Soe oli ju väljas +4 kuni+ 7 kraadi. Kui -10 ja rohkem tuleb, küll siis arved ka tõusevad.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2025 22:19Kuidas saab põrandaküte nii odav olla?
Mis teie elektriarve on?
-
Külaline
-
Külaline
Sõltub ju sellest palju on ruutmeetreid. Paneelikas ka ju makstakse kütte eest ruutmeetrite järgi, iga lisanduv ruutmeeter tõstab kütte hinda.Tolmukübe kirjutas: ↑28 Dets 2025 14:56 Mul talvel on 100, suvel 50, aga mille eest suvel 50, sellest aru ei saagi. Palju tulesid ei põleta, radiaatorit ei soenda, aga ikka 50.. Vbl mingi vale pakett valitud. Mul selline, et tarbin palju elektrit, siis talvel odavam. Suveks paketti ei vaheta, aga kas see võib siis nii palju oleneda? Või ongi elekter nii kallis, et mitte millegi eest 50? Sugulasel on suvel 25, ma saan aru, et see on normaalne. Ka vaatab telekat, kasutab pliiti, ja töötab külmkapp...
-
Külaline
Mis ajast elektri eest ruutmeetrite eest makstakse?Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2025 22:39Sõltub ju sellest palju on ruutmeetreid. Paneelikas ka ju makstakse kütte eest ruutmeetrite järgi, iga lisanduv ruutmeeter tõstab kütte hinda.Tolmukübe kirjutas: ↑28 Dets 2025 14:56 Mul talvel on 100, suvel 50, aga mille eest suvel 50, sellest aru ei saagi. Palju tulesid ei põleta, radiaatorit ei soenda, aga ikka 50.. Vbl mingi vale pakett valitud. Mul selline, et tarbin palju elektrit, siis talvel odavam. Suveks paketti ei vaheta, aga kas see võib siis nii palju oleneda? Või ongi elekter nii kallis, et mitte millegi eest 50? Sugulasel on suvel 25, ma saan aru, et see on normaalne. Ka vaatab telekat, kasutab pliiti, ja töötab külmkapp...
-
Külaline
Ruutmeetrite arv näitab, kui suured ruumid on vaja soojaks kütta. Vahet pole, mis kütteliik. Mõttetu on võrrelda lihtsalt kütte eest makstavat summat, kui ei tea, kas on suur mõisahoone või pisike onn.Guest kirjutas: ↑29 Dets 2025 22:42Mis ajast elektri eest ruutmeetrite eest makstakse?Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2025 22:39Sõltub ju sellest palju on ruutmeetreid. Paneelikas ka ju makstakse kütte eest ruutmeetrite järgi, iga lisanduv ruutmeeter tõstab kütte hinda.Tolmukübe kirjutas: ↑28 Dets 2025 14:56 Mul talvel on 100, suvel 50, aga mille eest suvel 50, sellest aru ei saagi. Palju tulesid ei põleta, radiaatorit ei soenda, aga ikka 50.. Vbl mingi vale pakett valitud. Mul selline, et tarbin palju elektrit, siis talvel odavam. Suveks paketti ei vaheta, aga kas see võib siis nii palju oleneda? Või ongi elekter nii kallis, et mitte millegi eest 50? Sugulasel on suvel 25, ma saan aru, et see on normaalne. Ka vaatab telekat, kasutab pliiti, ja töötab külmkapp...
-
Külaline
Ta räägib tavalisest elektrikasutusest, mitte kütmisest.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2025 22:51Ruutmeetrite arv näitab, kui suured ruumid on vaja soojaks kütta. Vahet pole, mis kütteliik. Mõttetu on võrrelda lihtsalt kütte eest makstavat summat, kui ei tea, kas on suur mõisahoone või pisike onn.
Elektriarve oli viimati 44.- vist, ilmselt detsembris tuleb suurem- jõulud ja rohkem inimesi jne. Keskküttega kortermaja, elektripliit, soe vesi kraanist, mitte el.boileriga. Olen ka kõva kokkaja ja meil on 2 külmikut, lisaks kodukontor ja kokku elamises 5 suurt monitori.
-
Külaline
Maaküte korteriühistus oluliselt elektriarvet ei tõsta. See maakütte point ju ongi.
Meil vahetati maakütteks 2a tagas. Ühistuarved tunduvalt väiksemad peale seda.
-
Külaline
Kortermajas maaküte? Pole kunagi sellest kuulnud.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 00:13 Maaküte korteriühistus oluliselt elektriarvet ei tõsta. See maakütte point ju ongi.
-
Külaline
Okei. Minu viga. Eestis siis ilmselt seda ei ole. Kuigi olen natuke kuulnud, et justkui on. https://www.inkodu.ee/yit-uus-maakutteg ... usid/10255
Sellepärast julgesin ka kirjutada kortermaja kohta.
-
Külaline
Siin räägib esimesest uuest majast aastal 2024. Teil pandi 2023? Kust see maa-ala, kuhu sisse kaevata, leiti? Mis linnas?Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 00:55Okei. Minu viga. Eestis siis ilmselt seda ei ole. Kuigi olen natuke kuulnud, et justkui on. https://www.inkodu.ee/yit-uus-maakutteg ... usid/10255
Sellepärast julgesin ka kirjutada kortermaja kohta.
-
Külaline
Kas see 44 oli arve lõppsumma kõigi nende juurde käivate ridadega, palju kWh oli arvel kulu? See on imeliselt vähe? Milline pakett on?Nõiamoor kirjutas: ↑29 Dets 2025 23:57Elektriarve oli viimati 44.- vist, ilmselt detsembris tuleb suurem- jõulud ja rohkem inimesi jne. Keskküttega kortermaja, elektripliit, soe vesi kraanist, mitte el.boileriga. Olen ka kõva kokkaja ja meil on 2 külmikut, lisaks kodukontor ja kokku elamises 5 suurt monitori.
-
Külaline
täitsa tavaline ju, meil üsna samalaadne tarbimine ja 45-50 eurot kuus läbi aasta. Umbes 300 kWh.Guest kirjutas: ↑30 Dets 2025 10:55Kas see 44 oli arve lõppsumma kõigi nende juurde käivate ridadega, palju kWh oli arvel kulu? See on imeliselt vähe? Milline pakett on?Nõiamoor kirjutas: ↑29 Dets 2025 23:57Elektriarve oli viimati 44.- vist, ilmselt detsembris tuleb suurem- jõulud ja rohkem inimesi jne. Keskküttega kortermaja, elektripliit, soe vesi kraanist, mitte el.boileriga. Olen ka kõva kokkaja ja meil on 2 külmikut, lisaks kodukontor ja kokku elamises 5 suurt monitori.
-
Külaline
Läbi aasta sama palju, olete ikka kindlad? Milline pakett nii arveid teeb 
-
Külaline
See teeb 6 senti kw/h. Te siin räägite ainult elektri hinnast?Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 11:07täitsa tavaline ju, meil üsna samalaadne tarbimine ja 45-50 eurot kuus läbi aasta. Umbes 300 kWh.
Kohaletoomise hinnast mitte?
Päeval on kohaletoomine ise 6 senti.
-
Külaline
kuna ei küta elektriga, siis on täiesti loogiliselt läbi aasta sama tarbimine.
Konkreetselt viimasel arvel 286 kWh, 52,30 eurot. Lisaks võrguühenduse püsitasu 4,17 eurot.
Tegu kortermajaga kus kasutusel börsipakett.
Konkreetselt viimasel arvel 286 kWh, 52,30 eurot. Lisaks võrguühenduse püsitasu 4,17 eurot.
Tegu kortermajaga kus kasutusel börsipakett.
-
Külaline
Sinu arvel selliseid asju:Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 11:52Konkreetselt viimasel arvel 286 kWh, 52,30 eurot. Lisaks võrguühenduse püsitasu 4,17 eurot.
Elektri edastamine
Elektriaktsiis
Taastuvenergia tasu
Kuutasu
üldse ei ole?
Või ajad meile siin KONKREETSET
-
Külaline
ei ole jah - ilmselt on KÜ sellised kulud juba olemasoleva kahe komponendi sisse arvestanud. Ilmselt teistel korteriomanikel samamoodi.Guest kirjutas: ↑30 Dets 2025 12:23Sinu arvel selliseid asju:Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 11:52Konkreetselt viimasel arvel 286 kWh, 52,30 eurot. Lisaks võrguühenduse püsitasu 4,17 eurot.
Elektri edastamine
Elektriaktsiis
Taastuvenergia tasu
Kuutasu
üldse ei ole?
Või ajad meile siin KONKREETSETpada?
-
Külaline
Midagi neist ei ole, on vaid öine ja päevane elekter.Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 12:23Sinu arvel selliseid asju:Külaline kirjutas: ↑30 Dets 2025 11:52Konkreetselt viimasel arvel 286 kWh, 52,30 eurot. Lisaks võrguühenduse püsitasu 4,17 eurot.
Elektri edastamine
Elektriaktsiis
Taastuvenergia tasu
Kuutasu
üldse ei ole?
Või ajad meile siin KONKREETSETpada?
-
Külaline
-
Külaline
uusarendus, pole mingeid vana aja lepinguidGuest kirjutas: ↑30 Dets 2025 14:46 Siis on teie KÜ-l soodne leping vanast ajast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist