemist teha, see jama ei lōpegi. Isiklikult jätsin sellise maha. Kôik, mis tal omal poest vaja tuua oli, ta leidis üles ja tõi. Teiste pereliikmete soovid lasi pidevalt üle ja eiras kuni ta ise üle lasti. See on kasvatuse ja hoolimise puudujääk ning see vana emake ärgu ka imestagu.
Sellepärast jätsid mehe maha, et tõi poest valesid asju või jättis midagi toomata?
Külaline

Selline meeste käitumine on vähemalt osaliselt põhjuseks, miks paljud noored naised ei taha tänapäeval peret luua ega lapsi saada. Lapsed tuleb endal üles kasvatada ja lisaks on mees ka paljudes asjades lihtsalt laps. Ei ole viitsimist jännata.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 15:12 Kuni naised viitsivad taoliste töllidega tegemist teha, see jama ei lōpegi. Isiklikult jätsin sellise maha. Kôik, mis tal omal poest vaja tuua oli, ta leidis üles ja tõi. Teiste pereliikmete soovid lasi pidevalt üle ja eiras kuni ta ise üle lasti. See on kasvatuse ja hoolimise puudujääk ning see vana emake ärgu ka imestagu.
Justnimelt. See on vägagi teadlik käitumine sellise mehe poolt. Sulle nõu andmisega saab detailitäpsusega hakkama (tee sina Selverist tellimus, eelnevalt teavitanud oma kohvi ja koogi soovist, eks), et siis tema võiks tulla ja lahkelt nautima hakata, tänamatult kusjuures.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:03
Sellepärast jätsid mehe maha, et tõi poest valesid asju või jättis midagi toomata?
Ja mis sina arvad, mis põhjuseid veel lisaks oleks vaja?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 15:09
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 15:04 Mina arvan ka, et see on liiga tühine teema, et sellest riidu üles kiskuda. Iseasi jah, kui ta teeb korduvalt nii.
Ei ole ju eriti tühine, kui inimene tuleb haiglast ja pole kodus midagi süüa. Ega sealt Selverist kohe seda kaupa kätte ju ei saa. Niigi palju võiks üks 50 aastane poeg oma ema jaoks ju suuta teha.
Kle, sellele haiglast tulijale toodi 2 kilo banaane ja unustati sibul toomata. Ja ühe tüki pitsa asemel toodi terve. See ei ole nüüd küll "pole midagi süüa".
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 16:25Kle, sellele haiglast tulijale toodi 2 kilo banaane ja unustati sibul toomata. Ja ühe tüki pitsa asemel toodi terve. See ei ole nüüd küll "pole midagi süüa".
Süüa on, aga see poeg on kirjaoskamatu. Mingu uuesti poodi ja toogu puuduolev ära. Ei saa hakkama?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:30
Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 16:25Kle, sellele haiglast tulijale toodi 2 kilo banaane ja unustati sibul toomata. Ja ühe tüki pitsa asemel toodi terve. See ei ole nüüd küll "pole midagi süüa".
Süüa on, aga see poeg on kirjaoskamatu. Mingu uuesti poodi ja toogu puuduolev ära. Ei saa hakkama?
sellise suhtumisega ilmselt tekkivadki perekonnad, kus omavahel aastaid ei räägita ja siis jõuluajal mingist leppimisest jauratakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 16:03
Kui mees ei saa hakkama nii elementaarse asjaga, kui nimekirja järgi poest asju tuua, siis on ka muudes asjades raudselt vajakajäämisi. See on üldine suhtumine neil selline.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:20
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:03
Ja mis sina arvad, mis põhjuseid veel lisaks oleks vaja?
Minu arust on see küll selline läbiräägitav ja kokkulepitav teema. Kui sa ütled, mees oli muidu ka mats ja mühakas, siis muidugi teine asi, aga miks peaks sellisega üldse suhe looma, on muidugi iseküsimus. Inimese loomus on ju kohe näha, kui viitsid vähegi pealispinna alla süveneda.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:39
Kui mees ei saa hakkama nii elementaarse asjaga, kui nimekirja järgi poest asju tuua, siis on ka muudes asjades raudselt vajakajäämisi. See on üldine suhtumine neil selline.
huvitav. minu mehe tugevaim külg ei ole ka šoppamine - nii et teen seda ise, pole probleemi. vannitoale uusi plaate ma panna ei oska - seda teeb mees. mehele meeldib jälle süüa teha - tore, mulle väga ei meeldi. küll aga tegelen mina pere finantspoolega, otsin välja sobiva reisi ja vaheyan vajadusel auto välja. mina lihtsameelne mõtlesin, et perekonnas nii käibki. aga võta näpsut - tuleb hoopis kiunuda, iriseda ja maha jätta.
Külaline

Mõtlen ka, et igal inimesel on ju mõni viga. Ka sellel irisejal on mõni viga. Peab siis kohe sellepärast maha jätma? Jäädki siis kaaslast vahetama või, sest ega veatut inimest ei ole ju olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 16:48 Mõtlen ka, et igal inimesel on ju mõni viga. Ka sellel irisejal on mõni viga. Peab siis kohe sellepärast maha jätma? Jäädki siis kaaslast vahetama või, sest ega veatut inimest ei ole ju olemas.
On muidugi igal inimesel vead. Aga kui üks pool on nii egoist või uhke, et omi vigu ei tunnista, ei ole võimalik ka koos elada ja kompromisse teha.
Ja ei, alati ei tule vead kohe välja. Mõni oskab aastaid päris hästi teeselda ja manipuleerida, kuniks teine oma käpa alla saadakse.
Ma üritasin ka oma eksiga mõistlik olla aga kui koguaeg olin mina süüdi isegi ka tema tööapsakates ja ebaõnnistumistes, siis ega saagi koos elada sellise inimesega.
Külaline

See on vist mingi eriline liik, kes poes käimisega hakkama ei saa ja pärast veel vastu rinda taovad, et nemad on kõik õigesti teinud. Ma ei usu, et seesugune tähelepanematus ja hoolimatus vaid poodlemisega piirdub. Küllap on muidki asju, mida nad ei kuula, ei suvatse kaasa ja läbi mõelda jne. Sellised pole ju täieliku vastutustundega inimesed, keda julgelt kellegi eest hoolitsema jätta. Kui niimoodi mõelda, siis mina ka endale sellist kaaslast ei tahaks, ta käiks mulle lihtsalt pidevalt närvidele oma saamatusega. Õnneks pole elus veel ühegi sellise mehepojaga kokku puutunud, kes elementaarsete asjadega toime ei tule (oskustööga ma poeskäimist ei võrdleks).
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 17:08 See on vist mingi eriline liik, kes poes käimisega hakkama ei saa ja pärast veel vastu rinda taovad, et nemad on kõik õigesti teinud. Ma ei usu, et seesugune tähelepanematus ja hoolimatus vaid poodlemisega piirdub. Küllap on muidki asju, mida nad ei kuula, ei suvatse kaasa ja läbi mõelda jne. Sellised pole ju täieliku vastutustundega inimesed, keda julgelt kellegi eest hoolitsema jätta. Kui niimoodi mõelda, siis mina ka endale sellist kaaslast ei tahaks, ta käiks mulle lihtsalt pidevalt närvidele oma saamatusega. Õnneks pole elus veel ühegi sellise mehepojaga kokku puutunud, kes elementaarsete asjadega toime ei tule (oskustööga ma poeskäimist ei võrdleks).
Nii on. Ja lisaks rinnale tagumisele solvuvad ja ei mõista, miks teine pool rahul pole ning vinguma ja näägutama kukub.
Selline poolikult asjade tegemine on nii väsitav elukaaslase juures. Mul kahjuks selline kogemus olemas.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:44
huvitav. minu mehe tugevaim külg ei ole ka šoppamine - nii et teen seda ise, pole probleemi. vannitoale uusi plaate ma panna ei oska - seda teeb mees. mehele meeldib jälle süüa teha - tore, mulle väga ei meeldi. küll aga tegelen mina pere finantspoolega, otsin välja sobiva reisi ja vaheyan vajadusel auto välja. mina lihtsameelne mõtlesin, et perekonnas nii käibki. aga võta näpsut - tuleb hoopis kiunuda, iriseda ja maha jätta.
Kui sul on selline mees nagu sul on, siis usu mind, küll kiunuks ka sina kui eelnevalt kirjeldatud omadustega mehega kokku puutuksid. Selles asi ongi, et olnud näinud normaalsust, ei lepiks ebanormaalsusega.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 17:58
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 16:44

Kui sul on selline mees nagu sul on, siis usu mind, küll kiunuks ka sina kui eelnevalt kirjeldatud omadustega mehega kokku puutuksid. Selles asi ongi, et olnud näinud normaalsust, ei lepiks ebanormaalsusega.
Millest sa järeldad, et "eelnevalt kirjeldatud omadustega mehel" lisaks "eelnevalt kirjeldatud omadustele" veel positiivseid omadusi pole, mis negatiivseid kompenseeriks?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 11:13
Sa vist pole ise abielus või oled suht noorukene?
Mul oli jõuluõhtusöögiks peaaegu kõik asjad ostetud, samuti kastitäis toitu vanematele kaasavõtmiseks.
Abikaasa pidi 23.õhtul poest läbi tulles ostma vaid 4 sibulat, ühe piima ja ühe kaalika.
ta tõi 3 kasti toitu juurde, sealhulgas 2kg liha, 2kg porgandeid, 3 purki praekapsast, kilo hapukapsast jne.
30a abielus, abikaasa 60a vana, aga ma juba ammu ei imesta, sellise jama peale.
Vana kooli mehed õpetatigi selliseks. Kõigepealt ema hoolitses, siis võtsid sina emmetamise üle. 60 aastast on tõesti raske ümber hakata kasvatama, see oleks pidanud tulema varem. Aga et kõik mehed oleks sellised, pole absoluutselt tõsi, noorem põlvkond on täiesti teistsugune.
Mulle selline abikaasa täitsa sobiks. Tema toodu kah.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 18:44
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 11:13
Sa vist pole ise abielus või oled suht noorukene?
Mul oli jõuluõhtusöögiks peaaegu kõik asjad ostetud, samuti kastitäis toitu vanematele kaasavõtmiseks.
Abikaasa pidi 23.õhtul poest läbi tulles ostma vaid 4 sibulat, ühe piima ja ühe kaalika.
ta tõi 3 kasti toitu juurde, sealhulgas 2kg liha, 2kg porgandeid, 3 purki praekapsast, kilo hapukapsast jne.
30a abielus, abikaasa 60a vana, aga ma juba ammu ei imesta, sellise jama peale.
Vana kooli mehed õpetatigi selliseks. Kõigepealt ema hoolitses, siis võtsid sina emmetamise üle. 60 aastast on tõesti raske ümber hakata kasvatama, see oleks pidanud tulema varem. Aga et kõik mehed oleks sellised, pole absoluutselt tõsi, noorem põlvkond on täiesti teistsugune.
Mulle selline abikaasa täitsa sobiks. Tema toodu kah.
Kui on valida mitte millegi ja sellise mehe vahel, siis mõne arust on tõesti parem mingisugunegi mees, kui et üldse pole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist