Foorumikülaliste välimääraja
-
Külaline
Foorumikülaliste välimääraja
Soomlased tegid oma analoogses foorumis gallupi ja küsisid külastajate vanust. Selgus, et suurim rühm oli vanuses 50-70....
Sellele järgnes 40-49. Teisi oli suhteliselt vähe. Suure tõenäosusega on siin sama lugu, mida on ka selgelt aru saada. Mis on igati loogiline, sest noortele pole siin midagi köitvat ja aktiivselt töö/pereelus sees olevatel on parematki teha.
See seletab seda, miks siin küsitakse küsimusi, millele saaks Chatilt kiire ja ammendava vastuse. Ja seda, miks haruharva kirjutab keegi midagi huvitavat oma elust. 55+ inimeste (enamuses siin siis naised) elus lihtsalt ei juhtu enam suurt midagi, motivatsioon muutusteks hakkab hääbuma ja minevikust ka ei mäleta midagi erilist. Eestlased on muidu ka üpris kinnised, samas soomlased paistavad oma foorumis paljud aktiivsemad "jutustajad" ja ka avameelsemad.
Tõenäoliselt vajub see formaat ära, sest inimesed tüdinevad kiirelt, kui stiimulid lahjaks muutuvad. Mis võiks asemele tekkida? Ehk keskkond, kus võimalik leida uusi sõpru, kellega trenni või reisile minna, keelt harjutada jne (üksikute arv ainult kasvab). Või midagi muud?
Sellele järgnes 40-49. Teisi oli suhteliselt vähe. Suure tõenäosusega on siin sama lugu, mida on ka selgelt aru saada. Mis on igati loogiline, sest noortele pole siin midagi köitvat ja aktiivselt töö/pereelus sees olevatel on parematki teha.
See seletab seda, miks siin küsitakse küsimusi, millele saaks Chatilt kiire ja ammendava vastuse. Ja seda, miks haruharva kirjutab keegi midagi huvitavat oma elust. 55+ inimeste (enamuses siin siis naised) elus lihtsalt ei juhtu enam suurt midagi, motivatsioon muutusteks hakkab hääbuma ja minevikust ka ei mäleta midagi erilist. Eestlased on muidu ka üpris kinnised, samas soomlased paistavad oma foorumis paljud aktiivsemad "jutustajad" ja ka avameelsemad.
Tõenäoliselt vajub see formaat ära, sest inimesed tüdinevad kiirelt, kui stiimulid lahjaks muutuvad. Mis võiks asemele tekkida? Ehk keskkond, kus võimalik leida uusi sõpru, kellega trenni või reisile minna, keelt harjutada jne (üksikute arv ainult kasvab). Või midagi muud?
-
Külaline
Mis need erilised juhtumised siis on? 55+ elu on tavaline trenn, reisimine, kontserditel ja üritustel käimine, sõbrannadega chillimine nagu 15 aastat varemgi.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 Soomlased tegid oma analoogses foorumis gallupi ja küsisid külastajate vanust. Selgus, et suurim rühm oli vanuses 50-70....
-
Külaline
No ma küsin chatilt küll teistuguseid asju. Siin küsitakse pigem selliseid, kus tahetakse teiste inimeste kogemusi, mitte lihtsalt infot. Vaevalt, et sinagi chatilt küsid, kas ta kannab käekella või mida ta oma kartulisalati sisse paneb või ei pane.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 Soomlased tegid oma analoogses foorumis gallupi ja küsisid külastajate vanust. Selgus, et suurim rühm oli vanuses 50-70....
See seletab seda, miks siin küsitakse küsimusi, millele saaks Chatilt kiire ja ammendava vastuse.
Chatilt ma nt küsisin täna, et kui mul on siin näed see koogiretsept ja ma tahaks seda 1/3 võrra suurendada ja kõiki mõõte klaasi järgi, mitte grammides, siis ta tegi mulle retsepti sobivaks.
-
Külaline
Ma ei saa aru, miks peaks see formaat ära vajuma? Perekool töötas üle 25-aasta. Siinne foorum on ju selle kloon.
Arvan, et enamus siinseid tänaseid 50-aastaseid olid perekooli "kliendid", ehk siis ca 25 aastat juba olnud aktiivsed foorumlased. Miks nad peaksid sellest järgmiseks 25-aastaks loobuma?
Arvan, et enamus siinseid tänaseid 50-aastaseid olid perekooli "kliendid", ehk siis ca 25 aastat juba olnud aktiivsed foorumlased. Miks nad peaksid sellest järgmiseks 25-aastaks loobuma?
-
Külaline
Sa ära nüüd teisi oma mõõdupuu järgi hinda. Minu (n 50) eraelus on praegu mu lahedaimaid ja tööelus viljakaimad aastad. Saan reisida, elu nautida ja loomulikult käin tööl. Kõik see sisutab mu elu suurepäraselt ära. Selles vanuses on lisaks muule ka see pluss, et enesehinnang on paigas ja enam ei koti, mida naaber või meessoost foorumlane ütleb.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 55+ inimeste (enamuses siin siis naised) elus lihtsalt ei juhtu enam suurt midagi, motivatsioon muutusteks hakkab hääbuma ja minevikust ka ei mäleta midagi erilist.
-
Külaline
Siin ei saagi midagi kirjutada, kohe hakatakse mõnitama, kas mõne lihtsakese poolt või, et mis sina penskar ihkad nõuka aega tagasi või muud lolli. Kui kohe konkreetset küsimust ei küsi, siis niisama jutustamise teemale ei vasta keegi sõnakestki.
Tundub, et Eesti on jagunenud ära ka foorumites I, II jne.
-
Külaline
Seda, mis kunagi toimis, pole reeglina võimalik hiljem kopeerida, seda teab iga ettevõtja. Kunagine Perekool oli algselt üles ehitatud noortele pereemadele või selleks pürgijatele. Sealt arenes kõik muu edasi. Foorumis oli palju noori ja kirjutati lahedaid lugusid oma elust, suhetest ja probleemidest. Just noorte osakaal oli suur, sekka siis ka väiksem rühm keskealisi. Praegusel on täiesti vastupidi, noori ei ole ega tule (no vaadake lastega seotud kirjutiste arvu).Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:25 Ma ei saa aru, miks peaks see formaat ära vajuma? Perekool töötas üle 25-aasta. Siinne foorum on ju selle kloon.
Jah, ka mina kunagi külastasin Perekooli, vahepeal oli pikk paus, sest elu oli kiire ja nüüd märkangi, et huvigrupid on muutunud ja teemad lahjenenud.
See pole enam see, vähemalt minu arvates. Ja aktiivseks ei saa kohe kuidagi siinset seltskonda pidada.
-
Külaline
Sorri, aga kas saab üldse midagi tarka öelda inimesele, kelle jutust tuleb välja, et ta ilmselgelt arvabki, et okupeeritud riigis oli elu lust ja lillepidu?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:50 Siin ei saagi midagi kirjutada, kohe hakatakse mõnitama, kas mõne lihtsakese poolt või, et mis sina penskar ihkad nõuka aega tagasi või muud lolli. Kui kohe konkreetset küsimust ei küsi, siis niisama jutustamise teemale ei vasta keegi sõnakestki.
Ja kui jutustamisest rääkida, siis eestlased ei olegi olemuslikult mingi jutustaja rahvas, vaid ongi loomu poolest konkreetsed ja otsekohesed.
-
Külaline
See just mu point ongi, neil kel ka 50.selt elu huvitav, ei teki tingimata soovi siin oma ettevõtmisi või mõtteid jagada, neil pole igav. Käivad tööl, teatris, reisivad jne. Need kel elu igav, kirjutavad ajuti siia, aga nendel ju ei juhtu elus midagi huvitavat, millest rääkida. Ega soovi arutleda maaialmapoliitika või Eesti majanduse üle.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:47Sa ära nüüd teisi oma mõõdupuu järgi hinda. Minu (n 50) eraelus on praegu mu lahedaimaid ja tööelus viljakaimad aastad. Saan reisida, elu nautida ja loomulikult käin tööl. Kõik see sisutab mu elu suurepäraselt ära. Selles vanuses on lisaks muule ka see pluss, et enesehinnang on paigas ja enam ei koti, mida naaber või meessoost foorumlane ütleb.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 55+ inimeste (enamuses siin siis naised) elus lihtsalt ei juhtu enam suurt midagi, motivatsioon muutusteks hakkab hääbuma ja minevikust ka ei mäleta midagi erilist.
-
Külaline
Aga see on ka täiesti loomulik, sest Perekooli foorumi algne mõte oli ju see, et inimesed leiaksid oma küsimustele teiste kogemuste pealt vastuseid. Mingit muud normaalset kanalit ju info leidmiseks õieti polnudki. Tänapäeval ei küsigi keegi foorumist selliseid küsimusi, a la mida teha rinnapõletiku korral vmt, sest on teisi ja kiiremaid kanaleid, kust infot saada. Helista perearsti nõuandetelefonil, mine valvekliinikusse või kasvõi küsi sellesama chati käest, ta oskab sellisele küsimusele ka adekvaatselt vastata paari sekundiga.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:00Seda, mis kunagi toimis, pole reeglina võimalik hiljem kopeerida, seda teab iga ettevõtja. Kunagine Perekool oli algselt üles ehitatud noortele pereemadele või selleks pürgijatele. Sealt arenes kõik muu edasi. Foorumis oli palju noori ja kirjutati lahedaid lugusid oma elust, suhetest ja probleemidest. Just noorte osakaal oli suur, sekka siis ka väiksem rühm keskealisi. Praegusel on täiesti vastupidi, noori ei ole ega tule (no vaadake lastega seotud kirjutiste arvu).Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:25 Ma ei saa aru, miks peaks see formaat ära vajuma? Perekool töötas üle 25-aasta. Siinne foorum on ju selle kloon.
Jah, ka mina kunagi külastasin Perekooli, vahepeal oli pikk paus, sest elu oli kiire ja nüüd märkangi, et huvigrupid on muutunud ja teemad lahjenenud.
See pole enam see, vähemalt minu arvates. Ja aktiivseks ei saa kohe kuidagi siinset seltskonda pidada.![]()
-
Külaline
Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:58Mis need erilised juhtumised siis on? 55+ elu on tavaline trenn, reisimine, kontserditel ja üritustel käimine, sõbrannadega chillimine nagu 15 aastat varemgi.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 Soomlased tegid oma analoogses foorumis gallupi ja küsisid külastajate vanust. Selgus, et suurim rühm oli vanuses 50-70....
"Meeste vastu suunatud vaimne vägivald", "Kuidas liikuda lahutuseni, kui armastus pole kadunud, aga mitte midagi ühist ei planeeri", "Kuidas petmise avastasid?" "Otsimisele vaatamata kaaslast ei leia", "Kaaslase leidmine mehe vaatenurgast," "Kas 40+ naisena vaataksid 55+ meest?" "Millised inimeste halvad kombed ärritavad sind?" "Meest ei huvita pulmad, kogemusi?" Jne, jne. Lisaks arutletakse nüüd Venetsueelast ja Šveitsi õnnetusest, kas leiate siit ühegi sellise päevakajalise teema?
-
Külaline
Kas sa ise tegid mõne analoogse teema? Kui mitte, siis miks?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19 Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:
"Meeste vastu suunatud vaimne vägivald", "Kuidas liikuda lahutuseni, kui armastus pole kadunud, aga mitte midagi ühist ei planeeri", "Kuidas petmise avastasid?" "Otsimisele vaatamata kaaslast ei leia", "Kaaslase leidmine mehe vaatenurgast," "Kas 40+ naisena vaataksid 55+ meest?" "Millised inimeste halvad kombed ärritavad sind?" "Meest ei huvita pulmad, kogemusi?" Jne, jne. Lisaks arutletakse nüüd Venetsueelast ja Šveitsi õnnetusest, kas leiate siit ühegi sellise päevakajalise teema?
Kas soomlasi peale meeste mõni teema veel huvitab või kogu foorum ongi ainult meesteteemasid täis?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19
Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:
-
Külaline
Ma olen tegelikult mitugi teinud ja jõudnud tõdemuseni, et siin pole piisavalt palju ärksa mõtlemisega intelligentseid inimesi, kes tahaksid arutleda aktuaalsetel teemadel. Enamust vanemaealisi lihtsalt ei huvita muu, kui pension, maksud ja isiklik tervis. Ma mõistan seda täielikult ja see pole kuidagi kriitika, aga kõiges oleks vaja tasakaalu. Kui küsida näiteks, mis oli eelmise aasta kõige naljakam (hirmutavam, erutavam) sündmus ja vastavad 40a ja 60a, saad kokku huvitava lugemise. Kui neid 40a pole, vastuseid väga palju ei tekigi....Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:20Kas sa ise tegid mõne analoogse teema? Kui mitte, siis miks?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19 Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:
-
Külaline
Jah, lõpus on ju ära toodud, et hetkel arutletakse Venetsueelast ja Šveitsi õnnetusest! Aga lisaks palju lahatakse Trumpi tegemisi, võrreldakse maksusid (näiteks meiega), autatakse migrantidest, muutustest koolikeskkonnas jne.Andy kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:22Kas soomlasi peale meeste mõni teema veel huvitab või kogu foorum ongi ainult meesteteemasid täis?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19
Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:
-
Külaline
Kas ometi ei saa järgarvu kirjutamist endale selgeks teha?Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:05See just mu point ongi, neil kel ka 50.selt elu huvitav, ei teki tingimata soovi siin oma ettevõtmisi või mõtteid jagada, neil pole igav. Käivad tööl, teatris, reisivad jne. Need kel elu igav, kirjutavad ajuti siia, aga nendel ju ei juhtu elus midagi huvitavat, millest rääkida. Ega soovi arutleda maaialmapoliitika või Eesti majanduse üle.
-
Külaline
Ma olen 50+, ma olen teinud nii poliitika kui ajaloo kohta käivaid teemasid. Loodetavasti oled aruteludes osalenud.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:32Ma olen tegelikult mitugi teinud ja jõudnud tõdemuseni, et siin pole piisavalt palju ärksa mõtlemisega intelligentseid inimesi, kes tahaksid arutleda aktuaalsetel teemadel. Enamust vanemaealisi lihtsalt ei huvita muu, kui pension, maksud ja isiklik tervis. Ma mõistan seda täielikult ja see pole kuidagi kriitika, aga kõiges oleks vaja tasakaalu. Kui küsida näiteks, mis oli eelmise aasta kõige naljakam (hirmutavam, erutavam) sündmus ja vastavad 40a ja 60a, saad kokku huvitava lugemise. Kui neid 40a pole, vastuseid väga palju ei tekigi....Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:20Kas sa ise tegid mõne analoogse teema? Kui mitte, siis miks?Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19 Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:
-
Külaline
Õige, aga kui need noored kord seal juba olid, tegid nad ka palju muid teemasid. Kokku sai huvitava koosluse. Nad käisid tööl, suhtlesid ja kõike juhtus, sotsiaalmeediat ju polnud, seega kirjutasid Perekooli. Nüüdseks on olukord dramaatiliselt muutunud, oma elu jagatakse sotsiaalmeedias ja mingi foorum ei hakka kunagi huvi pakkuma. On selge, et 30a ja 60a näevad maailma täiesti erinevalt. Ei tarvitseks, aga paljudel juhtudel see siiski nii on.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:05Aga see on ka täiesti loomulik, sest Perekooli foorumi algne mõte oli ju see, et inimesed leiaksid oma küsimustele teiste kogemuste pealt vastuseid. Mingit muud normaalset kanalit ju info leidmiseks õieti polnudki. Tänapäeval ei küsigi keegi foorumist selliseid küsimusi, a la mida teha rinnapõletiku korral vmt, sest on teisi ja kiiremaid kanaleid, kust infot saada. Helista perearsti nõuandetelefonil, mine valvekliinikusse või kasvõi küsi sellesama chati käest, ta oskab sellisele küsimusele ka adekvaatselt vastata paari sekundiga.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:00Seda, mis kunagi toimis, pole reeglina võimalik hiljem kopeerida, seda teab iga ettevõtja. Kunagine Perekool oli algselt üles ehitatud noortele pereemadele või selleks pürgijatele. Sealt arenes kõik muu edasi. Foorumis oli palju noori ja kirjutati lahedaid lugusid oma elust, suhetest ja probleemidest. Just noorte osakaal oli suur, sekka siis ka väiksem rühm keskealisi. Praegusel on täiesti vastupidi, noori ei ole ega tule (no vaadake lastega seotud kirjutiste arvu).Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:25 Ma ei saa aru, miks peaks see formaat ära vajuma? Perekool töötas üle 25-aasta. Siinne foorum on ju selle kloon.
See pole enam see, vähemalt minu arvates. Ja aktiivseks ei saa kohe kuidagi siinset seltskonda pidada.![]()
-
Külaline
Kindlasti olen! Arutleda mulle meeldib!Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:41Ma olen 50+, ma olen teinud nii poliitika kui ajaloo kohta käivaid teemasid. Loodetavasti oled aruteludes osalenud.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:32Ma olen tegelikult mitugi teinud ja jõudnud tõdemuseni, et siin pole piisavalt palju ärksa mõtlemisega intelligentseid inimesi, kes tahaksid arutleda aktuaalsetel teemadel. Enamust vanemaealisi lihtsalt ei huvita muu, kui pension, maksud ja isiklik tervis. Ma mõistan seda täielikult ja see pole kuidagi kriitika, aga kõiges oleks vaja tasakaalu. Kui küsida näiteks, mis oli eelmise aasta kõige naljakam (hirmutavam, erutavam) sündmus ja vastavad 40a ja 60a, saad kokku huvitava lugemise. Kui neid 40a pole, vastuseid väga palju ei tekigi....
-
Külaline
Kõik need teemad on ju läbi käinud ka perekoolist ja siit.Guest kirjutas: ↑03 Jaan 2026 17:19Ok, ma panen siia valiku soomlaste foorumi teemadest:Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:58Mis need erilised juhtumised siis on? 55+ elu on tavaline trenn, reisimine, kontserditel ja üritustel käimine, sõbrannadega chillimine nagu 15 aastat varemgi.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 15:41 Soomlased tegid oma analoogses foorumis gallupi ja küsisid külastajate vanust. Selgus, et suurim rühm oli vanuses 50-70....
Ma ütleks, et mind isiklikult peletavad Tolmukübeme teemad siit foorumist eemale. Teed mingi teema Pereelu alla, aga need mattuvad paari päevaga kübeme imelike heietuste alla.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist