Vähese sünni põhjus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 17:30 Pole vähe naisi kes ohumärkide ees silma kinni pigistavad, või lihtsalt loodavad et lapse sündides muutub lahe elumees automaatselt eeskujulikuks pereisaks. See et mingitest Beebilõustadest ja Kolvi-Kalledest isana väga asja ei saanud poleks ühelegi täisintellektiga inimesele pidanud üllatusena tulema.
Aga on ka vastupidiseid juhtumeid(oman isiklikult kogemust), kus peale lapse sündi muidu normaalne mees muutub lausa metslaseks. Lapse(eriti esimese) sünd on väga suur elumuutus ja siis võibki juhtuda, et mees lõpetab teesklemise ja näitab oma päris tõelist palet. Ja siis hakkabki hirmutamine, et võtan lapse ära jne... see on päriselt sitt olukord. Ja müts maha nende ees, kes sellisesse suhtesse rohkem lapsi ei saa. Aga raskematel juhtudel ei ole naisel isegi valikuvõimalust. Ka oma abikaasa/partner võib naist vägistada eesmärgiga veel üks laps saada. Finantsvägivald(kus raha on täielikult mehe hallata) ei võimalda ka rasestumisvastaseid vahendeid hankida.
Ma tean isiklikult ühte naist, kes käis salaja aborti tegemas.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 10:27
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 12:32
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 08:09

Siin hakkab looma juba. Lastel kodune soe toit ootamas koduse vanaema tehtud. Pensionile saadi 55.aastaselt. Põlvkonnad elasid koos või toetasid üksteist rohkem. Polnud pidevat sõjafooni üleval hoidmist enam, keegi ei lõikunud merekaableid läbi ja droonid ei eksinud ära. Meditsiin ja energiahinnad polnud inimeste jaoks tupikusse jooksnud. Puudus üldse igasugune haip ja lastepeod, mängu- ja vatuuditoad, sünnipäevi peetu kodus. Täna maksad lapse talvesaapa eest ligi 100€ ja suusakomplekti eest 300€. Kõik on core-tex, norm toasoojaks peetakse juba kuni +25 kraadi. Uus põlvkond on seega karastamata, hädine ja tihti tatine. Kliimasoojenemise tõttu kestab Eestis sügis neli kuud, loodus on vettinud, hallitanud ja lastel peale õuest tulekut, kui nad õue üldse saavad riietel läppanud hais. Enamasti vahivad kõik toas. Eesti kultuur on segunenud lääne omaga, joostakse Halloweeni, kuid poes olevad maiustused on tõsine terviserisk. On pankrottide ja koondamiste ajastu, aga mõni kaagutab oma 18 kuud saadava vh peal nagu kõik oleks praegu parem.
Kõik ootavad Ukraina sõja lõppu ha paluvad, aga ma küsib, et edasi saab mis, kui Ukraina enam vene jilleritele tegevust ja huvi ei paku, neid kinni ei hoia?
Õudne! No küll sul on ikka raske elu!

Lihtsalt küsin, kas sa oled seesama imelik, kes igatseb vene aega ja venemaad taga? Kes kuskil lapsena õues mängides läbi akna nägi Balti ketti ja öökis selle peale?

Lihtsalt infoks, 80ndate alguses oli vägagi sõjafoon üleval. Seda siis USA poolt N Liidule. Käis külm sõda, mis oli valmis eskaleeruma päris sõjaks. Ja 80ndate lõpus, 90ndate alguses oli sõjaoht juba Venemaa poolt Eestile.

Tsiviilõppust marli maskiga mõtled koolimajas ja sireeniharjutust, mis oli täpselt üks kord?
Kirjuta provokatsioonidest palun? Kas oli mõnda? Lõhuti merekaableid või segati sidet laevadel, lennukitel? Kukutati mobiilimaste nagu Soome piiri ääres tehti? Eksis droone?

Sa oled ise imelik ja näita mulle, kus ma oma eelmises postituses vene ajast rääkisin, kirjutasin 90ndatest mil ka sinusugusel võinuks olla oskust elada. Ilmselt kupli alla antud pole ja ei osanud ka raha teha sel kuldajal. Kiun ja ving. Mine proovi praegu niimoodi alustada otsast mil turg kõigega hõivatud juba.
A, miks sina ei oska praegu raha teha ja kiunud ja vingud, ega saa kuidagi elatud? Turg ei ole mitte kunagi KÕIGEGA hõivatud. Küsimus on vaid ideede ja oskuste puuduses, mitte sellest, et maailmas on kõik asjad juba välja mõeldud ja enam ei ole võimalik millegi uue ja tulusaga turule tulla.

70ndate aastate alguses sündinud lapsena mäletan, et oli rangelt kaks korda aastas tsiviilõppused ja õhuhäired meie linnas. Kuni pea iseseisvusajani välja. USA poolt oli pidev sõjaoht õhus.

Ja, sa unustasid sujuvalt ära, milline oht varitses meid iseseisvusaja eel Venemaa poolt. Ja see oli isegi rohkem reaalne kui praegu. Tuletame meelde 1991. aasta jaanuaris Vilniuse ja Riia verised sündmused, kus OMON ja sõjavägi ründasid iseseisvuspüüdlusi. Kui ma ei eksi, siis oli seal hukkunuid. Tuletame meelde Tallinna teletorni ründamist, kus kõik rippus juuksekarva otsas.

Kuidas saab nii rumal ja nõme olla väitmaks, et küll sel ajal oli täiesti mugav ja ohutu elu? Ju polnud sa veel siis sündinud või olid nii titt alles, et ei mäleta isiklikult neid meeleolusid.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 20:05
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 17:30 Pole vähe naisi kes ohumärkide ees silma kinni pigistavad, või lihtsalt loodavad et lapse sündides muutub lahe elumees automaatselt eeskujulikuks pereisaks. See et mingitest Beebilõustadest ja Kolvi-Kalledest isana väga asja ei saanud poleks ühelegi täisintellektiga inimesele pidanud üllatusena tulema.
Aga on ka vastupidiseid juhtumeid(oman isiklikult kogemust), kus peale lapse sündi muidu normaalne mees muutub lausa metslaseks. Lapse(eriti esimese) sünd on väga suur elumuutus ja siis võibki juhtuda, et mees lõpetab teesklemise ja näitab oma päris tõelist palet. Ja siis hakkabki hirmutamine, et võtan lapse ära jne... see on päriselt sitt olukord. Ja müts maha nende ees, kes sellisesse suhtesse rohkem lapsi ei saa. Aga raskematel juhtudel ei ole naisel isegi valikuvõimalust. Ka oma abikaasa/partner võib naist vägistada eesmärgiga veel üks laps saada. Finantsvägivald(kus raha on täielikult mehe hallata) ei võimalda ka rasestumisvastaseid vahendeid hankida.
See on ju ometi teada, et väikest last mehe kasvatada ei jäeta ning sellisel hirmutamisel ei ole alust. Kui partner vägistab, saab ta täpselt samasuguse vägistamissüüdistuse, nagu võõras. Meil on naiste tugigrupid. Kui on finantsvägivald ja mees anastab naise konto ja kaardid, saab pöörduda politseisse.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 10:34
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 12:27
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 07:59

Halloo, see kestab 18 kuud! Homme tulgu või veeuputus tüübile!
No, kumb variant siis parem on, kas üldse mitte saada mingit raha ja toetust või saada seda 18 kuud? 18 kuud on poolteist aastat. See on päris pikk aeg.

Kuna minu esimesed lapsed sündisid ajal, kui emapalka ei olnud. Ja kaks viimast last sündisid juba emapalga ajal, siis mul on võrdlus olemas. Ja ülla-ülla! Emapalga ajal oli toimetulek sama hea, kui ma oleks tööl käinud. See emapalk oli nii suur, et suutsin sellest säästa ja sain tänu sellele lastega pea kolm aastat kodune olla.

Mida tähendab homme tulgu või veeuputus? See, et sina ei oska oma rahaasju planeerida on ikka sügavalt sinu enda probleem. Ära seda teistele omista.

See on päris pikk aeg jah, et petta naine koju sõltuma mehest, laste isast. Palun lugege EE alles ilmunud lugu, millisesse tupikusse nii pikk emapalk naised viinud on. Iga kolmas saab Eestis tunda majanduslikku või füüsilist vägivalda, vaimne käib seal samuti juures. Kust see statistika siis tuleb, tahate väita siin kõik, et ise puudutatud pole olnud? Lisaks on EE loos ära toodud, kuidas vh pealt naasevaid naisi tagasi oma töökohale saamisel diskrimineeritakse, ei pakuta vahepeal olnud palgatõusu või püütakse hoopis lahti saada.
See teema siin sai tõstatada ju selgitamaks, miks iive mitmendat aastat langeb, palun mõelge peaga kaasa, mitte ärge ajage jama oma 18 kuu ja kolme kuusega. See tuleb teile endile kahjuks peagi. Muutust on vaja Eestis.
Sa tsiteerid mind. Ma ei saa aru, mida tähendab "petta naine koju, sõltuma mehest" tänapäeval? Praegu on ju emapalk olemas. Miks see naine mehest peaks sõltuma ja majandusliku vägivalla all kannatama?

Minu kahe esimese lapse ajal emapalka ei olnud. Kahe viimase ajal oli. Ja kahe viimase lapsega oli elu ses suhtes või sees. Muidu, meil oli tol ajal mehega ühine rahakott, mida enamus inimesi mõnitab ja põlastab. Ma ei ole mitte kunagi tundnud majanduslikku vägivalda või mingil muul moel rahalist alaväärsust. Ehkki oli kõigi oma nelja lapsega peaaegu 3 aastat kodune.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 05:56
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 10:56
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 10:55

Mõnes lasteaias ei tegele üldse, lasevad lastel südamerahus üksteist tampida ja ei anna kiusajaid ka rajaleidjasse üles, lasevad sellise praaktöö koolide kraesse edasi. Lisaks ei kontrolli laste tehtud töid üldse, lapsed monotoonselt täidavad töölehti, õpivad tähti, numbreid valesti kirjutama. Pliiatsihoid oli ainus, mis selgeks tehti, ei muud.
Kiusajaid Rajaleidjasse üles, mis see peaks tähendama?

Kiusajaid, kes on tekitanud teistele lastele tõsiseid terviseohte ja kahjustusi pean silmas. Üks kohutavatest lööjatest oli küll raskest perekonnast ja lastekaitse teema. Võis võtta ronimisalal rippuva palgi ja sõita selle jõuga teisele lapsele ribidesse vōi puusa nii et laps tundis metsikut valu. Omastas teiste asju ja oli füüsiliselt tugev lööja. Tema küll vahetas pidevalt lasteaedu.
Teise juhtumi puhul oli tegemist lööjaga, kelle tegude tagajärgi tuli ka arsti juures lappida. Kaaslaste kõrgelt ronimismajadest alla lükkamine, selja tagant kägistamine, torusallidest poomine, teravamate esemetega löömine nagu pliaatsid, käärid, teiste töòde ära sodimine, kappide kallal käimine, teiste kappides olnud asjade varastamine, taskutesse peitmine, valetamine, korduv teiste asjade ära lõhkumine.
Lasteaed probleemi ei näinud, lapsi ei jälgitud, 50 voi 60+ kasvatajad olid ōuealal peadpidi koos omavahel jutustamas. Põhjendati metsikuid löömisi sellega, et lapsed on lasteaiast tüdjnud juba ja antagu aga palka juurde. Normaalsemad vanemad viisid lapsi vaid osaajaga ja pidid arveid sisult tühja maksma.
Õnnrks näitasid vanemad vähemasti mannetu lõpukingiga ära, mis asjast arvasid.
Welcome to Estonia ja saage lapsi.
Tondinahk möllab taas!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 20:26
See on ju ometi teada, et väikest last mehe kasvatada ei jäeta ning sellisel hirmutamisel ei ole alust. Kui partner vägistab, saab ta täpselt samasuguse vägistamissüüdistuse, nagu võõras. Meil on naiste tugigrupid. Kui on finantsvägivald ja mees anastab naise konto ja kaardid, saab pöörduda politseisse.
Ideaalses maailmas muidugi nii ongi. Aga reaalsus on teine.
Kordan veelkord. Kui ise seda kogenud ei ole, siis ei saagi aru mida hirm igapäevaselt tähendab.
Hirmu all naine annab poolvägisi "vabatahtlikult" ligipääsu, et ennast ja last kaitsta natukenegi. "Kodurahu" huvides. Tõesta siis politseile ära eksole. Mees loob ilusa muinasjutu iga asja kohta.
Sellest on nii palju räägitud. Ma tahaks lausa karjuda teie pihta, et te ei saa aru!!! Vägivallatsejad nii head manipulaatorid!
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 19:24
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 17:11
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 13:55
Loomulikult võiks peredes haige lapsega kodus olemist jagada, aga kui paar esimest lasteaia aastat jäävad lapsed tihti haigeks, 1-2 nädalat lasteaias ja nädal kodus, siis tähendab see emale või isale üks nädal kuus töölt puudumist. Juhul, kui vahepeal jäävad ka ise haigeks, siis veelgi rohkem ja seda võib olla tööandja jaoks palju.
Ma kujutan ette, kui raske on teatada järjekordsest puudumisest, kui järjekordse haiguslehe võtmisele vaadatakse halvasti ja keegi teine peab töö ära tegema. Minu arvates on lihtsam planeerida oma töid ja pause ainult siis, kui oled ettevõtja ja iseenda peremees.
Haige lapsega on lapsehoidja ja vanemad on tööl.
Haige laps on oma ema või isa kaisus, mitte lapsehoidjaga!
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 22:23
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 17:11
Loomulikult võiks peredes haige lapsega kodus olemist jagada, aga kui paar esimest lasteaia aastat jäävad lapsed tihti haigeks, 1-2 nädalat lasteaias ja nädal kodus, siis tähendab see emale või isale üks nädal kuus töölt puudumist. Juhul, kui vahepeal jäävad ka ise haigeks, siis veelgi rohkem ja seda võib olla tööandja jaoks palju.
Ma kujutan ette, kui raske on teatada järjekordsest puudumisest, kui järjekordse haiguslehe võtmisele vaadatakse halvasti ja keegi teine peab töö ära tegema. Minu arvates on lihtsam planeerida oma töid ja pause ainult siis, kui oled ettevõtja ja iseenda peremees.
Nonäed. See ju tõestab, et isegi lapsehoidjaga ei tohi haiget last jätta.
Ja siis seal samas teete maha vanemaid(ema või isa), kes jäävad haige lapsega koju.
Kas see siis pole mitte lapsevaenuliku ühiskonna tunnus?
Lapsi nagu peab saama iibe tõstmiseks eksole. Ema ja isa vaheldumisi peaks kodus olema, aga samas kui mõlemad vanemad valivad lapsehoidja, on jälle pahasti 🤷‍♀️
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 22:40
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 22:23
Nonäed. See ju tõestab, et isegi lapsehoidjaga ei tohi haiget last jätta.
Ja siis seal samas teete maha vanemaid(ema või isa), kes jäävad haige lapsega koju.
Kas see siis pole mitte lapsevaenuliku ühiskonna tunnus?
Lapsi nagu peab saama iibe tõstmiseks eksole. Ema ja isa vaheldumisi peaks kodus olema, aga samas kui mõlemad vanemad valivad lapsehoidja, on jälle pahasti 🤷‍♀️
Kus me siis teeme? Aga, kui eelkooliealise lapse ema käib ühes kuus üks nädal tööl ja ülejäänud aja on lapsega ja seejärel iseendaga kolm nädalat haiguslehel, siis on see imelik ikka küll!

Mul on neli last, kellest kaks on raske puudega, aga ma ei ole oma elus mitte ühtainsat päeva haiguslehel olnud. Kui olen laste haiguse pärast pidanud eemal olema, olen alati pärast tagantjärele teinud. Tugivõrgustik puudub 100%.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 21:51

Kordan veelkord. Kui ise seda kogenud ei ole, siis ei saagi aru mida hirm igapäevaselt tähendab.
Hirmu all naine annab poolvägisi "vabatahtlikult" ligipääsu, et ennast ja last kaitsta natukenegi. "Kodurahu" huvides. Tõesta siis politseile ära eksole. Mees loob ilusa muinasjutu iga asja kohta.
Sellest on nii palju räägitud. Ma tahaks lausa karjuda teie pihta, et te ei saa aru!!! Vägivallatsejad nii head manipulaatorid!
Hästi. Lõpetage siis palun riigi ja teiste inimeste süüdistamine. Süüdistage oma lapse isa ja jätke teised rahule.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 22:48Kui olen laste haiguse pärast pidanud eemal olema, olen alati pärast tagantjärele teinud.
Aga kui pole võimalik tagantjärele teha? Kõik töökohad pole sellised, et saad nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 23:16
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 21:51

Hästi. Lõpetage siis palun riigi ja teiste inimeste süüdistamine. Süüdistage oma lapse isa ja jätke teised rahule.
?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 23:37
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 22:48Kui olen laste haiguse pärast pidanud eemal olema, olen alati pärast tagantjärele teinud.
Aga kui pole võimalik tagantjärele teha? Kõik töökohad pole sellised, et saad nii.
Siis ma oleksin olnud seni lastega kodus, kuni neil on jalad all.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 16:13
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 16:02Ja mis see naisterahvas siis teeb, kui tööharjumust pole ja mees liigub järgmise juurde, lapsed suured, ei tule enam sealt ka sisse? Hambad varna siis?
Tööharjumus tekib siis alamakstud nüri tööd tehes :D See on mingi nali? Lastega koduperenaise päevades on tunduvalt rohkem erinavamaid töid ja vastutust kui üheski miinimumpalka pakkuvas ametis eales. Eelarve koostamisi, logistikat, toitlustuse korraldamist, alghariduse pakkumist, puhastust ja korrastust, põetamist, kriiside talumist ja konfliktide lahendamist, meelelahutuse organiseerimist, retked vabas õhus jne jne. Hästi manduv ja logelemist soosiv elustiil tõesti …

Kust sul pärast pension tuleb?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 19:19
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 15:21
Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 15:15

Ei süüdistagi riiki, vaid pidadin silmas, et ühiskond ehk kaaskodanikud on lastevaenulikud.
No täpselt, sellest oligi eespool juttu. Ühiskonnas on suhtumine, et las naine olla kodune ja kasvatagu lapsi, aga kui ta pärast seda on paljas nagu püksinööp, on selles ainult ise süüdi ja teinud valed valikud. Mujal maailmas on kodune naine kindlustatud, ka tema saab vara ja mees ei saa teda lihtalt pärast välja tõsta, et noh, aitab küll sinust siin. Süüsistataksegi pärast naise individuaalseid otsuseid, et mis valisid siis sellise elu. Ja nii ongi, et keegi terve mõistusega inimene ei tohiks soovida koduseks jääda ja lapsi kasvatada, sest tal puuduvad pärast absoluutselt kõik sotsiaalsed garantiid. Mees peab kodus teenijat ja pistab kogu vara enda taskusse. Ja see pole mingi ühe naise loll otsus, vaid ühiskonna laiem suhtumine. Kuidas nii siis on võimalik palju lapsi saada, seda teeb vaid ainult väga rumal inimene, kellel enda heaolu on täiesti ükskõik.
Sulle juba öeldi-normaalses peres kasvatavad lapsi mõlemad. Kodune naine ongi kindlustatud, kui on ühisvara. Kui oled ise vaene ja kaevad kulda, aga võtad vaese mehe, siis mida sa tahad? Miks peab mees kodus teenijat-ju sa lased end nii kohelda. See on sinu allaheitlik suhtumine ja ära laienda seda teistele. Minu mees oli pool aega lapsega kodus juba 34 aastat tagasi, on nii olnud minu isa, minu vend oma 3 lapsega ja minu poeg oma 3 lapsega.

Ja sa ise oled ka meesnaine, ei mingit empaatiat teiste inimeste suhtes. Mingi munadega naiste liin ilmselt, kes mehed koju sitsima surunud ja ise karjääri tegemas a’la Kaljulaid.
Arvad, et teistel naistel jääb väikelaste kõrvalt auru vaielda nende isadega, kes keelduvad koju jäämast kadte haiguste korral, sest nende töö olla tähtsam, palk suurem. Jah, mōne puhul selgubki alles peale lapse sündi, et tegemist on šovinisti ja egoistiga.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 20:13
Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 10:27
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 12:32

Õudne! No küll sul on ikka raske elu!

Lihtsalt küsin, kas sa oled seesama imelik, kes igatseb vene aega ja venemaad taga? Kes kuskil lapsena õues mängides läbi akna nägi Balti ketti ja öökis selle peale?

Lihtsalt infoks, 80ndate alguses oli vägagi sõjafoon üleval. Seda siis USA poolt N Liidule. Käis külm sõda, mis oli valmis eskaleeruma päris sõjaks. Ja 80ndate lõpus, 90ndate alguses oli sõjaoht juba Venemaa poolt Eestile.

Tsiviilõppust marli maskiga mõtled koolimajas ja sireeniharjutust, mis oli täpselt üks kord?
Kirjuta provokatsioonidest palun? Kas oli mõnda? Lõhuti merekaableid või segati sidet laevadel, lennukitel? Kukutati mobiilimaste nagu Soome piiri ääres tehti? Eksis droone?

Sa oled ise imelik ja näita mulle, kus ma oma eelmises postituses vene ajast rääkisin, kirjutasin 90ndatest mil ka sinusugusel võinuks olla oskust elada. Ilmselt kupli alla antud pole ja ei osanud ka raha teha sel kuldajal. Kiun ja ving. Mine proovi praegu niimoodi alustada otsast mil turg kõigega hõivatud juba.
A, miks sina ei oska praegu raha teha ja kiunud ja vingud, ega saa kuidagi elatud? Turg ei ole mitte kunagi KÕIGEGA hõivatud. Küsimus on vaid ideede ja oskuste puuduses, mitte sellest, et maailmas on kõik asjad juba välja mõeldud ja enam ei ole võimalik millegi uue ja tulusaga turule tulla.

70ndate aastate alguses sündinud lapsena mäletan, et oli rangelt kaks korda aastas tsiviilõppused ja õhuhäired meie linnas. Kuni pea iseseisvusajani välja. USA poolt oli pidev sõjaoht õhus.

Ja, sa unustasid sujuvalt ära, milline oht varitses meid iseseisvusaja eel Venemaa poolt. Ja see oli isegi rohkem reaalne kui praegu. Tuletame meelde 1991. aasta jaanuaris Vilniuse ja Riia verised sündmused, kus OMON ja sõjavägi ründasid iseseisvuspüüdlusi. Kui ma ei eksi, siis oli seal hukkunuid. Tuletame meelde Tallinna teletorni ründamist, kus kõik rippus juuksekarva otsas.

Kuidas saab nii rumal ja nõme olla väitmaks, et küll sel ajal oli täiesti mugav ja ohutu elu? Ju polnud sa veel siis sündinud või olid nii titt alles, et ei mäleta isiklikult neid meeleolusid.

Aga oli ju mugav ja ohutu elada, ei juhtunud ju neid sinu hirmutamisi, mul on õigus. 75 aastat pole Eestis sõda olnud!
Sa ise elad hoopis eitamises, et meil on praegu palju ohtlikum foon Euroopas üleval kui oli toona. Kliimakatastroofidest tulenev ränne on alanud, suurriigid jagavad maailmakorda ringi. Lapsemäng oli toona.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 20:30
Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 12:27

No, kumb variant siis parem on, kas üldse mitte saada mingit raha ja toetust või saada seda 18 kuud? 18 kuud on poolteist aastat. See on päris pikk aeg.

Kuna minu esimesed lapsed sündisid ajal, kui emapalka ei olnud. Ja kaks viimast last sündisid juba emapalga ajal, siis mul on võrdlus olemas. Ja ülla-ülla! Emapalga ajal oli toimetulek sama hea, kui ma oleks tööl käinud. See emapalk oli nii suur, et suutsin sellest säästa ja sain tänu sellele lastega pea kolm aastat kodune olla.

Mida tähendab homme tulgu või veeuputus? See, et sina ei oska oma rahaasju planeerida on ikka sügavalt sinu enda probleem. Ära seda teistele omista.

See on päris pikk aeg jah, et petta naine koju sõltuma mehest, laste isast. Palun lugege EE alles ilmunud lugu, millisesse tupikusse nii pikk emapalk naised viinud on. Iga kolmas saab Eestis tunda majanduslikku või füüsilist vägivalda, vaimne käib seal samuti juures. Kust see statistika siis tuleb, tahate väita siin kõik, et ise puudutatud pole olnud? Lisaks on EE loos ära toodud, kuidas vh pealt naasevaid naisi tagasi oma töökohale saamisel diskrimineeritakse, ei pakuta vahepeal olnud palgatõusu või püütakse hoopis lahti saada.
See teema siin sai tõstatada ju selgitamaks, miks iive mitmendat aastat langeb, palun mõelge peaga kaasa, mitte ärge ajage jama oma 18 kuu ja kolme kuusega. See tuleb teile endile kahjuks peagi. Muutust on vaja Eestis.
Sa tsiteerid mind. Ma ei saa aru, mida tähendab "petta naine koju, sõltuma mehest" tänapäeval? Praegu on ju emapalk olemas. Miks see naine mehest peaks sõltuma ja majandusliku vägivalla all kannatama?

Minu kahe esimese lapse ajal emapalka ei olnud. Kahe viimase ajal oli. Ja kahe viimase lapsega oli elu ses suhtes või sees. Muidu, meil oli tol ajal mehega ühine rahakott, mida enamus inimesi mõnitab ja põlastab. Ma ei ole mitte kunagi tundnud majanduslikku vägivalda või mingil muul moel rahalist alaväärsust. Ehkki oli kõigi oma nelja lapsega peaaegu 3 aastat kodune.

Et sinul oli nii, siis peaks kõigil nii olema? Võtame lahti tuima statistika - iga kolmas naine Eestis koges eelmisel aastal kas majanduslikku, füüsilist või vaimset vägivalda suhtes.
Kuni riiklikul tasemel neid muresid rohkem ei tōstatata, tähendab iga kolmanda naise jaoks Eestis laste saamine ühe või kõigi nende kolme vägivallaliigi kogemist suhtes laste kõrvalt.
Järeldus - Eestis ei ole naise jaoks turvaline lapsi saada. Kui ka keegi pehme maandumisega emme siin kiitleb, ei tee see teiste naiste jaoks karmi maandumist lihtsamaks. Ja me ju ei tea, vb terroriseerisid sa ise oma laste isa nelja lapse kõrvalt. Selliseid naisi on ka.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 07:06

Et sinul oli nii, siis peaks kõigil nii olema? Võtame lahti tuima statistika - iga kolmas naine Eestis koges eelmisel aastal kas majanduslikku, füüsilist või vaimset vägivalda suhtes.
Kuni riiklikul tasemel neid muresid rohkem ei tōstatata, tähendab iga kolmanda naise jaoks Eestis laste saamine ühe või kõigi nende kolme vägivallaliigi kogemist suhtes laste kõrvalt.
Järeldus - Eestis ei ole naise jaoks turvaline lapsi saada. Kui ka keegi pehme maandumisega emme siin kiitleb, ei tee see teiste naiste jaoks karmi maandumist lihtsamaks. Ja me ju ei tea, vb terroriseerisid sa ise oma laste isa nelja lapse kõrvalt. Selliseid naisi on ka.
Kas nõuka ajal oli siis naistevastast vägivalda vähem? Ometi oli siis sündivus suurem. Seega peitub põhjus mujal.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 07:06Et sinul oli nii, siis peaks kõigil nii olema? Võtame lahti tuima statistika - iga kolmas naine Eestis koges eelmisel aastal kas majanduslikku, füüsilist või vaimset vägivalda suhtes.
https://stat.ee/et/uudised/iga-kolmas-e ... -vagivalda

Tuim statistika väidab, et sama suur hulk mehi on erinevat vägivalda kogenud. Ilmselt sama seltskond klobib ja sõimleb üksteist. Meie väikses kortermajas on suurim vaimse(?) vägivalla kogemus ühe hiljuti siia kolinud üürgava eidega, kes oma meest regulaarselt peedistab, see natuke pobiseb midagi vastu ainult. Sellisele tahaks ausalt öeldes juba ise vastu kukalt äsada. Teismeline poeg imestas, miks üks inimene lõugab nii palju, ta ei saa magadagi.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 03 Jaan 2026 07:10
Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 07:06

Kas nõuka ajal oli siis naistevastast vägivalda vähem? Ometi oli siis sündivus suurem. Seega peitub põhjus mujal.

Nõukaajal ei istunud mehed koguaeg kodus. Vaata, mis praegu toimub, isased sitsivad kõik kodus, mõni 24/7. Loomulikult läheb tapluseks selliste taatidega varem või hiljem, naistetöid enamus veel ei tee, lastega osad ka ei aita, remondumees makstakse. Persetavad kodus süüa ja peeretada naistel jalus. Tigedad ka veel, kui väsinud naine ei anna või pole neist endist voodis asja.
Sõda pole, mammutid välja surnud, kalale minna vajadust pole, iga krunniga tüüp libistab ja kiidab austreid telku ees ja vigiseb naise kallal. Tiksub mingid tunnid kontoris vb ja võtab suurema pensioni. Vh nõuab oma arvele. Väikeses sōrmes klotser ja muru pükstel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 6 külalist