Kuidas siis kohus elatise välja mõistaks, kui kõik oleks korras? Kui lapsed oleks pool ajast isaga või kompenseeriks ta seda vabatahtlikult materiaalselt, siis ei peaks keegi kohtu kaudu asju ajama.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:32Mina saan väga hästi aru. Kust sa välja lugesid, et see isa polnud olemas? Kui isa pole olemas, kuidas sai sugulaste ees head nägu teha? Kas jälle olukord, kus loetut ei mõisteta ja lihtsalt lahmitakse?Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:23Millest sa aru ei saa? Elatist ei minda kohtusse nõudma, kui isa oleks olemas või toetaks rahaliselt.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:30
Mina naisena ei viitsinud seda isegi küsida, mulle oli tähtis, et ta oli isana koguaeg olemas, see 200 eurot kuus 20 a tagasi poleks mind rikkamaks teinud.
Kas vihkate oma endist abikaasat/elukaaslast?
-
Külaline
-
Külaline
Kui see nii väike summa on, miks mees seda siis maksta ei tahtnud? Et oleks pidanud küsima? Normaalne mees hoolitseb ise oma lapse eest, ei pea lunima ega kohtusse minema.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:30Mina naisena ei viitsinud seda isegi küsida, mulle oli tähtis, et ta oli isana koguaeg olemas, see 200 eurot kuus 20 a tagasi poleks mind rikkamaks teinud.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:25Mina mehena näiteks ei jätaks oma lapsele elatist maksmata, nii et mind on vaja kohtusse anda, aga inimesed on erinevad.Mis siis? See ei pane neid vihkama. Kohtusse andsid ju sina, vahet pole, kes soovitas. Mina ilmselgelt poleks nii teinud.
-
Külaline
Vast jah, pool aega polnud, polnud minu puhul ka. Elementaarne, et laps elab ühes kohas, aga näiteks, kui soovin minna reisile kas 3 või 14 päeva, siis on laps oma isa juures.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:43Kuidas siis kohus elatise välja mõistaks, kui kõik oleks korras? Kui lapsed oleks pool ajast isaga või kompenseeriks ta seda vabatahtlikult materiaalselt, siis ei peaks keegi kohtu kaudu asju ajama.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:32Mina saan väga hästi aru. Kust sa välja lugesid, et see isa polnud olemas? Kui isa pole olemas, kuidas sai sugulaste ees head nägu teha? Kas jälle olukord, kus loetut ei mõisteta ja lihtsalt lahmitakse?Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:23
Millest sa aru ei saa? Elatist ei minda kohtusse nõudma, kui isa oleks olemas või toetaks rahaliselt.
-
Külaline
Ta ei tulnud ilmselt selle peale, et seda pakkuda, teenisin 15x sellest enam. Samas, kui mainisin, et aknad lasevad läbi või läpakas istub juhtmes, siis tulid uued aknad ja uus lõpakas.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:53Kui see nii väike summa on, miks mees seda siis maksta ei tahtnud? Et oleks pidanud küsima? Normaalne mees hoolitseb ise oma lapse eest, ei pea lunima ega kohtusse minema.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:30Mina naisena ei viitsinud seda isegi küsida, mulle oli tähtis, et ta oli isana koguaeg olemas, see 200 eurot kuus 20 a tagasi poleks mind rikkamaks teinud.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:25
Mina mehena näiteks ei jätaks oma lapsele elatist maksmata, nii et mind on vaja kohtusse anda, aga inimesed on erinevad.
-
Külaline
Aga mis sina siia õigupoolest puutud. Sinul ei olnud rahalist abi vaja, aga teisel inimesel on. Ja siis peab isa oma panuse andma. Kui ta ise ei soovi maksta ja peab kohtusse pöörduma, siis ta eriti hea isa just ei ole.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:57Ta ei tulnud ilmselt selle peale, et seda pakkuda, teenisin 15x sellest enam. Samas, kui mainisin, et aknad lasevad läbi või läpakas istub juhtmes, siis tulid uued aknad ja uus lõpakas.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:53Kui see nii väike summa on, miks mees seda siis maksta ei tahtnud? Et oleks pidanud küsima? Normaalne mees hoolitseb ise oma lapse eest, ei pea lunima ega kohtusse minema.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 19:30
Mina naisena ei viitsinud seda isegi küsida, mulle oli tähtis, et ta oli isana koguaeg olemas, see 200 eurot kuus 20 a tagasi poleks mind rikkamaks teinud.
-
Külaline
Milleks sellise jobuga üldse lapsi teha? Inimesed on nagu on, ei muutu väga ajas. Kunagi sai selline valitud, miks ta siis lahku minnes enam ei sobi?Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 21:30Aga mis sina siia õigupoolest puutud. Sinul ei olnud rahalist abi vaja, aga teisel inimesel on. Ja siis peab isa oma panuse andma. Kui ta ise ei soovi maksta ja peab kohtusse pöörduma, siis ta eriti hea isa just ei ole.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:57Ta ei tulnud ilmselt selle peale, et seda pakkuda, teenisin 15x sellest enam. Samas, kui mainisin, et aknad lasevad läbi või läpakas istub juhtmes, siis tulid uued aknad ja uus lõpakas.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 20:53
Kui see nii väike summa on, miks mees seda siis maksta ei tahtnud? Et oleks pidanud küsima? Normaalne mees hoolitseb ise oma lapse eest, ei pea lunima ega kohtusse minema.
Minu eks ja lapse isa on küll üsna vastuoluline isiksus, aga meil on siiski väga head suhted ja tegelikult sõbrana on ta ikka kordi etem, kui abikaasana. Eks ka tema on arenenud tegelikult selle 25 aasta jooksul ning hetkel saame endiselt hästi läbi. Aga on ka olnud aegu, kus ma teda ....no vihkamine oleks vist liiast öelda - väga ei armastanud.
-
Külaline
Mina see algne, kelle eks lubas elu lõpuni vihata ja keda tsiteeriti. Ja ma saan aru küll, mida siin sugulaste ees hea näo tegemine tähedab ja mida mõeldi. Kes teab, see teab.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 18:44Ei peagi. Lihtsalt mu eks ei tea, et mu sugulased olid need, kes mulle peale käisid, et eksi elatise suhtes kohtusse annaksin. Ma oleksin seda ilmselt nagunii teinud, seega vahet pole.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 17:51Mis siin naljakat on. Miks ta peaks su sugulaste peale vihane olema?Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 17:46
Mul sama. Pärast seda, kui ta elatisenõude tõttu kohtusse andsin, lubas ta mind elu lõpuni vihata. Ilmselgelt ta seda teeb ka. Alguses oli veits imelik tunne, et inimene ei oska asjade seisuga leppida ja valab oma viha minu peale. Praegu aga on mul täiesti ükskõik. Vihaku. Ta ei osale mu elus mitte kuidagi kuna meie laps on täiskasvanu. Samas on veits naljakas, et minu sugulaste ees ta teeb imehead nägu.
See, kes siin nokib, ei saagi aru saada, sest ilmselt tal endal sellist eksi pole
-
Külaline
Kuidas sinu vastik eks su suguvõsale ligi pääses? Sinu õed-vennad-ema-isa-vanaema-vanaisa jumaldasid teda kõik, nagu aru saan?Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 22:31Mina see algne, kelle eks lubas elu lõpuni vihata ja keda tsiteeriti. Ja ma saan aru küll, mida siin sugulaste ees hea näo tegemine tähedab ja mida mõeldi. Kes teab, see teab.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 18:44Ei peagi. Lihtsalt mu eks ei tea, et mu sugulased olid need, kes mulle peale käisid, et eksi elatise suhtes kohtusse annaksin. Ma oleksin seda ilmselt nagunii teinud, seega vahet pole.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 17:51
Mis siin naljakat on. Miks ta peaks su sugulaste peale vihane olema?
See, kes siin nokib, ei saagi aru saada, sest ilmselt tal endal sellist eksi pole![]()
-
Külaline
Ei minu eks ei tahtnud üldse minu suguväsaga suhelda. Aga ühiste sõprade ees oskas samamoodi head nägu teha.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2026 00:11Kuidas sinu vastik eks su suguvõsale ligi pääses? Sinu õed-vennad-ema-isa-vanaema-vanaisa jumaldasid teda kõik, nagu aru saan?Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 22:31Mina see algne, kelle eks lubas elu lõpuni vihata ja keda tsiteeriti. Ja ma saan aru küll, mida siin sugulaste ees hea näo tegemine tähedab ja mida mõeldi. Kes teab, see teab.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 18:44
Ei peagi. Lihtsalt mu eks ei tea, et mu sugulased olid need, kes mulle peale käisid, et eksi elatise suhtes kohtusse annaksin. Ma oleksin seda ilmselt nagunii teinud, seega vahet pole.
See, kes siin nokib, ei saagi aru saada, sest ilmselt tal endal sellist eksi pole![]()
Kui on ühine laps(ed) siis paratamatult ka osadel üritustel on suguvõsa kaasatud.
Ma ei hakka rohkem selgitama. Sa nagunii aru ei saa ja norid vist niisama tüli.
-
Külaline
Ei, ma ei vihka, aga näha ka ei taha. Minu elukaaslane jälitas mind me kooselu ajal ja ka pärast seda. Väga vastik tunne. Vahest nagu siiani tunnen, et ta jälgib mu elu, kuigi oleme lahus juba 15a. Õnneks ei olnud meil lapsi.
-
Külaline
Sellised ongi need, kes kuhugi riigiasutusse tööle saades (või panka) ning infosüsteemidele ligi pääsedes hakkavad oma eksi tagant nuhkima. Ametnikel on liiga suured õigused ja neid kindlasti ka "vajadusel" kuritarvitatakse.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 14:11 Ei, ma ei vihka, aga näha ka ei taha. Minu elukaaslane jälitas mind me kooselu ajal ja ka pärast seda. Väga vastik tunne. Vahest nagu siiani tunnen, et ta jälgib mu elu, kuigi oleme lahus juba 15a. Õnneks ei olnud meil lapsi.
-
Külaline
Ilmselt ta armastab sind siiani?Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2026 14:11Minu elukaaslane jälitas mind me kooselu ajal ja ka pärast seda. Väga vastik tunne.
-
Külaline
Ilmselt küll, sest vähemalt 10a hiljem ei olnud ta ennast kellegagi sidunud. Loodan väga, et nüüd on. Ei ole hea nii ühesse inimesesse kinni jääda.
-
Külaline
Kuidas ta sind peale suhte lõppemist jälitas ja kui kaua see kestis?Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 14:11 Ei, ma ei vihka, aga näha ka ei taha. Minu elukaaslane jälitas mind me kooselu ajal ja ka pärast seda. Väga vastik tunne. Vahest nagu siiani tunnen, et ta jälgib mu elu, kuigi oleme lahus juba 15a. Õnneks ei olnud meil lapsi.
-
Külaline
Sattus tihti kohtadesse, kus mina ka käisin, kuigi ta ei elanud samas kandis ega töötanud. Nii ebameeldiv tunne oli jälle näha. Muidugi ta ise tegi, nagu oleks kogemata jälle minuga kokku põrganud, aga see oli juba ülimalt kummaline. Siis oli mul lauatelefon ja pidevalt tulid kõned, kus keegi ei rääkinud.
Kui ma hiljem abiellusin ja lapsed sain, lõppesid need kohtumised ja kõned ära, aga ma veel aastaid(ja vist nüüdki) tunnen nagu keegi jälgiks mind. Võimalik, et mitte, aga vot sellise trauma jättis minusse see pidev jälitamine.
Kui ma hiljem abiellusin ja lapsed sain, lõppesid need kohtumised ja kõned ära, aga ma veel aastaid(ja vist nüüdki) tunnen nagu keegi jälgiks mind. Võimalik, et mitte, aga vot sellise trauma jättis minusse see pidev jälitamine.
-
Külaline
Ärge ajage armastust omandihimuga segi. Selline inimene näeb partnerit omandina, armastusest on see ikka valgusaastate kaugusel.
-
Külaline
Normaalne "armastus" see kindlasti pole. Pigem jah omandihimu või haiglane kinnisidee.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 17:03Ärge ajage armastust omandihimuga segi. Selline inimene näeb partnerit omandina, armastusest on see ikka valgusaastate kaugusel.
-
Külaline
Ma mõistan seda paranoiat väga hästi! Mul eksiga seda sellist juhuslikku kokkusaamist ei olnud aga esimene pool aastat, kus ta üritas mind aktiivselt tagasi saada(ja suhtlesime igapäevaselt) ta kuidagi alati teadis mu tegemisi. Vb pani siis võõra saba taha vms. Igaljuhul väga veider oli, et ta teadis mingeid asju mida poleks tohtinud. Küll ma vahetasin oma paroole väikese aja tagant maniakaalselt ja koguaeg vaatasin üle õla.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 16:36 Sattus tihti kohtadesse, kus mina ka käisin, kuigi ta ei elanud samas kandis ega töötanud. Nii ebameeldiv tunne oli jälle näha. Muidugi ta ise tegi, nagu oleks kogemata jälle minuga kokku põrganud, aga see oli juba ülimalt kummaline. Siis oli mul lauatelefon ja pidevalt tulid kõned, kus keegi ei rääkinud.
Meil üks ühine laps ka ja seepärast ma ei saanud 100% ka elust välja lõigata.
Ma tahaks väita, et ma enam ei karda teda, aga mingi alateadvus vist ikka on, mis hoiab ärevana. Väike protsent. Ja aegajalt ikka ma tunnen samamoodi, et keegi kusagil jälgib. Ma ei tea miks. Ju ma siis ikka kardan teda natuke ikka ka pea 4 aastat hiljem.
Trauma on see kindlasti. Ma arvan, et see jääb eluks ajaks.
NB! Ma see(esimene, kes seda mainis), kelle eks lubas mind elu lõpuni vihata.
Ja ei, ma ise ei vihka teda. Isegi peale kõike koledat. Ta on mu lapse isa, aga muus osas on selline "meeh" tunne(va see aegajalt paranoia siis
-
Külaline
Kinnisidee selle inimese osas ongi õige armastus.Guest kirjutas: ↑13 Jaan 2026 17:14Normaalne "armastus" see kindlasti pole. Pigem jah omandihimu või haiglane kinnisidee.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline