Kali

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Kali

Postitus Postitas Külaline »

Palun öelge, milline praegu müügil olevatest kajadest on kõige rohkem selle kunagise vaadikalja moodi?
Terve hunnik, uusi purgikalju on müüki tulnud ja ei jõua kõiki läbi proovida. Siiani pole ūhtegi sarnast leidnud veel.
Külaline

Ei olegi, isegi need suvel turgudel müüdavad ei ole.
Külaline

Minu meelest see kali on hästi vanaaegse vaadikalja maitsega (mu pensionärist isa oli samal arvamusel), aga seda Eestis mu teada ei müüda:
https://www.superalko.lv/product-detail ... inal-150cl

Kui Lätis käid, siis osta prooviks.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Jaan 2026 20:32 Minu meelest see kali on hästi vanaaegse vaadikalja maitsega (mu pensionärist isa oli samal arvamusel), aga seda Eestis mu teada ei müüda:
https://www.superalko.lv/product-detail ... inal-150cl

Kui Lätis käid, siis osta prooviks.

Tooge ära keegi ja andke mõnele eesti tehasele ometi maitsta ette, lätased suudavad, eestlased ei saa ikka ligilähedalegi maitsega.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Jaan 2026 19:39 Palun öelge, milline praegu müügil olevatest kajadest on kõige rohkem selle kunagise vaadikalja moodi?
See, mille peale on kirjutatud kääritatud kali.

Nt see

Pilt
Külaline

Vaadikali oli väga vähe käärtitatud, oli hea mahe, magus. Seda päeval, õhtul nii hea enam ei olnud (kui mõnikord õhtuni jätkus). Nüüd on kõik kibedaks kääritatud
Külaline

Guest kirjutas: 08 Jaan 2026 22:31 Vaadikali oli väga vähe käärtitatud, oli hea mahe, magus. Seda päeval, õhtul nii hea enam ei olnud (kui mõnikord õhtuni jätkus). Nüüd on kõik kibedaks kääritatud
Naturaalne kali ongi vähe kääritatud jook, aga just see, et ta ikkagi on kääritatud, teebki temast õige kalja. Kääritamata kali on lihtsalt maitsestatud suhkrujook.
Külaline

https://lehepruulikoda.ee/beer/kali/
elke
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas elke »

Guest kirjutas: 09 Jaan 2026 10:55 https://lehepruulikoda.ee/beer/kali/
Aga kus poeketis seda müüakse?
elke
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas elke »

Guest kirjutas: 08 Jaan 2026 22:31 Vaadikali oli väga vähe käärtitatud, oli hea mahe, magus. Seda päeval, õhtul nii hea enam ei olnud (kui mõnikord õhtuni jätkus). Nüüd on kõik kibedaks kääritatud
Just! Need praegused kaljad sarnanevad vaadikaljale õhtul või järgmise päeva hommikul.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 08:50Naturaalne kali ongi vähe kääritatud jook, aga just see, et ta ikkagi on kääritatud, teebki temast õige kalja. Kääritamata kali on lihtsalt maitsestatud suhkrujook.
Miks tänapäevased kaljad siis kibedad on kui on vähe kääritatud? Sul on vajadus kõigele vastu vaielda?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Jaan 2026 14:57
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 08:50Naturaalne kali ongi vähe kääritatud jook, aga just see, et ta ikkagi on kääritatud, teebki temast õige kalja. Kääritamata kali on lihtsalt maitsestatud suhkrujook.
Miks tänapäevased kaljad siis kibedad on kui on vähe kääritatud? Sul on vajadus kõigele vastu vaielda?
Kali on kääritatud jook. Mul ei ole õnnestunud ühtki kibedat kalja oma elus proovida. Igasuguseid kahtlaseid slaavi tooteid muidugi ei käi proovimas ka. Õiged kaljad on nt see juba mainitud Karksi, lisaks veel A. Le Coqi tume ja Tanheiser Originaal (see on Läti toode).
Külaline

Guest kirjutas: 10 Jaan 2026 14:57 Miks tänapäevased kaljad siis kibedad on kui on vähe kääritatud? Sul on vajadus kõigele vastu vaielda?
Kui sa magusat kaljamoodi jooki tahad, siis osta pildil olevat toodet. Koostises on vesi, linnaseekstrakt, happesuse regulaator sidrunhape, süsihappegaas, säilitusained kaaliumsorbaat ja naatriumbensoaat, õlle lõhna- ja maitseaine, magusained: E952, E954, E950, E951 -aspartaam (fenüülalaniini allikas).
Magus ja mittekibe on see ilma igasuguse kahtluseta. :lol:

Pilt
Külaline

Ei taha neid e-sid.
Külaline

Linnuse kali oli hea, aga selle brändi ostis Coca-cola konkurentsi hirmus ära. Asendust ei ole leidnud.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Jaan 2026 19:17
Guest kirjutas: 10 Jaan 2026 14:57 Miks tänapäevased kaljad siis kibedad on kui on vähe kääritatud? Sul on vajadus kõigele vastu vaielda?
Kui sa magusat kaljamoodi jooki tahad, siis osta pildil olevat toodet. Koostises on vesi, linnaseekstrakt, happesuse regulaator sidrunhape, süsihappegaas, säilitusained kaaliumsorbaat ja naatriumbensoaat, õlle lõhna- ja maitseaine, magusained: E952, E954, E950, E951 -aspartaam (fenüülalaniini allikas).
Magus ja mittekibe on see ilma igasuguse kahtluseta. :lol:

Pilt
Ära solgitud selle krdi aspartaamiga :O
Külaline

Guest kirjutas: 10 Jaan 2026 19:33 Linnuse kali oli hea, aga selle brändi ostis Coca-cola konkurentsi hirmus ära. Asendust ei ole leidnud.
See oli limonaad, mitte kali.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Mauno ja 7 külalist