Bolt
-
Külaline
Bolt
Meil mehega on tihti igav. Mõtlesime, et bolti sõita, toidu koju viimist võiks teha. Meile tunduks see praegu lõbus ajaviide koos. Sõidaks mööda linna, teeks midagi, veedame koos aega.
Kaks küsimust siiski on. Äkki on see töö ikka raske, st vaid tundub lihtne, kui kahekesi teha.
Mis inimesed arvaks, kui üsna heal järjel inimesed tooks teile süüa. Nt see, kes on riigikogus, arst või firmaomanik, kellele tasusite tuhandeid.
Kaks küsimust siiski on. Äkki on see töö ikka raske, st vaid tundub lihtne, kui kahekesi teha.
Mis inimesed arvaks, kui üsna heal järjel inimesed tooks teile süüa. Nt see, kes on riigikogus, arst või firmaomanik, kellele tasusite tuhandeid.
-
Külaline
Noh, Repinski ju sõitis taksot. Aga ma oletan, et sa nii tuntuntud inimene pole. Nii et kes see ikka teab, mis su elujärg on.
-
Külaline
Kas sa tõesti arvad, et keegi uurib seda kullerit pealaest jalatallani, et äkki on kuulsus? Reeglina võetakse kott üle ukse, öeldakse aitäh ja ongi kõik.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 10:09 Mis inimesed arvaks, kui üsna heal järjel inimesed tooks teile süüa. Nt see, kes on riigikogus, arst või firmaomanik, kellele tasusite tuhandeid.
-
Külaline
Täpselt nii, ma ei suudaks raha eest ka kullerit kirjeldada, isegi ei vaata teda, vaid seda toidukotti.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 12:48Kas sa tõesti arvad, et keegi uurib seda kullerit pealaest jalatallani, et äkki on kuulsus? Reeglina võetakse kott üle ukse, öeldakse aitäh ja ongi kõik.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 10:09 Mis inimesed arvaks, kui üsna heal järjel inimesed tooks teile süüa. Nt see, kes on riigikogus, arst või firmaomanik, kellele tasusite tuhandeid.
Aga kui üldse taksodest rääkida, siis oled päris tihti sattunud taksojuhi otsa, kes hakkab rääkima, kuidas tema ikka oli kõva tegija, arendaja vm firmajuht, aga nüüd puhtast igavusest sõidab taksot. Ei tea, kas mingi kompleks sunnib seda heietust alustama, minul ju täiesti ükskõik, mida keegi on teinud või teeb, töö ei määra kellegi väärtust, ikka mõistus. Eestlane ilmselt ei taha eriti olla teenindaja positsioonis. Ma ise mõtlen ka, et pigem läheksin poodi riiuleid täitma, teed rahus oma tööd, mõtled oma mõtteid, kui sõidaks mõõda linna liikluses ja koristaks laupäeviti okset autost.
-
Külaline
See on küll teemaväline kommentaar, aga ma ikkagi tahaksin tuua paralleeli, kus poes keegi käib. Need, keda ma kohtan Maximas, ütlevad alati esimese asjana, et ega ma tegelikult Maximas kunagi ei käi, kogemata praegu juhtusin.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 14:23oled päris tihti sattunud taksojuhi otsa, kes hakkab rääkima, kuidas tema ikka oli kõva tegija, arendaja vm firmajuht, aga nüüd puhtast igavusest sõidab taksot. Ei tea, kas mingi kompleks sunnib seda heietust alustama, minul ju täiesti ükskõik, mida keegi on teinud või teeb, töö ei määra kellegi väärtust, ikka mõistus.
-
Külaline
Just, see just kinnitab seda eestlaslikku soovi kõrgema enesehinnangu järgi. Täiesti mõistetav, kui minevikule mõelda. Pärast iseseisvust tulid siia ju ka soomlased, kes kodumaal polnud hakkama saanud ja üritasid laia lehte mängida. Et ometi kuskilgi võimalik ülevalt alla vaadata. See periood küll ei kestnud kaua ja nüüd nad jälle oma probleemides tagasi.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 15:55See on küll teemaväline kommentaar, aga ma ikkagi tahaksin tuua paralleeli, kus poes keegi käib. Need, keda ma kohtan Maximas, ütlevad alati esimese asjana, et ega ma tegelikult Maximas kunagi ei käi, kogemata praegu juhtusin.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 14:23oled päris tihti sattunud taksojuhi otsa, kes hakkab rääkima, kuidas tema ikka oli kõva tegija, arendaja vm firmajuht, aga nüüd puhtast igavusest sõidab taksot. Ei tea, kas mingi kompleks sunnib seda heietust alustama, minul ju täiesti ükskõik, mida keegi on teinud või teeb, töö ei määra kellegi väärtust, ikka mõistus.
-
Külaline
Selle viimase lõigu oleksid võinud kirjutamata jätta. Jätab kuidagi üleoleva mulje.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 10:09Mis inimesed arvaks, kui üsna heal järjel inimesed tooks teile süüa. Nt see, kes on riigikogus, arst või firmaomanik, kellele tasusite tuhandeid.
Ma usun, et enamus inimesi absoluutselt ei huvita, kes kuller on. Peaasi, et õige tellimus lubatud ajal kohal oleks.
Mingi väike osa vist tõesti häbeneb, et käiakse Maximas, Lidlis või Humanas.
-
Külaline
Kuidagi imelik lugeda, et riigikogu liikmel, firmaomanikul või arstil võiks olla tihti igav. Ja selle asemel, et teha midagi huvitavat, valitakse Bolt kulleri amet meelelahutuseks. Eriti usutav nagu ei tundu. Mis seal siis nii põnevat on, pool aega oota seda toitu ja siis küta suvaliselt mööda linna ringi. Ja saad selle eest siis mingeid sandikopikaid. Ma arvan, et minu auto peale kuluks rohkem, kui see toiduvedamine sisse tooks, bensiin, kulumine jne.
Mul on kunagi juhtunud nii, et tellisin Bolti takso ja mind teenindas üks väga tuntud muusik isikliku autoga. Ma ei öelnud ega küsinud midagi, olin viisakas nagu alati taksojuhtide vastu. Tuttavad, kes on seda tööd teinud, räägivad, et nädalavahetustel võib head raha teha ja kohati on huvitav, aga siis on jälle jauramine tüütute purjus klientidega. Toidukulleri tööd ei kiida keegi, pidi olema palju üleolevat suhtumist ning kui tellimus hilineb (mis ei pruugi olla üldse kulleri süü), siis näägutatakse kulleri kallal.
-
Külaline
Ma ei kujutaks ette olukorda, et ma tellin takso, et laste ja vanaemaga koos teatrist koju sõita ja siis selgub takso saabudes, et me ei mahugi kõik korraga takso peale, sest eesistmel istub juba juhi naine ja meie ei mahu kõik tagaistmele ära. ma arvan, et sellist taksot saades tuleks kliendil järgmine kõne teha koheselt linna taksokomisjonile.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 10:09 Meil mehega on tihti igav. Mõtlesime, et bolti sõita, toidu koju viimist võiks teha. Meile tunduks see praegu lõbus ajaviide koos. Sõidaks mööda linna, teeks midagi, veedame koos aega.
-
Külaline
Kui TA postitust hoolega lugeda, siis juttu on konkreetselt toidukulleri tööst.
-
Külaline
Mind näiteks ärritab see, kui tellin näiteks Da Vincist pizzad, transport on reaalselt 10 min sõidutee kaugusel ja siis näen, et toit on valmis, aga kuller ootab veel teist tellimust ja kui lõpuks tulema hakkab, läheb kõigepealt sinna teise kohta, otsib ja kaarutab seal edasi-tagasi ja kui lõpuks 30-35 min pärast meieni jõuab, on pizzad juba jahtunud. Seetõttu tellime palju harvem, kui muidu ja sageli sõidab hoopis mees ise järgi.Ottotriin kirjutas: ↑06 Jaan 2026 09:58 Mul on kunagi juhtunud nii, et tellisin Bolti takso ja mind teenindas üks väga tuntud muusik isikliku autoga. Ma ei öelnud ega küsinud midagi, olin viisakas nagu alati taksojuhtide vastu. Tuttavad, kes on seda tööd teinud, räägivad, et nädalavahetustel võib head raha teha ja kohati on huvitav, aga siis on jälle jauramine tüütute purjus klientidega. Toidukulleri tööd ei kiida keegi, pidi olema palju üleolevat suhtumist ning kui tellimus hilineb (mis ei pruugi olla üldse kulleri süü), siis näägutatakse kulleri kallal.
Ma saan aru, et optimeeritakse, aga kui ma kord juba maksan mingi 4.50 selle lühikese maa eest, siis saatku kaks eraldi kullerit.
Arusaadav jaa. Aga tuttav, kes seda tööd tegi, ütles, et kliendid näägutavad kulleriga siis ka, kui viivitus tekib tegelikult söögikohas ja tema ootab ka selle järgi. Rääkis, et täiesti tavaline on selline olukord, et ta viib pitsa viiendale korrusele, ukse peale tuleb vinniline nooruk arvuti tagant, sisistab kullerile midagi vihaselt, et miks nii kaua aega läks, ja lööb ukse kõmdi kinni. Ebameeldiv lihtsalt. Mingit "funni" ma selles töös ei näe.
-
Külaline
Klienditeeninduses on alati selliseid kliente. See käib ameti juurde. Ma imestan, kuidas osad ikka rõõmsad positiivsed ikka edasi on. Üleüldises klienditeeninduses siis.Ottotriin kirjutas: ↑06 Jaan 2026 19:23 Arusaadav jaa. Aga tuttav, kes seda tööd tegi, ütles, et kliendid näägutavad kulleriga siis ka, kui viivitus tekib tegelikult söögikohas ja tema ootab ka selle järgi. Rääkis, et täiesti tavaline on selline olukord, et ta viib pitsa viiendale korrusele, ukse peale tuleb vinniline nooruk arvuti tagant, sisistab kullerile midagi vihaselt, et miks nii kaua aega läks, ja lööb ukse kõmdi kinni. Ebameeldiv lihtsalt. Mingit "funni" ma selles töös ei näe.
Mul just ükspäev oli telefoni teel nii meeldiv teenindaja, et oleks tahtnud lausa kalli teha läbi telefoni. No nii meeldiv inimene oli.
See on kahtlane. Oli ikka päris teenindaja, äkki kelm hoopis?Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 19:29Mul just ükspäev oli telefoni teel nii meeldiv teenindaja, et oleks tahtnud lausa kalli teha läbi telefoni. No nii meeldiv inimene oli.
-
Külaline
Miks kahtlane? Ei, ise helistasin ettevõtte klienditeeninduse telefonile(elektrifirma).
Ah, ma tegin naljaKülaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 21:45Miks kahtlane? Ei, ise helistasin ettevõtte klienditeeninduse telefonile(elektrifirma).
Hea, kui selliseid kogemusi saab. Mul oli omal riidekaupluses ükskord nii, et läksin dressipükse ostma, aga ülimeeldiva müüjaga läks asi nii lappama, et ostsin kaks paari kallima otsa teksapükse ja dressid unustasin üldse ära.
-
Külaline
Appi, ma elan ka 5. korrusel, aga pole iialgi lasknud kulleril üles tulla, ikka lähen ise välisuksele vastu, võtan toidu üle ukse vastu ja tänan viisakalt.
-
Külaline
Toidukulleril on see keelatud, vähemalt tööjuhendis.Guest kirjutas: ↑06 Jaan 2026 10:16Kui TA postitust hoolega lugeda, siis juttu on konkreetselt toidukulleri tööst.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist