Kurk, sibul ja hapukoor on väga olulised. Kindlasti mõtles ta, et sellest saab tomati-kurgi-sibula-hapukoore salat. Külmutatud pitsa? Olen elus vaid ühe korra külmutatud pitsat ostnud ja see oli kohutav. Saaks ehk aru, kui see poeg on ise külmutatud pitsa fänn, aga kahtlen selles.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:39terve teema on ju üks ulg mingi sibula pärast. aga tõepoolest - kes teemaalgataja memmele ja pojale on?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:31Ma küll ei näinud mingit pretensioonikust, ema toodi haiglast koju ja siis see ema palus poest mõned asjad tuua, mida ta hetkel vajas. TA on võibolla hoopis mingi muu sugulane, mitte see ema.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:08
ma jälle arvan, et nii pretensioonikas ja pire memm võiks ise poodi lipata. kui haiglast juba koju lasti, siis koivad kobivad niipalju küll. saab värskes õhus liigutamist ja irisemisse jääb ka paus sisse.
Mis toimub niiviisi käituva inimese peas?
-
Külaline
-
Külaline
Kas laual on söögiks tomati-kurgi-sibula-hapukoore salat või lihtsalt tomat - see on ju väga suur erinevus. See ei ole lihtsalt "ulg mingi sibula pärast".Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:49Kurk, sibul ja hapukoor on väga olulised. Kindlasti mõtles ta, et sellest saab tomati-kurgi-sibula-hapukoore salat. Külmutatud pitsa? Olen elus vaid ühe korra külmutatud pitsat ostnud ja see oli kohutav. Saaks ehk aru, kui see poeg on ise külmutatud pitsa fänn, aga kahtlen selles.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:39terve teema on ju üks ulg mingi sibula pärast. aga tõepoolest - kes teemaalgataja memmele ja pojale on?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:31
Ma küll ei näinud mingit pretensioonikust, ema toodi haiglast koju ja siis see ema palus poest mõned asjad tuua, mida ta hetkel vajas. TA on võibolla hoopis mingi muu sugulane, mitte see ema.
-
Külaline
Mis tähtsust sellel on ometi? Nõuate ja nõuate muudkui mingit ebaolulist detaili.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:39terve teema on ju üks ulg mingi sibula pärast. aga tõepoolest - kes teemaalgataja memmele ja pojale on?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:31Ma küll ei näinud mingit pretensioonikust, ema toodi haiglast koju ja siis see ema palus poest mõned asjad tuua, mida ta hetkel vajas. TA on võibolla hoopis mingi muu sugulane, mitte see ema.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:08
ma jälle arvan, et nii pretensioonikas ja pire memm võiks ise poodi lipata. kui haiglast juba koju lasti, siis koivad kobivad niipalju küll. saab värskes õhus liigutamist ja irisemisse jääb ka paus sisse.
-
Külaline
Miks seda siis öelda ei julge, kui nii ebaoluline on?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 22:03Mis tähtsust sellel on ometi? Nõuate ja nõuate muudkui mingit ebaolulist detaili.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:39terve teema on ju üks ulg mingi sibula pärast. aga tõepoolest - kes teemaalgataja memmele ja pojale on?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:31
Ma küll ei näinud mingit pretensioonikust, ema toodi haiglast koju ja siis see ema palus poest mõned asjad tuua, mida ta hetkel vajas. TA on võibolla hoopis mingi muu sugulane, mitte see ema.
-
Külaline
Nii huvitav teema. Ma ka oskaks nii saage käima tõmmata
ma ei tahagi ju midagi erilist. Paar lihtsat sööki. Ags isegi seda ei saa toodud vaid tuuakse mida ma haigena ei taha. Ta lihtsalt ei austa minu soove, ei kuula.
Või kas teha nüüd sääsest elevanti. Täna saab süüa seda mis on, küll homme tulles toon need õiged asjad ka.
St ma mõistan seda. Mul teeb laps sama suure tüli ja masenduse, kui ei ole talle ostnud, mida ta tahtis. Ja ei jäägi muud üle kui minna tagasi poodi. Ta ei jäta kisa.
Või kas teha nüüd sääsest elevanti. Täna saab süüa seda mis on, küll homme tulles toon need õiged asjad ka.
St ma mõistan seda. Mul teeb laps sama suure tüli ja masenduse, kui ei ole talle ostnud, mida ta tahtis. Ja ei jäägi muud üle kui minna tagasi poodi. Ta ei jäta kisa.
-
Külaline
Huvitav kui poeg saata apteeki ravimeid tooma.
Toob pooled valed asjad, midagi toob kg kaupa, pooled asjad jätab toomata.
Apteeker pakub veel midagi juurde ka.
Toob pooled valed asjad, midagi toob kg kaupa, pooled asjad jätab toomata.
Apteeker pakub veel midagi juurde ka.
-
Külaline
Küllap siin on vahe, kas see on üksikjuhtum või pidevalt nii. Ühe juhtumi puhul muidugi jätaks nii, aga kui kogu aeg on selline tähelepanematus, siis hakkab ju hinge peale küll, et minust ei hoolita, minu soove ei panda tähele. Mulle on kõik arusaadav.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 22:13 Nii huvitav teema. Ma ka oskaks nii saage käima tõmmatama ei tahagi ju midagi erilist. Paar lihtsat sööki. Ags isegi seda ei saa toodud vaid tuuakse mida ma haigena ei taha. Ta lihtsalt ei austa minu soove, ei kuula.
Pahatihti tõesti mehed on rohkem sellise käitumisega kui naised, kõrvaltvaatajana saan aru, et ega nad halva pärast, vaid lihtsalt ongi sellised udupead - aga kui oled asjaosaline, siis ei pea sina lõpmatuseni olema see mõistev pool, ühel päeval lihtsalt viskab kaane pealt.
-
Külaline
Nimekirja järgi tundub, et memmel oli vb kapis ees ootamas heeringas. Hapukoore ja sibulata seda teha ei saaks.
Nimekiri oli üsna lühike, on siis nii raske seda täita?
-
Külaline
Vastuseks TA küsimusele. Pojal on nõrk võime asetada end teise olukorda. Eesmärk (haiglast tulnud ema peab saama süüa teha) ei ole tema keskmes, vaid see, et liigutus sai tehtud. Ta küsis poes endalt: mida ma kiiresti ja mugavalt korvi panen. Valmispitsat igas poes ei ole. Siis võttiski külmutatud. Haarata ühte sorti tooteid ja palju - see on kõige kiirem ja mugavam. Sestab siis hunnik tomateid ja banaane.
-
Külaline
Empaatiapuudulikkus.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 23:23 Vastuseks TA küsimusele. Pojal on nõrk võime asetada end teise olukorda. Eesmärk (haiglast tulnud ema peab saama süüa teha) ei ole tema keskmes, vaid see, et liigutus sai tehtud. Ta küsis poes endalt: mida ma kiiresti ja mugavalt korvi panen. Valmispitsat igas poes ei ole. Siis võttiski külmutatud. Haarata ühte sorti tooteid ja palju - see on kõige kiirem ja mugavam. Sestab siis hunnik tomateid ja banaane.
"aga banaanid on ju olemas" näitaab, et eesmärk pole hool, vaid ellujäämine. Kui ära ei sure, siis pole probleemi.
Haiglast tulnud 80-aastase ema vajadus on mõne postitaja meelest igapäevane jaur, mitte eriline olukord.
-
Külaline
Empaatia puudus on tähelepanematus?
Nagu naised ise räägivad naistejuttude podcastis, et keskeas tähelepanu kaob kuhugi. On hädas sellega. Kas meestel ei või olla sama? Oleks ju meelevalne süüdistada naisi, kes unustavad midagi teise jaoks teha empaatiavõime puuduses.
Kas teil pole olnud nii et unustate ära midagi teise heaks? Või on teid unustatud või te soov unustatud? Eks tuleb mingi lahendus leida. Mõlemapoolselt. Aga siin käib üle vaid ärritus mõlemapoolselt. Emotsioon lööb üle. Ühed on ärritunud ubupäisuse üle ja empaatia puuduse. Teine ärritub teiste õiendamise peale. Võiks ju leida lahenduseks et minnakse siis poodi ja tuuakse need asjad ära. Aga kui pood on kaugel on muidugi keerulisem.
Mis te oleks lahenduseks teinud?
Nagu naised ise räägivad naistejuttude podcastis, et keskeas tähelepanu kaob kuhugi. On hädas sellega. Kas meestel ei või olla sama? Oleks ju meelevalne süüdistada naisi, kes unustavad midagi teise jaoks teha empaatiavõime puuduses.
Kas teil pole olnud nii et unustate ära midagi teise heaks? Või on teid unustatud või te soov unustatud? Eks tuleb mingi lahendus leida. Mõlemapoolselt. Aga siin käib üle vaid ärritus mõlemapoolselt. Emotsioon lööb üle. Ühed on ärritunud ubupäisuse üle ja empaatia puuduse. Teine ärritub teiste õiendamise peale. Võiks ju leida lahenduseks et minnakse siis poodi ja tuuakse need asjad ära. Aga kui pood on kaugel on muidugi keerulisem.
-
Külaline
Läinud uuesti poodi ja toonud muud asjad ka ära.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2025 09:52Mis te oleks lahenduseks teinud?
-
Külaline
Oleks kohe algselt ostnud õiged asjad. Inimesele anti ette nimekiri kuue elementaarse toiduainega. Ei olnud seal midagi eksootilist, mida üks mees tõesti võibolla ei leiaks üles. Ostab valmispitsa asemel külmutatud pitsa. See arusaadav, äkki polnud teist. Osta 2 kimpu mõne päevaga riknevaid banaane 80-aastasele vanainimesele on aga juhmus või ükskõiksus. Mind ärritaks ka veidi. Ei kujuta ette, et käituks nii oma haiglast tulnud emaga. Aga ei tea muidugi rohkem nendest TA peresuhetest. Kui ühekordne asi, siis pole loomulikult mõtet pöördesse minna.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2025 09:52 Empaatia puudus on tähelepanematus?
-
Külaline
Vaata kui huvitavalt sa kirjutad - lahenduseks võiks olla see, et minnakse uuesti poodi. See "minnakse" pole kogemata sõnastus. Üks jätab tegemata, ütleb, et see on normaalne ja leiab, et probleemi peaks jagama. Kui soovid jagamist, siis palun väga! - ei pea lugu, ei peeta ka sinust lugu. Sellise inimese peale ei saa kindel olla.Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 09:52 Empaatia puudus on tähelepanematus?
-
Külaline
No just! Kui ema on 80ndates, siis poeg on eeldatavasti 60ndates elu näinud mees. Nii saamatu ei saa ju olla!
-
Külaline
Samal ajal tahtis memm ka sooja pitsatükki. Vaevalt, et 80-aastane korraga pitsat ja heeringat hapukoorega sööb. Kui nüüd see külmutatud pitsa soojaks teha, siis jagub talle sellest mitmeks toidukorraks. Ja ei juhtu selle 2 kilo banaanidega ka midagi, see ei ole mingi megakogus, banaanid on rasked. See 2 kilo on ca 10 banaani.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 23:12 Nimekirja järgi tundub, et memmel oli vb kapis ees ootamas heeringas. Hapukoore ja sibulata seda teha ei saaks.
-
Külaline
Võib-olla võttis mees rohkem banaane seetõttu, et tahtis ise ka süüa?
-
Külaline
Miks mitte, aga muud asjad jättis võtmata. Ehk ei tahtnud neid süüa?Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2025 12:13Võib-olla võttis mees rohkem banaane seetõttu, et tahtis ise ka süüa?
-
Külaline
Jaa, ma kirjutan nii. Mul on laps selline unustaja. Mida rohkem õiendada, ega asi paremaks muutu. Ta unustab. Ainult et ta saab haiget küll kui õiendada. Seepärast on parem kui keskenduda lahendusele.Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 11:30Vaata kui huvitavalt sa kirjutad - lahenduseks võiks olla see, et minnakse uuesti poodi. See "minnakse" pole kogemata sõnastus. Üks jätab tegemata, ütleb, et see on normaalne ja leiab, et probleemi peaks jagama. Kui soovid jagamist, siis palun väga! - ei pea lugu, ei peeta ka sinust lugu. Sellise inimese peale ei saa kindel olla.Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 09:52 Empaatia puudus on tähelepanematus?
Minnakse tähendabki seda et võin mina ka uuesti poodi minna. Las siis ajab ema pojaga juttu samal ajal.
-
Külaline
Eks ole. Võiks ju analoogia põhjal näiteks vee-ettevõttele 20 euro asemel igaks juhuks 200 kanda. (Banaanide näide.) Kui side-ettevõtteks on Telia, siis igaks juhuks maksta hoopis Tele2. (Pizza.) Ja elektri eest üldse maksmata jätta. (Toomata asjad.)Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 21:24 Huvitav kas see poeg oma arveid ise maksab?
Kas ta saab sellega hakkama?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist