Foorumikülaliste välimääraja

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:57Sellised nõukogude aja kiitjad, normaalse eneseväljenduse mõnitajad, vaktsiinivastased ja muud terve mõistuse vastased uhhuutajad on reaalne põhjus, miks ma viimasel ajal pidevalt mõtlen emigreerumisele. Armastan Eestit väga, aga minu jaoks on sellise mõtteviisiga inimesed reaalselt Eesti-vastased, vaba enesemääramise vastased ja silmnähtavalt valmis igaühe maha müüma esimesele ettejuhtuvale, kes neile pakub odavamat vorsti leiva peale. Tõeliselt hirmutav perspektiiv.
Korea keele õpingud edenevad?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:59
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:46
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:33
Meenuta meile Mägi ja Kanepi häbiväärset avaldust.
Osales vaktsiinivastastel meeleavaldustel, osales ja esines EKRE tõrvikurongkäigus. On ekreiit. See peaks piisav olema!

Kanepi teemat ma ei tea.

Aga, kui sa küsid selle vanema härra kohta, kes tagandati, siis see on ju lausa uskumatu, et täna keegi veel selliseid avaldusi teeb.
Sõnavabadus on üldpildis siiski olulisem, kui mõne indiviidi solvumine.
https://www.inimoigusteraamat.ee/raamat ... misvabadus
Veel kord! Neil ongi oma sõna vabadus. Keegi ei keela oma arvamust väljendamast. Mitte keegi ei pane neid selle eest vangi. Aga ei tasu olla ka solvunud siis, kui rahvas vastavalt reageerib.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:02
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:57Sellised nõukogude aja kiitjad, normaalse eneseväljenduse mõnitajad, vaktsiinivastased ja muud terve mõistuse vastased uhhuutajad on reaalne põhjus, miks ma viimasel ajal pidevalt mõtlen emigreerumisele. Armastan Eestit väga, aga minu jaoks on sellise mõtteviisiga inimesed reaalselt Eesti-vastased, vaba enesemääramise vastased ja silmnähtavalt valmis igaühe maha müüma esimesele ettejuhtuvale, kes neile pakub odavamat vorsti leiva peale. Tõeliselt hirmutav perspektiiv.
Korea keele õpingud edenevad?
Koread igatsevad ikka need nõukogude korra kiitjad, mitte normaalsed inimesed.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:01
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:57 Sellised nõukogude aja kiitjad, normaalse eneseväljenduse mõnitajad, vaktsiinivastased ja muud terve mõistuse vastased uhhuutajad on reaalne põhjus, miks ma viimasel ajal pidevalt mõtlen emigreerumisele. Armastan Eestit väga, aga minu jaoks on sellise mõtteviisiga inimesed reaalselt Eesti-vastased, vaba enesemääramise vastased ja silmnähtavalt valmis igaühe maha müüma esimesele ettejuhtuvale, kes neile pakub odavamat vorsti leiva peale. Tõeliselt hirmutav perspektiiv.
Nende inimeste jaoks oled sina, muide, samasugune äraandja.
Äraandja, sest mulle ei meeldi Eesti okupeerimine teise riigi poolt?
Äraandja, sest ma ei mõnita teisitimõtlejaid?
Äraandja, sest ma pean teaduslikku vaadet mõistlikumast soodaga ravijate omast?
Äraandja, sest ma pean omariiklust olulisemaks isiklikust heaolust?
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:59
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:55Ongi vaba! Nad on tohtinud oma arvamust välja öelda ja neid ei ole selle eest vangi pandud.
Kas arvad, et olla mitte keegi on kuulsustel kergem kui tänapäevaste tingimustega vanglas olla? Aga näe, Mang on rehabiliteeritud :lol:
Ei arva! Aga see on avaliku tegelase oma valik, kuidas ta end üldsuse ees väljendab. Kui ajab inimeste jaoks sobimatut teemat ja sobimatut juttu, siis tuleb tagajärgedega leppida.

Või, mis ettepanek sul siis nüüd on? Et rahvas peab ikka palavalt austama ja armastama, kui suurkuju ideed ja veendumused on absoluutselt vastuvõetamatud?

Tavalise inimese elus on ju asjad täpselt samamoodi. Kui sa näiteks ropendad või solvad, siis ei saa ju pahaks panna, et sinust eemale hoitakse.

Mina näiteks ei tea, keda valib Ivo Linna. Kindlasti ta kedagi valib ja tal on oma eelistus. Äkki valib isegi EKREt? Ei tea! Aga ta on piisavalt tark, et avalikkusele mitte oma poliitilisi valikuid esitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:34
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:33Kas sa arvad, et firma dividendid kuuluvad omaniku asemel firma töötajatele?
Ei, need tekivad õhust, töötajate panust nendes ei ole :D
Töötajad saavad selle eest palka. Miks sa oma kätt ettevõtte omaniku taskusse ajad? Tema on su leivaisa.
Külaline

Me kõik saime tänu pandeemiale teada, et meil on ühiskonnas ja perekonnas nii palju inimesi, kes: a) pole harjutanud kriitilist mõtlemist, info otsimist, ei oska lugeda teaduslikke artikleid, ega soovi midagi eelpooöeldust ka õppida ja b) on täiesti valmis isikliku või perekondliku/partei huvi nimel täielikku jama ajama ja seda esimest rühma lollitama.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:06
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:01
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 14:57 Sellised nõukogude aja kiitjad, normaalse eneseväljenduse mõnitajad, vaktsiinivastased ja muud terve mõistuse vastased uhhuutajad on reaalne põhjus, miks ma viimasel ajal pidevalt mõtlen emigreerumisele. Armastan Eestit väga, aga minu jaoks on sellise mõtteviisiga inimesed reaalselt Eesti-vastased, vaba enesemääramise vastased ja silmnähtavalt valmis igaühe maha müüma esimesele ettejuhtuvale, kes neile pakub odavamat vorsti leiva peale. Tõeliselt hirmutav perspektiiv.
Nende inimeste jaoks oled sina, muide, samasugune äraandja.
Äraandja, sest mulle ei meeldi Eesti okupeerimine teise riigi poolt?
Äraandja, sest ma ei mõnita teisitimõtlejaid?
Äraandja, sest ma pean teaduslikku vaadet mõistlikumast soodaga ravijate omast?
Äraandja, sest ma pean omariiklust olulisemaks isiklikust heaolust?
Äraandja, sest su sallivus lõppeb seal, kus su nina.
Muud selgitavat nimekirja sinu kommentaaris polnud.
Külaline

Selline ongi autoritaarse korra kujunemise algus.
Näis kuna Kõlvart tühistatakse
https://www.facebook.com/reel/277093771 ... cale=et_EE
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:14
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:34
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 14:33Kas sa arvad, et firma dividendid kuuluvad omaniku asemel firma töötajatele?
Ei, need tekivad õhust, töötajate panust nendes ei ole :D
Töötajad saavad selle eest palka. Miks sa oma kätt ettevõtte omaniku taskusse ajad? Tema on su leivaisa.
Omaniku dividendid pole tingimata tulu kellegi töö eest, vaid riskitulem. Omanik on võtnud riski, panustanud oma aja ja raha, lootes kasumile. Mis võib tulla ja võib ka mitte tulla, kaotades tulemusena nii aega, raha, kui tervist. Kõigil on selleks võrdsed võimalused, lihtsalt ühed riskivad ja teised nurisevad. Needsamad ettevõtjad peavad muide üleval tervet armeed riigiametnikke, kes ise ju mingit lisaväärtust ei tekita, sama saga naudivad lisapuhkust, lisapalka ja lühikest reedet. Enamus ettevõtjaid seda lubada ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:15 Me kõik saime tänu pandeemiale teada, et meil on ühiskonnas ja perekonnas nii palju inimesi, kes: a) pole harjutanud kriitilist mõtlemist, info otsimist, ei oska lugeda teaduslikke artikleid, ega soovi midagi eelpooöeldust ka õppida ja b) on täiesti valmis isikliku või perekondliku/partei huvi nimel täielikku jama ajama ja seda esimest rühma lollitama.
Mina sain näiteks teada, et väga paljud nö teaduseusku inimesed ei tea, mis on teadus ja kuidas seda tehakse. Päevakajaline teadusuuringu tõlgendamine (enamasti ajakirjaniku poolt) pole teaduskirjandus.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:20ei oska lugeda teaduslikke artikleid
Millise eriala PÄRIS teaduslikust artiklist sa suudad adekvaatselt aru saada?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:20
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:15 Me kõik saime tänu pandeemiale teada, et meil on ühiskonnas ja perekonnas nii palju inimesi, kes: a) pole harjutanud kriitilist mõtlemist, info otsimist, ei oska lugeda teaduslikke artikleid, ega soovi midagi eelpooöeldust ka õppida ja b) on täiesti valmis isikliku või perekondliku/partei huvi nimel täielikku jama ajama ja seda esimest rühma lollitama.
Mina sain näiteks teada, et väga paljud nö teaduseusku inimesed ei tea, mis on teadus ja kuidas seda tehakse. Päevakajaline teadusuuringu tõlgendamine (enamasti ajakirjaniku poolt) pole teaduskirjandus.
Arusaadav, sest ajakirjanik ei suuda lugeda teadusuuringuid ega tea ka võrdleva uuringu vajadusest midagi. Esmased tulemused kirjutatakse uudisena, aga aasta pärast võib olla see juba tühine. Õnneks Chat oskab teha kokkuvõtteid, aga seda peab jälle kontrollima, eriti allikate osas, sest kolmandik võib osutada kasutuskõlbmatuks. Ka peab keeleoskus olema suht hea. Ma pidin palju vaeva nägema, et otsustada uuringu põhjal, kas vaktsineerida oma gümnasisti - karta kõrvaltoimeid või haiguse tüsistusi. Vaktsineerisin.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:29
Arusaadav, sest ajakirjanik ei suuda lugeda teadusuuringuid ega tea ka võrdleva uuringu vajadusest midagi. Esmased tulemused kirjutatakse uudisena, aga aasta pärast võib olla see juba tühine. Õnneks Chat oskab teha kokkuvõtteid, aga seda peab jälle kontrollima, eriti allikate osas, sest kolmandik võib osutada kasutuskõlbmatuks. Ka peab keeleoskus olema suht hea. Ma pidin palju vaeva nägema, et otsustada uuringu põhjal, kas vaktsineerida oma gümnasisti - karta kõrvaltoimeid või haiguse tüsistusi. Vaktsineerisin.
Minu gümnasist tegi küll selle otsuse ise, kas lasta ennast vaktsineerida või mitte. Imelik lugeda, et selles vanuses veel mamma noore eest otsustab.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:29Ma pidin palju vaeva nägema, et otsustada uuringu põhjal, kas vaktsineerida oma gümnasisti - karta kõrvaltoimeid või haiguse tüsistusi. Vaktsineerisin.
Kasu kaalus üles võimaliku kahju. Eksitav on väita, et vaktsiinid on täiesti kahjutud, kuid vastavalt vajadusele on võimaliku tervisekahju vältimiseks õigem üks või teine süst ära teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:28
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:20ei oska lugeda teaduslikke artikleid
Millise eriala PÄRIS teaduslikust artiklist sa suudad adekvaatselt aru saada?
Meditsiiniga seotud. Kui tegemist enda või pereliikme tervisprobleemiga, teen väga põhjalikku uurimistööd. On õnnestunud arsti jahmatada, panna diagnoos, mida arst ei taibanud; valida ravimeetod, mida mujal kasutati, aga meil veel mitte ja pakkuda uurimistulemus, mida arst polnud märganud lugeda. Mõte on selles, et pimesi ei saa midagi uskuda, ka AI ajastul, ajaga tuleb kaasas käia ja oma peaga mõelda. Just see, millele EKRE vastu töötab.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:19 Selline ongi autoritaarse korra kujunemise algus.
Näis kuna Kõlvart tühistatakse
https://www.facebook.com/reel/277093771 ... cale=et_EE
Kas sa oled unustanud, kuidas Kõlvart linnapeana võitles eestikeelse hariduse vastu? Ja kuidas tema erakonnakaaslane, sel ajal haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Andrei Kante võrdles riigikeelsele haridusele üleminekut inimõiguste rikkumisega?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:38Imelik lugeda, et selles vanuses veel mamma noore eest otsust
Milleks see lause vajalik oli? Enese upitamiseks?
PS! Pole tsiteeritav, ära nüüd temaga kaklema mine.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:38
Minu gümnasist tegi küll selle otsuse ise, kas lasta ennast vaktsineerida või mitte. Imelik lugeda, et selles vanuses veel mamma noore eest otsustab.
Alaealise eest vastutab tema vanem.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:38
Imelikku pole siin midagi, gümnasistid on teatavasti ka alaealised. Meie perekonnas arutatakse kõik omavahel läbi, keegi ei karda oma, ka erinevat arvamust avaldada. Tervisega seotud otsused peavadki olema läbimõeldud ja teadlikud. Gümnasistid teevad neid emotsiooni pealt selle järgi, mida vahetu keskkond soovitab, täiskasvanud inimene loeb materjale ja kaalub poolt ja vastu argumente.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kahupea, Mai, Semrush [Bot], taivopalm, YaCy [Bot] ja 8 külalist