Vähese sünni põhjus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei saa aru! Kas sinu arvates saavad naised sellepärast lapsi, et laps tuleks kunagi külla ja tooks kinke?
Ei saa, naised saavad lapsi sellepärast, et neil on bioloogiline instinkt neid saada. Päris sageli ei mõtle nad sugugi ratsionaalselt, kas see on hea mõte või mitte. Mõni siin ütleb, et kõik lastetud ütlevad vanast peast, et oleks ikka keegi, oleks pidanud ikka lapse saama. Mina ütlesin, et see ütlemine ei näita, et nad tegelikult oleks päriselt tahtnud lapsi saada. Vanana võib-olla tuleb see mõte, kui naabri-Mallel on suguvõsa platsis, aga see ei tähenda, et ta päriselt kahetseks, et lapsi pole. Mõni lihtsalt ei usu, et selliseid inimesi võiks olla olemas, kellel lapsi pole ja kes ei ole sellegipoolest õnnetu. Mina tean selliseid inimesi küll, aga siinsete arust pole see võimalik.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:09
Ei saa aru! Kas sinu arvates saavad naised sellepärast lapsi, et laps tuleks kunagi külla ja tooks kinke?
Ei saa, naised saavad lapsi sellepärast, et neil on bioloogiline instinkt neid saada. Päris sageli ei mõtle nad sugugi ratsionaalselt, kas see on hea mõte või mitte. Mõni siin ütleb, et kõik lastetud ütlevad vanast peast, et oleks ikka keegi, oleks pidanud ikka lapse saama. Mina ütlesin, et see ütlemine ei näita, et nad tegelikult oleks päriselt tahtnud lapsi saada. Vanana võib-olla tuleb see mõte, kui naabri-Mallel on suguvõsa platsis, aga see ei tähenda, et ta päriselt kahetseks, et lapsi pole. Mõni lihtsalt ei usu, et selliseid inimesi võiks olla olemas, kellel lapsi pole ja kes ei ole sellegipoolest õnnetu. Mina tean selliseid inimesi küll, aga siinsete arust pole see võimalik.
No, aga mida neil muud öelda ongi? Loomulikult inimene õigustab oma valikut. Ka siis, kui eluõhtul enam seda valikut õigeks ei pea.

Nagu ma eespool ütlesin, siis need lastetud vanainimesed, keda mina tean, on eranditult kõik oma otsust kahetsenud.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:20
No, aga mida neil muud öelda ongi? Loomulikult inimene õigustab oma valikut. Ka siis, kui eluõhtul enam seda valikut õigeks ei pea.

Nagu ma eespool ütlesin, siis need lastetud vanainimesed, keda mina tean, on eranditult kõik oma otsust kahetsenud.
Eks ole ka palju lastega vanainimesi, kes on oma otsust kahetsenud.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 18:44
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 16:56 Need "Kodused lood" on ju AI väljamõeldud jutukesed, millel pole mingit seost konkreetsete inimestega.

Näiteks, minu emal on ka neli last, aga tema soovis kategooriliselt minna hooldekodusse.

Aga muus suhtes - kui inimene endaga enam hakkama ei saa, siis tõenäoliselt vajab ta ööpäevaringset abi. Samas, tõenäoliselt käib laps tööl. Kuidas see laps siis saab oma vanemale koguaeg abis olla, kui ta peab tööl olema? Peab töölt ära tulema?
No lihtsalt et eluõhtul pole mingit vahet, on sul lapsi või pole - ikka on kõik hooldekodus koos, nii lastetud kui isegi neljalapselised. Mis sellest siis kahetseda, kui neid ei ole?
No küll ja veel on neid vanainimesi, kes elavad koos oma lapsega. Isiklikust tutvusringkonnast tean küll selliseid. Surevad oma lähedaste keskel.

Ja muidugi, see on ülisuur väärtus, kui sa vanana, kuid veel tegusana ja oma kodus elades, saad oma laste ja lastelastega suhelda. Hooldekodus veedad oma kõige viimased elupäevad ehk 1-2 aastat. Aga enne seda on ju veel väga palju aastaid, kus saad olla osa oma järeltulijate elus.

Mina, mu vend ja õde saime oma vanemate juures igal nädalavahetusel kokku. Lapselapsed ehk meie endi lapsed kaasas. Puhkuse ja pühad veetsime alati nende juures. Minu vanematel oli küll väga hea meel.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:26
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 19:20

Eks ole ka palju lastega vanainimesi, kes on oma otsust kahetsenud.
Et, misasja nagu? Inimene kahetseb, et on lapse(d) saanud? Ilmselt mõni vaimselt väärastunud inimene ehk tõesti mõtleb nii. Õnneks ei ole endal au ühtegi sellist tunda. Ma idiootidega ei suhtle.
Külaline

Et, misasja nagu? Inimene kahetseb, et on lapse(d) saanud? Ilmselt mõni vaimselt väärastunud inimene ehk tõesti mõtleb nii. Õnneks ei ole endal au ühtegi sellist tunda. Ma idiootidega ei suhtle.
Tundub, et oled see imelik sealt inglite aja teemast, kelle arust on asjad ainult nii, nagu tema ette kujutab. Samasugune ebameeldiv ja agressiivne stiil. Äkki ise oled hoopis idioot, et silmaring on nii piiratud. See pole sinu asi, mida keegi mõtleb või ei mõtle.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 13:04
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 12:58 Kui mul oleks valida, kas doktorikraad ja lastetus või väiksem haridus ja lapsed, siis täiesti kindlasti ma valiks selle teise variandi. Või noh, ma olengi valinud!

Muidugi, inimesed väärtustavad erinevaid asju, aga elu ilma lasteta on kahtlemata väga tühi.
Sina vaatad seda enda seisukohalt. Kellel pole kunagi lapsi olnudki, võivad vaadata, et issand kui õudne, kui oleks lapsed. Mina ei osanud ka lastest kuidagi puudust tunda, kui lapsi polnud. Nüüd vaatan, et elu parim kogemus. Aga kui mul poleks neid lapsi, ma ilmselt nii ei mõtleks. Mul on üks pereta sõbranna, kes vaatab suure põlglikkusega meie teise sõbranna elu, kellel on mees ja lapsed. Ja alati, kui kokku saame, see lastetu vaatab õudusega, kuidas see perega aina võtab telefoni vastu, et too seda, too teist, tema arust ta on nagu hirmus teenija seal peres. Jõulupeolgi ei saanud kaua olla, juba mees tuli järgi. Ühele sobib see kõik ja teisele ei sobi.

Sellist “too seda,” “tee seda” elu loen ka mina ôudusrga kuigi mul on kaks last. Kolmandat ei tahtnud ja mehest läksin seega lahku. Nüüd on elul õige jingamine ja maitse, ise teen, ise toon, ei mämmerda kellegi kasvatamata pojale kõike ette. Lapsed juba parajas vanuses ja naudime elu.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 20:11
Tundub, et oled see imelik sealt inglite aja teemast, kelle arust on asjad ainult nii, nagu tema ette kujutab. Samasugune ebameeldiv ja agressiivne stiil. Äkki ise oled hoopis idioot, et silmaring on nii piiratud. See pole sinu asi, mida keegi mõtleb või ei mõtle.
Seal teemas oli ainult üks agressiivne tüüp. See, kes otsustas, et puudega lapsed ei vääri abi ja neil ei ole õigust elada. Ja mina see ei olnud.

Inimene, kes kahetseb oma laste saamist, ilmselgelt ei armasta oma lapsi. Ja mida muud ongi sellise inimese kohta öelda kui et haige inimene!
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 21:58Seal teemas oli ainult üks agressiivne tüüp. See, kes otsustas, et puudega lapsed ei vääri abi ja neil ei ole õigust elada. Ja mina see ei olnud.

Inimene, kes kahetseb oma laste saamist, ilmselgelt ei armasta oma lapsi. Ja mida muud ongi sellise inimese kohta öelda kui et haige inimene!
No küll lahmib.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 21:58Inimene, kes kahetseb oma laste saamist, ilmselgelt ei armasta oma lapsi. Ja mida muud ongi sellise inimese kohta öelda kui et haige inimene!
Kui sul on joodikust poeg või tütar, kes käib sult ainult raha pommimas ja kui sa ei anna, siis peksab sind kuni annad. Siis võib küll laste saamist kahetseda.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 22:26
Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 21:58Inimene, kes kahetseb oma laste saamist, ilmselgelt ei armasta oma lapsi. Ja mida muud ongi sellise inimese kohta öelda kui et haige inimene!
Kui sul on joodikust poeg või tütar, kes käib sult ainult raha pommimas ja kui sa ei anna, siis peksab sind kuni annad. Siis võib küll laste saamist kahetseda.
Jätaks asotsiaalid ja eluheidikud teemast välja. Kui laps on vägivaldne, siis on põhjus vanemates. Selline asi tuleb lapsepõlvest kaasa.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 22:54Jätaks asotsiaalid ja eluheidikud teemast välja. Kui laps on vägivaldne, siis on põhjus vanemates. Selline asi tuleb lapsepõlvest kaasa.
Küll on lihtne elu sinu must-valges maailmas.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 13:33
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 13:16
Ja ilmselgelt on sellel perega sõbrannal palju parem ja rahuldustpakkuvam elu kui sellel põlglikul üksikul sõbrannal. See põlglikkus võib olla ka mask, mille taga tegelikult väike kadeduseuss. Eriti juhul, kui olete eas, kus enam lapsi ei ole võimalik saada.
No ei tea, las lastega on ikka rahuldustpakkuvam elu! On, kui lapsed on terved, tublid ja toredad, aga kui on sellised Inglite aja lapsed?! Või mõne tagasihoidlikuma diagnoosiga, aga siiski vaimse või füüsilise puudega lapsed? Lõpuks ka need lapsmõrvarid on kellegi lapsed. Kas elu on ikka rahuldustpakkuvam, kui su poeg või tütar nalja pärast kellegi ära tapab?
See on nûüd täpselt see “hapud viinamarjad” jutt. Sinu toodud äärmuslikud näited käivad ikka üliväikese protsendi kohta.
Inimene on loodud siiski tungiga paljuneda, oma geenipagasit edasi anda ja tunda rõõmu järglaste saamisest, nende kasvatamisest ja arenemisest.
Mul muidugi on oma teooria, miks mõned selleni ei jõua või mõnele see raskeks osutub, arvan et see on osalt ka valik, et igaüks ei pea järglasi saama. Kurb on juhul, kui järglased jätab saamata inimene, kellelt loodus seda ootaks ja soosiks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 04:22
Mul muidugi on oma teooria, miks mõned selleni ei jõua või mõnele see raskeks osutub, arvan et see on osalt ka valik, et igaüks ei pea järglasi saama. Kurb on juhul, kui järglased jätab saamata inimene, kellelt loodus seda ootaks ja soosiks.
Minu arust on palju lapsi eranditult neil, kes neid saama ei peaks. Kellel nii välimuse kui vaimse võimekuse osas pole mitte midagi edasi anda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 18:44
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 16:56 Need "Kodused lood" on ju AI väljamõeldud jutukesed, millel pole mingit seost konkreetsete inimestega.

Näiteks, minu emal on ka neli last, aga tema soovis kategooriliselt minna hooldekodusse.

Aga muus suhtes - kui inimene endaga enam hakkama ei saa, siis tõenäoliselt vajab ta ööpäevaringset abi. Samas, tõenäoliselt käib laps tööl. Kuidas see laps siis saab oma vanemale koguaeg abis olla, kui ta peab tööl olema? Peab töölt ära tulema?
No lihtsalt et eluõhtul pole mingit vahet, on sul lapsi või pole - ikka on kõik hooldekodus koos, nii lastetud kui isegi neljalapselised. Mis sellest siis kahetseda, kui neid ei ole?
Mis sellest kahetseda? No kui on tähtpäevad, või kasvõi LP, ja kõiki teisi käivad lapsed vaatamas, aga sina istud üksi, nagu vana rott, kellegile sa meelde ei tule - eks siis võib kahetsema küll panna. Oleks, kes vaatamas käiks, hooliks, kellega suhelda.. Aga teised on elus vaeva näinud, laste heaks seda ja teist ohverdanud, ühesõnaga - töövili (see vaatamas käimine). Üksik on elus lulli löönud, endale elanud - nüüd siis istubki vanadekodus üksi, nagu vana nui. Kuidas töö, nõnda palk. Aga muidugi, kui keegi ei külasta ja teistpidi aastaid lapsi kasvatada - lihtsam on muidugi üle elada, et keegi sind vaatamas ei käi, kui aastaid lisatööd (laste kasvatamine on töö) teha. Nii et pole selle üksiku elu nii kehva midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 06:55
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 04:22
Minu arust on palju lapsi eranditult neil, kes neid saama ei peaks. Kellel nii välimuse kui vaimse võimekuse osas pole mitte midagi edasi anda.
"Eranditult" on küll ilmne liialdus. Pikka aega õpetaja olnuna olen näinud vägagi tarku ja tublisid lapsi suurtest peredest.
Tänapäeval ei soosi ka kinnisvara hinnad laste saamist. Pluss ühiskonna hoiakud, et oma ainsat last tuleb poputada nagu mingit lemmiklooma või aksessuaari, et oleks ilus teistele näidata.
Külaline

Lastetus, kodutus, töötus, üksindus ja muud ilma olemise viisid on lihtsalt erinevad vormid elamata jäänud elust. Sündimata jäänud võimalused, potentsiaalid jne. Tõepoolest - elu jookusl ei pea midagi tegema, midagi saavutama, armastama, vihkama, riskima, usaldama. Alati saab näiteks surnud olla, surnud inimene ei tee kungagi vigu, temaga ei saa midagi juhtuda ja ta saa päris kindlasti kunagi lapsi jne.
Milleks selline viljatu tiksumine hea on, ei tea. Elus olemise üks kriteeriume ongi elu jätkamine. Alati muidugi on valik olla see surnud lõpp ja lootusetu tupiku ning hääbumise maapealne kehastus. Tundub, et mõne jaoks ongi see piisav unistuste täitumine ja täiel rinnal elamine. Saabumata kevad on see viljatu elu looduses.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 11:47 Lastetus, kodutus, töötus, üksindus ja muud ilma olemise viisid on lihtsalt erinevad vormid elamata jäänud elust. Sündimata jäänud võimalused, potentsiaalid jne. Tõepoolest - elu jookusl ei pea midagi tegema, midagi saavutama, armastama, vihkama, riskima, usaldama. Alati saab näiteks surnud olla, surnud inimene ei tee kungagi vigu, temaga ei saa midagi juhtuda ja ta saa päris kindlasti kunagi lapsi jne.
Milleks selline viljatu tiksumine hea on, ei tea. Elus olemise üks kriteeriume ongi elu jätkamine. Alati muidugi on valik olla see surnud lõpp ja lootusetu tupiku ning hääbumise maapealne kehastus. Tundub, et mõne jaoks ongi see piisav unistuste täitumine ja täiel rinnal elamine. Saabumata kevad on see viljatu elu looduses.
Mis minule sinu jutu juures vastu käib on see, et sina tead kõige paremini, kuidas peavad inimesed elama. Mõni on rahul oma eluga, ei ole tal vaja lapsi ega perekonda. Selliseid inimesi on palju. Töötuse ja kodutusega ei saa seda võrrelda. Ei igatse kõik hirmsasti lapsi saada, aga sinu arust see pole lihtsalt võimalik. Aga see pole sinu jaoks võimalik, sa ei saa kõigi teiste inimeste eest rääkida. On palju inimesi, kellel ei ole paljunemistungi, meeste hulgas on neid muidugi rohkem. Ja on väga palju inimesi, kellel on lapsed oma tahte vastaselt, nii on lihtsalt läinud, aga neil ei ole sellest sooja ega külma.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 14:04
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 11:47
Mõni on rahul oma eluga, ei ole tal vaja lapsi ega perekonda. Selliseid inimesi on palju.
Kas tooksid välja mõne artikli või video, kus 70+ inimene tunnistab ausalt, et tegi õigesti, et lapsi ei saanud ja otsust ei kahetse. Pole vahet, kas see on eesti või inglise keeles.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 14:25
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 14:04
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 11:47
Mõni on rahul oma eluga, ei ole tal vaja lapsi ega perekonda. Selliseid inimesi on palju.
Kas tooksid välja mõne artikli või video, kus 70+ inimene tunnistab ausalt, et tegi õigesti, et lapsi ei saanud ja otsust ei kahetse. Pole vahet, kas see on eesti või inglise keeles.
Helen Mirren on kindlasti kunagi midagi sellist rääkinud, aga otsima ma seda küll ei viitsi hakata. Need kahetsejad on enamasti need, kes ei ole saanud lapsi, sellepärast on see nende jaoks nii suur asi, sest nad ei saanud. Aga kes päriselt ise on valinud lastetuse, ei kahetse midagi nii sageli. Mina vaatan paljude inimeste puhul, et neid tegelikult pole see laps vähimalgi määral huvitanud, lihtsalt läks nii, et sündis. Ta oleks täpselt sama õnnelik, kui poleks saanud. Mitut meest tean, kellel pole lapsi ja on sellega täiesti rahul. Ka naisi tean selliseid, enda tutvusringkonnas on täiesti olemas. Imelik, kuidas inimeste silmaring on nii väike või nad kannavad oma mõtteid teistele üle. Kui mina olen selline, siis teistsuguseid ei saa olemas olla.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: käguan, Semrush [Bot] ja 7 külalist