Foorumikülaliste välimääraja

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:40Kas sa oled unustanud, kuidas Kõlvart linnapeana võitles eestikeelse hariduse vastu? Ja kuidas tema erakonnakaaslane, sel ajal haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Andrei Kante võrdles riigikeelsele haridusele üleminekut inimõiguste rikkumisega?
Vastu võitles siis kui üleminek oli ebareaalne,
vot teie jumaldatud Jeveni
https://www.delfi.ee/artikkel/120424254 ... ju-aidanud
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:48
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:40Kas sa oled unustanud, kuidas Kõlvart linnapeana võitles eestikeelse hariduse vastu? Ja kuidas tema erakonnakaaslane, sel ajal haridusvaldkonna eest vastutav abilinnapea Andrei Kante võrdles riigikeelsele haridusele üleminekut inimõiguste rikkumisega?
vot teie jumaldatud Jeveni
https://www.delfi.ee/artikkel/120424254 ... ju-aidanud
Need on kaks eri asja. Võidki ukrainlaste poolt ja samas eestikeelse hariduse vastu olla.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 15:48
Kõlvart kritiseeris eestikeelsele haridusele üleminekut veel eelmisel aastal, mitte kauges minevikus.
https://www.postimees.ee/8333317/silmas ... m-voimalik
Külaline

Need on kaks eri asja. Võidki ukrainlaste poolt ja samas eestikeelse hariduse vastu olla.
See on täiesti võimalk tõesti, sest ukrainlased ei taha mingit eestikeelset haridust siin. Istuvad koolides ja klassides, mitte muhvigi ei õpi ja igal pool on see põgeniku kaart laual, et meil pole vaja, meie võib-olla siia ei jää. Minu kolleeg ukrainlane kurtis, et ta ei saa aru, mis distkrimineerimine siin küll käib, miks pole venekeelseid kõrgkoolie. Tema tütar tahab kooli ära lõpetada ja kõrgkooli minna, aga pole kohta, kuhu. Istub siin koolis juba neljandat aastat, mitte üht sõna eesti keelt ei oska. Ukrainlased oleks väga selle poolt, et eestikeelset haridust siin peale ei surutaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:50Need on kaks eri asja. Võidki ukrainlaste poolt ja samas eestikeelse hariduse vastu olla.
Vau, muidu ikka väideti, et ta on ukrainlaste vastu.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 15:52Kõlvart kritiseeris eestikeelsele haridusele üleminekut veel eelmisel aastal, mitte kauges minevikus.
https://www.postimees.ee/8333317/silmas ... m-voimalik
Kõlvart on käitunud hiina vanasõna järgi: lihtsalt jõe ääres istunud ja oodanud, kuni vaenlase laip mööda ujub.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 16:02 ukrainlased ei taha mingit eestikeelset haridust siin. Istuvad koolides ja klassides, mitte muhvigi ei õpi ja igal pool on see põgeniku kaart laual, et meil pole vaja, meie võib-olla siia ei jää. Minu kolleeg ukrainlane kurtis, et ta ei saa aru, mis distkrimineerimine siin küll käib, miks pole venekeelseid kõrgkoolie. Tema tütar tahab kooli ära lõpetada ja kõrgkooli minna, aga pole kohta, kuhu. Istub siin koolis juba neljandat aastat, mitte üht sõna eesti keelt ei oska. Ukrainlased oleks väga selle poolt, et eestikeelset haridust siin peale ei surutaks.
Ma ei saa aru inimestest, kes selliseid valesid levitavad. Sulaselge Moskva huvide teenimine.

https://www.err.ee/1609633856/ukraina-n ... olumpiaadi
https://www.integratsioon.ee/ukrainlann ... tede-poole
https://www.postimees.ee/7498633/ukrain ... le-oppijad
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 16:15Kõlvart on käitunud hiina vanasõna järgi: lihtsalt jõe ääres istunud ja oodanud, kuni vaenlase laip mööda ujub.
Tarmo Jüristo: Kõlvarti konkurendid valasid end bensiiniga üle ja tõmbasid tikku
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 16:33
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 16:02 ukrainlased ei taha mingit eestikeelset haridust siin. Istuvad koolides ja klassides, mitte muhvigi ei õpi ja igal pool on see põgeniku kaart laual, et meil pole vaja, meie võib-olla siia ei jää. Minu kolleeg ukrainlane kurtis, et ta ei saa aru, mis distkrimineerimine siin küll käib, miks pole venekeelseid kõrgkoolie. Tema tütar tahab kooli ära lõpetada ja kõrgkooli minna, aga pole kohta, kuhu. Istub siin koolis juba neljandat aastat, mitte üht sõna eesti keelt ei oska. Ukrainlased oleks väga selle poolt, et eestikeelset haridust siin peale ei surutaks.
Ma ei saa aru inimestest, kes selliseid valesid levitavad. Sulaselge Moskva huvide teenimine.
Mis asi siin täpsemalt vale on? Sina tood mingeid linke, aga mina räägin enda praktilisest kogemusest koolis töötades. Ukraina lapsed ei soovi absoluutselt eesti keelt õppida ja nende vanemad on täpselt samamoodi. Meie koolis õppivate lastega on see nii. Töötan koolis, kus on palju muukeelseid õppijaid ja ukrainlased on kõige hullemad nii käitumise kui õpimotivatsiooni poolest.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 17:03 Mis asi siin täpsemalt vale on? Sina tood mingeid linke, aga mina räägin enda praktilisest kogemusest koolis töötades. Ukraina lapsed ei soovi absoluutselt eesti keelt õppida ja nende vanemad on täpselt samamoodi. Meie koolis õppivate lastega on see nii. Töötan koolis, kus on palju muukeelseid õppijaid ja ukrainlased on kõige hullemad nii käitumise kui õpimotivatsiooni poolest.
Ma võin ka praktilisi kogemusi tuua: minu lapse koolis on terve ukrainlaste klass ja tänaseks räägivad kõik eesti keelt ja õppetöö käib eesti keeles. Samuti on kolleegide hulgas ukrainlasi, kes samuti räägivad eesti keelt - meil käib töö eesti keeles ja teisiti poleks mõeldavgi.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 17:14
Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 17:03 Mis asi siin täpsemalt vale on? Sina tood mingeid linke, aga mina räägin enda praktilisest kogemusest koolis töötades. Ukraina lapsed ei soovi absoluutselt eesti keelt õppida ja nende vanemad on täpselt samamoodi. Meie koolis õppivate lastega on see nii. Töötan koolis, kus on palju muukeelseid õppijaid ja ukrainlased on kõige hullemad nii käitumise kui õpimotivatsiooni poolest.
Ma võin ka praktilisi kogemusi tuua: minu lapse koolis on terve ukrainlaste klass ja tänaseks räägivad kõik eesti keelt ja õppetöö käib eesti keeles. Samuti on kolleegide hulgas ukrainlasi, kes samuti räägivad eesti keelt - meil käib töö eesti keeles ja teisiti poleks mõeldavgi.
Minul on üks kogemus, sinul teine. Miks sa arvad, et sinu kogemus on kuidagi õigem ja minu kogemust ei saa olemas olla? Aga on. Mingite miinuste ladumine siin kuidagi ei aita.
Külaline

Nüüd peame hääletuse tegema või lähete duellile?
Külaline

Ilmselt on nii nagu igas ühiskonnas: on edasipüüdlikke ja kohanemisvõimelisi inimesi, kes igas keskkonnas suudavad edasi liikuda (ehk siis see intelligentsem grupp) ja siis see teine, kel puudub tahe ise pingutada, oodates imelisi muutuseid (koju tagasi minekut, kus välisriigid ehitavad oma rahaga üles uue riigi). Tavaliselt jäävat kohale u 10-15% sõjapõgenikest. Eeldatavasti siis see intelligentsete grupp, kes oskab keelt, on hästi sisse elanud ja lojaalsem, kui ükski teine varasematest.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 17:21 Nüüd peame hääletuse tegema või lähete duellile?
Ütlesin vaid seda, et rumal on hakata vaidlema ja mind sellepärast mingiks Moskva käsilaseks sõimama, et ma toon välja, et siin on väga palju ukrainlasi, kes ei soovi siin kuidagi kohaneda, eesti keelt õppida. Ja neil on omakorda lapsed, kellega on meil väga keeruline tulevikus hakkama saada.
Külaline

Teemaalgatajana on mul väga hea meel, et ikkagi on olemas siin see kriitiliselt vajalik hulk mõtlevaid inimesi, kes oskavad argumenteerida, vaielda ja ka viisakalt eriarvamusele jääda. Jätkame samas vaimus!
Külaline

Eeldatavasti siis see intelligentsete grupp, kes oskab keelt, on hästi sisse elanud ja lojaalsem, kui ükski teine varasematest.
Pigem on vastupidi, need intelligentsed lähevad mujale maailma avastama või koju tagasi. Ja siia jäävad täpselt need, kes on ainult saamise peal väljas. Just käis mul nõudepesuparandaja ukrainlane, kes kiitis taevani, kui hea siin on elada. Midagi ei pea oskama, lihtsalt kohaletuleku eest esita selliseid arveid, et kuku pikale. Tõsi, tuli kohale, urgitses 5 minutit ja kasseeris 100 eurot. Ütles, et eesti keelt pole ka vaja osata, sest eeslased õpivad keeli väga kenasti. Temal alguses töökaaslased tahtsid ka, et ta eesti keelt räägiks, aga ta oli järjekindel ja poole aastaga juba räägivad kõik ilusti vene keelt. Ütles, et tema keeli õppida ei taha, muidu läheks Itaaliasse, seal on veel lahedam elu.
Külaline

Intelligentsed jah kauaks ei jäänud, üks läks tagasi ja teine Poolasse (teeb Eesti firmale sealt tööd).
Külaline

Millal esimene inimene huntide saagiks langeb või ongi juba läinud
https://parnu.postimees.ee/8390307/jarj ... agi-astuda
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 17:29
Eeldatavasti siis see intelligentsete grupp, kes oskab keelt, on hästi sisse elanud ja lojaalsem, kui ükski teine varasematest.
Pigem on vastupidi, need intelligentsed lähevad mujale maailma avastama või koju tagasi. Ja siia jäävad täpselt need, kes on ainult saamise peal väljas. Just käis mul nõudepesuparandaja ukrainlane, kes kiitis taevani, kui hea siin on elada. Midagi ei pea oskama, lihtsalt kohaletuleku eest esita selliseid arveid, et kuku pikale. Tõsi, tuli kohale, urgitses 5 minutit ja kasseeris 100 eurot. Ütles, et eesti keelt pole ka vaja osata, sest eeslased õpivad keeli väga kenasti. Temal alguses töökaaslased tahtsid ka, et ta eesti keelt räägiks, aga ta oli järjekindel ja poole aastaga juba räägivad kõik ilusti vene keelt. Ütles, et tema keeli õppida ei taha, muidu läheks Itaaliasse, seal on veel lahedam elu.
Seda on küll kurb lugeda. Eks me ise ole süüdi, et sellised lambad oleme, viimane aeg oleks asi käsile võtta ja nõudlikumaks hakata.
Mul sugulane võttis slaavlasest (ei tea täpsemalt mis aladelt) naise, kes eesti keelt ei oska ega ole siiani ära õppinud (5a). Temal polevat keeleannet. No eks ta lootis, et kõik räägivad temaga vene keeles. Mehe ema pärast esimest shokki püüdiski viisakas olla, aga mida aeg edasi, tekkis rahuolematus ka muude iseloomuomaduste osas. Aga loomulikult, nagu eestlased ikka, kõik mõtlevad ja räägivad selja taga, otse keegi kunagi midagi ei ütle. Ühel hetkel muutus siis olukord selliseks, et seltskonnas rääkisid kõik eesti keelt ja see naine istus oma telefonis. Keegi tema pärast midagi tõlkima ei hakanud. Viimasel korral ta isegi ei ilmunud enam kohale. Keegi ei igatsenud ka, isegi mees ei paistnud kurvastavat.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Jaan 2026 17:26 Ütlesin vaid seda, et rumal on hakata vaidlema ja mind sellepärast mingiks Moskva käsilaseks sõimama, et ma toon välja, et siin on väga palju ukrainlasi, kes ei soovi siin kuidagi kohaneda, eesti keelt õppida. Ja neil on omakorda lapsed, kellega on meil väga keeruline tulevikus hakkama saada.
Sa väitsid:
  • "Ukrainlased ei taha mingit eestikeelset haridust siin. Istuvad koolides ja klassides, mitte muhvigi ei õpi ja igal pool on see põgeniku kaart laual, et meil pole vaja, meie võib-olla siia ei jää."
  • "Ukrainlased oleks väga selle poolt, et eestikeelset haridust siin peale ei surutaks."
Ära võta sõna kõigi ukrainlaste nimel. Ka sinul endal on kokkupuude vaid üksikutega ja ilmselgelt ei anna ka sinu kogemus mingit täit pilti, sest nagu kasvõi nendelt toodud linkidelt näha, on väga palju ka teistsuguseid näiteid. Selline lahmiv "ukrainased ei taha" ja "ukrainlased ei õpi" jne ongi täpselt see Moskvale meelepärane jutt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist