Kas kannate käekella?

vana hea klassika
Külaline

Kas kannate käekella?

Postitus Postitas Külaline »

Kas kannate käekella ja miks kannate/ei kanna?
Mina kannan kui on tuju või kui outfitti täiustab. Mul on rohkem kui kolm kella, mul pole kunagi olnud nutikella.
Külaline

Ei kanna. Ei meeldi see tunne, et midagi on randme ümber. Kellaaja teada saamiseks pole tänapäeval käekella vaja. Nutikella ei soovi, kuna pean kogu seda andmete jälgimist liigseks ja veel üheks stressi tekitavaks faktoriks elus ning eelistan enda keha tunnetada ja jälgida. Olgu, kui jooksmas käin, panen nutikella, et pulssi jälgida.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:17 Ei kanna. Ei meeldi see tunne, et midagi on randme ümber. Kellaaja teada saamiseks pole tänapäeval käekella vaja. Nutikella ei soovi, kuna pean kogu seda andmete jälgimist liigseks ja veel üheks stressi tekitavaks faktoriks elus ning eelistan enda keha tunnetada ja jälgida. Olgu, kui jooksmas käin, panen nutikella, et pulssi jälgida.
TA olen. Ma olen samasugune.
Külaline

Mingi vahe tööl kandsin nutikella, et näeks kui keegi helistab. Liikumises olles käe peal oli paremini tunda värinat, kui telefon taskus olles(kõndides). Oligi tavaline ja lihtne sammulugeja ja kõnest teavitav. Oli lihtsalt sel perioodil vajalik igast kõnest teadlik olla.
Aga muidu ei kanna. Ma ei kannata ei kaelakette, sõrmuseid ega ka kellasid. Kõrvarõngad ei häiri(on tavalised väikesed kullast/hõbedast rõngad) ja on 24/7 kõrvas.
Külaline

Mul on aktiivsusmonitor suurema osa ööpäevast käe peal, ainult mitte siis, kui ma (nt praegu) lebotan voodil, mul on puhkeaeg, midagi pole vaja mõõta ja kella näen läpaka ekraanilt ning telefon on nagunii kõrval. Mulle meeldib, et saan hommikul kohe vaadata, mitu tundi magasin. Vahel nt ärkan ja ei saa aru, kas võiks üles tõusta või võiks edasi magama. Vaatan siis monitorilt, et oi, ainult 6 tundi olen maganud. Siis magan veel paar tundi. Kõndides näen, palju samme on tehtud ja kas oleks vaja veel teha. Mul on ka telefon sellega ühendatud, sest ma ei kannata valjusti helisevaid vidinaid. Nüüd see põriseb mu randmel, kui keegi helistab. Samamoodi äratab see mind tööpäeva hommikul. Ja selle ekraanilt loen SMS-e ka. Mingit stressi see kõik mulle ei tekita, vastupidi, teeb elu lihtsamaks ja mugavamaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 23:30 Mul on aktiivsusmonitor suurema osa ööpäevast käe peal, ainult mitte siis, kui ma (nt praegu) lebotan voodil, mul on puhkeaeg, midagi pole vaja mõõta ja kella näen läpaka ekraanilt ning telefon on nagunii kõrval. Mulle meeldib, et saan hommikul kohe vaadata, mitu tundi magasin. Vahel nt ärkan ja ei saa aru, kas võiks üles tõusta või võiks edasi magama. Vaatan siis monitorilt, et oi, ainult 6 tundi olen maganud. Siis magan veel paar tundi. Kõndides näen, palju samme on tehtud ja kas oleks vaja veel teha. Mul on ka telefon sellega ühendatud, sest ma ei kannata valjusti helisevaid vidinaid. Nüüd see põriseb mu randmel, kui keegi helistab. Samamoodi äratab see mind tööpäeva hommikul. Ja selle ekraanilt loen SMS-e ka. Mingit stressi see kõik mulle ei tekita, vastupidi, teeb elu lihtsamaks ja mugavamaks.
Ja te tõesti usute ja usaldate seda vidinat oma une osas?
Külaline

Kannan ainult reisidel, kui on kindlal ajal vaja olla kindlas kohas. Ja nii mitmeid kordi päevas. Olgu see siis bussi- või rongijaam, mõnda lossi või muuseumisse sissesaamise kitsas ajavahemik (nt Schönbrunni lossi saab sisse minutipealt sel kellaajal, milleks oled pileti ostnud, aega 15 minutit, 16. minutil värav enam ei avane), paadireisile mineku aeg või kohtumine öömaja omanikuga.
Jube tüütu on kogu aeg telefoni kotist otsida, kui tahaks kellaaega tihti teada.

Nutikell on, mõnda aega kandsin, nüüd vedeleb sahtlis. Ei vaja üldse neid andmeid. Magan, kui tahan, tõusen, kui tahan. Olgu siis 6 või 10 tundi magatud.
Pulssi tunnen niisamagi ja ei vaja pidevalt kellegi telefonikõnede vastuvõtmist. Õnneks pole selline töö kah, mis seda nõuaks.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:35
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 23:30 Mul on aktiivsusmonitor suurema osa ööpäevast käe peal, ainult mitte siis, kui ma (nt praegu) lebotan voodil, mul on puhkeaeg, midagi pole vaja mõõta ja kella näen läpaka ekraanilt ning telefon on nagunii kõrval. Mulle meeldib, et saan hommikul kohe vaadata, mitu tundi magasin. Vahel nt ärkan ja ei saa aru, kas võiks üles tõusta või võiks edasi magama. Vaatan siis monitorilt, et oi, ainult 6 tundi olen maganud. Siis magan veel paar tundi. Kõndides näen, palju samme on tehtud ja kas oleks vaja veel teha. Mul on ka telefon sellega ühendatud, sest ma ei kannata valjusti helisevaid vidinaid. Nüüd see põriseb mu randmel, kui keegi helistab. Samamoodi äratab see mind tööpäeva hommikul. Ja selle ekraanilt loen SMS-e ka. Mingit stressi see kõik mulle ei tekita, vastupidi, teeb elu lihtsamaks ja mugavamaks.
Jep. Kui see on selle vidina funktsioon, siis nii ongi. Ma ei ole mingi vandenõuteoreetik, kelle esimene mõte on, et raudselt kõik valetavad.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:36 Jube tüütu on kogu aeg telefoni kotist otsida, kui tahaks kellaaega tihti teada.
Mina käin kogu aeg, telefon peos. Seda kogu aeg otsida oleks tõesti tüütu. Mul on sellega ühendatud ka igasugused kaardid, nt need, mis avavad uksi tööl ja kodus, pangakaart, ühistranspordikaart, igasugused äpid jne.
Külaline

Kui kell mulle sobiks, siis kannaksin, aga mitte nutikella.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 23:41
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:35
Jep. Kui see on selle vidina funktsioon, siis nii ongi. Ma ei ole mingi vandenõuteoreetik, kelle esimene mõte on, et raudselt kõik valetavad.
Ma lakkasin nedesse uskumast siis, kui kell registreeris mu voodis filmivaatamise magamiseks. Ja ei tukkunud ka isegi hetkeks. Peale seda ei usu enam ka seda une monitoorimist.
Vandenõuteooriaga ei ole siin midagi pistmist.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 23:44
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:36 Jube tüütu on kogu aeg telefoni kotist otsida, kui tahaks kellaaega tihti teada.
Mina käin kogu aeg, telefon peos. Seda kogu aeg otsida oleks tõesti tüütu. Mul on sellega ühendatud ka igasugused kaardid, nt need, mis avavad uksi tööl ja kodus, pangakaart, ühistranspordikaart, igasugused äpid jne.
Mina kirjutasin sellest, et kannan kella vaid reisimas olles. Siis mul pole mingeid koduseid äppe vaja nagunii.
Ka juba pildistamiseks on tüütu välja otsida 😃 Kella vaatamiseks seda enam.
Külaline

Kunagi kandsin käekella - hommikul panin käe peale, õhtul ära. Alates sellest ajast, kui nuputelefoni omanikuks sain, pole käekella enam kandnud.
Nüüd siis nutikas. Kodus on kellavaatamise võimalusi veel (seinakell), kodust väljas kougin nutika kotist välja ja vaatan sealt.

Öösel on öökapil patareidega äratuskell. Kuna arvatakse, et pole hea magada telefon terve öö pea lähedal, siis telefoni panen voodist eemale.

Samuti ei sooviks, et nutikell oleks öösel randme peal. Ok, päeval näit. sportides nutikella kasutada, sellest saan aru, aga öösel seda enda peal hoida - ei. Miks ma pean minutipealt teadama, kui kaua ma magan? Mulle piisab sellest, et tean umbkaudselt aega, millal voodisse heitsin ja millal üles tõusin, (tundide kaupa unetult voodis lebamise kommet mul pole).
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 23:44
Minul on käekell,sest telefon on kaasas haruharva.
Külaline

Mina kannan käekella. Olen sellega harjunud ja kui mingil põhjusel unustan selle käe peale panne, siis oleks nagu midagi puudu. Mulle kellad meeldivad. Nutikella pole kungi omanud.
Külaline

Vanasti ei kandnud. Ostsin paar aastat tagasi Apple nutikella, mis näeb väga puhas ja ilus välja, selelst ajast kannan ööpäevaringselt, ka saunas, spaas ja basseinis. Ära võtan vaid laadimiseks.
Külaline

Pole 25 a käekella kandnud. Ei saa aru, et see ka aksessuaarina midagi juurde annaks, piduliku riietuse juures mõjub veidralt, praktilistes ametites paljudes vastunäidutatud - meditsiin, ilu, toitlustus jne. Sportlastel ja mingid väga täpselt aja peale töötajatel on sel veel mingi mõte. Nutikella pole kunagi kasutanud. Kui on mingi põdur vanainimene või rohtude võtja, siis temal võiks vist mingi tervisemonitor ja meeldetuletaja küljes olla.
Vanakooli asjadest - ilusad peakatted (kübarad jms) on palju praktilisemad ja annavad ka siluetile rohkem juurde, aga isegi neid keegi ei kanna eriti keegi.
Külaline

kui eriti ei tähtsusta telefoni, seda et, telefon pole sul kogu aeg kere küljes, siis tavaliselt kannade käel kella.
aja fikseerimine on sisse harjunud, ja vaatad telefonilt või kellalt, ise valid.
kellakandjana pean pidevalt teistele kellaaega ütlema, kuna ei viitsita taskust oma telefoni välja tõsta.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Ei kanna käekella. Viimati kandsin 2,5a tagasi, kui käisin KL raames täpsuslaskuri kursustel, siis oli nõue, käekell. Laenasin selleks otstarbeks eksilt nutikella, mille ise olin talle sünnipäevaks kinkinud.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

kannan - tegu sellise paarikümne eurose ühest lennujaamast ostetud kellaga, ei ole nutikas. Nostalgiline ese, meenutab mulle teatud eluperioodi.

Nutikellade fenomeni ei mõista - miks peaks ennast kogu aeg jälgima, eriti und? Maga parem, mida seal jälgida...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 8 külalist