Kõik tundub igav ja keskpärane

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:31
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:27
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:08

So? Nagunii ostad ju iga kuu mõne uue riideeseme. Minu jalad lähevad treenides ikka kõhnemaks, ega ma kulturist pole.
No ei osta iga kuu midagi uut selga, jumal hoidku selle eest! Kõige vastikum tegevus - ostlemine.
See küll mingit naudingut ei paku ega elu huvitavaks ei tee 😃
Tore, kui keegi veel riiete ostmist huvitavaks peab, tõesti hea asi, kui sellega saab elusse põnevust lisada. Lihtne ja kiire hobi. Kahjuks on mu jaoks see end ammendanud.
Mis siin vastikut on? Istud arvuti taga ning tellid endale asjad koju. Täna tellisin 2 paari ilusaid lõhkiseid teksasid, eile jäi trenni minnes Ivo Nikkolo pood ette, 5 min hiljem ja kahe kampsuni võrra rikkamana, sai trenni mindud. Ostan enamasti reisilt, silma järgi ju näeb ära, kas sobib, ei proovi, kohe kassasse.
Teema on sellest, et miski ei paku enam tõelist rahuldust ega tee elu huvitavaks.
Ma ei vaja pidevalt uusi riideid. Ostan väga harva, kui tõesti vaja. Millegi uue omandamine ei anna mulle ühtki head emotsiooni. Teksad, kampsunid, pluusid... kama kaks. On piisavalt. Kui vaja, ostan, aga väga vähesed meeldivad. Kui sulle ostmine meeldib ja naudid, tore!
Pole ju raske aru saada, et igaühe elule ei anna uute riiete omandamine mitte midagi juurde.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:44
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:27
No ei osta iga kuu midagi uut selga, jumal hoidku selle eest! Kõige vastikum tegevus - ostlemine.
See küll mingit naudingut ei paku ega elu huvitavaks ei tee 😃
Tore, kui keegi veel riiete ostmist huvitavaks peab, tõesti hea asi, kui sellega saab elusse põnevust lisada. Lihtne ja kiire hobi. Kahjuks on mu jaoks see end ammendanud.
Mis siin vastikut on? Istud arvuti taga ning tellid endale asjad koju. Täna tellisin 2 paari ilusaid lõhkiseid teksasid, eile jäi trenni minnes Ivo Nikkolo pood ette, 5 min hiljem ja kahe kampsuni võrra rikkamana, sai trenni mindud. Ostan enamasti reisilt, silma järgi ju näeb ära, kas sobib, ei proovi, kohe kassasse.
Teema on sellest, et miski ei paku enam tõelist rahuldust ega tee elu huvitavaks.
Ma ei vaja pidevalt uusi riideid. Ostan väga harva, kui tõesti vaja. Millegi uue omandamine ei anna mulle ühtki head emotsiooni. Teksad, kampsunid, pluusid... kama kaks. On piisavalt. Kui vaja, ostan, aga väga vähesed meeldivad. Kui sulle ostmine meeldib ja naudid, tore!
Pole ju raske aru saada, et igaühe elule ei anna uute riiete omandamine mitte midagi juurde.
Aga sinu probleem ongi ju see, et mitte midagi sulle enam juurde ei anna. See ei ole ju normaalne seisund ometigi. Mul on ka kõike piisavalt, see ei tähenda, et mulle asjad ja tegevused enam rõõmu ei pakuks! Homme õhtul võtame veini või õlled kaasa ning läheme jalutame mere äärde-väga tore, kuigi ega ma esimest korda seda tee. Ülehomme 100 km kaugusele kontserdile-päeval rand, terrassidel chillimine, restoran. Tuleb taas üks tore päev. Kõik on elus tehtud, ilmselt oli juba 25-ndaks eluaastaks, mis siis? Sõbranna just rääkis, et ostis endale hoovi haagissuvila, et lastelastel tore oleks. Teine pani 30 m2 terrassiga aiamaja püsti, et sõpradel mõnus ööbida oleks. Inimene, kellele peaaegu miski enam emotsioone ei tekita, on depressioonis.
Külaline

Ei mingit depressiooni. Toimetan ja tegutsen, ärkan rõõmuga. Jah, tegime just ka lastelastele mänguväljaku ja neid on tore seal vaadata. Aga sellist asja mis tõeliselt vaimustaks, pole ammu olnud. Peale mõne raamatu.
Ja ei tasu valesti aru saada - ma ei kurda üldse. Olen pigem tänulik, et kõik on rahulikult hästi. Aga no tahaks vahel mõnd vapustavalt ägedat tunnet ka.
Keegi soovitas Xanaxit võtta - mis mõttes? Et veel tuimem olla?
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Vanaks jääd, vanaks. Tüüpiline vanainimese jorin, midagi soovitatakse, siis on esimene reaktsioon põhjendada, miks seda ei saa, ei kõlba, ei raatsi, ei viitsi. Igaval ja initsiatiivitul inimesel ongi igav elu, keegi teine ei oska sulle välja mõelda, mis just sind sütitaks ja elamust pakuks. Kui vegeteerid ja ei viitsi ise elu põnevaks teha, siis oleskledki ja igavledki nii surmani, elu on nüri ja vilets ja keegi sulle seda toredamaks elama ei tule peale iseenda. Väga palju inimesed otsivad pensoinile jäädes või keskeas uue hobi, teevad uusi asju, just selleks, et mitte niimoodi ära kivistuda.
Külaline

Barbara kirjutas: 12 Juul 2024 08:06 Vanaks jääd, vanaks. Tüüpiline vanainimese jorin, midagi soovitatakse, siis on esimene reaktsioon põhjendada, miks seda ei saa, ei kõlba, ei raatsi, ei viitsi. Igaval ja initsiatiivitul inimesel ongi igav elu, keegi teine ei oska sulle välja mõelda, mis just sind sütitaks ja elamust pakuks. Kui vegeteerid ja ei viitsi ise elu põnevaks teha, siis oleskledki ja igavledki nii surmani, elu on nüri ja vilets ja keegi sulle seda toredamaks elama ei tule peale iseenda. Väga palju inimesed otsivad pensoinile jäädes või keskeas uue hobi, teevad uusi asju, just selleks, et mitte niimoodi ära kivistuda.
Mis kivistunud? Vastupidi, ma olen piisavalt erk, et aru saada, kui kohutavalt igavad suurem osa asju on. Et olla ikka veel tasemel, kuidas asjade ostmine internetis või 21 sauna või tünn kedagi ülirõõmsaks teeb. See on täpselt see koht, et kuningas on alasti. Minusugused vähemalt julgevad seda välja öelda.
Külaline

Eks ta keskeakriis on, mis muud siis 50. eluaasta piirides ikka olla saab. Kui kõik tundub igav ja mõttetu (mis on üks arengukriisi tunnus), siis ongi hea korraldada oma elus audit, mõelda läbi kõik oma elu aspektid - tervis, suhted, raha jms ning panna paika, mis on ja mida saaks veel muuta. Mida tahaks veel teha, õppida, kus suunas areneda. Algab ju 50. eluaastast elu viimane kolmandik, sest enamik inimestest ei ela 100-aastaseks nagunii. Paras aeg teha veel ära, mis tegemata jäänud. Kõik need kontserdid ja keskpärane meelelahutus on ennast ammendanud, ei paku enam pinget. Aeg liikuda oma arengus järgmisele tasandile.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:55
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 00:44

Aga sinu probleem ongi ju see, et mitte midagi sulle enam juurde ei anna. See ei ole ju normaalne seisund ometigi. Mul on ka kõike piisavalt, see ei tähenda, et mulle asjad ja tegevused enam rõõmu ei pakuks! Homme õhtul võtame veini või õlled kaasa ning läheme jalutame mere äärde-väga tore, kuigi ega ma esimest korda seda tee. Ülehomme 100 km kaugusele kontserdile-päeval rand, terrassidel chillimine, restoran. Tuleb taas üks tore päev. Kõik on elus tehtud, ilmselt oli juba 25-ndaks eluaastaks, mis siis? Sõbranna just rääkis, et ostis endale hoovi haagissuvila, et lastelastel tore oleks. Teine pani 30 m2 terrassiga aiamaja püsti, et sõpradel mõnus ööbida oleks. Inimene, kellele peaaegu miski enam emotsioone ei tekita, on depressioonis.
Mul tuleb masendus peale kui ma loen seda. Ongi ju igav ja keskpärane. Ühe elu rõõm on uus kampsun ja teine räägib õhinaga, et ta sõidab 100km mingi mõttetu kontserdi pärast. Haledad elud. Mitte et mul parem oleks.
Kindlasti hullem kui neil. Need vastajad on ikka tükk maad õnnelikumad just seetõttu, et nad ei saa ise aru kui tühisuste tühisus selline elu on.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 08:33 Eks ta keskeakriis on, mis muud siis 50. eluaasta piirides ikka olla saab. Kui kõik tundub igav ja mõttetu (mis on üks arengukriisi tunnus), siis ongi hea korraldada oma elus audit, mõelda läbi kõik oma elu aspektid - tervis, suhted, raha jms ning panna paika, mis on ja mida saaks veel muuta. Mida tahaks veel teha, õppida, kus suunas areneda. Algab ju 50. eluaastast elu viimane kolmandik, sest enamik inimestest ei ela 100-aastaseks nagunii. Paras aeg teha veel ära, mis tegemata jäänud. Kõik need kontserdid ja keskpärane meelelahutus on ennast ammendanud, ei paku enam pinget. Aeg liikuda oma arengus järgmisele tasandile.
Tõsi. Ma olen ca viimase poole aasta jooksul üsna palju inimesi FBst välja arvanud, lihtsalt mingi ballast, kes kogu aeg mingit mõttetut infot edastavad.. Ja selle nädala kõige sisukam vestlus oli naabrimutiga sirelitest. Lõikasime ühe suure maha ja arutasime, kuidas seda järgmine kevad lõikama hakata, sest puude-põõsaste kujundamine on üks aastatepikkune töö.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 08:22 Minusugused vähemalt julgevad seda välja öelda.
Okei, edu sulle siis järgmised 30+ aastat viriseda, kuidas elu on igav ja keskpärane- igava ja keskpärase inimese elu ongi selline. Teised on rahuloma "mõttetute ja tühiste" rõõmudega, sina oled rahulolematu, aga millegi muutmiseks pole ka tarkust, kuigi elatud nagu oleks. Langevarjuhüpet oled teinud, cosplay, mägimatkamine, agility/flyball (koeraga), kokandus (ära ütle, et tead ja oskad kõiki maailma kööke), mootorisport alates kartidest kuni vanade autode taastamiseni, miksoloogia. Maailmas on tuhandeid asju, mida sa pole veel proovinud ja veel suuremat osa äkki isegi ei tea, et olemas on.
Külaline

Miks peaks langevarhuhüpe mingit rõõmu pakkums?
Sa vüid peaga vastu seina kah pidevalt joosta. Kah uus ja põnev.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 08:52
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 08:33 Eks ta keskeakriis on, mis muud siis 50. eluaasta piirides ikka olla saab. Kui kõik tundub igav ja mõttetu (mis on üks arengukriisi tunnus), siis ongi hea korraldada oma elus audit, mõelda läbi kõik oma elu aspektid - tervis, suhted, raha jms ning panna paika, mis on ja mida saaks veel muuta. Mida tahaks veel teha, õppida, kus suunas areneda. Algab ju 50. eluaastast elu viimane kolmandik, sest enamik inimestest ei ela 100-aastaseks nagunii. Paras aeg teha veel ära, mis tegemata jäänud. Kõik need kontserdid ja keskpärane meelelahutus on ennast ammendanud, ei paku enam pinget. Aeg liikuda oma arengus järgmisele tasandile.
Tõsi. Ma olen ca viimase poole aasta jooksul üsna palju inimesi FBst välja arvanud, lihtsalt mingi ballast, kes kogu aeg mingit mõttetut infot edastavad.. Ja selle nädala kõige sisukam vestlus oli naabrimutiga sirelitest. Lõikasime ühe suure maha ja arutasime, kuidas seda järgmine kevad lõikama hakata, sest puude-põõsaste kujundamine on üks aastatepikkune töö.
See sirelite vestlus tundub mulle kõige põnevam kõigist neist asjadest, mis siin mainitud on, mida teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 23:08
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 23:02 [quote=Külaline
1) leia uus hobi kunst, käsitöö, sport, eriala
2) aiandus
3) teleseriaalid
4) laste ja lapselaste elude lihtsustamine
5) sisusta kodu
6) hakka vabatahtlikuks südamelähedases organisatsioonis
Kle, lõpeta ära. Vaatan kolleehide pealt nende uute diplomite saamist. Töö ajal kuidagi tehakse mingeid täiesti mõttetuid asju, et siis ikka rinnale taguda-oi kui tubli ma olen, muudkui arendan ennast. Tegelt on lollid, kui lauajalad, töö on tegemata, lapsed üksi ula peal ja välja nähakse, kui äraaetud hobused. Milleks?
Jah, paljud on hakanud jooksma, ostavad parimat varustust kokku, siis muudkui panevad eesmärke, 10k, poolmaraton, poolmaraton Riias. Kas midagi nürimat ei saa välja mõelda? Aga no tore, iga nädalavahetus kuskil jooks, saab kodust välja ja natuke ässa mängida, jee, ma osalen jooksivõitlusel. Ja siis on pool feissi täis järjekordse metalltüki pilte.
[/quote]

Einoh, kui see neile endale tõsiselt meeldib ja rahuldust pakub, siis tore ju! Inimesed on leidnud elule sisu.
[/quote]
Aga see ei meeldi neile. Nad ei oska ega suuda mõelda ka midagi muud välja. Käivad korra maijooksul, karjuvad hurraa ja ongi uus eesmärk leitud. Sest ilma selleta ollaksegi vaid keskealine proua, kes siiani on tegelenud vaid lastesjadega.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:09 Ei mingit depressiooni. Toimetan ja tegutsen, ärkan rõõmuga. Jah, tegime just ka lastelastele mänguväljaku ja neid on tore seal vaadata. Aga sellist asja mis tõeliselt vaimustaks, pole ammu olnud. Peale mõne raamatu.
Ja ei tasu valesti aru saada - ma ei kurda üldse. Olen pigem tänulik, et kõik on rahulikult hästi. Aga no tahaks vahel mõnd vapustavalt ägedat tunnet ka.
Sellised naised vapustuvad siis, kui selgub, et nende kodusel pensionärist mehel on noor armuke :) Vot siis tuleb elu sisse küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 10:34
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 01:09 Ei mingit depressiooni. Toimetan ja tegutsen, ärkan rõõmuga. Jah, tegime just ka lastelastele mänguväljaku ja neid on tore seal vaadata. Aga sellist asja mis tõeliselt vaimustaks, pole ammu olnud. Peale mõne raamatu.
Sellised naised vapustuvad siis, kui selgub, et nende kodusel pensionärist mehel on noor armuke :) Vot siis tuleb elu sisse küll.
Mina olin kaua aega ühe sellise pensionäri armuke. Ta naine ei saanudki teada ja ausalt öeldes: mis vahet seal ongi selle naise jaoks.
Temal on tema rahulik ja kena, hästi kindlustatud elu.
Mees ei plaanigi seal midagi muuta, lihtsalt toob oma ellu natuke sära juurde.
Midagi ta naiselt sellega ära ei võta.
Kui armuke ka sellise asjade korraldusega rahul on, siis ei kaota mitte keegi.
Külaline

2) aiandus
3) teleseriaalid
5) sisusta kodu
[/quote]

Kle, lõpeta ära. Vaatan kolleehide pealt nende uute diplomite saamist. Töö ajal kuidagi tehakse mingeid täiesti mõttetuid asju, et siis ikka rinnale taguda-oi kui tubli ma olen, muudkui arendan ennast. Tegelt on lollid, kui lauajalad, töö on tegemata, lapsed üksi ula peal ja välja nähakse, kui äraaetud hobused. Milleks?
Jah, paljud on hakanud jooksma, ostavad parimat varustust kokku, siis muudkui panevad eesmärke, 10k, poolmaraton, poolmaraton Riias. Kas midagi nürimat ei saa välja mõelda? Aga no tore, iga nädalavahetus kuskil jooks, saab kodust välja ja natuke ässa mängida, jee, ma osalen jooksivõitlusel. Ja siis on pool feissi täis järjekordse metalltüki pilte.
[/quote]

Su kolleegid arendavad ennast ja sina siunad neid siin taga?
Lugejad, tehke omad järeldused kelle moodi tahate olla, eelpoolkirjutaja või tema kolleegide. Mina valiksin teise variandi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 11:15
2) aiandus
3) teleseriaalid
5) sisusta kodu
[/quote]

Lugejad, tehke omad järeldused kelle moodi tahate olla, eelpoolkirjutaja või tema kolleegide. Mina valiksin teise variandi.
[/quote]

Nad ei arenda ennast. Nsd kõik teevad näo, et arendatakse. Mitte mingit positiivset tulemit ei ole. Käiakse koolis kooliskäimise pärast. Saad vahest aru?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 11:59
2) aiandus
3) teleseriaalid
5) sisusta kodu
[/quote]

Nad ei arenda ennast. Nsd kõik teevad näo, et arendatakse. Mitte mingit positiivset tulemit ei ole. Käiakse koolis kooliskäimise pärast. Saad vahest aru?
[/quote]

Kuidas pole positiivset tulemit? Nad on õnnelikud. Sinu elu on igav ja tühi. Jube lausa lugeda, ma saaksin sinu suhtumist omades ilmselt elu esimese depressiooni.
Külaline

2) aiandus
3) teleseriaalid
5) sisusta kodu
[/quote]

[/quote]

Ja mis sinul sellest? Vähemalt teevad midagi, on rahul ja ei halise foorumites kuidas neil on igav ja kõik on mõttetu.
Kahtlen, sina suur spetsialist oled kuidas teised arenevad või ei arene.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:11

2) aiandus
3) teleseriaalid
5) sisusta kodu
[/quote]

Ja mis sinul sellest? Vähemalt teevad midagi, on rahul ja ei halise foorumites kuidas neil on igav ja kõik on mõttetu.
[/quote]

Minu probleem on, et oma töö jääb neil tegemata ja see tuleb minu kaela.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:51
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:11

[/quote]

Minu probleem on, et oma töö jääb neil tegemata ja see tuleb minu kaela.
[/quote]

Mine arenda ennast ka, pääsed tööst.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Kõuts, YaCy [Bot] ja 6 külalist